Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > Capturing and Editing Video > Avisynth Usage

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 28th May 2018, 10:24   #1  |  Link
martanius
Registered User
 
Join Date: Jan 2016
Posts: 3
FFmpegSource2 audio encoding

Hello. I recently started using FFmpegSource2 insted of DirectShowSource since it takes like 10 minutes less (or even more with longer videos) to load the video files.

Now encoding video works well but when I try to encode audio, the progress window shows up, it says it's opening file, and shortly after that the window close itself. When I look into the megui log it says it doesn't know that function.

This is what I use:

Code:
FFmpegSource2("video.mp4", vtrack = -1, atrack = -1, timecodes="G:\ReCentral\timecodes\timecodes_video.txt")
Anyone know how to encode audio with it? I have to rewrite it to DirectShowSource to be able to encode audio. Even tho it takes much longer.


Last edited by martanius; 28th May 2018 at 11:55.
martanius is offline   Reply With Quote
Old 28th May 2018, 16:02   #2  |  Link
poisondeathray
Registered User
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 4,286
ffmpegsource2 is a helper function that comes with ffms2.avsi . Place ffms2.avsi in the plugins directory to autoload, or Import() it explicitly, or copy the function to the script
poisondeathray is offline   Reply With Quote
Old 28th May 2018, 16:09   #3  |  Link
sneaker_ger
Registered User
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 5,551
No, ffmpegsource2() should be part of the dll since 2.22.
sneaker_ger is offline   Reply With Quote
Old 28th May 2018, 22:13   #4  |  Link
martanius
Registered User
 
Join Date: Jan 2016
Posts: 3
Quote:
Originally Posted by poisondeathray View Post
ffmpegsource2 is a helper function that comes with ffms2.avsi . Place ffms2.avsi in the plugins directory to autoload, or Import() it explicitly, or copy the function to the script
Thank you! I placed all dlls and .avsi script in ...\MeGui\tools\avs\plugins and now it works perfectly.
martanius is offline   Reply With Quote
Old 28th May 2018, 22:28   #5  |  Link
sneaker_ger
Registered User
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 5,551
So you had an old ffms2 version?
sneaker_ger is offline   Reply With Quote
Old 28th May 2018, 22:43   #6  |  Link
martanius
Registered User
 
Join Date: Jan 2016
Posts: 3
The dlls weren't in the plugins folder at all. I have ffms2-2.23.1-msvc.
martanius is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
audio, encoding, error, ffmpegsource, ffms2

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 03:43.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.