Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > (HD) DVD, Blu-ray & (S)VCD > DVD & BD Rebuilder

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 14th November 2012, 23:38   #16101  |  Link
omegaman7
Registered User
 
omegaman7's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: USA, Oregon
Posts: 791
They release versions of FFDSHOW fairly often, last time I checked. That would make things very BUSY for Jdobbs LOL! Not a big deal for me to test myself. If there's an issue relating to FFDSHOW, simply rollback and see what happens I think some people are simply afraid to get their hands dirty LOL! Nah, they just wanna click click burn. Which I guess I can appreciate. I've been there. And for some people, these jobs do take a fair amount of time
__________________
Only one rooster, need be in the hen house...
omegaman7 is offline   Reply With Quote
Old 15th November 2012, 07:21   #16102  |  Link
rippn
Registered User
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 48
Anyone have trouble with the pip on Twilight: Breaking Dawn Region A. I usually have good success with DTS Express and PiP, but with this particular movie the sound plays from the dts express, but the picture in picture frame and video do not appear in hardware and software players. Also another odd thing is if you jump around the video with pip enabled it will basically freeze Total Media Theater. The original image before running it through bd rebuilder works fine.
rippn is offline   Reply With Quote
Old 15th November 2012, 16:30   #16103  |  Link
jdobbs
Moderator
 
Join Date: Oct 2001
Posts: 20,373
Quote:
Originally Posted by omegaman7 View Post
They release versions of FFDSHOW fairly often, last time I checked. That would make things very BUSY for Jdobbs LOL! Not a big deal for me to test myself. If there's an issue relating to FFDSHOW, simply rollback and see what happens I think some people are simply afraid to get their hands dirty LOL! Nah, they just wanna click click burn. Which I guess I can appreciate. I've been there. And for some people, these jobs do take a fair amount of time
It probably wouldn't be a big deal -- but in my experience it isn't unusual for something in a new release to cause issues -- and they often don't show themselves for a month, two, or even more. With FFDSHOW there could be any number of releases in that period.

The latest version I've tested without issues is r4422. I'll probably add that one to the "Ok" list on the next release -- but in the meantime FFDSHOW has moved all the way to r4489.
__________________
Help with development of new apps: Donations.
Website: www.jdobbs.net
jdobbs is offline   Reply With Quote
Old 21st November 2012, 18:55   #16104  |  Link
gg72
Registered User
 
Join Date: Mar 2009
Location: Hungary
Posts: 34
Quote:
The latest version I've tested without issues is r4422.
Should I use the 32 or the 64bit version of ffdshow?
gg72 is offline   Reply With Quote
Old 21st November 2012, 20:46   #16105  |  Link
Capsbackup
Registered User
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 1,995
Quote:
Originally Posted by gg72 View Post
Should I use the 32 or the 64bit version of ffdshow?
You should use the one from the first page of this thread that jdobbs has the link for.
Capsbackup is offline   Reply With Quote
Old 21st November 2012, 21:11   #16106  |  Link
gg72
Registered User
 
Join Date: Mar 2009
Location: Hungary
Posts: 34
Quote:
Originally Posted by Capsbackup View Post
You should use the one from the first page of this thread that jdobbs has the link for.
OK, that's clear for me, but jdobbs wrote: "The latest version I've tested without issues is r4422". And this release exists in both versions (32bit and 64bit). So my question is: Can BD Rebuilder to work with the 64bit version of ffdshow, or not?

(I would use the 64bit version ffdshow in MPC-HC, but if it causes problems with BD Rebuilder, I prefer to install the 32bit version of both programs: ffdshow + MPC-HC)
gg72 is offline   Reply With Quote
Old 21st November 2012, 23:32   #16107  |  Link
jdobbs
Moderator
 
Join Date: Oct 2001
Posts: 20,373
Quote:
Originally Posted by gg72 View Post
OK, that's clear for me, but jdobbs wrote: "The latest version I've tested without issues is r4422". And this release exists in both versions (32bit and 64bit). So my question is: Can BD Rebuilder to work with the 64bit version of ffdshow, or not?

(I would use the 64bit version ffdshow in MPC-HC, but if it causes problems with BD Rebuilder, I prefer to install the 32bit version of both programs: ffdshow + MPC-HC)
Only the 32 bit version should be used with Rebuilder
__________________
Help with development of new apps: Donations.
Website: www.jdobbs.net
jdobbs is offline   Reply With Quote
Old 22nd November 2012, 07:27   #16108  |  Link
gg72
Registered User
 
Join Date: Mar 2009
Location: Hungary
Posts: 34
Quote:
Originally Posted by jdobbs View Post
Only the 32 bit version should be used with Rebuilder
OK, many thanks for your answer!
gg72 is offline   Reply With Quote
Old 22nd November 2012, 19:34   #16109  |  Link
A.Fenderson
Registered User
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 230
BD-RB v. 0.42.04 reporting both OK and wrong version of x264

I had x264.exe crash on me during a reencode, but that's not the bug I'm reporting here. BD-RB is alternately reporting that I both do and do not have the correct version of x264: it reports as "OK" when running Inspect.exe (as does everything else), but reports as "Wrong version found" in the log file. I'm running v. 0.42.04 and I have not replaced any of the contents of the BD-RB zip file.

inspect.exe results:
Code:
- Windows Version: 5.1 [2600]
- AVISYNTH Version: [2.5.8.0], Ok
- HAALI Splitter: [1.11.96.14], Ok
- FFDSHOW: [3882], Ok
- FFDSHOW VC-1 set "disabled", WMP11, Ok
- FFDSHOW MPEG2 set to "libavcodec":  Ok
- FFDSHOW AVC set to "libavcodec":  Ok
- AnyDVD settings check: Ok.
- BD Rebuilder v0.42.0.4, Ok
- X264:  Ok
- AFTEN:  Ok
- FAAC:  Ok
- MP4BOX:  Ok
- WAVI:  Ok
- TSMUXER:  Ok
logfile:
Code:
----------------------
[11/22/12] BD Rebuilder v0.42.04 (beta)
[02:46:36] Source:  TERMINATOR_SCC_S1_D1
  - Input BD size: 25.27 GB
  - Approximate total content: [03:10:20.166]
  - Target BD size: 22.95 GB
  - Windows Version: 5.1 [2600]
  - Quality: Highest (Very Slow), Two Pass
  - Decoding/Frame serving: DirectShow
  - Audio Settings: AC3=0 DTS=0 HD=0 Kbs=640
[02:46:36] PHASE ONE, Encoding
 - [02:46:36] Processing: VID_00001 (1 of 13)
 - [02:46:36] Extracting A/V streams [VID_00001]
 - [02:46:41] Reencoding video [VID_00001]
   - Source Video: VC-1, 720x480
   - Rate/Length: 29.970fps, 1,905 frames
   - Bitrate: 2,564 Kbs
 - [02:46:41] Reencoding: VID_00001, Pass 1 of 2
 - [02:47:16] Reencoding: VID_00001, Pass 2 of 2
 - [02:49:10] Video Encode complete
 - [02:49:10] Processing audio tracks
   - Track 4352 (eng): Keeping original audio
 - [02:49:10] Multiplexing M2TS
 - [02:49:14] Processing: VID_00004 (2 of 13)
 - [02:49:14] Extracting A/V streams [VID_00004]
 - [02:50:49] Reencoding video [VID_00004]
   - Source Video: VC-1, 1920x1080
   - Rate/Length: 23.976fps, 67,124 frames
   - Bitrate: 17,030 Kbs
 - [02:50:49] Reencoding: VID_00004, Pass 1 of 2
 - [04:38:37] Reencoding: VID_00004, Pass 2 of 2
  - Encode failed.  Aborting.
  - BD-Rebuilder v0.42.04 (beta)
  - Windows Version: 5.1 [2600]
  - AVISYNTH Version: 2.5.8.0, Ok
  - HAALI Splitter: 1.11.96.14, Ok
  - FFDSHOW: 3882, Ok
  - FFDSHOW VC-1 set "disabled", WMP11, Ok
  - FFDSHOW MPEG2 set to "libavcodec":  Ok
  - FFDSHOW AVC set to "libavcodec":  Ok
  - AnyDVD settings check: Ok.
  - X264:  Wrong version found
  - AFTEN:  Ok
  - FAAC:  Ok
  - MP4BOX:  Ok
  - WAVI:  Ok
  - TSMUXER:  Ok
[11:16:04] - Failed video encode, aborted
A.Fenderson is offline   Reply With Quote
Old 23rd November 2012, 00:56   #16110  |  Link
jdobbs
Moderator
 
Join Date: Oct 2001
Posts: 20,373
I must have missed that update...I'll fix it for the next release.
__________________
Help with development of new apps: Donations.
Website: www.jdobbs.net

Last edited by jdobbs; 25th November 2012 at 02:31.
jdobbs is offline   Reply With Quote
Old 24th November 2012, 18:57   #16111  |  Link
brunchto
Registered User
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 39
Hi,

i still have problems selecting playlist with specific angles. In "select other movie playlist", i select playlist 00800 / Angle2, but the stream list is exactly the same as playlist 00800 one. BDinfo gives me a different stream list for angle2. so, it seems that selecting an angle is not taken into account (or i miss something somewhere )
brunchto is offline   Reply With Quote
Old 24th November 2012, 19:43   #16112  |  Link
setarip_old
Registered User
 
setarip_old's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 16,272
@jdobbs

After all this time, can you arrange to have the name of this sub-forum changed so that it inlcudes a reference to "BD-Rebuilder" (in addition to the present reference to ONLY "DVD Rebuilder")?
setarip_old is offline   Reply With Quote
Old 24th November 2012, 21:27   #16113  |  Link
marco421
Registered User
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 13
i am unable to play recorded bd's on my set top boxes. the disks play great on my pc tho. the last disk i was able too play on a set top box was using bd-rebuilder v4203, everything else is the same. i am using the software versions listed on the bd-rebuilder release page. this happened on 2 different movies on 3 different set tops (sony and samsung). settings are movie only, output target 25gb, and use imgburn. help, please!
marco421 is offline   Reply With Quote
Old 24th November 2012, 21:39   #16114  |  Link
omegaman7
Registered User
 
omegaman7's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: USA, Oregon
Posts: 791
4203 recently expired. So I reconfigured 4204. I've encoded and burned one disc. Battleship. I had zero issues, except for an audio issue, which seems to be the LG player that played it. The audio glitches (4) were however short lived. So I won't replace the player just yet. I don't buy $ony, and I had a samsung flake out VERY early. So I can't comment on your experience. But BD-RB 4204 seems to be fine here.
__________________
Only one rooster, need be in the hen house...
omegaman7 is offline   Reply With Quote
Old 25th November 2012, 00:28   #16115  |  Link
RobertM
Registered User
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 424
Quote:
Originally Posted by marco421 View Post
i am unable to play recorded bd's on my set top boxes. the disks play great on my pc tho. the last disk i was able too play on a set top box was using bd-rebuilder v4203, everything else is the same. i am using the software versions listed on the bd-rebuilder release page. this happened on 2 different movies on 3 different set tops (sony and samsung). settings are movie only, output target 25gb, and use imgburn. help, please!
I've done several rebuilds with v4204 which play fine on my Sony BDP-S580. So it doesn't seem like BDRB would likely be the problem, Marco. I'd suggest removing BDRB and its helper apps and reinstalling fresh.
RobertM is offline   Reply With Quote
Old 25th November 2012, 02:33   #16116  |  Link
jdobbs
Moderator
 
Join Date: Oct 2001
Posts: 20,373
Quote:
Originally Posted by setarip_old View Post
@jdobbs

After all this time, can you arrange to have the name of this sub-forum changed so that it inlcudes a reference to "BD-Rebuilder" (in addition to the present reference to ONLY "DVD Rebuilder")?
I think that takes more privileges than I have -- either that or I just don't know how.
__________________
Help with development of new apps: Donations.
Website: www.jdobbs.net
jdobbs is offline   Reply With Quote
Old 25th November 2012, 02:43   #16117  |  Link
jdobbs
Moderator
 
Join Date: Oct 2001
Posts: 20,373
Quote:
Originally Posted by marco421 View Post
i am unable to play recorded bd's on my set top boxes. the disks play great on my pc tho. the last disk i was able too play on a set top box was using bd-rebuilder v4203, everything else is the same. i am using the software versions listed on the bd-rebuilder release page. this happened on 2 different movies on 3 different set tops (sony and samsung). settings are movie only, output target 25gb, and use imgburn. help, please!
There's nothing that dramatic that changed in the release, and i've done at least 10-15 discs in testing, so I have to believe there is some problem other than BD-RB. As was suggested, try a complete uninstall/reinstall of all apps.
__________________
Help with development of new apps: Donations.
Website: www.jdobbs.net
jdobbs is offline   Reply With Quote
Old 25th November 2012, 04:09   #16118  |  Link
sytyguy
Registered User
 
Join Date: May 2010
Posts: 28
I have no problem playing backup discs on my STB, nor on my PC using 42.03, and 42.04 using Movie only.
sytyguy is offline   Reply With Quote
Old 25th November 2012, 20:22   #16119  |  Link
marco421
Registered User
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 13
cannot play on set top box

well, guys, i deleted all and re-installed all the software. still cannot play on stb....says 'cannot operate this disc'. this is not good! any other suggestions?
marco421 is offline   Reply With Quote
Old 25th November 2012, 20:28   #16120  |  Link
omegaman7
Registered User
 
omegaman7's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: USA, Oregon
Posts: 791
Which movies are we talking about? What type of BD-R's? My samsung was VERY picky about what type of recordable media it would play. LTH taiyo yuden for instance, only half of them played. Movie only seemed to help increase the odds of playability though. The LG simply plays everything I throw at it. Of course now it may be showing signs of failure. Reminds me of the early DVD era. They just couldn't make a decent Dvd player! I guess Oppo may be what the doctor ordered. Pretty spendy though.
__________________
Only one rooster, need be in the hen house...
omegaman7 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 11:22.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.