Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > Hardware & Software > Software players

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 24th January 2014, 18:56   #21741  |  Link
kazuya2k8
Registered User
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 12
Tested with 0.87f still blank w/ error diffusion, nnedi3 upscaling and needi3 doubling. Hope this logs help.

madVRlog errdiff.7z

madVRlog nnedi3chromup.7z

madVRlog nnedi3double.7z

GTX 660 w/ 332.21 Driver
kazuya2k8 is offline   Reply With Quote
Old 24th January 2014, 20:03   #21742  |  Link
kasper93
MPC-HC Developer
 
Join Date: May 2010
Location: Poland
Posts: 556
I have a problem with DXVA deinterlacing. "DXVA processing fail" when I open interlaced content. Log from latest test build https://dl.dropboxusercontent.com/u/16282309/madVR/madVR_deint.7z

I can manually enable deinterlacing later, but initially it fails.
kasper93 is offline   Reply With Quote
Old 24th January 2014, 20:27   #21743  |  Link
truexfan81
Registered User
 
truexfan81's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 138
madshi running the f build the cpu load is back down, all is good until i try using profiles, even a simple rule such as:
if (srcFps == 60) "Profile 2" else "Profile 1" fails to use the correct profile, i know this because my gpu cannot handle my Profile 1 settings with 60fps content so it results in all queues empty and massive frame drops.

edit: if i assign kb shortcuts i can can toggle between them, however it would be nice if the auto selection worked.

Last edited by truexfan81; 24th January 2014 at 21:49.
truexfan81 is offline   Reply With Quote
Old 24th January 2014, 22:11   #21744  |  Link
yok833
Registered User
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 73
Hello I have no possibilty to try the new version of Madvr right now but I was wondering is the new <error diffusion >algorithm improves the picture quality in your opinion? What is the difference with the option that you can select in lav filters with ordered/random dithering??? Which one should we use for the best quality?
yok833 is offline   Reply With Quote
Old 24th January 2014, 22:37   #21745  |  Link
Nachbar
Registered User
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 33
Quote:
Originally Posted by djfred93 View Post
MadVR don't load with the latest version, it is stuck at opening the file and it crash on the setting window.

My system : Intel Core i7@920, Ati Radeon HD 5770, Windows 8.1, MPC-HC 1.7.1
Same here. All i did was copy the new madvr over the previous version. I tried the uninstall and install.bat after mpc-hc crashed and that did not fix it. Weird thing is even though it will display a window that mpc-hc crashed unexpectedly the video still plays in the background fine.

My system: Intel Core i5 3570k, Nvidia Geforce 560 Ti, Windows 7, MPC-HC 1.7.1, madvr 1.8.8.1 (also tried 1.8.8.0 since it recently updated but the problem still occurs), LAV 60.1, xy-vsfilter 3.0.0.211

Last edited by Nachbar; 24th January 2014 at 22:39.
Nachbar is offline   Reply With Quote
Old 24th January 2014, 22:43   #21746  |  Link
ryrynz
Registered User
 
ryrynz's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 3,166
Quote:
Originally Posted by yok833 View Post
Which one should we use for the best quality?
Madshi said the opencl dithering has a lower noise floor so that should produce better quality. Haven't looked at it yet so the difference might not be terribly noticeable and given the huge increase in gpu usage it requires may not be worth enabling unless you have a good gpu. As for lav I would recommend just keeping the default random dithering. Doesn't hurt to test these out and look at them yourself and decide what suits your tastes.
ryrynz is offline   Reply With Quote
Old 24th January 2014, 22:43   #21747  |  Link
nevcairiel
Registered Developer
 
Join Date: Mar 2010
Location: Hamburg/Germany
Posts: 9,755
If you use madVR, LAV should never need to dither anyway, so the option in LAV is really unimportant.
__________________
LAV Filters - open source ffmpeg based media splitter and decoders
nevcairiel is online now   Reply With Quote
Old 24th January 2014, 22:47   #21748  |  Link
SecurityBunny
Registered User
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 76
Figured I'd report my findings to help narrow down bugs.

Using MadVR 0.87.1, according to control panel. (AKA 0.87f)
MPC-HC 1.7.1.383 (Latest nightly.)

Nvidia GTX 780 graphics card. Quadro Driver 334.67.
Intel 3770k @ 4.2 GHZ

Tested with lav hardware acceleration 'none' and 'dxva2 (native)'. Tested in windowed mode.

No 'trade quality for performance' options checked with smooth motion enabled, black screen.

Only 'use random dithering instead of OpenCL error diffusion' under 'trade quality for performance' checked with smooth motion enabled, flashing screen between picture and black until completely black.

Only 'use random dithering instead of OpenCL error diffusion' under 'trade quality for performance' checked with smooth motion disabled, video plays back normally.

MadVR settings.

Everything under processing tab - disabled.
Chroma upscaling - Jinc 3 taps w/ anti-ringing.
Image doubling - all settings disabled.
Image upscaling - Jinc 3 taps w/ anti-ringing.
Image downscaling - Catmull-Rom w/ anti-ringing & linear light.
Rendering general settings - only fullscreen exclusive mode and separate device for presentation checked. CPU queue size: 16, GPU queue size: 8.
Default windowed and exclusive mode settings.
SecurityBunny is offline   Reply With Quote
Old 24th January 2014, 22:48   #21749  |  Link
michkrol
Registered User
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 167
Quote:
Originally Posted by truexfan81 View Post
if i assign kb shortcuts i can can toggle between them, however it would be nice if the auto selection worked.
It works for me (and probably others). I have 4 settings groups and all get selected correctly, but I don't have any rules with fps checks.

Does madVR show correct fps in OSD (CTRL+J)? Have you tried using some other numerical values checks, like (scrHeight>768) or any other, just to be sure it's not related to incorrect fps detection? Maybe you need (deintFps==60)? Or try (srcFps>59) to eliminate problems with non-integer values, like 59,94 or 60,6?

Can you see a green tick icon on the right just over the auto selection rules? It's a built-in validator for the scripts, shows either a green tick (ok) or red triangle icon(invalid script).
michkrol is offline   Reply With Quote
Old 24th January 2014, 23:15   #21750  |  Link
truexfan81
Registered User
 
truexfan81's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 138
Quote:
Originally Posted by michkrol View Post
It works for me (and probably others). I have 4 settings groups and all get selected correctly, but I don't have any rules with fps checks.

Does madVR show correct fps in OSD (CTRL+J)? Have you tried using some other numerical values checks, like (scrHeight>768) or any other, just to be sure it's not related to incorrect fps detection? Maybe you need (deintFps==60)? Or try (srcFps>59) to eliminate problems with non-integer values, like 59,94 or 60,6?

Can you see a green tick icon on the right just over the auto selection rules? It's a built-in validator for the scripts, shows either a green tick (ok) or red triangle icon(invalid script).
thanks (srcFps>59) got it
truexfan81 is offline   Reply With Quote
Old 24th January 2014, 23:16   #21751  |  Link
TheProfileth
Leader of Dual-Duality
 
TheProfileth's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: America
Posts: 134
Have you considered adding in a upscale/downscale gaussian resize kernel, it just happens to my favorite blurring kernel so I thought I would ask.
__________________
I'm Mr.Fixit and I feel good, fixin all the sources in the neighborhood
My New filter is in the works, and will be out soon
TheProfileth is offline   Reply With Quote
Old 24th January 2014, 23:34   #21752  |  Link
truexfan81
Registered User
 
truexfan81's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 138
ok i give up and am looking for help with the scripting, if the source is 23.976, 25. or 29.97p i want to use Profile 1 if the source is 29.97i or 50p or 59.94p i want it to use Profile 2

a huge thanks to anyone who can make this work
truexfan81 is offline   Reply With Quote
Old 24th January 2014, 23:57   #21753  |  Link
6233638
Registered User
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 1,019
Quote:
Originally Posted by truexfan81 View Post
ok i give up and am looking for help with the scripting, if the source is 23.976, 25. or 29.97p i want to use Profile 1 if the source is 29.97i or 50p or 59.94p i want it to use Profile 2

a huge thanks to anyone who can make this work
I'm not 100% clear on your requirements, but the simplest code to do what I think you want would be:
Code:
if (srcFps<=30) and (!srcInterlaced)   "Profile 1"
else                                   "Profile 2"
6233638 is offline   Reply With Quote
Old 25th January 2014, 02:05   #21754  |  Link
truexfan81
Registered User
 
truexfan81's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 138
Quote:
Originally Posted by 6233638 View Post
I'm not 100% clear on your requirements, but the simplest code to do what I think you want would be:
Code:
if (srcFps<=30) and (!srcInterlaced)   "Profile 1"
else                                   "Profile 2"
that works

oh and i am still noticing a performance issue with 87x i cannot do 1080i at all render queue stays empty.

if i revert back to 0.86 deband14 the same 1080i video plays perfect, render queue stays full
truexfan81 is offline   Reply With Quote
Old 25th January 2014, 02:45   #21755  |  Link
za222
Registered User
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 13
Quote:
Originally Posted by madshi View Post
Quote:
Originally Posted by fairchild View Post
Latest official version for me is just showing a black screen when using it's deinterlacing
Known problem. Already fixed in a test build.
I had the same problem in 0.87.

But for me the problem is not fixed in test build 0.87f.
Instead, when opening a video file the whole screen flickers very shortly, and then i get a *green* video screen with some weird artifacts on the top-left:
http://i.imgur.com/CstoDBp.png

Windows 7 x64 / MPC-HC x86 / LAV / Geforce 8800GTS
za222 is offline   Reply With Quote
Old 25th January 2014, 03:52   #21756  |  Link
AngelGraves13
Registered User
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 239
Playback freezes when dragging the window to another monitor or to the TV. Dragging it back does not fix it.

MPC-BE and latest 0.87f. all 0.87 versions do this...going back to old version.

Also, image doubling freezes image too.
AngelGraves13 is offline   Reply With Quote
Old 25th January 2014, 05:26   #21757  |  Link
ryrynz
Registered User
 
ryrynz's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 3,166
Have had this happen on the c as as f builds, bringing up the OSD and then using CTRL-J again doesn't make the OSD disappear on the black bars of the window (4:3 image on 6:10 screen)
Could be the newer Intel drivers though, perhaps take a look when you test the old 'separate device' issue along with the blinking on entry exit of fullscreen I mentioned with the .3383 drivers.
ryrynz is offline   Reply With Quote
Old 25th January 2014, 05:49   #21758  |  Link
pie1394
Registered User
 
Join Date: May 2009
Posts: 212
Test 0.87f build + MPC-BE 1.3.0.3 + XySubFilter 3.1.0.546 + GeForce driver 320.49 and 332.32 with IonLE(GF9300) on Win7 x64 SP1. The most ordinatory options available in 0.86.x build + debanding option work fine except following:

1. P10 contents shows nothing on the video window.
2. SmoothMotion option causes black rectangle box on ASS sub-title text. (this time it always presents no matter what option or configuration reset operation...)
3. Chroma NNEDI3 scaling option causes GREENish video
4. Any other option which requires OpenCL causes BSOD... @_@

Last edited by pie1394; 25th January 2014 at 05:54.
pie1394 is offline   Reply With Quote
Old 25th January 2014, 09:50   #21759  |  Link
DragonQ
Registered User
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 930
Quote:
Originally Posted by ryrynz View Post
Have had this happen on the c as as f builds, bringing up the OSD and then using CTRL-J again doesn't make the OSD disappear on the black bars of the window (4:3 image on 6:10 screen)
Could be the newer Intel drivers though, perhaps take a look when you test the old 'separate device' issue along with the blinking on entry exit of fullscreen I mentioned with the .3383 drivers.
I'm sure that's the driver and/or MPC-HC because I've seen it well before MadVR 0.87 came out.
__________________
HTPC Hardware: Intel Celeron G530; nVidia GT 430
HTPC Software: Windows 7; MediaPortal 1.19.0; Kodi DSPlayer 17.6; LAV Filters (DXVA2); MadVR
TV Setup: LG OLED55B7V; Onkyo TX-NR515; Minix U9-H
DragonQ is offline   Reply With Quote
Old 25th January 2014, 10:24   #21760  |  Link
G_M_C
Registered User
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 1,076
Is is just me, and am i wrong when i notice that most reports here are of people that are using an Nvidia card + geforce drivers ?
G_M_C is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
direct compute, dithering, error diffusion, madvr, ngu, nnedi3, quality, renderer, scaling, uhd upscaling, upsampling

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 19:59.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.