Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > Video Encoding > MPEG-4 Encoder GUIs

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 18th January 2014, 21:04   #341  |  Link
ozok
TEncoder, TX264, TAC
 
ozok's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Location: Turkey
Posts: 540
@GMJCZP & @ProVision I don't plan to add any more features to TX264. I'll release a bug fix version soon and from there I will only release bug fixes and updates for used backend tools.

I thank you all for your interest in it.
ozok is offline   Reply With Quote
Old 20th January 2014, 10:42   #342  |  Link
ProVision
Registered User
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 24
Oh. Well, then what would you recommend me to use?
Thanks!
ProVision is offline   Reply With Quote
Old 2nd February 2014, 00:58   #343  |  Link
rsotome
Registered User
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 24
So far, I've found this to be a very easy to use program, thank you very much!

I've been having a problem thou, trying to figure out how to adjust the bitrate so that each movie in the queue has a different bitrate.

Is that even possible?

Last edited by rsotome; 2nd February 2014 at 01:04.
rsotome is offline   Reply With Quote
Old 2nd February 2014, 10:34   #344  |  Link
ozok
TEncoder, TX264, TAC
 
ozok's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Location: Turkey
Posts: 540
That's not possible. And as i said I don't plan to add more features to TX264, so it won't available in the future either.
ozok is offline   Reply With Quote
Old 23rd February 2014, 10:51   #345  |  Link
SeeMoreDigital
Life looks better in UHD
 
SeeMoreDigital's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Notts, UK
Posts: 11,447
I'm still struggling to find the correct settings that will allow me to generate AVC encodes that are compatible with Quicktime player.

I'm currently using the following .pdo file settings. But when the files are played in Quicktime player they look very animated... Not smooth at all

Code:
[Settings]
EncodeMode=2
Profile=2
Preset=0
Tune=0
Level=12
Bitrate=1250
Quant=21
CRF=0
Advanced1=2
10bit=0
CFR=1
Subtitle=0
BitrateTol=0
BitrateTolValue=0.50
Container=1
Chapters=0
Resize=1
Width=720
Height=576
SizeList=14
ResizeMethod=9
Crop=0
CropLeft=0
CropTop=0
CropBottom=0
CropRight=0
AudioPage=2
FAACEncode=1
FAACQuality=10
FAACBitrate=96
NeroEncode=1
NeroQuality=0.50
NeroBitrate=96
NeroProfile=0
QaacEncode=0
QaacQuality=64
QaacBitrate=96
QaacProfile=2
QaacHE=0
OggEncode=0
OggQuality=6
OggBitrate=80
OggManaged=0
LAmeEncode=0
LameVBR=200.00
LameBit=128
LameQ=3
AftenEncode=0
AftenQuality=240
AftenBitrate=320
AudioMethod=0
CustomVideo=
CustomAudio=
CustomMKV=
CustomMP4=
CustomSub=
thread=0
ThreadStr=12
Slice=0
SliceThreadStr=16
SplitM=1
SplitE=1
SplitB=0
FileSize1=1
FileSize2=0
FlacComp=5
FlacEMS=0
SAR=0
SarIndex=1
SAR1=16
SAR2=9
[RC]
FastFirst=0
MBTree=1
Lookahead=40
[ME]
MeMethod=2
Subpixel=6
MeRange=16
MePredict=1
MeWP=1
MEWeP=1
MeCons=0
[Partition]
1=1
2=1
3=1
4=0
5=1
6=1
[Frame]
Cabac=1
loop=1
gop=1
gop2=0
interlaced=0
interlaced2=0
MaxRef=4
MaxConB=3
BBias=0
AdaptiveB=1
Ref=3
[Analysis]
MixedRef=0
Chroma=1
trellis=1
skip=0
dct=3
trellis2=0
matrix=0
ptrellis1=0.00
ptrellis2=1.00
noise=0
luma1=11
luma2=21
[Quant]
minquant=10
maxquant=51
step=4
ip=1.40
pb=1.30
cl=0
curve1=60
curve2=20.00
curve3=0.50
adap=1.00
var=0
var2=1
[Advanced]
vbf1=0
vbf2=0
vbf3=0.90
slice1=0
slice2=0
slice3=0
Have I missed something blindingly obvious?
__________________
| I've been testing hardware media playback devices and software A/V encoders and decoders since 2001 | My Network Layout & A/V Gear |
SeeMoreDigital is offline   Reply With Quote
Old 23rd February 2014, 11:54   #346  |  Link
ozok
TEncoder, TX264, TAC
 
ozok's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Location: Turkey
Posts: 540
First of all, try using presets, profiles etc. They will work better for most of the time and they will make things easier.

I don't know which x264 options fall into which profile or preset, I simply use presets. If you are getting choppy playback then you must "lower" some settings. For example start with High profile with 4.1 level etc and try to find the best settings for you by lowering your settings step by step.

Also why do you use QuickTime for playback?
ozok is offline   Reply With Quote
Old 23rd February 2014, 12:50   #347  |  Link
GMJCZP
Registered User
 
GMJCZP's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: I have a statue in Hakodate, Japan
Posts: 506
When I load a file avisynth with audio track (AudioDub), the program recognizes only the video track. What can you do? Thanks.
GMJCZP is offline   Reply With Quote
Old 23rd February 2014, 13:01   #348  |  Link
ozok
TEncoder, TX264, TAC
 
ozok's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Location: Turkey
Posts: 540
Quote:
Originally Posted by GMJCZP View Post
When I load a file avisynth with audio track (AudioDub), the program recognizes only the video track. What can you do? Thanks.
Not much, it feeds avs file to x264 and does nothing else. You won't get audio from avisynth scripts in TX264.
ozok is offline   Reply With Quote
Old 23rd February 2014, 15:14   #349  |  Link
SeeMoreDigital
Life looks better in UHD
 
SeeMoreDigital's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Notts, UK
Posts: 11,447
Quote:
Originally Posted by ozok View Post
Also why do you use QuickTime for playback?
It's for streaming support. A few years ago I suggested a different approach, but it's not something I can change...
__________________
| I've been testing hardware media playback devices and software A/V encoders and decoders since 2001 | My Network Layout & A/V Gear |

Last edited by SeeMoreDigital; 23rd February 2014 at 18:07.
SeeMoreDigital is offline   Reply With Quote
Old 23rd February 2014, 16:48   #350  |  Link
GMJCZP
Registered User
 
GMJCZP's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: I have a statue in Hakodate, Japan
Posts: 506
Quote:
Originally Posted by ozok View Post
Not much, it feeds avs file to x264 and does nothing else. You won't get audio from avisynth scripts in TX264.
And there will exist the possibility that in the future the program can do, such as Bencos or Ripbot264?
GMJCZP is offline   Reply With Quote
Old 23rd February 2014, 17:11   #351  |  Link
ozok
TEncoder, TX264, TAC
 
ozok's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Location: Turkey
Posts: 540
No, I don't plan to develop TX264 any further. Maybe bug fixes but not new features.
ozok is offline   Reply With Quote
Old 8th June 2014, 03:24   #352  |  Link
Ruriko
Registered User
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 125
Can you make your program work for ogm videos. It doesn't seem to mux
Quote:
[6/7/2014 6:58:52 PM] Started deleting temp files...
[6/7/2014 6:58:53 PM] Deleted 3 file(s).
[6/7/2014 6:58:53 PM] Finished deleting temp files.

--------------------------------------------
[6/7/2014 6:58:55 PM] Starting encoding process
[6/7/2014 6:58:55 PM] Command lines:
-y -i "C:\Documents and Settings\Administrator\My Documents\Downloads\Hentai\argentosoma\ova.divx505.ogm" -vn -f wav -map 0:1 "C:\Documents and Settings\Administrator\Local Settings\Temp\1\TX264\\ova.divx505.wav"
-cbr 48000 -hev2 -if "C:\Documents and Settings\Administrator\Local Settings\Temp\1\TX264\\ova.divx505.wav" -of "C:\Documents and Settings\Administrator\Local Settings\Temp\1\TX264\\ova.divx505.aac"
--crf 24 --profile high --preset slow --tune animation --output "C:\Documents and Settings\Administrator\Local Settings\Temp\1\TX264\\ova.divx505.mkv" "C:\Documents and Settings\Administrator\My Documents\Downloads\Hentai\argentosoma\ova.divx505.ogm"
-o "C:\Documents and Settings\Administrator\My Documents\Downloads\TX264(0.9.7.3163)\TX264\\ova.divx505.mkv" "C:\Documents and Settings\Administrator\Local Settings\Temp\1\TX264\\ova.divx505.mkv" "C:\Documents and Settings\Administrator\Local Settings\Temp\1\TX264\\ova.divx505.aac" "C:\Documents and Settings\Administrator\My Documents\Downloads\Hentai\argentosoma\ova.divx5051.subrip" "C:\Documents and Settings\Administrator\My Documents\Downloads\Hentai\argentosoma\ova.divx5052.subrip" --default-language jpn
--------------------------------------------


[6/7/2014 6:58:55 PM] Files to be deleted are as follows:
C:\Documents and Settings\Administrator\My Documents\Downloads\Hentai\argentosoma\ova.divx5051.subrip
C:\Documents and Settings\Administrator\My Documents\Downloads\Hentai\argentosoma\ova.divx5052.subrip


----Encoding Summary----
+Video
-CRF: 24.00
-Preset: Slow
-Profile: High
-Tune: Animation
-Level: Auto
-Force const FPS: False
-Encoding depth: 8-Bit
-Subtitles: True
-Chapter: True
-Container: MKV
+Resize
-Disabled
+Crop
-Disabled
+Aspect ratio
-Disabled
+Audio
-Encoder: Nero AAC
-CBR: 48 kbps
-Profile: HE2
+Effects
-Disabled
+Splitting
-Disabled
+Pause
-Disabled
Output Folder: C:\Documents and Settings\Administrator\My Documents\Downloads\TX264(0.9.7.3163)\TX264\
Temp Folder: C:\Documents and Settings\Administrator\Local Settings\Temp\1\TX264\
----Encoding Summary----

[6/7/2014 6:59:06 PM] Done audio decoding
ffmpeg version N-53868-gc51654f Copyright (c) 2000-2013 the FFmpeg developers
built on Jun 6 2013 03:06:23 with gcc 4.7.3 (GCC)
configuration: --enable-gpl --enable-version3 --disable-w32threads --enable-avisynth --enable-bzlib --enable-fontconfig --enable-frei0r --enable-gnutls --enable-iconv --enable-libass --enable-libbluray --enable-libcaca --enable-libfreetype --enable-libgsm --enable-libilbc --enable-libmodplug --enable-libmp3lame --enable-libopencore-amrnb --enable-libopencore-amrwb --enable-libopenjpeg --enable-libopus --enable-librtmp --enable-libschroedinger --enable-libsoxr --enable-libspeex --enable-libtheora --enable-libtwolame --enable-libvo-aacenc --enable-libvo-amrwbenc --enable-libvorbis --enable-libvpx --enable-libx264 --enable-libxavs --enable-libxvid --enable-zlib
libavutil 52. 35.100 / 52. 35.100
libavcodec 55. 15.100 / 55. 15.100
libavformat 55. 8.102 / 55. 8.102
libavdevice 55. 2.100 / 55. 2.100
libavfilter 3. 75.101 / 3. 75.101
libswscale 2. 3.100 / 2. 3.100
libswresample 0. 17.102 / 0. 17.102
libpostproc 52. 3.100 / 52. 3.100
Input #0, ogg, from 'C:\Documents and Settings\Administrator\My Documents\Downloads\Hentai\argentosoma\ova.divx505.ogm':
Duration: 00:24:45.99, start: 0.000000, bitrate: 1316 kb/s
Chapter #0.0: start 0.000000, end 92.000000
Metadata:
title : Opening Credits
Chapter #0.1: start 92.000000, end 745.400000
Metadata:
title : Part 1
Chapter #0.2: start 745.400000, end 1351.143000
Metadata:
title : Part 2
Chapter #0.3: start 1351.143000, end 1371.872000
Metadata:
title : Biography of Sue Harris (Japanese)
Chapter #0.4: start 1371.872000, end 1462.171000
Metadata:
title : Closing Credits
Chapter #0.5: start 1462.171000, end 1485.987000
Metadata:
title : Biography of Sue Harris (English)
Stream #0:0(Argentosoma - OVA (Phase:EX) - "Alone and By Myself"): Video: mpeg4 (DX50 / 0x30355844), yuv420p, 640x480, 23.98 fps, 23.98 tbr, 23.98 tbn, 23.98 tbc
Metadata:
TITLE : Argentosoma - OVA (Phase:EX) - "Alone and By Myself"
ARTIST : Kaverin
COPYRIGHT : #Anime-Legion@mIRCX.com
DESCRIPTION : www.anime-legion.net
LANGUAGE : Argentosoma - OVA (Phase:EX) - "Alone and By Myself"
Stream #0:1(Japanese): Audio: vorbis, 48000 Hz, stereo, fltp, 112 kb/s
Stream #0:2(English): Audio: vorbis, 48000 Hz, stereo, fltp, 112 kb/s
Stream #0:3(English): Subtitle: text
Stream #0:4(English (Dub)): Subtitle: text
Output #0, wav, to 'C:\Documents and Settings\Administrator\Local Settings\Temp\1\TX264\\ova.divx505.wav':
Metadata:
ISFT : Lavf55.8.102
Chapter #0.0: start 0.000000, end 92.000000
Metadata:
title : Opening Credits
Chapter #0.1: start 92.000000, end 745.400000
Metadata:
title : Part 1
Chapter #0.2: start 745.400000, end 1351.143000
Metadata:
title : Part 2
Chapter #0.3: start 1351.143000, end 1371.872000
Metadata:
title : Biography of Sue Harris (Japanese)
Chapter #0.4: start 1371.872000, end 1462.171000
Metadata:
title : Closing Credits
Chapter #0.5: start 1462.171000, end 1485.987000
Metadata:
title : Biography of Sue Harris (English)
Stream #0:0(Japanese): Audio: pcm_s16le ([1][0][0][0] / 0x0001), 48000 Hz, stereo, s16, 1536 kb/s
Stream mapping:
Stream #0:1 -> #0:0 (vorbis -> pcm_s16le)
Press [q] to stop, [?] for help
size= 278619kB time=00:24:45.97 bitrate=1536.0kbits/s
video:0kB audio:278619kB subtitle:0 global headers:0kB muxing overhead 0.000028%


[6/7/2014 6:59:45 PM] Done audio encoding with neroaac
*************************************************************
* *
* Nero AAC Encoder *
* Copyright 2009 Nero AG *
* All Rights Reserved Worldwide *
* *
* Package build date: Feb 18 2010 *
* Package version: 1.5.4.0 *
* *
* See -help for a complete list of available parameters. *
* *
*************************************************************

Processed 1485 seconds...


[6/7/2014 7:07:22 PM] Done video encoding with x264
ffms [info]: 640x480p 1:1 @ 24000/1001 fps (vfr)
x264 [info]: using SAR=1/1
x264 [info]: using cpu capabilities: MMX2 SSE2Fast SSSE3 SSE4.2
x264 [info]: profile High, level 3.1
x264 [info]: frame I:396 Avg QP:17.95 size: 23317
x264 [info]: frame P:11759 Avg QP:21.94 size: 4941
x264 [info]: frame B:23474 Avg QP:27.06 size: 1010
x264 [info]: consecutive B-frames: 2.8% 28.8% 2.5% 60.8% 1.8% 3.3%
x264 [info]: mb I I16..4: 20.6% 67.1% 12.4%
x264 [info]: mb P I16..4: 4.4% 6.9% 0.7% P16..4: 37.5% 7.7% 4.3% 0.0% 0.0% skip:38.6%
x264 [info]: mb B I16..4: 0.6% 0.9% 0.1% B16..8: 16.6% 1.7% 0.4% direct: 1.1% skip:78.7% L0:47.8% L1:44.8% BI: 7.4%
x264 [info]: 8x8 transform intra:59.3% inter:79.4%
x264 [info]: direct mvs spatial:97.9% temporal:2.1%
x264 [info]: coded y,uvDC,uvAC intra: 37.0% 61.7% 19.8% inter: 7.3% 11.4% 0.5%
x264 [info]: i16 v,h,dc,p: 32% 28% 18% 23%
x264 [info]: i8 v,h,dc,ddl,ddr,vr,hd,vl,hu: 16% 16% 39% 4% 4% 4% 5% 4% 7%
x264 [info]: i4 v,h,dc,ddl,ddr,vr,hd,vl,hu: 18% 15% 18% 7% 10% 9% 9% 7% 7%
x264 [info]: i8c dc,h,v,p: 37% 32% 20% 12%
x264 [info]: Weighted P-Frames: Y:3.0% UV:2.3%
x264 [info]: ref P L0: 60.8% 7.0% 13.2% 4.9% 3.6% 2.7% 2.6% 1.7% 1.6% 1.8% 0.2% 0.0%
x264 [info]: ref B L0: 77.2% 7.9% 6.0% 2.5% 1.7% 1.6% 1.4% 1.0% 0.7%
x264 [info]: ref B L1: 97.4% 2.6%
x264 [info]: kb/s:319.53

encoded 35629 frames, 78.06 fps, 319.53 kb/s


[6/7/2014 7:07:22 PM] Done muxing to mkv
mkvmerge v6.3.0 ('You can't stop me!') built on Jun 28 2013 20:09:41
Error: The file 'C:\Documents and Settings\Administrator\My Documents\Downloads\Hentai\argentosoma\ova.divx5051.subrip' could not be opened for reading: open file error.


[6/7/2014 7:07:22 PM] Started deleting temp files...
[6/7/2014 7:07:22 PM] Deleted 3 file(s).
[6/7/2014 7:07:22 PM] Finished deleting temp files.

[6/7/2014 7:07:22 PM] Finished encoding in: 00:08:26
[6/7/2014 7:07:22 PM] Cannot find output file C:\Documents and Settings\Administrator\My Documents\Downloads\TX264(0.9.7.3163)\TX264\\ova.divx505.mkv
Ruriko is offline   Reply With Quote
Old 8th June 2014, 13:14   #353  |  Link
ozok
TEncoder, TX264, TAC
 
ozok's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Location: Turkey
Posts: 540
The problem seems to be with the subtitle muxing step. Did you try turning it off?
ozok is offline   Reply With Quote
Old 9th June 2014, 00:51   #354  |  Link
Ruriko
Registered User
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 125
Oh it works without muxing subtitle but I want to mux the subtitles
Ruriko is offline   Reply With Quote
Old 8th September 2014, 01:02   #355  |  Link
Dclose
Registered User
 
Join Date: Aug 2014
Posts: 50
I like TX264, with the main reason of not using it being when I want more than one audio stream. It has built-in 10-bit encoding (which can be a noticeable improvement on animation), but a really big thing it has over other encoders I can think of is the AAC audio options.

Maybe they exist, but I can't think of any other Windows encoders that can use QAAC/TVBR. Handbrake is close with now having FDK, though I think QAAC is better, and HB's FDK can't do VBR. (edit: Oops, I can think of one, but batch encoding is so much easier with TX264.)

Just some praise there, and a thank you.
Also, since I'm typing, I couldn't get TX264 to work on a different computer, and I couldn't figure out why. I couldn't find a solution anywhere. It wasn't encoding audio, and then it would encode the video, and then the file would error at the end since it never encoded the audio.

It was only doing it with QAAC. I installed QAAC separately, but it still would error. Installing Quicktime fixed it. Just thought I'd mention it in case anyone else has the same problem.

Last edited by Dclose; 8th September 2014 at 01:14.
Dclose is offline   Reply With Quote
Old 8th October 2014, 01:13   #356  |  Link
ozok
TEncoder, TX264, TAC
 
ozok's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Location: Turkey
Posts: 540
New version 0.9.8 changes:
Code:
-Added: Support for file extensions m2ts and ts
-Fixed: Options weren't saved when some post-encode options were selected
-Fixed: Moving files up/down could cause "Access violation" errors
-Fixed: If temp folder doesn't exist it will be created instead of just informing user
-Removed: Skin
-Updated: QAAC to 2.42
-Updated: FDKAAC to 0.6.0
-Updated: FFmpeg
-Updated: MkvToolNix to 7.2.0
-Updated: x264 to r2479kMod
Download
ozok is offline   Reply With Quote
Old 8th October 2014, 05:24   #357  |  Link
TOM_SK
Registered User
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 35
0.9.8.3219 doesn't work here:


Last edited by TOM_SK; 8th October 2014 at 05:31.
TOM_SK is offline   Reply With Quote
Old 8th October 2014, 14:21   #358  |  Link
ozok
TEncoder, TX264, TAC
 
ozok's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Location: Turkey
Posts: 540
Do you have the following files in tools/x264 folder?
-x264_10bit.exe
-x264_10bit_64.exe
-x264_32.exe
-x264_64.exe
It's possible your download is corrupted. MD5 of 7z file is 75f7fcfd41e3c78dee9f34753c0f6956
ozok is offline   Reply With Quote
Old 8th October 2014, 16:08   #359  |  Link
TOM_SK
Registered User
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 35
Yep, all the files are there and the MD5 is exactly the same - downloaded of course from SourceForge.
Just for fun I downloaded the previous version and used the x264 folder with the version 0.9.8.3219 and works fine.
Something is missing form the new build or the x264 r2479kMod is not compatible with the new version.
TOM_SK is offline   Reply With Quote
Old 8th October 2014, 16:17   #360  |  Link
ozok
TEncoder, TX264, TAC
 
ozok's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Location: Turkey
Posts: 540
32bit x264's name should be x264.exe not x264_32.exe. I use 64bit PC so I didn't notice it. I'll re-upload the package. You can just rename x264_32 to x264.exe if you already downloaded it.
ozok is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
faac, mkv, mp4, neroaacenc, x264

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 06:20.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.