Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > Capturing and Editing Video > NLE - Non Linear Editing

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 12th September 2019, 11:39   #21  |  Link
Stereodude
Registered User
 
Join Date: Dec 2002
Location: Region 0
Posts: 1,130
Quote:
Originally Posted by poisondeathray View Post
Not sure what's going on . I should mention I'm on Resolve 15 still, because I'm in the middle of few projects, and I never upgrade in the middle of something
I only have the free version of Resolve 16. So far I've only tried a 3840x1600 lossless clip. FWIW, it has no problem with the clip if it is encoded with a QP or CRF of 1.

And when I say it doesn't work, I mean the import function doesn't work, nor will it show up in the media browser if I pick the folder containing it whereas the lossy versions show.
Stereodude is offline   Reply With Quote
Old 17th October 2019, 16:59   #22  |  Link
kolak
Registered User
 
Join Date: Nov 2004
Location: UK
Posts: 2,410
Quote:
Originally Posted by poisondeathray View Post
1) Did you need truly lossless ? Very high bitrate AVC such as x264 CRF or QP 1 intra or short GOP's is going to be 99.9% lossless, significantly higher PSNR/SSIM than Prores HQ or even Prores 4444XQ


2) Physical uncompressed AVI's still work in Resolve using v210 (10bit 422) and UYVY (UYVY) configurations


3) AVFS frameserving "fake" AVI works with YUV422P10, but only with vapoursynth , because of the enable_v210 = True switch (not available in avs+ )

RGB30 also works, also for avs+ (ConvertToPlanarRGB(matrix="XX").ConvertBits(10)
) but you might have to interpret the clip attributes as full range depending on how you have resolve project and timeline settings set up .

The command line AVFS that you need to use is a modified version and bundled with Vapoursynth. You can download the "portable" version and extract the avfs.exe to use with avisynth if you don't want to install vapoursynth
We need MOV to be added to AVFS, but no one wants to take such a task. MOV is not as easy as AVI I assume.
With AVI only v210 and r210 will work most likely.
kolak is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
avisynth, resolve

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 17:59.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.