Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > General > Newbies

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 18th June 2017, 16:23   #1  |  Link
renoturks
Registered User
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 8
Megui + Subtitle with fonts and effects

Good Morning =D

Hello guys and girls, it's been ages since i've done something with megui and I've been reading lots of new stuff, but i have a problem.

I have a subtitte .ass with some effects, and i'm trying to encode a video with it via Megui 2715. I can't see to find a way to encode it with it's effects, I have the fonts installed on my desktop.

Could you guys help me out?

If this is a dumb question, I'm sorry to bother you =\
renoturks is offline   Reply With Quote
Old 18th June 2017, 16:27   #2  |  Link
sneaker_ger
Registered User
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 5,454
Tools -> AVS Script Creator -> Filters -> Subtitles (at the bottom)
sneaker_ger is offline   Reply With Quote
Old 18th June 2017, 17:20   #3  |  Link
renoturks
Registered User
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 8
What you said it so insert it, That I did. =D

The problem is that I'm not able to use the fonts that are used on the .ass that was done on Aegisub.

The fonts should appear as the image with the girl, but it's coming like the other one.

http://imgur.com/a/kj7aK
renoturks is offline   Reply With Quote
Old 18th June 2017, 17:28   #4  |  Link
sneaker_ger
Registered User
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 5,454
Font loading with TextSub():
- either copy fonts to Windows' font folder (usually c:\windows\fonts\) or
- start playback in e.g. MPC-HC and pause MPC-HC, then open in MeGUI and encode.

But .. I think for Aegisub to show them they already have to be installed? Not sure what's the problem.
sneaker_ger is offline   Reply With Quote
Old 18th June 2017, 18:08   #5  |  Link
renoturks
Registered User
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 8
Hi

I just realized that it's not showing on aegisub too =\

I'll look into it, thanks man =D
renoturks is offline   Reply With Quote
Old 18th June 2017, 18:10   #6  |  Link
hello_hello
Registered User
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 3,969
It's working fine here so maybe there's something wrong with the subtitle file or you didn't install the fonts correctly.

Try changing the font in your subtitle file to a recognisable Windows font such as Comic Sans MS to see if that works as expected.
hello_hello is offline   Reply With Quote
Old 18th June 2017, 18:41   #7  |  Link
renoturks
Registered User
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 8
Quote:
Originally Posted by hello_hello View Post
It's working fine here so maybe there's something wrong with the subtitle file or you didn't install the fonts correctly.

Try changing the font in your subtitle file to a recognisable Windows font such as Comic Sans MS to see if that works as expected.
Thank you guys, Had to re install the font.

I appreciate for your help =D
renoturks is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
effects, mp4, subtitle

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 17:56.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.