Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > General > Subtitles

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 11th November 2014, 21:43   #681  |  Link
huhn
Registered User
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 5,657
are you sure the version you use is a EVR CP version that can handle XY subfilter?
huhn is offline   Reply With Quote
Old 12th November 2014, 01:44   #682  |  Link
salam2009
Registered User
 
Join Date: Oct 2014
Posts: 60
I have K-Lite Mega Codec Pack v10.8.6 but use MPC-BE (the built-in Renderer is disabled) and they're all x32!
BTW, I just ran the "Install.bat" as administrator, added the two filters as external with 'Preferred' and didn't copy "XySubFilter" anywhere, should I ?!
It works just fine with MadVR enabled!

Last edited by salam2009; 12th November 2014 at 02:03.
salam2009 is offline   Reply With Quote
Old 12th November 2014, 05:27   #683  |  Link
Volfield
Registered User
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 55
EVR-CP in MPC-HC not MPC-BE
Volfield is offline   Reply With Quote
Old 12th November 2014, 06:03   #684  |  Link
cyberbeing
Broadband Junkie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 1,859
As mentioned, MPC-BE never merged in support of the EVR-CP subtitle consumer from MPC-HC, so it is currently not supported.
If this is something you desire, you'd need to make a feature request to the MPC-BE devs.
cyberbeing is offline   Reply With Quote
Old 12th November 2014, 07:54   #685  |  Link
salam2009
Registered User
 
Join Date: Oct 2014
Posts: 60
hmm, got it. Thanks guys for the note!

Last edited by salam2009; 12th November 2014 at 22:09.
salam2009 is offline   Reply With Quote
Old 12th November 2014, 15:51   #686  |  Link
Mystery Keeper
Beyond Kawaii
 
Mystery Keeper's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Russia
Posts: 707
I once again request VapourSynth plugin. So far there's only plugin for ASS subtitles, and even it is rather inconvenient (only generates subtitles as clip, but doesn't overlay them on video).
__________________
...desu!
Mystery Keeper is offline   Reply With Quote
Old 21st November 2014, 22:29   #687  |  Link
FeliChe
Registered User
 
Join Date: Mar 2014
Posts: 1
Can't make it run on xbmc

Hi,

sorry for my english writting mistakes.

I can't make XySubFilter 3.1.0.697 run with xbmc.

When placback XBMC recognize the filter.



Here is the option to be able to open configuration menu xysubfilter wiche I can't



And here I can't open any of the subtitles files the file, mkv in this case, has which it has 100% sure



Anyone can help me with this?

Thank you
FeliChe is offline   Reply With Quote
Old 21st November 2014, 23:43   #688  |  Link
cyberbeing
Broadband Junkie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 1,859
XBMC doesn't support an XySubFilter compatible subtitle consumer.
You'll need to either use xy-VSFilter/VSFilter, or their built-in subtitle renderer.
cyberbeing is offline   Reply With Quote
Old 24th November 2014, 05:15   #689  |  Link
romulous
Registered User
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 179
Hi,

I have a sample file which shows the subs with a black background (both xy-vsfilter and XYSubFilter). I have experimented with the xy-vsfilter and XYSubFilter options, but am unable to get rid of the background (VLC and XBMC both remove the background however, but both obviously do not use xy-vsfilter or XYSubFilter). Would appreciate some feedback on why that is:
https://dl.dropboxusercontent.com/u/...ubs%20Test.mkv (27.1MB)

Thanks!
romulous is offline   Reply With Quote
Old 24th November 2014, 14:13   #690  |  Link
cyberbeing
Broadband Junkie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 1,859
I'm not familiar with he inner workings of the PGS parser/renderer myself. The PGS code is almost entirely sourced from MPC-HC, and since this also occurs with the MPC-HC ISR, you should probably report this issue to them. If this is really an bug, and they figure out a fix, we could probably backport it.
cyberbeing is offline   Reply With Quote
Old 2nd December 2014, 08:45   #691  |  Link
romulous
Registered User
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 179
Quote:
Originally Posted by cyberbeing View Post
If this is really an bug, and they figure out a fix, we could probably backport it.
They have figured it out - the fix is in the latest nightly version of MPC-HC. Would be great if you could work out how to backport it into xy-VSFilter/XYSubFilter.

romulous
romulous is offline   Reply With Quote
Old 2nd December 2014, 09:42   #692  |  Link
cyberbeing
Broadband Junkie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 1,859
Quote:
Originally Posted by romulous View Post
They have figured it out - the fix is in the latest nightly version of MPC-HC. Would be great if you could work out how to backport it into xy-VSFilter/XYSubFilter.

romulous
Done. Thankfully it was a really simple change, I feared it'd be something much more complex.
cyberbeing is offline   Reply With Quote
Old 2nd December 2014, 10:13   #693  |  Link
romulous
Registered User
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 179
Great, much appreciated If this is the commit, it was only a small change wasn't it?
https://github.com/Cyberbeing/xy-VSF...342453d3d191cb

romulous
romulous is offline   Reply With Quote
Old 2nd December 2014, 16:14   #694  |  Link
SecurityBunny
Registered User
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 76
Quote:
Originally Posted by cyberbeing View Post
Done. Thankfully it was a really simple change, I feared it'd be something much more complex.
Mind sharing a compiled build with the fix? I compiled the 704 source myself and somehow came out with build 3.1.0.687 (git 472cb11).
https://github.com/Cyberbeing/xy-VSF.../tag/3.1.0.704
SecurityBunny is offline   Reply With Quote
Old 2nd December 2014, 20:15   #695  |  Link
cyberbeing
Broadband Junkie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 1,859
Quote:
Originally Posted by SecurityBunny View Post
Mind sharing a compiled build with the fix? I compiled the 704 source myself and somehow came out with build 3.1.0.687 (git 472cb11).
https://github.com/Cyberbeing/xy-VSF.../tag/3.1.0.704
Strange. Not sure what you did wrong, but to checkout the tag directly from within GIT do the following:
Code:
git fetch --tags
git checkout 3.1.0.704
Then just run build_vsfilter.sh -proj xy_sub_filter and you should have a 3.1.0.704 XySubFilter build.

I'll plan on uploading a complied build to GitHub at the beginning of next week.
cyberbeing is offline   Reply With Quote
Old 3rd December 2014, 05:11   #696  |  Link
SecurityBunny
Registered User
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 76
Quote:
Originally Posted by cyberbeing View Post
Strange. Not sure what you did wrong, but to checkout the tag directly from within GIT do the following:
Code:
git fetch --tags
git checkout 3.1.0.704
Then just run build_vsfilter.sh -proj xy_sub_filter and you should have a 3.1.0.704 XySubFilter build.

I'll plan on uploading a complied build to GitHub at the beginning of next week.
Thanks. Fetching in git seems to have fixed it. Compiled with the correct version number. 3.1.0.704 (git 31d6703)
SecurityBunny is offline   Reply With Quote
Old 6th December 2014, 10:32   #697  |  Link
romulous
Registered User
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 179
Hi,

I have a sample file which - when using xy-VSFilter - produces green letters. When using XYSubFilter, it does not have this problem.

Sample:
https://dl.dropboxusercontent.com/u/...%20Letters.mkv (37.1MB)

Screenshot:
http://i.imgur.com/1yWg61w.jpg

The top window in the screenshot is xy-VSFilter, the bottom window is XYSubFilter. The stream being displayed is the one labelled 'untouched subtitle-track from BDMV-Playlist [ger] (pgs)'. Tried it with MPC-HC as well this time, the subs are displayed ok there, so I think it is restricted to xy-VSFilter alone.

Thanks.

romulous

Last edited by romulous; 6th December 2014 at 10:48.
romulous is offline   Reply With Quote
Old 6th December 2014, 19:36   #698  |  Link
cyberbeing
Broadband Junkie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 1,859
The fix for that has been on the vsfilter_rc branch for awhile now.
I'll plan to compile and upload a new xy-VSFilter build at the same time as XySubFilter 3.1.0.704.
cyberbeing is offline   Reply With Quote
Old 7th December 2014, 00:14   #699  |  Link
romulous
Registered User
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 179
Super, thanks cyberbeing

romulous
romulous is offline   Reply With Quote
Old 7th December 2014, 02:47   #700  |  Link
cyberbeing
Broadband Junkie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 1,859
xy-VSFilter 3.0.0.306 & XySubFilter 3.1.0.704 builds have been posted to Github.
Download links can be found in the usual places.

Unfortunately I still haven't gotten around to rebuilding the InnoSetup script which I lost a long time ago now, so no installer. I'll consider trying to do something about that next week.
cyberbeing is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 16:34.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.