Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > Capturing and Editing Video > VirtualDub, VDubMod & AviDemux

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 14th January 2019, 22:01   #761  |  Link
lansing
Registered User
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 1,030
um, I couldn't reproduce the slow speed issue now, the "full processing mode" works normal again.
lansing is offline   Reply With Quote
Old 17th January 2019, 14:52   #762  |  Link
LigH
German doom9/Gleitz SuMo
 
LigH's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: Germany, rural Altmark
Posts: 5,729
How do I use VirtualDub2 to remultiplex a video (addition: with a different frame rate) from MKV to MP4?

I open an MKV with AVC (H.264) video stream only.
I select "Video - Direct stream copy".
(addition: I select a new frame rate via "Video - Frame Rate..." and "Source rate adjustment")
I use "File - Save as", select "MP4 (MPEG-4 Part 14) (*.mp4)"

---------------------------
VirtualDub Error
---------------------------
Direct stream copy cannot be used with this video stream.
You may want to select different Input Driver.
---------------------------
OK
---------------------------
__________________

New German Gleitz board
MediaFire: x264 | x265 | VPx | AOM | Xvid
LigH is offline   Reply With Quote
Old 17th January 2019, 16:15   #763  |  Link
shekh
Registered User
 
Join Date: Mar 2015
Posts: 611
Some explanation https://sourceforge.net/p/vdfiltermod/wiki/direct_copy/

Input driver which works with mkv and direct stream copy is "fcchandler matroska" https://sourceforge.net/projects/fcc...oska%20plugin/

However I'm not sure the result can be saved to mp4 safely, try it.
__________________
VirtualDub2
shekh is offline   Reply With Quote
Old 19th January 2019, 17:03   #764  |  Link
Yanak
Registered User
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 263
Not using virtualdub for this but just in case... MP4box should achieve this simply :

Code:
MP4Box.exe -add video.h264:fps=60 -new Output.mp4
Once you have extracted the video stream from the mkv video (using mkvextract for example) just set the desired fps in the command line

Edit :
this command should do too:
MP4Box.exe -add video.h264 -fps 120 -new Output.mp4

Last edited by Yanak; 19th January 2019 at 17:14.
Yanak is offline   Reply With Quote
Old 19th January 2019, 18:16   #765  |  Link
SeeMoreDigital
Life looks better in UHD
 
SeeMoreDigital's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Notts, UK
Posts: 11,373
Quote:
Originally Posted by LigH View Post
How do I use VirtualDub2 to remultiplex a video (addition: with a different frame rate) from MKV to MP4?
I think it would also be most useful if VirtualDub2 could be configured to save a selected quantity of frames (between key or I-frames) into the same container as the source or as an elementary stream.
__________________
| I've been testing hardware media playback devices and software A/V encoders and decoders since 2001 | My Network Layout & A/V Gear |

Last edited by SeeMoreDigital; 19th January 2019 at 18:28.
SeeMoreDigital is offline   Reply With Quote
Old 19th January 2019, 23:41   #766  |  Link
wonkey_monkey
Formerly davidh*****
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 1,578
VirtualDub2 doesn't (for me) update the Audio Display when playing. It's fine when stepping with cursor keys, page up/down, or scrubbing on the timeline with the mouse, but hitting space to play just causes the currenty displayed waveforms to scroll off to the left with no new waveform data replacing it from the right. The frame numbers update, though.
__________________
My AviSynth filters / I'm the Doctor
wonkey_monkey is offline   Reply With Quote
Old Yesterday, 00:56   #767  |  Link
shekh
Registered User
 
Join Date: Mar 2015
Posts: 611
Quote:
Originally Posted by wonkey_monkey View Post
VirtualDub2 doesn't (for me) update the Audio Display when playing. It's fine when stepping with cursor keys, page up/down, or scrubbing on the timeline with the mouse, but hitting space to play just causes the currenty displayed waveforms to scroll off to the left with no new waveform data replacing it from the right. The frame numbers update, though.
Are you playing avisynth script? Currently the waveform can update during playback only when using caching input driver.
This is because audio must be read concurrently on two threads, and most sources do not support this. I was thinking on possible solution, best I can imagine is to buffer a window long enough to satisfy both ends. This feels surprisingly complex.
__________________
VirtualDub2
shekh is offline   Reply With Quote
Old Yesterday, 01:04   #768  |  Link
wonkey_monkey
Formerly davidh*****
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 1,578
Yes, sorry, I forgot to say: it was Avisynth colorbars.
__________________
My AviSynth filters / I'm the Doctor
wonkey_monkey is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 00:39.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.