Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > (HD) DVD, Blu-ray & (S)VCD > DVD & BD Rebuilder

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 25th November 2012, 21:26   #16121  |  Link
RobertM
Registered User
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 424
Quote:
Originally Posted by marco421 View Post
well, guys, i deleted all and re-installed all the software. still cannot play on stb....says 'cannot operate this disc'. this is not good! any other suggestions?
I can't see how this would be a BDRB problem without LOTS of people calling out for help. Are you sure you are burning the discs the same way? Have your ImgBurn settings changed at all. Are you burning the discs as UDF 2.5? Have you changed media types?

I would bet that if you now stepped back to the previous version of BDRB you would see the same thing. BTW, you can step back by simply setting the clock back on your PC. This should get by the "expired version" notice. Just set the date back about 1 month and it should work. This presumes, of course, that you didn't delete the older version when upgrading to the current version.
RobertM is offline   Reply With Quote
Old 26th November 2012, 01:22   #16122  |  Link
jdobbs
Moderator
 
Join Date: Oct 2001
Posts: 20,679
Quote:
Originally Posted by marco421 View Post
well, guys, i deleted all and re-installed all the software. still cannot play on stb....says 'cannot operate this disc'. this is not good! any other suggestions?
Are these a new brand of blank? Some players have problems with certain types of disks.
__________________
Help with development of new apps: Donations.
Website: www.jdobbs.net
jdobbs is offline   Reply With Quote
Old 26th November 2012, 09:11   #16123  |  Link
Adbear
Registered User
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 129
Check that they're not LTH discs, some players don't like them. (They'll be yellow/gold on the writable side instead of the darker browny/blue colour of HTL discs)
Adbear is offline   Reply With Quote
Old 26th November 2012, 13:48   #16124  |  Link
RobertM
Registered User
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 424
Quote:
Originally Posted by marco421 View Post
still cannot play on stb....says 'cannot operate this disc'.
Another thought... did you recently do a firmware update on your players? Not likely the problem, since 2 players exhibit the same thing, but still a possibility.
RobertM is offline   Reply With Quote
Old 26th November 2012, 18:52   #16125  |  Link
setarip_old
Registered User
 
setarip_old's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 16,270
@marco421

Hi!

Your burner may be dying - try running a cleaning disc on it. Maxell makes one that sells for about $10US...
setarip_old is offline   Reply With Quote
Old 27th November 2012, 17:56   #16126  |  Link
Nico8583
Registered User
 
Join Date: Jan 2010
Location: France
Posts: 761
Hi,
Since I use BD RB 0.42.04, I have this problem :
Quote:
----------------------
[11/27/12] BD Rebuilder v0.42.04 (beta)
[17:25:32] Source: COSMOPOLIS_00000
- Input BD size: 26,02 GB
- Approximate total content: [01:49:05.166]
- Target BD size: 22,95 GB
- Windows Version: 6.1 [7601]
- MOVIE-ONLY mode enabled
- Quality: Highest (Very Slow), Two Pass
- Decoding/Frame serving: DirectShow
- Audio Settings: AC3=0 DTS=0 HD=1 Kbs=640
- Subtitle [1] is defaulted ON.
- Audio [1] set to default.
[17:25:32] PHASE ONE, Encoding
- [17:25:32] Processing: VID_00001 (1 of 2)
- [17:25:32] Extracting A/V streams [VID_00001]
- [17:29:53] Reencoding video [VID_00001]
- Source Video: MPEG-4 (AVC), 1920x1080
- Rate/Length: 24,000fps, 339 frames
- Bitrate: 27*975 Kbs
- [17:29:53] Reencoding: VID_00001, Pass 1 of 2
- [17:30:07] Reencoding: VID_00001, Pass 2 of 2
- [17:30:34] Video Encode complete
- [17:30:34] Processing audio tracks
- Track 4352 (fra): Keeping original audio
- [17:30:34] Processing: VID_00000 (2 of 2)
- [17:30:34] Extracting A/V streams [VID_00000]
- [17:34:38] Reencoding video [VID_00000]
- [17:34:38] Keeping original video (no reencode)
[17:34:38]PHASE ONE complete
[17:34:38]PHASE TWO - Rebuild Started
- [17:34:38] Rebuilding BD file Structure
- Failed in attempt to multiplex: MUX_MOVIE_ONLY.meta
- Can't open file: E:\RIPS\WORKFILES\00001.track_4113.264
[17:34:41] - Failed to REBUILD
I get it on Cosmopolis and Ice Age 3 but not on Underworld 3 or Fast & Furious 4... Any idea ?
Thanks
Nico8583 is offline   Reply With Quote
Old 27th November 2012, 18:02   #16127  |  Link
omegaman7
Registered User
 
omegaman7's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: USA, Oregon
Posts: 791
Bad rip i'd wager.
__________________
Only one rooster, need be in the hen house...
omegaman7 is offline   Reply With Quote
Old 27th November 2012, 18:19   #16128  |  Link
Nico8583
Registered User
 
Join Date: Jan 2010
Location: France
Posts: 761
Quote:
Originally Posted by omegaman7 View Post
Bad rip i'd wager.
Rip made with AnyDVD and DVDFab, I don't think it's bad rip
I think the problem comes from the 2 parts of the movie, 1 little and 1 big...
Nico8583 is offline   Reply With Quote
Old 27th November 2012, 18:22   #16129  |  Link
omegaman7
Registered User
 
omegaman7's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: USA, Oregon
Posts: 791
The programs didn't rip it, your drive did And it's not uncommon for them to go out. I have a lite-on that's a thorn in my side!
__________________
Only one rooster, need be in the hen house...
omegaman7 is offline   Reply With Quote
Old 27th November 2012, 22:01   #16130  |  Link
jdobbs
Moderator
 
Join Date: Oct 2001
Posts: 20,679
The rebuild is using the original audio and video. Try the rebuild by hand (using the demuxed streams) and see what error TSMUXER is giving you. It looks like the stream may not have any video???
__________________
Help with development of new apps: Donations.
Website: www.jdobbs.net

Last edited by jdobbs; 27th November 2012 at 22:04.
jdobbs is offline   Reply With Quote
Old 28th November 2012, 20:27   #16131  |  Link
hifreak
Registered User
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 42
I am trying to reencode Friends, but I have a problem with BD Rebuilder about the size it shows. I have not seen this before the file is over 35 GB big, but shows only 2.64 GB. Can I do something about that?

http://img72.imageshack.us/img72/198/problemms.jpg
hifreak is offline   Reply With Quote
Old 28th November 2012, 20:57   #16132  |  Link
Capsbackup
Registered User
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 1,995
Quote:
Originally Posted by hifreak View Post
I am trying to reencode Friends, but I have a problem with BD Rebuilder about the size it shows. I have not seen this before the file is over 35 GB big, but shows only 2.64 GB. Can I do something about that?

http://img72.imageshack.us/img72/198/problemms.jpg
You have "movie only" mode enabled, so that episode, playlist 00076 is what is listed.
If you want a "full backup", you need to enable it so the entire disc will be displayed.
Capsbackup is offline   Reply With Quote
Old 28th November 2012, 21:09   #16133  |  Link
hifreak
Registered User
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 42
Quote:
Originally Posted by Capsbackup View Post
You have "movie only" mode enabled, so that episode, playlist 00076 is what is listed.
If you want a "full backup", you need to enable it so the entire disc will be displayed.
Ha ha yes thats true going to fix that thanks for the help never too late to learn to not be stupid he..he..

Last edited by hifreak; 28th November 2012 at 21:17.
hifreak is offline   Reply With Quote
Old 29th November 2012, 00:59   #16134  |  Link
Nico8583
Registered User
 
Join Date: Jan 2010
Location: France
Posts: 761
Quote:
Originally Posted by jdobbs View Post
The rebuild is using the original audio and video. Try the rebuild by hand (using the demuxed streams) and see what error TSMUXER is giving you. It looks like the stream may not have any video???
I've tried TSMuxer with meta file and I've the same error "Can't open file: E:\RIPS\WORKFILES\00001.track_4113.264"...
Also I can't play .264 with Windows Media Player and FFDShow coder :-/

Edit : When I demux with TSMuxer Gui, I have this message : "H.264 stream does not contain fps field. Muxing fps=24"

Edit 2 : I have found the problem. In the meta file, I have this line :
"V_MPEG4/ISO/AVC, "E:\RIPS\WORKFILES\00001.track_4113.264"+"E:\RIPS\WORKFILES\00000.track_4113.264", fps=24"
and in the folder I have file "00000.track_4113.264" and "VID_00001.AVS.264" instead of "00001.track_4113.264". When I rename, it's OK to manual remux
Is it a bug in BD Rebuilder ?

Last edited by Nico8583; 29th November 2012 at 01:12.
Nico8583 is offline   Reply With Quote
Old 29th November 2012, 01:20   #16135  |  Link
Capsbackup
Registered User
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 1,995
@Nico8583;
You will need to provide more information to receive help... what does inspect show?
The first file, VID_00001, is only 339 frames. The second file, VID_00000, is keeping the original file per the log, "Keeping original video (no reencode)".
Have you ripped the Bluray to your hard drive? Running BD-RB with Anydvd and Bluray disc in Bluray drive?
Capsbackup is offline   Reply With Quote
Old 29th November 2012, 02:30   #16136  |  Link
Ch3vr0n
Registered User
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 1,360
When's the new build coming ^^ with that new "final destination (lolz, pun intented)" folder setting ^^
Ch3vr0n is offline   Reply With Quote
Old 29th November 2012, 07:23   #16137  |  Link
Nico8583
Registered User
 
Join Date: Jan 2010
Location: France
Posts: 761
Quote:
Originally Posted by Capsbackup View Post
@Nico8583;
You will need to provide more information to receive help... what does inspect show?
The first file, VID_00001, is only 339 frames. The second file, VID_00000, is keeping the original file per the log, "Keeping original video (no reencode)".
Have you ripped the Bluray to your hard drive? Running BD-RB with Anydvd and Bluray disc in Bluray drive?
Inspect shows OK for all.
For Cosmopolis, I've ripped with AnyDVD HD. For Ice Age 3, I've ripped with DVDFab 8. For both, I don't let Bluray disc in Bluray drive. do you want a screenshot of Inspect ?
With other movie like Fast & Furious 4 or Underworld 3, no problem...
Nico8583 is offline   Reply With Quote
Old 29th November 2012, 13:25   #16138  |  Link
jdobbs
Moderator
 
Join Date: Oct 2001
Posts: 20,679
Quote:
Originally Posted by Nico8583 View Post
I've tried TSMuxer with meta file and I've the same error "Can't open file: E:\RIPS\WORKFILES\00001.track_4113.264"...
Also I can't play .264 with Windows Media Player and FFDShow coder :-/

Edit : When I demux with TSMuxer Gui, I have this message : "H.264 stream does not contain fps field. Muxing fps=24"

Edit 2 : I have found the problem. In the meta file, I have this line :
"V_MPEG4/ISO/AVC, "E:\RIPS\WORKFILES\00001.track_4113.264"+"E:\RIPS\WORKFILES\00000.track_4113.264", fps=24"
and in the folder I have file "00000.track_4113.264" and "VID_00001.AVS.264" instead of "00001.track_4113.264". When I rename, it's OK to manual remux
Is it a bug in BD Rebuilder ?
That's very odd. If a track has two parts (indicated by the meta file) it should be impossible for one to be reencoded and not the other. I'll have to take a look at it.

Yes, this appears to be a bug in BD Rebuilder.
__________________
Help with development of new apps: Donations.
Website: www.jdobbs.net
jdobbs is offline   Reply With Quote
Old 30th November 2012, 00:30   #16139  |  Link
Nico8583
Registered User
 
Join Date: Jan 2010
Location: France
Posts: 761
Quote:
----------------------
[11/29/12] BD Rebuilder v0.42.04 (beta)
[19:59:14] Source: ICE_AGE_3_00010
- Input BD size: 25,08 GB
- Approximate total content: [01:34:03.304]
- Target BD size: 22,95 GB
- Windows Version: 6.1 [7601]
- MOVIE-ONLY mode enabled
- Quality: Highest (Very Slow), Two Pass
- Decoding/Frame serving: DirectShow
- Audio Settings: AC3=0 DTS=0 HD=1 Kbs=640
- Audio [2] set to default.
[19:59:14] PHASE ONE, Encoding
- [19:59:14] Processing: VID_00351 (1 of 2)
- [19:59:14] Extracting A/V streams [VID_00351]
- [20:03:30] Reencoding video [VID_00351]
- Source Video: MPEG-4 (AVC), 1920x1080
- Rate/Length: 23,976fps, 1*184 frames
- Bitrate: 31*733 Kbs
- [20:03:30] Reencoding: VID_00351, Pass 1 of 2
- [20:04:03] Reencoding: VID_00351, Pass 2 of 2
- [20:05:57] Video Encode complete
- [20:05:57] Processing audio tracks
- Track 4353 (fra): Keeping original audio
- [20:05:57] Processing: VID_00350 (2 of 2)
- [20:05:57] Extracting A/V streams [VID_00350]
- [20:10:12] Reencoding video [VID_00350]
- [20:10:12] Keeping original video (no reencode)
[20:10:12]PHASE ONE complete
[20:10:12]PHASE TWO - Rebuild Started
- [20:10:12] Rebuilding BD file Structure
- Failed in attempt to multiplex: MUX_MOVIE_ONLY.meta
- Can't open file: E:\RIPS\WORKFILES\00351.track_4113.264
[20:10:16] - Failed to REBUILD
Same error and same thing with Ice Age 3...
Nico8583 is offline   Reply With Quote
Old 30th November 2012, 01:36   #16140  |  Link
jdobbs
Moderator
 
Join Date: Oct 2001
Posts: 20,679
Quote:
Originally Posted by Nico8583 View Post
Same error and same thing with Ice Age 3...
Nobody else is reporting this issue. I'd suggest you uninstall BD-RB and all helper apps and then reinstall using only the links in the first post of this thread and following those instructions exactly.

Are you using any weird settings in the ripper? It is very odd that all these titles seem to be a combination of two (a short and a long) M2TS files. That just doesn't happen very often. It is even stranger that BD-RB isn't finding a playlist that matches it -- if it did then both files would be either reencoded or kept intact (not a mix).

Can you run INSPECT.EXE and post the results?

I'll look around for ICE AGE 3 and give it a run -- I don't remember if I did that one.
__________________
Help with development of new apps: Donations.
Website: www.jdobbs.net

Last edited by jdobbs; 30th November 2012 at 01:44.
jdobbs is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 03:49.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.