Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > (HD) DVD, Blu-ray & (S)VCD > DVD Rebuilder

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 12th March 2017, 03:19   #25781  |  Link
MrVideo
Registered User
 
MrVideo's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Wisconsin
Posts: 1,575
I guess the sample is desired.
MrVideo is offline   Reply With Quote
Old 12th March 2017, 10:03   #25782  |  Link
ggtop
Registered User
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 284
Quote:
Originally Posted by jdobbs View Post
I found it and fixed it for the next release...
Thank you. Looking forward for the release then.
ggtop
ggtop is offline   Reply With Quote
Old 13th March 2017, 00:15   #25783  |  Link
jdobbs
Moderator
 
Join Date: Oct 2001
Posts: 20,358
Quote:
Originally Posted by MrVideo View Post
But, DVDs are MPEG-2, not H.264.
Uhh... yep... HCEncoder then...
__________________
Help with development of new apps: Donations.
Website: www.jdobbs.net
jdobbs is offline   Reply With Quote
Old 15th March 2017, 07:02   #25784  |  Link
sirig
Registered User
 
Join Date: Jan 2017
Posts: 2
Doctor Strange 3D

Hello dear BD-Rebuilder Users!
Must admit I'm new to BD-Rebuilder. I have backed just 2 BD's with BD-R till yet and with my third attempt I ran into problems.
Have tried to backup the Doctor Strange 2D+3D BD's but with half success.
2D without any problems, BD-R has made great job but with the 3D version the software has some issues.
This is the error message that I'm get:
- Error in attempt to multiplex: MUX_00800.meta
- Can't open file: F:\DOCTOR_STRANGE_3D_IMI\WORKFILES\00801.track_4114.mvc
[07:41:52] - Failed to build structure, aborted
Has someone already tried to backup the 3D version and got the same error message?

[03. 15. 17] BD Rebuilder v0.50.23
[07:24:47] Source: DOCTOR_STRANGE_3D
- Input BD size: 41,45 GB
- Approximate total content: [02:08:39.502]
- Target BD size: 46,26 GB
- Windows Version: 6.2 [9200]
- Quality: Good (Very Fast), ABR
- MVC 3D Output Mode enabled
- Decoding/Frame serving: FRIMDecode
- Audio Settings: AC3=0 DTS=0 HD=1 Kbs=640
[07:24:47] PHASE ONE, Encoding
- [07:24:47] Processing: VID_00006 (1 of 3)
- [07:24:47] Extracting A/V streams [VID_00006]
- [07:24:55] Reencoding video [VID_00006]
- [07:24:55] Keeping original video (no reencode)
- [07:24:55] Processing audio tracks
- Track 4352 (eng): Keeping original audio
- [07:24:55] Multiplexing M2TS
- [07:25:00] Processing: VID_00007 (2 of 3)
- [07:25:00] Extracting A/V streams [VID_00007]
- [07:25:05] Reencoding video [VID_00007]
- [07:25:05] Keeping original video (no reencode)
- [07:25:05] Processing audio tracks
- [07:25:05] Multiplexing M2TS
- [07:25:08] Scanning for 3D CLPI info...
- [07:25:09] Processing: VID_00800 (3 of 3)
- [07:25:09] Extracting A/V streams [VID_00800]
- [07:41:48] Reencoding video [VID_00800]
- [07:41:48] Keeping original video (no reencode)
- [07:41:48] Processing audio tracks
- Track 4352 (eng): Keeping original audio
- Track 4353 (eng): Keeping original audio
- Track 4354 (fra): Keeping original audio
- Track 4355 (spa): Keeping original audio
- [07:41:48] Multiplexing M2TS
- Error in attempt to multiplex: MUX_00800.meta
- Can't open file: F:\DOCTOR_STRANGE_3D_IMI\WORKFILES\00801.track_4114.mvc
[07:41:52] - Failed to build structure, aborted


[Status]
LABEL=DOCTOR_STRANGE_3D
VERSION=v0.50.23
SOURCE_SIZE=44507341122
SOURCE_VIDEO_SIZE=43134898176
TARGET_SIZE=49666850816
REDUCTION=1.11961335049287
RESIZE_1080=0
RESIZE_1440=0
AUDIO_TO_KEEP=all
KEEP_HD_AUDIO=-1
SUBS_TO_KEEP=all
BACKUP_MODE=0
MOVIEONLY_TYPE=0
USE_LAVF=-1
INSTANCES=1
DGDECNV=0
DGDECIM=0
FRIMSOURCE=0
FFMS2=0
SSIF_MODE=0
QUICK=0
ENCODE_STEP=4
COMPLETED=2
[00006]
USE_ORIGINAL=1
AUDIO=1
PGS=
APULLDOWN=0
VIDEO2=0
V2MBRATE=0
M2TS_TARGET=143851649
NSTART=27000000
NEND=28820568
NSIZE=123942912
FLINK=0
MLINK=0
[00007]
USE_ORIGINAL=1
AUDIO=
PGS=
VIDEO2=0
V2MBRATE=0
M2TS_TARGET=337066
NSTART=27000000
NEND=27011261
NSIZE=12288
FLINK=0
MLINK=0
[00800]
USE_ORIGINAL=1
AUDIO=1111
PGS=11100
VIDEO2=0
V2MBRATE=0
M2TS_TARGET=48150219154


[03. 15. 17] Checking System Settings
- BD-Rebuilder v0.50.23
- Windows Version: 6.2 [9200]
- Working Path Free Space: 251,68GB
- AVISYNTH Version: 2.6.0.6, Ok
- AnyDVD settings check: Ok.
- X264: Ok
- AFTEN: Ok
- FAAC: Ok
- MP4BOX: Ok
- WAVI: Ok
- TSMUXER: Ok
- FRIMEncode: Ok
- FRIMDecode: Ok
[03. 15. 17] Systems Settings Check complete

Last edited by sirig; 15th March 2017 at 13:47. Reason: writing error
sirig is offline   Reply With Quote
Old 15th March 2017, 14:00   #25785  |  Link
worknstiff
Registered User
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 304
@ sirig; RE: Can't open file: F:\DOCTOR_STRANGE_3D_IMI\WORKFILES\00801.track_4114.mvc
[07:41:52] - Failed to build structure, aborted
Has someone already tried to backup the 3D version and got the same error message?

I did Doctor Strange 3D and had no problems. I was wondering how you were processing the original disk. Did you try to process it from the blue ray disk itself in real time? I all ways create an image on the hardrive and then use Virtual Clone Drive to open it. Sometime the disk errors out because of all the seeking and decryption taking place. Or at least that's what I think happens, especially if you have an older machine doing the processing. Either that or a bad disk, rip or even a failing drive. Good luck sirig.
worknstiff is offline   Reply With Quote
Old 16th March 2017, 21:01   #25786  |  Link
ggtop
Registered User
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 284
VC1 decoding strangely

Hi all,

I experienced an issue with one of my BDs. It's Tango & Cash encoded with VC-1. My MP4 encode suffered from audio out of sync. After some investigation I noticed a glitch at around 6:00 into the movie which makes the AVS file (and the result) playback at double speed for around 20 sec (with DirectShow). I decided to use another frameserver so I bought a license for DGDecNV (didn't think about FRIM) and the problems were gone. As I don't have a NVIDIA Card on my main machine I wondered if I can also use DGDecIM there. I searched the whole thread, did find something about some hidden options like

DGDECIM_SW_DECODE

[PATH]
DGIndexIM=...DGIndexIM.exe
DGDecIM=...DGDecodeIM.dll

but they do not seem to work. Is DecIM (still) supported or shall I use FRIM Decoding in SW mode?

Thanks

ggtop

Last edited by ggtop; 16th March 2017 at 21:05.
ggtop is offline   Reply With Quote
Old 16th March 2017, 22:44   #25787  |  Link
jdobbs
Moderator
 
Join Date: Oct 2001
Posts: 20,358
Anybody else experiencing issues with e-mail delivery of notifications related to new posts? Until today I don't think I've gotten any in over a week at least -- even though there have been plenty of posts.
__________________
Help with development of new apps: Donations.
Website: www.jdobbs.net
jdobbs is offline   Reply With Quote
Old 16th March 2017, 22:48   #25788  |  Link
jdobbs
Moderator
 
Join Date: Oct 2001
Posts: 20,358
Quote:
Originally Posted by ggtop View Post
Hi all,

I experienced an issue with one of my BDs. It's Tango & Cash encoded with VC-1. My MP4 encode suffered from audio out of sync. After some investigation I noticed a glitch at around 6:00 into the movie which makes the AVS file (and the result) playback at double speed for around 20 sec (with DirectShow). I decided to use another frameserver so I bought a license for DGDecNV (didn't think about FRIM) and the problems were gone. As I don't have a NVIDIA Card on my main machine I wondered if I can also use DGDecIM there. I searched the whole thread, did find something about some hidden options like

DGDECIM_SW_DECODE

[PATH]
DGIndexIM=...DGIndexIM.exe
DGDecIM=...DGDecodeIM.dll

but they do not seem to work. Is DecIM (still) supported or shall I use FRIM Decoding in SW mode?

Thanks

ggtop
It should still be supported -- but it's more-or-less undocumented. You'd need to add DGDECIM=1 to your INI as well.
__________________
Help with development of new apps: Donations.
Website: www.jdobbs.net
jdobbs is offline   Reply With Quote
Old 17th March 2017, 09:53   #25789  |  Link
ggtop
Registered User
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 284
Quote:
Originally Posted by jdobbs View Post
It should still be supported -- but it's more-or-less undocumented. You'd need to add DGDECIM=1 to your INI as well.
Thank you. That line did it :-)
Maybe you could add this info to hiddenopts.

Do you and of course all others reading this have any experience if DecIM should be avoided in HW mode? I saw my framerates jumping from 80 to 120 fps, but I don't want to risk bad decoding...

ggtop

Last edited by ggtop; 17th March 2017 at 10:16.
ggtop is offline   Reply With Quote
Old 17th March 2017, 12:37   #25790  |  Link
gonca
Registered User
 
Join Date: Jul 2012
Location: Scarborough, Canada
Posts: 930
@jdobbs
Check your PMs, please
gonca is offline   Reply With Quote
Old 17th March 2017, 20:38   #25791  |  Link
ggtop
Registered User
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 284
Quote:
Originally Posted by jdobbs View Post
Anybody else experiencing issues with e-mail delivery of notifications related to new posts? Until today I don't think I've gotten any in over a week at least -- even though there have been plenty of posts.
Not for me. Received a mail after you posted and the same for gonca's reply.
ggtop is offline   Reply With Quote
Old 17th March 2017, 22:11   #25792  |  Link
jdobbs
Moderator
 
Join Date: Oct 2001
Posts: 20,358
Quote:
Originally Posted by ggtop View Post
Not for me. Received a mail after you posted and the same for gonca's reply.
It's started to work again for me too. Just a temporary glitch, I guess.
__________________
Help with development of new apps: Donations.
Website: www.jdobbs.net
jdobbs is offline   Reply With Quote
Old 18th March 2017, 21:01   #25793  |  Link
MrVideo
Registered User
 
MrVideo's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Wisconsin
Posts: 1,575
@jdobbs:

Any update on the eac3 issue? Did you get the sample OK?
MrVideo is offline   Reply With Quote
Old 18th March 2017, 22:59   #25794  |  Link
jdobbs
Moderator
 
Join Date: Oct 2001
Posts: 20,358
Quote:
Originally Posted by MrVideo View Post
@jdobbs:

Any update on the eac3 issue? Did you get the sample OK?
Yes, I got the sample. No, I haven't worked on it yet.
__________________
Help with development of new apps: Donations.
Website: www.jdobbs.net
jdobbs is offline   Reply With Quote
Old 19th March 2017, 02:25   #25795  |  Link
MrVideo
Registered User
 
MrVideo's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Wisconsin
Posts: 1,575
Here's a strange bug, which does not affect the result...

I just did a build which contained four 42 min episodes (H.264) and 16 ~5 min special features (MPEG-2). When it was done with the menu building, it only showed one stream (VID_00002), which is one of the four episodes. The total length was 42:48, which is way off the mark, but right for the only stream listed.
MrVideo is offline   Reply With Quote
Old 19th March 2017, 09:42   #25796  |  Link
ggtop
Registered User
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 284
Quote:
Originally Posted by MrVideo View Post
Here's a strange bug, which does not affect the result...
Did you choose "Movie & Menus" instead of "Full backup" perhaps? Log file could be helpful.


ggtop

Last edited by ggtop; 19th March 2017 at 10:30.
ggtop is offline   Reply With Quote
Old 19th March 2017, 15:46   #25797  |  Link
MrVideo
Registered User
 
MrVideo's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Wisconsin
Posts: 1,575
Quote:
Originally Posted by ggtop View Post
Did you choose "Movie & Menus" instead of "Full backup" perhaps? Log file could be helpful.
Nope, "Full Backup," even though I stop at the point right after the menus are created. I then burn the disc at that point. Nothing exciting in the log. The job runs as expected and produces the expected results.

I just started BDRB again and low and behold, all of the streams are now listed from the last run.

Like I said, something strange going on.
MrVideo is offline   Reply With Quote
Old 19th March 2017, 15:48   #25798  |  Link
MrVideo
Registered User
 
MrVideo's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Wisconsin
Posts: 1,575
Quote:
Originally Posted by jdobbs View Post
Yes, I got the sample. No, I haven't worked on it yet.
I look forward to your results, as I have a boatload more files that have DD+ audio.
MrVideo is offline   Reply With Quote
Old 20th March 2017, 03:21   #25799  |  Link
MrVideo
Registered User
 
MrVideo's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Wisconsin
Posts: 1,575
When setting up your customized menus, have you ever run into the issue as to what values to use for the X/Y placement of the text? Needless to say, I have. So, I created some grids on 100 pixel spacing. One with white lines and one with black lines. Both include text to indicate the X/Y location and both are on transparent backgrounds. The ZIP file contains both AI (Adobe Illustrator) and PNG versions of both grids. The AI version can be loaded by Adobe Illustrator or PhotoShop. Or you can use your favorite image editor that supports layers. You can easily make your menu background image and overlay it with one of the grids. You can then save the necessary JPG file. You can then burn a test disc on BD-RE media. Once you have the layout you want, you can save a new JPG file without the grid.

Enjoy.
MrVideo is offline   Reply With Quote
Old 20th March 2017, 20:59   #25800  |  Link
LoneSwan
Registered User
 
Join Date: Feb 2010
Location: Virginia, USA
Posts: 5
Default Menu background = VIDEO?

Is there a way to specify a menu background video? BD Rebuilder ini has the parameter: MENU_BACKGROUND=
I don't understand why this is limited to an image file, since BD Rebuilder can (and does, sometimes) find and use an original background video when creating the Quick Play menu.

I'm trying to use BDedit to "fix" the 00002.mpls and associated 99001.clpi BMDV folder support files... but not quite getting there. Could really use a bump in the right direction.
LoneSwan is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 08:06.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.