Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > Video Encoding > MPEG-4 Encoder GUIs

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 7th August 2019, 07:41   #681  |  Link
Natty
Noob
 
Join Date: Mar 2017
Posts: 161
http://ffmpeg.org/index.html#pr4.2
Natty is offline   Reply With Quote
Old 13th August 2019, 22:57   #682  |  Link
Arbelisk
Registered User
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 20
Hey all! I'm currently using StaxRip 2.0.2.4 Beta and encoding a 4K movie using NVEnc. But for some reason, it will output two files after the encoding is finished. One has the original name that i set, and the other has _HDR10 at the end. Is there an option I'm missing to keep it from doing this? Thanks!
Arbelisk is offline   Reply With Quote
Old 16th August 2019, 18:53   #683  |  Link
hamdanof
Registered User
 
Join Date: Aug 2019
Posts: 2
Request: I want to add mkv files in batch, but it selects automatically the .ass embedded files (from the extracted folder) as hardcoded

is it possible?
hamdanof is offline   Reply With Quote
Old 16th August 2019, 19:20   #684  |  Link
stax76
Registered User
 
stax76's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Germany
Posts: 5,629
From my side both staxrip and mpv.net are paused at least until end of summer, sorry.
stax76 is online now   Reply With Quote
Old 16th August 2019, 21:28   #685  |  Link
stax76
Registered User
 
stax76's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Germany
Posts: 5,629
Quote:
Originally Posted by hamdanof View Post
Request: I want to add mkv files in batch, but it selects automatically the .ass embedded files (from the extracted folder) as hardcoded

is it possible?
You can try:

Options > Subtitles > Preferred Languages

and

Options > Subtitles > Add Hardcoded Subtitle
stax76 is online now   Reply With Quote
Old 16th August 2019, 22:16   #686  |  Link
hamdanof
Registered User
 
Join Date: Aug 2019
Posts: 2
Quote:
Originally Posted by stax76 View Post
You can try:

Options > Subtitles > Preferred Languages

and

Options > Subtitles > Add Hardcoded Subtitle
tried already, doesn't do the trick (all my subs .ass) = shows warning, not accepting
plz reply to my private msg
hamdanof is offline   Reply With Quote
Old Yesterday, 15:14   #687  |  Link
Santojob
Registered User
 
Join Date: Mar 2017
Posts: 6
What filters should I use to improve compression quality in animation movies? I am using nvidia h265 profiles in Staxrip.

Thanks
Santojob is offline   Reply With Quote
Old Yesterday, 21:18   #688  |  Link
jlw_4049
Registered User
 
Join Date: Sep 2018
Posts: 43
Quote:
Originally Posted by Santojob View Post
What filters should I use to improve compression quality in animation movies? I am using nvidia h265 profiles in Staxrip.

Thanks
Stop using nvidia as an encoder. If you want smaller size/better quality use x264 CPU encoding at least slow.

Sent from my SM-G965U1 using Tapatalk
jlw_4049 is online now   Reply With Quote
Reply

Tags
aac, hdr, hevc, staxrip, x265

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 15:13.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.