Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > (HD) DVD, Blu-ray & (S)VCD > DVD & BD Rebuilder

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 3rd October 2020, 01:00   #1881  |  Link
jdobbs
Moderator
 
Join Date: Oct 2001
Posts: 20,821
Quote:
Originally Posted by LowDead View Post
Had an idea and just wanted to throw it out there. I haven't searched the thread so if it has been suggested already please ignore.

On UHD disc where there's extras that are in AVC/h264. Would it be possible to have an option in the setup menu to convert these to HEVC with either x265 or NVEncC, depending on what encoder that have been selected?
For example on UHD of Waterworld where main movie is UHD version (135mins) and as extra there is the extended version (180mins) in 1080p AVC. I think there's some efficiency that can be made here with a switch to HEVC.

Thoughts, anyone?

//LD
I'll look at it. I'm already looking at adding a feature where a standard 1080p disc can be reencoded to H265 in the format of a UHD disc (1080p is also supported in the UHD standard).
__________________
Help with development of new apps: Donations.
Website: www.jdobbs.net
jdobbs is offline   Reply With Quote
Old 3rd October 2020, 01:01   #1882  |  Link
jdobbs
Moderator
 
Join Date: Oct 2001
Posts: 20,821
Quote:
Originally Posted by SquallMX View Post
Can you add a hidden option to remove the DolbyVision layer.
I should be able to do that -- but let me take a look at it before I promise anything.
__________________
Help with development of new apps: Donations.
Website: www.jdobbs.net
jdobbs is offline   Reply With Quote
Old 1st December 2020, 03:40   #1883  |  Link
AmigaFuture
Registered User
 
AmigaFuture's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: Within the main Source.
Posts: 877
Hello. Are you willing to add a hidden option to enable MULTIPROCESS again? For now I'm using 0.61.13 only for processing MKVs made by BD-RB to rerender some of my collection to small files again to MKV. My current Ryzen 3600 is faster than my GeForce GTX 780 using the nVIDIA rerender you added. The MULTIPROCESS is still viable.
__________________
Life is not a journey to the grave; but rather to skid out broadside, thoroughly used, torn and warn and loudly proclaim; WOW; What a ride!!! Soon, I'm going to do it AGAiN in different skin!!
AmigaFuture is offline   Reply With Quote
Old 2nd December 2020, 15:10   #1884  |  Link
jdobbs
Moderator
 
Join Date: Oct 2001
Posts: 20,821
Quote:
Originally Posted by AmigaFuture View Post
Hello. Are you willing to add a hidden option to enable MULTIPROCESS again? For now I'm using 0.61.13 only for processing MKVs made by BD-RB to rerender some of my collection to small files again to MKV. My current Ryzen 3600 is faster than my GeForce GTX 780 using the nVIDIA rerender you added. The MULTIPROCESS is still viable.
Yes. It should be available in the next release. It won't apply to UHD sources or to NVENC encodes, however.
__________________
Help with development of new apps: Donations.
Website: www.jdobbs.net

Last edited by jdobbs; 2nd December 2020 at 15:16.
jdobbs is offline   Reply With Quote
Old 2nd December 2020, 17:45   #1885  |  Link
Weirdo
Registered User
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 228
When using the FORCE_ENCODE=1 hidden option, the "You have selected x output for a source with a fairly significant content." prompt appears. If I am correct in believing it to be superfluous, perhaps it could be skipped/removed?
__________________
Win 10 Pro x64
Weirdo is offline   Reply With Quote
Old 5th December 2020, 04:36   #1886  |  Link
AmigaFuture
Registered User
 
AmigaFuture's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: Within the main Source.
Posts: 877
Quote:
Originally Posted by jdobbs View Post
Yes. It should be available in the next release. It won't apply to UHD sources or to NVENC encodes, however.
I'm very, very cool with Blu-ray. Or rather 1080P. Everything looks great, even pimples..which I didn't see with DVD - haha! I could understand why I might want to re-encode Phone videos (UHD), but...those are always smaller than BD and so on(, riiiight?).
Outside of BD, if someone wants MP...then much newer hardware is going to be required which is why you typed before that MULIPROCESS is becoming obsolete. Correct?

I'm curious.. If UHD Is Not the reason for MULTIPROCESS to become obsolete...what is? I can see UHD using the advantage of MP. Disregarding the need for storage. Which will become greater as M.2 NVMe becomes more widely accepted. Maybe I'm missing something..? I went M.2 with my Ryzen but it was several months after.

Anyway, Appreciation!!
__________________
Life is not a journey to the grave; but rather to skid out broadside, thoroughly used, torn and warn and loudly proclaim; WOW; What a ride!!! Soon, I'm going to do it AGAiN in different skin!!
AmigaFuture is offline   Reply With Quote
Old 4th January 2021, 22:59   #1887  |  Link
jdobbs
Moderator
 
Join Date: Oct 2001
Posts: 20,821
Quote:
Originally Posted by jdobbs View Post
Yes. It should be available in the next release. It won't apply to UHD sources or to NVENC encodes, however.
Quote:
Originally Posted by AmigaFuture View Post
I'm very, very cool with Blu-ray. Or rather 1080P. Everything looks great, even pimples..which I didn't see with DVD - haha! I could understand why I might want to re-encode Phone videos (UHD), but...those are always smaller than BD and so on(, riiiight?).
Outside of BD, if someone wants MP...then much newer hardware is going to be required which is why you typed before that MULIPROCESS is becoming obsolete. Correct?

I'm curious.. If UHD Is Not the reason for MULTIPROCESS to become obsolete...what is? I can see UHD using the advantage of MP. Disregarding the need for storage. Which will become greater as M.2 NVMe becomes more widely accepted. Maybe I'm missing something..? I went M.2 with my Ryzen but it was several months after.

Anyway, Appreciation!!
I added the code to reenable MULTIPROCESS for the next release. It turned out to be a bit more involved than I'd initially hoped.

The reason it was disabled (in addition to my belief that it was no longer accomplishing anything) was because BD-RB started using the newer TSMUXER version as the default. There were changes in the file naming convention for multipart sources in the new TSMUXER.
__________________
Help with development of new apps: Donations.
Website: www.jdobbs.net
jdobbs is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 01:33.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.