Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > (HD) DVD, Blu-ray & (S)VCD > DVD & BD Rebuilder

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 23rd January 2020, 15:00   #29221  |  Link
jdobbs
Moderator
 
Join Date: Oct 2001
Posts: 20,483
BD Rebuilder v0.61.05

I have updated the first post of this thread with a link to the most recent version of BD-RB (v0.61.05). Changes for this release:
Code:
- Corrected an issue that could result in
  blocky or distorted display during FF or
  REW on full backups.
- Fixed an issue in which an imported source
  (very rarely) might not have its frame rate
  detected by MEDIAINFO.
- Added an "*" to the "HEVC" callout of the 
  stream display for sources that have HDR and
  "**" for those that also have Dolby Vision.
- Changed the setting for adjustment/scan of
  MKV during import.  Should have been off by
  default instead of on.
- Updated prediction routines for CRF encodes
  to more accurately predict UHD output when
  CRF is selected.  Still needs testing.
- Updated TSMUXER4K to a more recent nightly
  release.
- Other minor corrections and cosmetic fixes.
__________________
Help with development of new apps: Donations.
Website: www.jdobbs.net

Last edited by jdobbs; 23rd January 2020 at 18:30.
jdobbs is offline   Reply With Quote
Old 23rd January 2020, 22:17   #29222  |  Link
FilipeAmadeuO
Registered User
 
Join Date: Aug 2002
Location: Portugal
Posts: 323
@jdobbs
The “Corrected an issue that could result in blocky or distorted display during FF or REW on full backups.”
was a TSmuxer ou BdRebuilder bug ?

Because with this last version the problem is fixed. And now UHD backup is perfect.
But before I had same issue using only Tsmuxer.
Now subtitles/audio in GUI replacement is what I miss
FilipeAmadeuO is online now   Reply With Quote
Old 27th January 2020, 12:49   #29223  |  Link
jdobbs
Moderator
 
Join Date: Oct 2001
Posts: 20,483
Quote:
Originally Posted by FilipeAmadeuO View Post
@jdobbs
The “Corrected an issue that could result in blocky or distorted display during FF or REW on full backups.”
was a TSmuxer ou BdRebuilder bug ?

Because with this last version the problem is fixed. And now UHD backup is perfect.
But before I had same issue using only Tsmuxer.
Now subtitles/audio in GUI replacement is what I miss
The one mentioned in the log was a BD Rebuilder bug. Not sure if there was another bug fixed in TSMUXER. If so, I wasn't aware of it.
__________________
Help with development of new apps: Donations.
Website: www.jdobbs.net
jdobbs is offline   Reply With Quote
Old 27th January 2020, 16:32   #29224  |  Link
Michi
Registered User
 
Join Date: Aug 2019
Posts: 54
BD-RB encodes 4K import without HDR in HDR. I tested this with a x264 4K mkv file.

Since 61.05 BD-RB uses higher bitrates than 35Mbit on UHD rebuilds. Is this normal?

For me this is a feature and not a bug.
Michi is offline   Reply With Quote
Old 27th January 2020, 18:01   #29225  |  Link
jdobbs
Moderator
 
Join Date: Oct 2001
Posts: 20,483
Quote:
Originally Posted by Michi View Post
BD-RB encodes 4K import without HDR in HDR. I tested this with a x264 4K mkv file.

Since 61.05 BD-RB uses higher bitrates than 35Mbit on UHD rebuilds. Is this normal?

For me this is a feature and not a bug.
Yes. I originally left it at the maximum for a standard BD while I was testing it (to be safe). But, after some testing, I've now increased it since a UHD BD-25/50 has a higher maximum bitrate.

Just remember, though, that this is just the maximum bitrate (associated with peaks). The actual bitrate for VBR is typically much lower (unless the source is small enough that it reaches the maximum with the selected target).
__________________
Help with development of new apps: Donations.
Website: www.jdobbs.net

Last edited by jdobbs; 27th January 2020 at 18:04.
jdobbs is offline   Reply With Quote
Old 31st January 2020, 10:56   #29226  |  Link
Priapismic
Registered User
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 53
Done.

Last edited by Priapismic; 2nd February 2020 at 18:40.
Priapismic is offline   Reply With Quote
Old 31st January 2020, 19:34   #29227  |  Link
Michi
Registered User
 
Join Date: Aug 2019
Posts: 54
The crf encoded files are to big and the second pass crashed:

Code:
[01.31.20] BD Rebuilder v0.61.05
[14:14:12] Source:  DER_WILDE_PAZIFIK
  - Input BD size: 24,30 GB
  - Approximate total content: [00:56:24.305]
  - Target BD size: 8,01 GB
  - Windows Version: 6.2 [9200]
  - Quality: Highest (Very Slow), CRF
  - Decoding/Frame serving: FFMPEG
  - Audio Settings: AC3=0 DTS=0 HD=1 Kbs=448
[14:14:12] PHASE ONE, Encoding
 - [14:14:12] Processing: VID_00002 (1 of 3)
 - [14:14:12] Extracting A/V streams [VID_00002]
 - [14:14:19] Reencoding video [VID_00002]
   - Source Video: HEVC, 3840x2160
   - Rate/Length: 23,976fps, 888 frames
 - [14:14:19] Performing CRF Prediction...
   - Analyzing 20,70 30,95 32,15 31,55 31,25 31,10 31,03 31,06 31,08 31,07 31,07 31,07 31,07 31,07 31,07 31,07 31,07 31,07 31,07 31,07 [31,07]
 - [14:17:41] Encoding using constant rate factor.
 - [14:20:15] Video Encode complete
 - [14:20:15] Processing audio tracks
   - Track 4352 (deu): Keeping original audio
 - [14:20:15] Multiplexing M2TS
 - [14:20:19] Processing: VID_00003 (2 of 3)
 - [14:20:19] Extracting A/V streams [VID_00003]
 - [14:24:17] Reencoding video [VID_00003]
   - Source Video: HEVC, 3840x2160
   - Rate/Length: 23,976fps, 75.083 frames
 - [14:24:17] Performing CRF Prediction...
   - Analyzing 20,70 22,70 21,70 21,20 20,95 20,83 20,76 20,73 20,72 20,72 20,73 20,73 20,73 20,73 20,73 20,73 20,73 20,73 20,73 20,73 20,73 20,73 20,73 20,73 20,73 20,73 20,73 20,73 20,73 [20,73]
 - [15:26:16] Encoding using constant rate factor.
   - Performing size-correcting second pass...
[20:19:03] - Failed video encode, aborted
Michi is offline   Reply With Quote
Old 31st January 2020, 22:22   #29228  |  Link
jdobbs
Moderator
 
Join Date: Oct 2001
Posts: 20,483
Wow. I'm really confused as to how it could get caught using the same CRF value that many times during prediction??? I'll look at it.

Can you post your REBUILDER.INI file?
__________________
Help with development of new apps: Donations.
Website: www.jdobbs.net
jdobbs is offline   Reply With Quote
Old 31st January 2020, 22:31   #29229  |  Link
Michi
Registered User
 
Join Date: Aug 2019
Posts: 54
BD-Rebuilder.ini:

Code:
[Options]
VERSION=0.61.0.5
MODE=0
ENCODER_MENU=1
ENCODE_QUALITY=5
ONEPASS_ENCODING=2
AUTO_QUALITY=0
AUDIO_TO_KEEP=deu;gem;ger;
SUBS_TO_KEEP=deu;gem;ger;gmh;goh;gsw;
SD_CONVERT=0
OPEN_GOP=1
RESIZE_1080=0
DEINTERLACE=0
SD_TO_1080=0
CONVERT_WIDE=0
DTS_REENCODE=0
AC3_REENCODE=0
AC3_640=0
AC3_192=0
KEEP_HD_AUDIO=1
AVCHD=0
REMOVE_WORKFILES=1
MOVIE_ONLY_LOOP=1
REMOVE_OUTPUT=1
USE_FILTERS=0
BDMV_CERT_ONLY=0
USE_LAVF=1
IVTC_PULLDOWN=0
ASSUME_DVD_PAL=0
UNMASK_CHAPTER=0
COMPLETION_BEEP=0
DGDECNV=0
AUDIO_TRACK_LIMIT=0
SUBTITLE_TRACK_LIMIT=0
CUSTOM_TARGET_SIZE=66000
TARGET_SIZE=23200
AUTO_BURN=2
MOVIEONLY_TYPE=40
ALTCRF=18
ARCHIVE_265=1
ARCHIVE_AUDIO=100	
ARCHIVE_CRF=16		
ARCHIVE_ENABLE=1	
ARCHIVE_LIMIT=1
ALT_TARGET=7800
ALTMETHOD=0
ALTAUTOCROP=0
QUICK_EXTRAS=0
OUTPUT_3D=0
RESIZE_1440=0
RESIZE_720=0
NEROAAC=0
SUPTITLE=0
IGNORE_3D=0
OUTPUT_SBS=0
ENCODER_MENU=1
HC_PROFILE=BEST	
IMPORT_HEVC_INTACT=1
MIN_M2TS_SIZE=20
NEW_CRF_PREDICTION=1
MULTIPROCESS=0
THREADS=auto
BD5_SIZE=4520		
BD9_SIZE=8200		
BD25_SIZE=23200	
QUALITY_ULTRA=1





FRIMSOURCE=0
ENCODER=0
DGDECIM=1
FRIM_SW_DECODE=1
FRIM_SW_ENCODE=1
PRIORITY_CLASS=1
MENU_BACKGROUND=C:\BD_Rebuilder\misc\menuback.jpg
IMPORT_THRESHOLD=15
QUICK_PLAY_THRESHOLD=10
MENU_AUTO_BACKGROUND=1
MENU_PLAY_SEQUENTIAL=0
MENU_START_WITH_MENU=1
DECODER=0
AUDIO_DRC=0
MENU_AUTO_DVDAUDIO=1
IMPORT_LIMIT_LANG=0
IMPORT_KEEP_PLAYALL=0
ALT_CRF_TARGET=4000
PGSTOSRT=0
UHD_MAXRATE=60000
UHD_VBV_BUFFER=60000
TWEAK_X265=--no-open-gop --no-sao --no-slow-firstpass --no-rskip --subme 4 --weightb --ctu 32

[Paths]
SOURCE_PATH=F:\4K\
WORKING_PATH=Q:\4K\
Michi is offline   Reply With Quote
Old 2nd February 2020, 19:32   #29230  |  Link
jfcarbel
Programmer
 
Join Date: Feb 2002
Location: Chicago, IL
Posts: 495
Updating to latest build and been using NeroAAC in past due to quality, But wondering if this is still case. Is the built in one now just as good if not better?

Also building a new Ryzen 3900X system, is MULTIPROCESS setting even needed anymore as I seem to recall that both x264 and x265 and multi-threaded by default.

Last edited by jfcarbel; 2nd February 2020 at 20:20.
jfcarbel is offline   Reply With Quote
Old 2nd February 2020, 22:17   #29231  |  Link
BuddTX
Registered User
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 56
JDobbs, I would also be interested in a future version of BD Rebuilder with NVEnc/NVEncC or similar nVidia GPU Hardware encoding for 4K/UHD x265 encoding.

I did a test with the evaluation version of CloneBD using x265 and NVEnc and it took about 30 minutes to make a MKV using the highest settings, whereas the same source took over a day using BD 61.05 and x265. this is NOT A COMPLAINT at all, I love BD Rebuilder! I am very appreciative of all you have done!

While I have an older PC (10 years old!), it is still a powerhouse, it is a 6 core Intel Xeon W3680 3.33 Ghz, 12 cores with hyperthreading, 24 gig of triple channel ram, and two SSD hard drives. The video card I have is a NVIDIA GeForce GTX 1050 TI. Still using W7 if that matters.

Thank you!
BuddTX is offline   Reply With Quote
Old 3rd February 2020, 15:15   #29232  |  Link
jdobbs
Moderator
 
Join Date: Oct 2001
Posts: 20,483
Quote:
Originally Posted by BuddTX View Post
JDobbs, I would also be interested in a future version of BD Rebuilder with NVEnc/NVEncC or similar nVidia GPU Hardware encoding for 4K/UHD x265 encoding.

I did a test with the evaluation version of CloneBD using x265 and NVEnc and it took about 30 minutes to make a MKV using the highest settings, whereas the same source took over a day using BD 61.05 and x265. this is NOT A COMPLAINT at all, I love BD Rebuilder! I am very appreciative of all you have done!

While I have an older PC (10 years old!), it is still a powerhouse, it is a 6 core Intel Xeon W3680 3.33 Ghz, 12 cores with hyperthreading, 24 gig of triple channel ram, and two SSD hard drives. The video card I have is a NVIDIA GeForce GTX 1050 TI. Still using W7 if that matters.

Thank you!
In order to build and test it I need to have an Nvidia card that supports it. Right now with donations virtually non-existent I have a hard time justifying the cost to myself. Not trying to jockey for donations, just stating the facts.
__________________
Help with development of new apps: Donations.
Website: www.jdobbs.net
jdobbs is offline   Reply With Quote
Old 3rd February 2020, 17:20   #29233  |  Link
cartman0208
Registered User
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 38
Quote:
Originally Posted by jdobbs View Post
In order to build and test it I need to have an Nvidia card that supports it. Right now with donations virtually non-existent I have a hard time justifying the cost to myself. Not trying to jockey for donations, just stating the facts.
If you don't mind missing some of the newer features like 8k and B-Frame support and 4k 4:4:4 and lossless support, I could send you my spare GTX960 ...

I just looked up shipping prices to US and its less than I feared
cartman0208 is offline   Reply With Quote
Old 3rd February 2020, 17:56   #29234  |  Link
MrVideo
Registered User
 
MrVideo's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Wisconsin
Posts: 1,632
I think it needs to be a GTX-1050, or better, for HEVC hardware encoding support.

The GTX-1050 has the 2176p issue. AIUI, it needs to be a RTX-20xx to get 2160p support (a turing card).
__________________
My Total Eclipse 2017 Photos

Last edited by MrVideo; 3rd February 2020 at 17:59.
MrVideo is offline   Reply With Quote
Old 3rd February 2020, 18:04   #29235  |  Link
MrVideo
Registered User
 
MrVideo's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Wisconsin
Posts: 1,632
Jdobbs: There is currently an unbranded GTX-1050 on E-bay for $80. I'll be happy to buy it and sent it to you. Just let me know right away before it goes away.
__________________
My Total Eclipse 2017 Photos
MrVideo is offline   Reply With Quote
Old 3rd February 2020, 18:48   #29236  |  Link
cartman0208
Registered User
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 38
Quote:
Originally Posted by MrVideo View Post
I think it needs to be a GTX-1050, or better, for HEVC hardware encoding support.

The GTX-1050 has the 2176p issue. AIUI, it needs to be a RTX-20xx to get 2160p support (a turing card).
Doesn't need to be a RTX... GTX1660 is also Turing (I've got one), but starts around $200
cartman0208 is offline   Reply With Quote
Old 3rd February 2020, 19:00   #29237  |  Link
jdobbs
Moderator
 
Join Date: Oct 2001
Posts: 20,483
Quote:
Originally Posted by MrVideo View Post
Jdobbs: There is currently an unbranded GTX-1050 on E-bay for $80. I'll be happy to buy it and sent it to you. Just let me know right away before it goes away.
I appreciate it. But I'll just wait until I can afford a Turing card. I want to be able to encode with B frames.

I'll probably end up buying one soon enough. My will power for frugality is pretty lame.
__________________
Help with development of new apps: Donations.
Website: www.jdobbs.net

Last edited by jdobbs; 3rd February 2020 at 19:06.
jdobbs is offline   Reply With Quote
Old 3rd February 2020, 19:05   #29238  |  Link
jdobbs
Moderator
 
Join Date: Oct 2001
Posts: 20,483
Quote:
Originally Posted by cartman0208 View Post
Doesn't need to be a RTX... GTX1660 is also Turing (I've got one), but starts around $200
Yeah. I was thinking about a GTX1660 or GTX1660 ti, and that's around the price point I've been seeing too. Have you done any HEVC encoding with it? Opinion?
__________________
Help with development of new apps: Donations.
Website: www.jdobbs.net
jdobbs is offline   Reply With Quote
Old 3rd February 2020, 19:27   #29239  |  Link
MrVideo
Registered User
 
MrVideo's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Wisconsin
Posts: 1,632
Quote:
Originally Posted by jdobbs View Post
Yeah. I was thinking about a GTX1660 or GTX1660 ti
How about I get you this one: http://www.ebay.com/itm/EVGA-GeForce...MAAOSwgiVeN0~T
__________________
My Total Eclipse 2017 Photos
MrVideo is offline   Reply With Quote
Old 3rd February 2020, 19:28   #29240  |  Link
MrVideo
Registered User
 
MrVideo's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Wisconsin
Posts: 1,632
Quote:
Originally Posted by cartman0208 View Post
Doesn't need to be a RTX... GTX1660 is also Turing (I've got one), but starts around $200
Thanks for the update.
__________________
My Total Eclipse 2017 Photos
MrVideo is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 00:00.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.