Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > (HD) DVD, Blu-ray & (S)VCD > DVD & BD Rebuilder

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 13th January 2020, 17:18   #29141  |  Link
jdobbs
Moderator
 
Join Date: Oct 2001
Posts: 20,759
Quote:
Originally Posted by thekiller View Post
#Created by BD Rebuilder - v0.61.01
DirectshowSource("V:\Video\HP5_PHOENIX\HP5_PHOENIX.Title0.mkv", framecount=198866, ConvertFPS=true, audio=false)
LoadPlugin("C:\Users\Sebastien\Desktop\Videos\BD_Rebuilder\tools\autocrop.dll")
Autocrop(mode=0, hMultOf=4)
ConvertToYV12().AssumeFPS(24000,1001)
SelectRangeEvery(4800,48,4000)
Sorry. That's the wrong AVS file. That's the AVS used for CRF prediction. I need the one that is titled something similar to "VID_00000.AVS".
__________________
Help with development of new apps: Donations.
Website: www.jdobbs.net

Last edited by jdobbs; 13th January 2020 at 17:22.
jdobbs is offline   Reply With Quote
Old 13th January 2020, 17:25   #29142  |  Link
mask0rz
Registered User
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 11
Hi there,

Is there a possibility of re-encoding a UHD MKV to Blu-ray disc (by example a BD-25 disc) and keeping the HD audio intact. For now i only see the option to import MKV file and then it reencodes the audio to 640 bits.

Kind Regards,

Mask0rz

Last edited by mask0rz; 13th January 2020 at 17:28.
mask0rz is offline   Reply With Quote
Old 13th January 2020, 17:49   #29143  |  Link
Michi
Registered User
 
Join Date: Aug 2019
Posts: 61
Yesterday I made several test with this 64bit version of tsmuxer:

https://bintray.com/justdan96/tsMuxe...01-10-45#files

I remuxed all m2ts-files from BD-Rebuilder manually with this version and 2 DV discs are playing fine on my Sony X800M2, but when I replaced the tsmuxer4k.exe with above version in BD-Rebuilder, DV isn't working.

Today I want testing jdobbs new tsmuxer version.
Michi is offline   Reply With Quote
Old 13th January 2020, 18:29   #29144  |  Link
thekiller
Registered User
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 24
Quote:
Originally Posted by jdobbs View Post
Sorry. That's the wrong AVS file. That's the AVS used for CRF prediction. I need the one that is titled something similar to "VID_00000.AVS".

I just did a test directly with the disk directly, same problem, is this file you want?


#Created by BD Rebuilder - v0.61.01
DirectshowSource("G:\BDMV\STREAM\00000.m2ts", fps=23.976, framecount=198868, audio=false)
LoadPlugin("C:\Users\Sebastien\Desktop\Videos\BD_Rebuilder\tools\autocrop.dll")
Autocrop(mode=0, hMultOf=4)
ConvertToYV12().AssumeFPS(24000,1001)

Last edited by thekiller; 13th January 2020 at 18:37.
thekiller is offline   Reply With Quote
Old 13th January 2020, 23:17   #29145  |  Link
Michi
Registered User
 
Join Date: Aug 2019
Posts: 61
DV isn't working with Jdobbs last tsmuxer.exe version. I have a backup of the workfiles folder.

Manually remuxing of the m2ts-files are working on following DV-discs:

Cold Pursuit
Gladiator
The secret life of pets 2
Mary queen of Scotland

Actually I only tested these DV-discs.

Last edited by Michi; 13th January 2020 at 23:22.
Michi is offline   Reply With Quote
Old 13th January 2020, 23:33   #29146  |  Link
LowDead
Registered User
 
Join Date: Feb 2005
Location: Sweden
Posts: 250
Quote:
Originally Posted by jdobbs View Post
@LowDead

Yes, I import all the time. But, obviously, there is something wrong with the variable framerate scan (it doesn't get hit that often). I'll look at it and see what I find.

I'll look at what changes I made between v0.60.29 and v0.61.03 to see where I screwed the pooch.

Can you look and see if there is a files called "timecodes.txt" in the working folder?
Yes, here it is..

//LD
Attached Files
File Type: zip timecodes.zip (203.1 KB, 2 views)
LowDead is offline   Reply With Quote
Old 13th January 2020, 23:51   #29147  |  Link
jdobbs
Moderator
 
Join Date: Oct 2001
Posts: 20,759
Quote:
Originally Posted by Michi View Post
DV isn't working with Jdobbs last tsmuxer.exe version. I have a backup of the workfiles folder.

Manually remuxing of the m2ts-files are working on following DV-discs:

Cold Pursuit
Gladiator
The secret life of pets 2
Mary queen of Scotland

Actually I only tested these DV-discs.
I'm confused. Are you talking about remuxing the original files, or remuxing the reencoded files?
__________________
Help with development of new apps: Donations.
Website: www.jdobbs.net
jdobbs is offline   Reply With Quote
Old 13th January 2020, 23:52   #29148  |  Link
jdobbs
Moderator
 
Join Date: Oct 2001
Posts: 20,759
Quote:
Originally Posted by LowDead View Post
Yes, here it is..

//LD
Thanks. That narrows it down a little as to where the error could have occurred.
__________________
Help with development of new apps: Donations.
Website: www.jdobbs.net
jdobbs is offline   Reply With Quote
Old 13th January 2020, 23:56   #29149  |  Link
jdobbs
Moderator
 
Join Date: Oct 2001
Posts: 20,759
Quote:
Originally Posted by Michi View Post
Yesterday I made several test with this 64bit version of tsmuxer:

https://bintray.com/justdan96/tsMuxe...01-10-45#files

I remuxed all m2ts-files from BD-Rebuilder manually with this version and 2 DV discs are playing fine on my Sony X800M2, but when I replaced the tsmuxer4k.exe with above version in BD-Rebuilder, DV isn't working.

Today I want testing jdobbs new tsmuxer version.
Still a little confused. So... if I understand correctly, the reencoded files that BD-RB created work fine when you remux it manually, but not when BD-RB performs the remux?

Did you try using the the version I linked in the post above?

Can you post the META file that is used by BD-RB and the one used when you do it manually so I can see the difference? If you are using the GUI, just cut and paste from the area in the GUI.

I hope I'm understanding you correctly?
__________________
Help with development of new apps: Donations.
Website: www.jdobbs.net

Last edited by jdobbs; 14th January 2020 at 00:01.
jdobbs is offline   Reply With Quote
Old 14th January 2020, 00:25   #29150  |  Link
LowDead
Registered User
 
Join Date: Feb 2005
Location: Sweden
Posts: 250
Quote:
Originally Posted by jdobbs View Post
Thanks. That narrows it down a little as to where the error could have occurred.
Also found this in EXTRACT.META:

Code:
MUXOPT --no-pcr-on-video-pid --new-audio-pes --demux --vbr  --vbv-len=500
  - Scanning for Variable Frame Rate...
LowDead is offline   Reply With Quote
Old 14th January 2020, 02:02   #29151  |  Link
jdobbs
Moderator
 
Join Date: Oct 2001
Posts: 20,759
Quote:
Originally Posted by LowDead View Post
Also found this in EXTRACT.META:

Code:
MUXOPT --no-pcr-on-video-pid --new-audio-pes --demux --vbr  --vbv-len=500
  - Scanning for Variable Frame Rate...
Hmmm... that's not good. Actually that file never gets used except when I set a test flag... but the fact that the text " - Scanning for Variable Frame Rate..." is being written to it makes be wonder how that could even happen.

This may help me put a finger on the problem. Thanks.
__________________
Help with development of new apps: Donations.
Website: www.jdobbs.net

Last edited by jdobbs; 14th January 2020 at 02:12.
jdobbs is offline   Reply With Quote
Old 14th January 2020, 02:08   #29152  |  Link
jdobbs
Moderator
 
Join Date: Oct 2001
Posts: 20,759
Quote:
Originally Posted by ROB271 View Post
Hello,

I have a Panasonic DPUB450 player & use imgburn

the movie I tested was gemini man movie only for both tests below

in 60.01 I got the same results as michi the film played ok as hdr10 but when I switch on dolby vision the film was black

in 60.03 the film plays ok with dolby vision turned on but if I turn dolby vision off the film plays in hdr10 as black & white, I also did a second rebuild replacing the tsmuxer4k with the one jdobbs posted earlier with the same results

I hope this helps
Thanks. I'll look at it and see if I can see something that might help put a finger on the issue. Weird, though, that it plays as Dolby Vision but not HDR10. My player doesn't support Dolby Vision, but whenever I reencode a DV source it always plays back fine as HDR10. Really odd that it seems to act in the opposite on your player.
__________________
Help with development of new apps: Donations.
Website: www.jdobbs.net
jdobbs is offline   Reply With Quote
Old 14th January 2020, 02:31   #29153  |  Link
spexman
Registered User
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 26
Now that TSMuxer has been updated, is it correct to conclude that TSMuxer has now become what TSM2UHD set out to achieve?
spexman is offline   Reply With Quote
Old 14th January 2020, 13:29   #29154  |  Link
jdobbs
Moderator
 
Join Date: Oct 2001
Posts: 20,759
Quote:
Originally Posted by spexman View Post
Now that TSMuxer has been updated, is it correct to conclude that TSMuxer has now become what TSM2UHD set out to achieve?
Yes. TSM2UHD is no longer needed.
__________________
Help with development of new apps: Donations.
Website: www.jdobbs.net
jdobbs is offline   Reply With Quote
Old 14th January 2020, 13:42   #29155  |  Link
spexman
Registered User
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 26
Much appreciated jdobbs!
spexman is offline   Reply With Quote
Old 14th January 2020, 13:47   #29156  |  Link
jdobbs
Moderator
 
Join Date: Oct 2001
Posts: 20,759
Quote:
Originally Posted by jdobbs View Post
Quote:
Originally Posted by LowDead View Post
Also found this in EXTRACT.META:

Code:
MUXOPT --no-pcr-on-video-pid --new-audio-pes --demux --vbr  --vbv-len=500
  - Scanning for Variable Frame Rate...
Hmmm... that's not good. Actually that file never gets used except when I set a test flag... but the fact that the text " - Scanning for Variable Frame Rate..." is being written to it makes be wonder how that could even happen.

This may help me put a finger on the problem. Thanks.
I found what was causing this. It was a stupid mistake on my part. I've fixed it for the next release.
__________________
Help with development of new apps: Donations.
Website: www.jdobbs.net
jdobbs is offline   Reply With Quote
Old 14th January 2020, 15:09   #29157  |  Link
LowDead
Registered User
 
Join Date: Feb 2005
Location: Sweden
Posts: 250
Quote:
Originally Posted by jdobbs View Post
I found what was causing this. It was a stupid mistake on my part. I've fixed it for the next release.
Great, thanks!

//LD
LowDead is offline   Reply With Quote
Old 14th January 2020, 16:09   #29158  |  Link
Michi
Registered User
 
Join Date: Aug 2019
Posts: 61
Quote:
Originally Posted by jdobbs View Post
Still a little confused. So... if I understand correctly, the reencoded files that BD-RB created work fine when you remux it manually, but not when BD-RB performs the remux?
Yes, this is correct. I manually remuxed the reencoded files by BD-RB an overwrite it.

Quote:
Originally Posted by jdobbs View Post
you try using the the version I linked in the post above?
Yes , I used this version yesterday and it's the same.

Quote:
Originally Posted by jdobbs View Post
you post the META file that is used by BD-RB and the one used when you do it manually so I can see the difference? If you are using the GUI, just cut and paste from the area in the GUI.
META file of the main movie by BD-RB:

Code:
MUXOPT --no-pcr-on-video-pid --new-audio-pes --blu-ray-v3 --vbr --auto-chapters=5 --vbv-len=500 --start-time=27000000
V_MPEGH/ISO/HEVC, "Q:\4K\WORKFILES\VID_00008.AVS.hevc", fps=24, insertSEI, contSPS
V_MPEGH/ISO/HEVC, "Q:\4K\WORKFILES\00008.track_4117.hevc", fps=24, secondary, contSPS
A_AC3, "Q:\4K\WORKFILES\00008.track_4356.AC3", lang=deu
S_HDMV/PGS, "Q:\4K\WORKFILES\00008.track_4771.sup",lang=deu
META file by manually remuxing with tsmuxergui:

Code:
MUXOPT --no-pcr-on-video-pid --new-audio-pes --vbr  --vbv-len=500
V_MPEGH/ISO/HEVC, "Q:\4K\COLD_PURSUIT\BDMV\STREAM\00008.m2ts", track=6912
V_MPEGH/ISO/HEVC, "Q:\4K\COLD_PURSUIT\BDMV\STREAM\00008.m2ts", fps=24, ar=As source, track=4113
A_AC3, "Q:\4K\COLD_PURSUIT\BDMV\STREAM\00008.m2ts", track=4352, lang=deu
S_HDMV/PGS, "Q:\4K\COLD_PURSUIT\BDMV\STREAM\00008.m2ts", fps=24, track=4608, lang=deu
Attached Images
 
Michi is offline   Reply With Quote
Old 14th January 2020, 17:23   #29159  |  Link
jdobbs
Moderator
 
Join Date: Oct 2001
Posts: 20,759
Quote:
Originally Posted by Michi
Yes, this is correct. I manually remuxed the reencoded files by BD-RB an overwrite it.
Looking at the what you posted, it doesn't look like you used the files reencoded by BD-RB when you did it manually?

In BD-RB you used "Q:\4K\WORKFILES\VID_00008.AVS.hevc"

In the manual remux you used "Q:\4K\COLD_PURSUIT\BDMV\STREAM\00008.m2ts"

Am I missing something?
__________________
Help with development of new apps: Donations.
Website: www.jdobbs.net
jdobbs is offline   Reply With Quote
Old 14th January 2020, 17:30   #29160  |  Link
Michi
Registered User
 
Join Date: Aug 2019
Posts: 61
Quote:
Originally Posted by jdobbs View Post

In the manual remux you used "Q:\4K\COLD_PURSUIT\BDMV\STREAM\00008.m2ts"
This is the m2ts-file created by BD-RB.
Michi is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 07:59.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.