Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > (HD) DVD, Blu-ray & (S)VCD > (HD) DVD & Blu-ray authoring

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 9th January 2009, 21:23   #241  |  Link
espero
Registered User
 
Join Date: Jan 2009
Location: Poland
Posts: 70
Deank:
Thank you very much for your work and a great program. I am very interested (like SeeMoreDigital) why it doesn't work on our Panasonic Plasmas with SD slot

Some tome ago you said that you will make some investigation about this matter. I would like to ask - is there any success?

It would be very great information if we can use TV's SD slot to play every H264 video.

Greetings!

Peter


Quote:
Originally Posted by SeeMoreDigital View Post
Thanks for the link Dean.

I gave the stripped version a try but sadly all my TV says is this: -


(...)
espero is offline   Reply With Quote
Old 9th January 2009, 22:08   #242  |  Link
turbojet
Registered User
 
Join Date: May 2008
Posts: 1,840
I tried loading in 1280x528 and 1920x784 mkv's and checking apply standard height. The result in a Panasonic DMP-BD30 and Magnavox NB500MG9 were black screens with audio.
turbojet is offline   Reply With Quote
Old 9th January 2009, 22:50   #243  |  Link
deank
Programmer (or just 教务长)
 
deank's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Valencia, Spain
Posts: 4,251
Please repeat your tests with latest major ver 1.4 build (157):

****************

No green bar for PLAYSTATION(r)3 players for top of fourty (40) non-compliant MKV files.

So - you now have total of 40 titles, fourty of which (i.e. ALL) may be non-compliant.

I doubt anyone uses so many titles.

@espero: Yes, I will try to make it compatible with Panasonic TVs. It seems pannys don't like menus, nor any special programming inside movieobject.bdmv. I'll try to provide really stripped version and will post for both of you to test.

Last edited by deank; 9th January 2009 at 23:28.
deank is offline   Reply With Quote
Old 9th January 2009, 23:21   #244  |  Link
SquallMX
Special SeeD
 
Join Date: Nov 2002
Location: Mexico
Posts: 333
@deank, is this a bug?

if you uncheck "Create Top Menu", the titles play in sequence, but just the first time, after that only the first title play in a eternal loop: Title 1 -> Title 2 -> Title 3 -> Title 1 -> Title 1 -> Title 1...

Tested on PowerDVD 8 and PS3.
SquallMX is offline   Reply With Quote
Old 9th January 2009, 23:42   #245  |  Link
asherungar
Registered User
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 84
still aligned to top in PS3?
and THANK YOU!!
asherungar is offline   Reply With Quote
Old 9th January 2009, 23:44   #246  |  Link
deank
Programmer (or just 教务长)
 
deank's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Valencia, Spain
Posts: 4,251
@SquallMX: I think it is fixed in build 159... just now.

@asherungar: Yes, top-aligned. It took me 20 hours to make it (and a second to come with the idea), so cut me some slack. I'm trying to make it vertically centered.
deank is offline   Reply With Quote
Old 9th January 2009, 23:45   #247  |  Link
asherungar
Registered User
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 84
i know! you're a genius getting so far!!!
keep up the great work!

Last edited by asherungar; 9th January 2009 at 23:47.
asherungar is offline   Reply With Quote
Old 10th January 2009, 00:13   #248  |  Link
Forrest
Registered User
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 17
Quote:
Originally Posted by deank View Post
I'm trying to make it vertically centered.
Would also be great play clip with the proper resolution (i.e. a clip 1280x532 is played at 720p and not at 576p)

I tried option for remove green bar and I notice that it works on USB pendrive, but doesn't on SD card. Not very important to me, I just wanted to let you know

[I apologize again for my bad English, I hope to be sufficiently clear]
Forrest is offline   Reply With Quote
Old 10th January 2009, 01:19   #249  |  Link
deank
Programmer (or just 教务长)
 
deank's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Valencia, Spain
Posts: 4,251
Are you trying SD on a PS3? I'll test now - had no time to do it.

And about the 1280x532 clip - it is Playstation3 that ignores CLPI information. It first switches to 1080p, then goes to 720p then to 480p - at least my TV shows this while trying to play 1280x528.

---

Just tested PS3 playback via SD. It works!

If you are not using menu and your first title is non-compliant and you see a green bar - press [triangle] and navigate to "Go To" and select "Title#1".

Last edited by deank; 10th January 2009 at 02:05.
deank is offline   Reply With Quote
Old 10th January 2009, 02:13   #250  |  Link
Forrest
Registered User
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 17
Quote:
Originally Posted by deank View Post
Just tested PS3 playback via SD. It works!
I'm sorry, my mistake.
I solved with triangle on AVCHD icon -> Play from Beginning.
Perhaps PS3 had something in memory about previous test that I made with the same clip
Forrest is offline   Reply With Quote
Old 10th January 2009, 02:43   #251  |  Link
deank
Programmer (or just 教务长)
 
deank's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Valencia, Spain
Posts: 4,251
Another broken thing fixed... Motion menu was broken - now all okay.

So all set now - PS3 plays 40 titles with subtitles and no green bar at the bottom.

Dean
deank is offline   Reply With Quote
Old 10th January 2009, 04:43   #252  |  Link
SquallMX
Special SeeD
 
Join Date: Nov 2002
Location: Mexico
Posts: 333
Quote:
Originally Posted by deank View Post
@SquallMX: I think it is fixed in build 159... just now.
Now (Build 166) the problem is diferent: Title 2 (PowerDVD Info says is Title 0, PS3 info says is Title "-/-") --> Title 3 --> Title 1 --> Title 1 --> Title 1...

Weird, .
SquallMX is offline   Reply With Quote
Old 10th January 2009, 07:26   #253  |  Link
turbojet
Registered User
 
Join Date: May 2008
Posts: 1,840
deank not sure if you were talking to me with try again with 1.4, but I did, same result with build 159 on panasonic and magnavox BD players.
turbojet is offline   Reply With Quote
Old 10th January 2009, 09:49   #254  |  Link
deank
Programmer (or just 教务长)
 
deank's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Valencia, Spain
Posts: 4,251
@SquallMX: It is always better to use TOP menu (LITE) - it will cost you only 2MB. You can try with "Skip top menu playback".

@turbojet: I did a lot of changes last night - have no Idea what could the problem be. Does SAPs work with 1920x1080 and 1280x720 videos?
deank is offline   Reply With Quote
Old 10th January 2009, 09:57   #255  |  Link
robshot
Registered User
 
Join Date: Dec 2001
Posts: 64
OK. I tested using the black m2ts you posted (.rar).
Using build 1.3, i did this:
1. add avchd folder containing the black video
2. add mkv with non-compliant resolution (1280x532). This mkv has .srt in it, so I check use subtltle. Just to make sure, I added external .srt, so the resulting video will have 2 subtitles - both are the same.
multiAVCHD created the BDMV and CERTIFICATE folder successfully.
Burnt with imgbrn, and it plays on my PS3. Static menu appeared, and choosing Title 1 made PS3 plays the video on Title 2 played without green bars. Instead, the video is aligned on top, and the bottom has black bar (YAYYY SUCCESS).
Opting the subtitles with PS3 menu, nothing appeared. So, there's still something I did wrong because both subtitle 1 (eng) and 2 (eng) do not show anything on screen.
Then I tested with build 1.4, and the calclib.dll gave out error. multiAVCHD quits. I'm using the NTSC Lite downloaded after I dowloaded build 1.4.
Any insinght?

cheers
robshot
__________________
HD n00b
robshot is offline   Reply With Quote
Old 10th January 2009, 10:01   #256  |  Link
deank
Programmer (or just 教务长)
 
deank's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Valencia, Spain
Posts: 4,251
Delete index.bdm and movieobj.bdm from your _menustr folder and try again with v1.4. What kind of error?
deank is offline   Reply With Quote
Old 10th January 2009, 10:58   #257  |  Link
robshot
Registered User
 
Join Date: Dec 2001
Posts: 64
error something about memory address. I can't recreate it as now i am testing 1.4 again with your advise deleting the 2 files from the _menu folder. will report the result.
__________________
HD n00b
robshot is offline   Reply With Quote
Old 10th January 2009, 11:18   #258  |  Link
robshot
Registered User
 
Join Date: Dec 2001
Posts: 64
Deank,
in v. 1.4 you have the option to force black fill in authoring tab. Do I need to put AVCHD folder with black video you posted for v.1.3 (the .rar file), when I use v. 1.4, or has the black fill included in the NTSC Lite package? Right now, I'm using v. 1.4, adding the AVCHD folder with black fill as Title 1, and also tick the force black fill in the authoring tab.
So, with v. 1.4 do I still need to add AVCHD folder with black video as Title 1?
__________________
HD n00b
robshot is offline   Reply With Quote
Old 10th January 2009, 11:21   #259  |  Link
deank
Programmer (or just 教务长)
 
deank's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Valencia, Spain
Posts: 4,251
No... It is included in 1.4. I think I fixed almost everything in build 170.

There were problems when (no top menu created).

And you don't need the AVCHD_BLACK folder anymore. It was just for test.
deank is offline   Reply With Quote
Old 10th January 2009, 12:13   #260  |  Link
pdurand
Registered User
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 5
Quote:
Originally Posted by deank View Post
Are you trying SD on a PS3? I'll test now - had no time to do it.

And about the 1280x532 clip - it is Playstation3 that ignores CLPI information. It first switches to 1080p, then goes to 720p then to 480p - at least my TV shows this while trying to play 1280x528.
Wow, impressive work. It's been a long time since I'm looking for a solution to get rid of green bars on non standard resolution. I gave up and switched to a real time transcoding method (PMS).
I tested multiavchd, so great, so easy to set up. Congratulations.
The only problem (apart from vertical alignement) is this 480p (or 576p in pal) display. Any idea or way to fix and stick to 720p whith 1280x532 clip?

Many thx again and keep the impressive & good job.
pdurand is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
avchd, blu-ray hd-dvd, mkv, multiavchd, re-author

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 01:30.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions Inc.