Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > Video Encoding > MPEG-4 Encoder GUIs

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 18th May 2020, 19:49   #1841  |  Link
44vince44
Registered User
 
Join Date: May 2020
Posts: 61
Quote:
Originally Posted by jlw_4049 View Post
wooow! I didn't know there was another staxrip thread haha. So should we take all discussions about staxrip over there then?
Well it's better to discuss things here, and report bugs there...
44vince44 is offline   Reply With Quote
Old 18th May 2020, 21:04   #1842  |  Link
jlw_4049
Registered User
 
Join Date: Sep 2018
Posts: 275
Quote:
Originally Posted by jlw_4049 View Post
I will take my discussion over there from now on. Thanks sir!



Sent from my Pixel 3a using Tapatalk
I mean this thread is Ravens and the other is the official staxrip thread.

But yes I know what you mean

Sent from my Pixel 3a using Tapatalk
__________________
FFMPEG Audio Encoder
jlw_4049 is offline   Reply With Quote
Old 18th May 2020, 21:52   #1843  |  Link
Patman
Registered User
 
Patman's Avatar
 
Join Date: Jan 2015
Posts: 267
Quote:
Originally Posted by 44vince44 View Post
@Patman, I see you have now separate builds for AVX and AVX2. Didn't the "regular" builds check for available instruction sets on your hardware and use them ?
Hi vince,

the regular builds check for available instructions and use them. It was a request
Patman is offline   Reply With Quote
Old 19th May 2020, 00:40   #1844  |  Link
Arkana
Registered User
 
Join Date: Nov 2019
Posts: 13
Quote:
Originally Posted by stax76 View Post
@Arkana

Which GPU is in use?
I'm using Windows server. Seems like no dedicated GPU at all
Arkana is offline   Reply With Quote
Old 19th May 2020, 07:27   #1845  |  Link
44vince44
Registered User
 
Join Date: May 2020
Posts: 61
Quote:
Originally Posted by Patman View Post
Hi vince,

the regular builds check for available instructions and use them. It was a request
Thanks Patman, so please confirm, if my processor is AVX2, If I use the regular M build GCC11, and the "AVX2" M build GCC11, the performance and result is the same ? Please confirm !
And again thanks for everything.

(BTW I'm new here, but the same Vince at github)
44vince44 is offline   Reply With Quote
Old 19th May 2020, 07:35   #1846  |  Link
JKyle
Registered User
 
Join Date: Sep 2018
Posts: 174
@Patman

It seems like your build of FFmpeg, ffmpeg-N-97806-g883c48190f-g1ead7ed5bf-gcc10.1.7z has a problem with a text file input that's encoded in UTF-8, CR/LF(Windows).

In order to concatenate two wmv files into one mkv, I made the following txt file named mylist.txt (UTF-8, CR/LF):

Code:
file 'test 1.wmv'
file 'test 2.wmv'
Then I ran the following command to join those two wmv files:
(Windows 10 x64 2004)

Code:
ffmpeg -hide_banner -f concat -safe 0 -i mylist.txt -c copy -y 'test.mkv'
But your FFmpeg binary yields this error message:

Code:
[concat @ 00000147d0463300] Impossible to open 'mtest 1.wmv'
mylist.txt: No such file or directory
On the other hand, Zeranoe's build (4.2.2 static) runs OK.

I can't figure out why there's an unnecessary letter m in the filename in the error message.
My guess is that maybe it's related to the text encoding method your ffmpeg binary employs when it takes the text input file.

Any idea?
JKyle is offline   Reply With Quote
Old 19th May 2020, 08:52   #1847  |  Link
stax76
Registered User
 
Join Date: Jun 2002
Posts: 6,465
@Patman

JKyle uses CP 949 if I remember right.


Quote:
I'm using Windows server. Seems like no dedicated GPU at all.
KNLMeansCL uses OpenCL which your system probably don't support due to lack of GPU driver.

Last edited by stax76; 19th May 2020 at 08:56.
stax76 is offline   Reply With Quote
Old 19th May 2020, 10:00   #1848  |  Link
Arkana
Registered User
 
Join Date: Nov 2019
Posts: 13
Quote:
Originally Posted by stax76 View Post
@Patman

JKyle uses CP 949 if I remember right.




KNLMeansCL uses OpenCL which your system probably don't support due to lack of GPU driver.
any suggestion for denoise filter on windows server?
Arkana is offline   Reply With Quote
Old 19th May 2020, 13:36   #1849  |  Link
SaboraPie
Registered User
 
Join Date: Jan 2015
Posts: 9
Hi!! a bug opening in Video Comparison:


---------------------------- System Environment ----------------------------

StaxRip : 2.1.1.4
Windows : Windows 10 Pro 1809
Language : Spanish (Spain, International Sort)
CPU : Intel(R) Core(TM) i7-2700K CPU @ 3.50GHz
GPU : NVIDIA GeForce GTX 670
Resolution : 1920 x 1200
DPI : 96

-------------------------------- Exception --------------------------------

System.OverflowException: La operación aritmética ha provocado un desbordamiento.
en StaxRip.VideoComparisonForm.VideoTab.Draw() en D:\Projekte\VB\staxrip\Forms\VideoComparisonForm.vb:línea 342
en StaxRip.VideoComparisonForm.VideoTab.OnPaint(PaintEventArgs e) en D:\Projekte\VB\staxrip\Forms\VideoComparisonForm.vb:línea 409
en System.Windows.Forms.Control.PaintWithErrorHandling(PaintEventArgs e, Int16 layer)
en System.Windows.Forms.Control.WmPaint(Message& m)
en System.Windows.Forms.Control.WndProc(Message& m)
en System.Windows.Forms.NativeWindow.Callback(IntPtr hWnd, Int32 msg, IntPtr wparam, IntPtr lparam)
SaboraPie is offline   Reply With Quote
Old 19th May 2020, 15:39   #1850  |  Link
44vince44
Registered User
 
Join Date: May 2020
Posts: 61
Quote:
Originally Posted by Arkana View Post
any suggestion for denoise filter on windows server?
did you try DFTTEST it's one of the most popular denoisers.
44vince44 is offline   Reply With Quote
Old 19th May 2020, 15:49   #1851  |  Link
Khun_Doug
Registered User
 
Join Date: Jul 2016
Posts: 79
Quote:
Originally Posted by Arkana View Post
any suggestion for denoise filter on windows server?
It depends on the type of noise you want to remove. Is this an SD or HD source? Old movie that has been digitized? B&W or color?

Take a look at SMDegrain and mClean.
Khun_Doug is offline   Reply With Quote
Old 19th May 2020, 16:02   #1852  |  Link
JKyle
Registered User
 
Join Date: Sep 2018
Posts: 174
Quote:
Originally Posted by stax76 View Post
@Patman

JKyle uses CP 949 if I remember right.
Thanks for remembering, but after talking with you about mpv/mpv.net failing to read a non-single-byte language named avs file on a non-UTF8 codepage system, I changed the codepage to UTF8.


Code:
PS D:\Work\temp\test> Get-Culture; Get-UICulture; Get-WinSystemLocale; Get-WinDefaultInputMethodOverride; [Text.Encoding]::Default | select EncodingName,CodePage

LCID             Name             DisplayName
----             ----             -----------
1033             en-US            English (United States)
1033             en-US            English (United States)
1042             ko-KR            Korean (Korea)

InputMethodTip : 0412:{A028AE76-01B1-46C2-99C4-ACD9858AE02F}{B5FE1F02-D5F2-4445-9C03-C568F23C99A1}
Description    : Korean (Korea) - Microsoft IME


EncodingName : Unicode (UTF-8)
CodePage     : 65001

Last edited by JKyle; 19th May 2020 at 16:04.
JKyle is offline   Reply With Quote
Old 20th May 2020, 15:34   #1853  |  Link
Patman
Registered User
 
Patman's Avatar
 
Join Date: Jan 2015
Posts: 267
Quote:
Originally Posted by JKyle View Post
@Patman

...

Any idea?
Please download the new version, an error occurred while compiling
Patman is offline   Reply With Quote
Old 20th May 2020, 15:53   #1854  |  Link
Arkana
Registered User
 
Join Date: Nov 2019
Posts: 13
Quote:
Originally Posted by 44vince44 View Post
did you try DFTTEST it's one of the most popular denoisers.
thanks, will give it a try
Quote:
Originally Posted by Khun_Doug View Post
It depends on the type of noise you want to remove. Is this an SD or HD source? Old movie that has been digitized? B&W or color?

Take a look at SMDegrain and mClean.
for video like this

https://images2.imgbox.com/1e/69/3sZtnC03_o.jpg
Arkana is offline   Reply With Quote
Old 20th May 2020, 17:36   #1855  |  Link
JKyle
Registered User
 
Join Date: Sep 2018
Posts: 174
Quote:
Originally Posted by Patman View Post
Please download the new version, an error occurred while compiling
You mean ffmpeg-N-97833-gc94550eb31-gb707abf091-gcc10.1.0.7z, right?

Unfortunately, ffmpeg.exe does not return anything this time.

For example, even the simplest command in the unarchived folder

Code:
.\ffmpeg.exe -version
returns nothing.
JKyle is offline   Reply With Quote
Old 20th May 2020, 18:28   #1856  |  Link
Patman
Registered User
 
Patman's Avatar
 
Join Date: Jan 2015
Posts: 267
Quote:
Originally Posted by JKyle View Post
You mean ffmpeg-N-97833-gc94550eb31-gb707abf091-gcc10.1.0.7z, right?

Unfortunately, ffmpeg.exe does not return anything this time.

...

returns nothing.
ffmpeg-N-97833-gc94550eb31-gb707abf091-gcc10.1.0.7z is correct, but it's strange that your command gave no feedback... i got following feedback with the downloaded version

Code:
C:\Windows\system32>C:\Users\PATRIC~1\AppData\Local\Temp\Rar$DRa1344.14723\ffmpeg.exe -version
ffmpeg version N-97833-gc94550eb31-gb707abf091+3 Copyright (c) 2000-2020 the FFmpeg developers
built with gcc 10.1.0 (Rev2, Built by MSYS2 project)
configuration:  --cc='ccache gcc' --cxx='ccache g++' --disable-autodetect --enable-amf --enable-bzlib --enable-cuda --enable-cuvid --enable-d3d11va --enable-dxva2 --enable-iconv --enable-lzma --enable-nvenc --enable-zlib --enable-sdl2 --enable-ffnvcodec --enable-nvdec --enable-cuda-llvm --enable-libmp3lame --enable-libopus --enable-libvorbis --enable-libvpx --enable-libx264 --enable-libx265 --enable-libdav1d --enable-libaom --disable-debug --enable-fontconfig --enable-libass --enable-libbluray --enable-libfreetype --enable-libmfx --enable-libmysofa --enable-libopencore-amrnb --enable-libopencore-amrwb --enable-libopenjpeg --enable-libsnappy --enable-libsoxr --enable-libspeex --enable-libtheora --enable-libtwolame --enable-libvidstab --enable-libvo-amrwbenc --enable-libwavpack --enable-libwebp --enable-libxml2 --enable-libzimg --enable-libshine --enable-gpl --enable-avisynth --enable-libxvid --enable-libopenmpt --enable-version3 --enable-libsvthevc --enable-openal --enable-vapoursynth --enable-opencl --enable-opengl --enable-openssl --extra-cflags=-DLIBTWOLAME_STATIC --extra-libs=-lstdc++ --extra-cflags=-DLIBXML_STATIC --extra-libs=-liconv --enable-nonfree
libavutil      56. 46.100 / 56. 46.100
libavcodec     58. 84.100 / 58. 84.100
libavformat    58. 43.100 / 58. 43.100
libavdevice    58.  9.103 / 58.  9.103
libavfilter     7. 81.100 /  7. 81.100
libswscale      5.  6.101 /  5.  6.101
libswresample   3.  6.100 /  3.  6.100
libpostproc    55.  6.100 / 55.  6.100
Patman is offline   Reply With Quote
Old 20th May 2020, 18:35   #1857  |  Link
stax76
Registered User
 
Join Date: Jun 2002
Posts: 6,465
Quote:
Thanks for remembering, but after talking with you about mpv/mpv.net failing to read a non-single-byte language named avs file on a non-UTF8 codepage system, I changed the codepage to UTF8.
I find the topic text encoding difficult but interesting and important. Regarding this avisynth issue I found something few days ago that is somehow related.
stax76 is offline   Reply With Quote
Old 20th May 2020, 19:49   #1858  |  Link
JKyle
Registered User
 
Join Date: Sep 2018
Posts: 174
Quote:
Originally Posted by Patman View Post
ffmpeg-N-97833-gc94550eb31-gb707abf091-gcc10.1.0.7z is correct, but it's strange that your command gave no feedback... i got following feedback with the downloaded version
Well, it's pretty weird.

I re-downloaded the file, but I still get the same result: no return.

Maybe we need someone else's help about this.
Can anyone join us and test it please?
The file is here.
JKyle is offline   Reply With Quote
Old 20th May 2020, 21:30   #1859  |  Link
44vince44
Registered User
 
Join Date: May 2020
Posts: 61
Quote:
Originally Posted by JKyle View Post
Well, it's pretty weird.

I re-downloaded the file, but I still get the same result: no return.

Maybe we need someone else's help about this.
Can anyone join us and test it please?
The file is here.
Just tested ffmpeg.exe -version, i get the error:
The code execution cannot proceed because libbrotlidec.dll was not found. Reinstalling the program may fix this problem.
44vince44 is offline   Reply With Quote
Old 20th May 2020, 21:47   #1860  |  Link
JKyle
Registered User
 
Join Date: Sep 2018
Posts: 174
Quote:
Originally Posted by 44vince44 View Post
Just tested ffmpeg.exe -version, i get the error:
The code execution cannot proceed because libbrotlidec.dll was not found. Reinstalling the program may fix this problem.
Well, AFAIK, libbrotlidec.dll is a Brotli compression library included in mingw64 / MSYS2. (Here.)

I guess there was something wrong in the course of making ffmpeg static. (Not sure though.)

If I do more guesswork, I think it's related to MSYS2 and GCC 10.1.0.


Last edited by JKyle; 20th May 2020 at 21:50.
JKyle is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
aac, hdr, hevc, nvenc, staxrip, x264, x265

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 20:06.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.