Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > (HD) DVD, Blu-ray & (S)VCD > DVD & BD Rebuilder

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 27th June 2013, 00:29   #17521  |  Link
wakko709
Registered User
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 87
Quote:
Originally Posted by gonca View Post
@wakko709
It just dawned on me that your logs state that H.264 encoder has stopped working. Is this what the actual error report says?
yep thats what it said
wakko709 is offline   Reply With Quote
Old 27th June 2013, 00:51   #17522  |  Link
gonca
Registered User
 
Join Date: Jul 2012
Location: Scarborough, Canada
Posts: 956
@wakko709
Do you have coreAVC or any other AVC codecs installed? Last time I saw a similar message was when I was using BD_RB as a stress tester to check my O.C. The message I recall seeing, if I remember correctly, said "x264 or x264.exe" has stopped working. Note that it referred to x264 not h264.

Last edited by gonca; 27th June 2013 at 00:54.
gonca is online now   Reply With Quote
Old 28th June 2013, 05:52   #17523  |  Link
AmigaFuture
Registered User
 
AmigaFuture's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: Within the main Source.
Posts: 837
Quote:
Originally Posted by jdobbs View Post
Telecining was just a way to convert films (which originate at 24fps) to NTSC video (which is played at 30fps [actually 29.97fps because of timing involved related to blanking])
That's a bit more clear than a lot of guides have seen. Some of it I already got, but other parts..not. Thank you for that share.

I now understand why I was seeing a slight "jerky" video with "The Mentalist" S1 D1 Ep1.. In Alternate MP4 (iPad) AAC...the DVD Episode isn't being rerendered to 23.976. None of the Hidden Options I've used or combinations are creating a 23.976 MP4. To verify it's possible I used HandBrake to create a smooth 23.976 Detelecined MP4. Is there something broken in that Alternate Output, perhaps?

Oh, I meant to let you know is seems it Is possible to have PGSs within an MP4, it's just that iPad (2)'s software doesn't know how to deal with it so it display...only. No turning it off. Hah! A recent version of HandBrake created the file. I saw PGS was selectable, so I played.


Do you really think 0 is ODD??
PULLDOWN_720=n n = 0/1 - 0=ODD (default) - if set to "1", use pulldown for 29.97->59.94 conversion on 720p
__________________
Life is not a journey to the grave; but rather to skid out broadside, thoroughly used, torn and warn and loudly proclaim; WOW; What a ride!!! Soon, I'm going to do it AGAiN in different skin!!

Last edited by AmigaFuture; 28th June 2013 at 05:56.
AmigaFuture is offline   Reply With Quote
Old 28th June 2013, 13:45   #17524  |  Link
jdobbs
Moderator
 
Join Date: Oct 2001
Posts: 20,454
Quote:
PULLDOWN_720=n n = 0/1 - 0=ODD (default) - if set to "1", use pulldown for 29.97->59.94 conversion on 720p
One key off in the typing, is seems.
__________________
Help with development of new apps: Donations.
Website: www.jdobbs.net
jdobbs is offline   Reply With Quote
Old 28th June 2013, 15:37   #17525  |  Link
lauguru
Registered User
 
Join Date: May 2004
Posts: 241
Hello
is there any way to activate with bdrebuilder ati stream? or only works cuda nvidia?
lauguru is offline   Reply With Quote
Old 28th June 2013, 15:52   #17526  |  Link
jdobbs
Moderator
 
Join Date: Oct 2001
Posts: 20,454
Quote:
Originally Posted by lauguru View Post
Hello
is there any way to activate with bdrebuilder ati stream? or only works cuda nvidia?
There's no support for ATI stream as yet. ATI, I believe, does support OpenCL, however, and that can be enabled via X264 with this:

TWEAK_PASS_ONE=--opencl
TWEAK_PASS_TWO=--opencl
__________________
Help with development of new apps: Donations.
Website: www.jdobbs.net

Last edited by jdobbs; 28th June 2013 at 15:57.
jdobbs is offline   Reply With Quote
Old 28th June 2013, 16:15   #17527  |  Link
lauguru
Registered User
 
Join Date: May 2004
Posts: 241
Quote:
Originally Posted by jdobbs View Post
There's no support for ATI stream as yet. ATI, I believe, does support OpenCL, however, and that can be enabled via X264 with this:

TWEAK_PASS_ONE=--opencl
TWEAK_PASS_TWO=--opencl
I mean, you should uncheck "use lavf internal x264 for decodind" in the setup menu and

TWEAK_PASS_ONE=--opencl
TWEAK_PASS_TWO=--opencl

in bdrebuilder.ini
correct?

Last edited by lauguru; 28th June 2013 at 16:30.
lauguru is offline   Reply With Quote
Old 28th June 2013, 16:31   #17528  |  Link
jdobbs
Moderator
 
Join Date: Oct 2001
Posts: 20,454
Quote:
Originally Posted by lauguru View Post
I mean, keep internal use lavf for decodind x264 in the setup menu and add

TWEAK_PASS_ONE=--opencl
TWEAK_PASS_TWO=--opencl

in bdrebuilder.ini
correct?
I'm not sure LAVF selection is required. Someone else may be able to give more info on its internal workings. But I can say that turning it on with Directshow enabled is actually much slower than Directshow alone when I try it with my Nvidia card.
__________________
Help with development of new apps: Donations.
Website: www.jdobbs.net
jdobbs is offline   Reply With Quote
Old 28th June 2013, 16:54   #17529  |  Link
lauguru
Registered User
 
Join Date: May 2004
Posts: 241
Quote:
Originally Posted by jdobbs View Post
I'm not sure LAVF selection is required. Someone else may be able to give more info on its internal workings. But I can say that turning it on with Directshow enabled is actually much slower than Directshow alone when I try it with my Nvidia card.

true! works now, turning to what I've said
many thanks jdobbs
lauguru is offline   Reply With Quote
Old 28th June 2013, 17:03   #17530  |  Link
lauguru
Registered User
 
Join Date: May 2004
Posts: 241
I just checked, that the first pass has run ati stream, but the 2 pass I see that the graphics card does not process, single processor

which could be the problem?

[Options]
VERSION=0.44.0.14
MODE=0
TWEAK_PASS_ONE=--opencl
TWEAK_PASS_TWO=--opencl
THREADS=12
DVD_IMPORT_THRESHOLD=5
FORCE_ENCODE=1
DEFAULT_LANG=spa
B_PYRAMID=1
MIN_M2TS_SIZE=1
MIN_PLAYLIST_MINS=1
WEIGHTP =1
DTSX_ENABLE=1
AUTO_BIAS=3
BLANK_THRESHOLD=1
ENABLE_TEST=1
ONEPASS_ENCODING=0
MULTIPROCESS=1
AUTO_QUALITY=0
AUDIO_TO_KEEP=all
SUBS_TO_KEEP=all
SD_CONVERT=0
OPEN_GOP=1
RESIZE_1080=0
DEINTERLACE=1
DEINTERLACER_TYPE=3
SD_TO_1080=0
CONVERT_WIDE=0
DTS_REENCODE=0
AC3_REENCODE=0
AC3_640=1
AC3_192=0
KEEP_HD_AUDIO=1
AVCHD=1
REMOVE_WORKFILES=0
MOVIE_ONLY_LOOP=1
REMOVE_OUTPUT=0
USE_FILTERS=0
BDMV_CERT_ONLY=0
USE_LAVF=0
IVTC_PULLDOWN=0
ASSUME_DVD_PAL=0
UNMASK_CHAPTER=0
COMPLETION_BEEP=0
DGDECNV=0
AUDIO_TRACK_LIMIT=0
SUBTITLE_TRACK_LIMIT=0
CUSTOM_TARGET_SIZE=24900
ENABLE_BLANKING=1
TARGET_SIZE=24900
OUTPUT_3D=0
PRIORITY_CLASS=1
RESIZE_1440=0
ENCODE_QUALITY=4
MOVIEONLY_TYPE=29
ALTCRF=20
ALT_TARGET=28000
ALTMETHOD=2
ALTAUTOCROP=1
RESIZE_720=0
NEROAAC=0

Last edited by lauguru; 28th June 2013 at 17:16.
lauguru is offline   Reply With Quote
Old 29th June 2013, 13:10   #17531  |  Link
Valdy
Registered User
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 6
Hi!

Thank you for you work. I like the simplicity of your application, but unfortunately most of the times i can't use it. I have a sound delaying problem, which i don't know what causes.
The inspect exe says everything is OK and i use the recommended ffdshow version.
Last time i tried (version 0.44.14), i picked the high quality setting CRF, and targeted BD25 option. There were no audio reencode, i kept the HD audio too.

What do you suggest?

Thanks!
Valdy is offline   Reply With Quote
Old 29th June 2013, 14:43   #17532  |  Link
tiamat911
Registered User
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 4
@jdobbs

For the past few versions of BD Rebuilder, I haven't been able to do BD to DVD conversions when I include subtitles. When no subtitles are present, everything works fine. I've tried it with 4-5 different BDs and I always get the same error at the very end. This is what the log looks like. This was for 'James and the Giant Peach' but I also got the same behabior a few days ago with 'Silver Linings Playbook'.

[06-22-13] BD Rebuilder v0.44.14 (beta)
[11:41:45] Source: JAMESANDTHEGIANTPEACH_00100
- Input BD size: 24,21 GB
- Approximate total content: [01:19:25.051]
- Windows Version: 6.1 [7601]
- MOVIE-ONLY/ALTERNATE OUTPUT mode enabled
- Mode: DVD-5, 720x480/576, AC3 Audio
- Decoding/Frame serving: DirectShow
- Audio Settings: AC3=0 DTS=0 HD=1 Kbs=448
[11:41:46] PHASE ONE, Encoding
- [11:41:46] Processing: VID_00066 (1 of 1)
- [11:41:46] Extracting A/V streams [VID_00066]
- [12:00:53] Reencoding video [VID_00066]
- Source Video: MPEG-4 (AVC), 1920x1080
- Rate/Length: 23,976fps, 114 247 frames
- Bitrate: 6 687 Kbs
- [12:00:53] Reencoding: VID_00066
- [13:05:46] Video Encode complete
- [13:05:46] Processing audio tracks
- Track 4352 (eng): Reencoding audio to AC3...
- Track 4353 (fra): Reencoding audio to AC3...
[13:09:42]PHASE ONE complete
[13:09:42]PHASE TWO - Rebuild Started
- [13:09:42] Building ALTERNATE OUTPUT Structure
- [13:09:42] Converting 3 subtitles to DVD format.
- [13:10:50] Starting MPLEX.
- [13:12:58] Multiplexing 3 subtitles into stream.
- WARNING: Failed to integrate Subtitle_01
- WARNING: Failed to integrate Subtitle_02
- WARNING: Failed to integrate Subtitle_03
- [13:13:06] Building DVD File Structure.
- ERROR in attempt to create DVD structure (DVDAUTHOR)
[13:13:06] - Failed to REBUILD

The Inspect tool output looks fine too :

- Windows Version: 6.1 [7601]
- AVISYNTH Version: [2.5.8.0], Ok
- HAALI Splitter: [1.9.42.1], Ok
- FFDSHOW: [3882], Ok
- WIN7 preferred AVC CODEC: Ok
- WIN7 preferred VC-1 CODEC: Ok
- WIN7 preferred MPEG2 CODEC: Ok
- FFDSHOW VC-1 set to "wmv9", Ok
- FFDSHOW MPEG2 set to "libavcodec": Ok
- FFDSHOW AVC set to "ffmpeg-mt": Ok
- AnyDVD settings check: Ok.
- BD Rebuilder v0.44.0.14, Ok
- X264: Ok
- AFTEN: Ok
- FAAC: Ok
- WAVI: Ok
- TSMUXER: Ok

Any idea ? Thanks !!
tiamat911 is offline   Reply With Quote
Old 29th June 2013, 15:26   #17533  |  Link
jdobbs
Moderator
 
Join Date: Oct 2001
Posts: 20,454
Quote:
Originally Posted by Valdy View Post
Hi!

Thank you for you work. I like the simplicity of your application, but unfortunately most of the times i can't use it. I have a sound delaying problem, which i don't know what causes.
The inspect exe says everything is OK and i use the recommended ffdshow version.
Last time i tried (version 0.44.14), i picked the high quality setting CRF, and targeted BD25 option. There were no audio reencode, i kept the HD audio too.

What do you suggest?

Thanks!
Check for CODEC packs and other CODEC installations. If they are there, remove them. They often intercept or interfere with encoding and are almost always the cause of this type of issue. It's helpful if you post a log when you report a problem. It's hard to "just guess" what you're experiencing and what settings are in use.
__________________
Help with development of new apps: Donations.
Website: www.jdobbs.net
jdobbs is offline   Reply With Quote
Old 29th June 2013, 15:27   #17534  |  Link
jdobbs
Moderator
 
Join Date: Oct 2001
Posts: 20,454
Quote:
Originally Posted by tiamat911 View Post
@jdobbs

For the past few versions of BD Rebuilder, I haven't been able to do BD to DVD conversions when I include subtitles. When no subtitles are present, everything works fine. I've tried it with 4-5 different BDs and I always get the same error at the very end. This is what the log looks like. This was for 'James and the Giant Peach' but I also got the same behabior a few days ago with 'Silver Linings Playbook'.

[06-22-13] BD Rebuilder v0.44.14 (beta)
[11:41:45] Source: JAMESANDTHEGIANTPEACH_00100
- Input BD size: 24,21 GB
- Approximate total content: [01:19:25.051]
- Windows Version: 6.1 [7601]
- MOVIE-ONLY/ALTERNATE OUTPUT mode enabled
- Mode: DVD-5, 720x480/576, AC3 Audio
- Decoding/Frame serving: DirectShow
- Audio Settings: AC3=0 DTS=0 HD=1 Kbs=448
[11:41:46] PHASE ONE, Encoding
- [11:41:46] Processing: VID_00066 (1 of 1)
- [11:41:46] Extracting A/V streams [VID_00066]
- [12:00:53] Reencoding video [VID_00066]
- Source Video: MPEG-4 (AVC), 1920x1080
- Rate/Length: 23,976fps, 114 247 frames
- Bitrate: 6 687 Kbs
- [12:00:53] Reencoding: VID_00066
- [13:05:46] Video Encode complete
- [13:05:46] Processing audio tracks
- Track 4352 (eng): Reencoding audio to AC3...
- Track 4353 (fra): Reencoding audio to AC3...
[13:09:42]PHASE ONE complete
[13:09:42]PHASE TWO - Rebuild Started
- [13:09:42] Building ALTERNATE OUTPUT Structure
- [13:09:42] Converting 3 subtitles to DVD format.
- [13:10:50] Starting MPLEX.
- [13:12:58] Multiplexing 3 subtitles into stream.
- WARNING: Failed to integrate Subtitle_01
- WARNING: Failed to integrate Subtitle_02
- WARNING: Failed to integrate Subtitle_03
- [13:13:06] Building DVD File Structure.
- ERROR in attempt to create DVD structure (DVDAUTHOR)
[13:13:06] - Failed to REBUILD

The Inspect tool output looks fine too :

- Windows Version: 6.1 [7601]
- AVISYNTH Version: [2.5.8.0], Ok
- HAALI Splitter: [1.9.42.1], Ok
- FFDSHOW: [3882], Ok
- WIN7 preferred AVC CODEC: Ok
- WIN7 preferred VC-1 CODEC: Ok
- WIN7 preferred MPEG2 CODEC: Ok
- FFDSHOW VC-1 set to "wmv9", Ok
- FFDSHOW MPEG2 set to "libavcodec": Ok
- FFDSHOW AVC set to "ffmpeg-mt": Ok
- AnyDVD settings check: Ok.
- BD Rebuilder v0.44.0.14, Ok
- X264: Ok
- AFTEN: Ok
- FAAC: Ok
- WAVI: Ok
- TSMUXER: Ok

Any idea ? Thanks !!
I'll do some testing and see what I can find.
__________________
Help with development of new apps: Donations.
Website: www.jdobbs.net
jdobbs is offline   Reply With Quote
Old 29th June 2013, 16:10   #17535  |  Link
Valdy
Registered User
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 6
Quote:
Originally Posted by jdobbs View Post
Check for CODEC packs and other CODEC installations. If they are there, remove them. They often intercept or interfere with encoding and are almost always the cause of this type of issue. It's helpful if you post a log when you report a problem. It's hard to "just guess" what you're experiencing and what settings are in use.
I don't use codec packs. I use mpc-hc + madvr + lav filters for movies, and nothing else. Ofcourse avisynth, haali and ffdshow are intalled too.
My problem is more precisely is that all of the soundtracks are delayed by a couple of seconds.

What kind of log would be helpful?
The one that is displayed by bd_rebuilder at the end of the job?

inspect.exe:
Quote:
- Windows Version: 6.2 [9200]
- AVISYNTH Version: [2.5.8.0], Ok
- HAALI Splitter: [1.11.96.14], Ok
- FFDSHOW: [3326], Ok
- FFDSHOW VC-1 set to "wmv9", Ok
- FFDSHOW MPEG2 set to "libavcodec": Ok
- FFDSHOW AVC set to "libavcodec": Ok
- BD Rebuilder v0.44.0.14, Ok
- X264: Ok
- AFTEN: Ok
- FAAC: Ok
- WAVI: Ok
- TSMUXER: Ok

Last edited by Valdy; 29th June 2013 at 16:30.
Valdy is offline   Reply With Quote
Old 29th June 2013, 16:27   #17536  |  Link
lauguru
Registered User
 
Join Date: May 2004
Posts: 241
jdobbs

TWEAK_PASS_ONE=--opencl
TWEAK_PASS_TWO=--opencl

is normal in the first pass OpenCL work properly, and the 2nd pass not see it working?

that could wrong? or command must be added to the 2 pass?
lauguru is offline   Reply With Quote
Old 29th June 2013, 16:27   #17537  |  Link
Guest
Guest
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 21,923
Quote:
Originally Posted by Valdy View Post
F:\ZSOLTI\ENTER.THE.DRAGON.1973.BLU-RAY.AVC.DTS-HD.HUN.REMUX
This kind of material cannot be discussed here, per forum rule 6. Further violations can lead to strikes and suspension.

@all

No help to be given on this. Thank you.
Guest is offline   Reply With Quote
Old 29th June 2013, 16:31   #17538  |  Link
Valdy
Registered User
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 6
Quote:
Originally Posted by neuron2 View Post
This kind of material cannot be discussed here, per forum rule 6. Further violations can lead to strikes and suspension.

@all

No help to be given on this. Thank you.
Sorry i wasn't aware of this. I edited it out.

It means i can't get help with my problem regarding bd rebuilder?
Valdy is offline   Reply With Quote
Old 29th June 2013, 16:32   #17539  |  Link
jdobbs
Moderator
 
Join Date: Oct 2001
Posts: 20,454
Quote:
Originally Posted by lauguru View Post
jdobbs

TWEAK_PASS_ONE=--opencl
TWEAK_PASS_TWO=--opencl

is normal in the first pass OpenCL work properly, and the 2nd pass not see it working?

that could wrong? or command must be added to the 2 pass?
I think you are mistaken. They both work. I tested it after your original post. You should be able to open the file LASTCMD.TXT in the installation folder and see the actual command line used for encoding.
__________________
Help with development of new apps: Donations.
Website: www.jdobbs.net

Last edited by jdobbs; 29th June 2013 at 16:44.
jdobbs is offline   Reply With Quote
Old 29th June 2013, 16:34   #17540  |  Link
jdobbs
Moderator
 
Join Date: Oct 2001
Posts: 20,454
Quote:
Originally Posted by Valdy View Post
Sorry i wasn't aware of this. I edited it out.

It means i can't get help with my problem regarding bd rebuilder?
Sorry, but I only support bug reports that are against original BDs. It's almost impossible to debug an issue that is the result of preprocessing. I have no idea whether the source is good. In my experience I have found that most issues (actually almost all) reported on preprocessed sources are the result of the preprocessing rather than a bug in BD-RB.
__________________
Help with development of new apps: Donations.
Website: www.jdobbs.net
jdobbs is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 11:55.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.