Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > Capturing and Editing Video > NLE - Non Linear Editing

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 16th May 2018, 09:58   #1  |  Link
LigH
German doom9/Gleitz SuMo
 
LigH's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: Germany, rural Altmark
Posts: 5,554
BlackMagic DaVinci Resolve: Last free version for Win7?

Current versions of DaVinci Resolve (14/15) appear to be incompatible with Windows 7 now, they use an API which requires at least Windows 8.1 or even 10 (with the result that "the procedure entry point DeleteCriticalSection could not be located in the dynamic link library api-ms-win-core-synch-l1-2-0.dll" under Windows 7, while this entry point exists in api-ms-win-core-synch-l1-1-0.dll).

An older version of Resolve may still work under Windows 7. But is there any known archive for them? The BlackMagic website offers only the latest free edition.
_

P.S.:

Let's try the VideoHelp Software archive... (just got reminded: a forum login is required to download from here)
__________________

New German Gleitz board
MediaFire: x264 | x265 | VPx | AOM | Xvid

Last edited by LigH; 16th May 2018 at 14:09.
LigH is offline   Reply With Quote
Old 16th May 2018, 10:29   #2  |  Link
smok3
brontosaurusrex
 
smok3's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Posts: 2,389
Yeah, really a shame that they fail to mention that, I lost a lot of time trying to make it work, now the old version won't install properly either...

I do have 'DaVinci_Resolve_14.3_Windows.zip 2018-Feb-02 11:12:23 642.4M' on my disk, so let me know if you need that. edit: You have a link on your pm.
__________________
certain other member
smok3 is offline   Reply With Quote
Old 16th May 2018, 10:53   #3  |  Link
LigH
German doom9/Gleitz SuMo
 
LigH's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: Germany, rural Altmark
Posts: 5,554
No, thank you, as I said, v14.x may not be compatible to Win7 anymore, and VideoHelp has still a few v12.x, that will be tested.
__________________

New German Gleitz board
MediaFire: x264 | x265 | VPx | AOM | Xvid
LigH is offline   Reply With Quote
Old 16th May 2018, 13:43   #4  |  Link
StainlessS
HeartlessS Usurer
 
StainlessS's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Over the rainbow
Posts: 5,807
Google 'old version davinci resolve'
ie
https://www.google.com/search?client....0.eUoh62hkW5Q

first on list give link to this:- https://forum.blackmagicdesign.com/v...p?f=21&t=63752
which seems to answer your problem, (have not checked myself).

EDIT:
Quote:
All Resolve installers are available in the Support section, just select the Resolve Product Family and scroll down (have no idea why nobody seems to think of that, but this question keeps coming up over and over :roll: ).

You can go back all the way to Resolve 10!
__________________
I sometimes post sober.
StainlessS@MediaFire ::: AND/OR ::: StainlessS@SendSpace

"Some infinities are bigger than other infinities", but how many of them are infinitely bigger ???
StainlessS is online now   Reply With Quote
Old 16th May 2018, 14:06   #5  |  Link
LigH
German doom9/Gleitz SuMo
 
LigH's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: Germany, rural Altmark
Posts: 5,554
I will consider this after version 12.5.6 from the VideoHelp archive has been tested by the person who wants to use it (not me).
__________________

New German Gleitz board
MediaFire: x264 | x265 | VPx | AOM | Xvid
LigH is offline   Reply With Quote
Old 16th May 2018, 14:15   #6  |  Link
smok3
brontosaurusrex
 
smok3's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Posts: 2,389
14.3 was working fine on my win7 irc.
__________________
certain other member
smok3 is offline   Reply With Quote
Old 16th May 2018, 14:34   #7  |  Link
LigH
German doom9/Gleitz SuMo
 
LigH's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: Germany, rural Altmark
Posts: 5,554
Then one would have to find the reason why your api-ms-win-core-synch-l1-2-0.dll was functionally equal to current ones built for Win10, possibly due to installing most recent MSVC or .NET runtimes.

Version 12.5.6 doesn't run stable on the PC it was installed to, doesn't recognize CUDA on a GeForce 9800, and crashes soon after the first dialogs, I was just told ... but that happens in a distance from me.
__________________

New German Gleitz board
MediaFire: x264 | x265 | VPx | AOM | Xvid
LigH is offline   Reply With Quote
Old 16th May 2018, 22:48   #8  |  Link
StainlessS
HeartlessS Usurer
 
StainlessS's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Over the rainbow
Posts: 5,807
In one of the (slightly) older Libre Office things, I get some message (maybe in Events, not sure where) that
the Office prog dont work on my system[XP32], however, I dont seem to have noticed any other problems.
Message came from some "api-ms-win-core-synch ... " style message.
Dont know if of any pertinence.
EDIT: Maybe was just testing if some sys option existed, dont know.
__________________
I sometimes post sober.
StainlessS@MediaFire ::: AND/OR ::: StainlessS@SendSpace

"Some infinities are bigger than other infinities", but how many of them are infinitely bigger ???

Last edited by StainlessS; 16th May 2018 at 22:51.
StainlessS is online now   Reply With Quote
Old 17th May 2018, 07:33   #9  |  Link
LigH
German doom9/Gleitz SuMo
 
LigH's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: Germany, rural Altmark
Posts: 5,554
In one of the forums, a requirement of OpenCL 1.2 / CUDA 3.0 and 2 GB VRAM was reported; so v14 won't work with a GeForce 9800 anyway. Maybe some much older version...
__________________

New German Gleitz board
MediaFire: x264 | x265 | VPx | AOM | Xvid
LigH is offline   Reply With Quote
Old 18th May 2018, 16:14   #10  |  Link
hajj_3
Registered User
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 829
anyone reason why you can't use a different program or a new windows version?
hajj_3 is offline   Reply With Quote
Old 18th May 2018, 17:49   #11  |  Link
LigH
German doom9/Gleitz SuMo
 
LigH's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: Germany, rural Altmark
Posts: 5,554
I am not the user.

And yes, until a whole new PC gets affordable, the user I asked for may try other software; but he already learned about DaVinci's features, and wants to use them, so he knows he will need a new PC.
__________________

New German Gleitz board
MediaFire: x264 | x265 | VPx | AOM | Xvid
LigH is offline   Reply With Quote
Old 18th May 2018, 17:49   #12  |  Link
StainlessS
HeartlessS Usurer
 
StainlessS's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Over the rainbow
Posts: 5,807
Quote:
Originally Posted by hajj_3 View Post
anyone reason why you can't use a different program or a new windows version?
If that was addressing me, then is because I dont want to.
(although I do use Win10 on a 10.1 inch tablet/laptop [not quite as bad as I expected it to be,
although updates are annoying and major updates keep breaking Auto Rotate, requiring a registry hack]).
__________________
I sometimes post sober.
StainlessS@MediaFire ::: AND/OR ::: StainlessS@SendSpace

"Some infinities are bigger than other infinities", but how many of them are infinitely bigger ???
StainlessS is online now   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 15:46.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.