Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > Hardware & Software > Software players

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 16th June 2019, 16:48   #56601  |  Link
huhn
Registered User
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 5,706
Quote:
Originally Posted by ryrynz View Post
Stuck on 1080 on my OLED until my amp gets updated, banged in some 48Gbps HDMI cables for good measure. Most of my stuff is 1080 anyway so I can deal for now, but damn OLED is so God damned clean/pure in picture quality, get that 4:4:4 poppin and lord almighty, it's glorious. 10-bit is a waste of time based on the Pana OLED with my limited testing.
just use 2 cables.
huhn is offline   Reply With Quote
Old 16th June 2019, 21:16   #56602  |  Link
toki
Registered User
 
Join Date: Apr 2019
Posts: 44
I meant I've tried 2 different cords in 2 different spots on the tv and they're both the same. 4.2.0 8 bit. I can't even get RGB, let alone 8 bit 10 bit and so on. I've tried looking for the magic mode to put it in, but haven't found it yet.
toki is offline   Reply With Quote
Old 16th June 2019, 21:29   #56603  |  Link
QBhd
QB the Slayer
 
QBhd's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: Toronto
Posts: 448
He meant 2 cables as in one to the amp and one to the TV

QB
__________________
QBhd is offline   Reply With Quote
Old 16th June 2019, 21:40   #56604  |  Link
ryrynz
Registered User
 
ryrynz's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 3,166
Quote:
Originally Posted by huhn View Post
just use 2 cables.
Already do, just to amp then to tv. Cable length might be an issue doing it that way but might as well do this in the meantime, can always switch out one of the shorter leads since I don't need the bandwidth anyway. Cheers.
ryrynz is offline   Reply With Quote
Old 16th June 2019, 22:28   #56605  |  Link
mambans
Registered User
 
Join Date: Jun 2019
Posts: 15
Hello, recently I have noticed a lot of stuttering but it could be because of the the new win 10 update (1903) since it started around that time, but I'm still wondering if anyone else have noticed it? Here are some stats, I noticed I have 20k presentation glitches after 10min.
http://https://i.imgur.com/xcWMXDl.png
https://i.imgur.com/4fjKpIy.jpg

My second question, I'm wondering what's your preferred settings for motion/smooth playback?
Nvidia Gsync on/off?
Smooth motion on/off?
Present a frame for every Vsync?

My specs:
i7-8700k
Gtx 1080Ti
1440p 144hz monitor

Thanks in advance.

Last edited by mambans; 16th June 2019 at 22:30.
mambans is offline   Reply With Quote
Old 16th June 2019, 22:36   #56606  |  Link
Asmodian
Registered User
 
Join Date: Feb 2002
Location: San Jose, California
Posts: 3,572
G-sync Off, madVR hates Gsync
Smooth motion ON, this takes some GPU power but keeps everything smooth without perfectly tuned refresh rates.
Present Frame for every Vsync On, I have had better luck with this option.

Do you have power set to "Adaptive"? The drivers default to Optimal Powder, which is not good. Also, do you have the newest Nvidia drivers? The older ones had a bug that used a lot of CPU.

A test with D3D11 disabled and with windowed overlay enabled might be useful.
__________________
madVR options explained
Asmodian is offline   Reply With Quote
Old 16th June 2019, 22:51   #56607  |  Link
mambans
Registered User
 
Join Date: Jun 2019
Posts: 15
Ah oke, I turned off Gsync, set the power to Adaptive and enabled Vsync and that seems to have fixed the stuttering and presentation glitches.

Thanks a lot for the help!
mambans is offline   Reply With Quote
Old 16th June 2019, 23:02   #56608  |  Link
Asmodian
Registered User
 
Join Date: Feb 2002
Location: San Jose, California
Posts: 3,572
Glad it was so easy. Happy to help.
__________________
madVR options explained
Asmodian is offline   Reply With Quote
Old 16th June 2019, 23:19   #56609  |  Link
mambans
Registered User
 
Join Date: Jun 2019
Posts: 15
Oh, the stuttering/glitches are back. They came back after I restarted the player around 3 times.
Tried disabling D3D11 but that just makes the whole screen black and turning Vsync off didn't help.

Since it worked in the beginning it seems to be fixable but can't find anything else to test. hm..
mambans is offline   Reply With Quote
Old 16th June 2019, 23:21   #56610  |  Link
Asmodian
Registered User
 
Join Date: Feb 2002
Location: San Jose, California
Posts: 3,572
Disabling D3D11 made the screen black after restarting the player?! Do you have G-sync fully disabled?
__________________
madVR options explained
Asmodian is offline   Reply With Quote
Old 16th June 2019, 23:25   #56611  |  Link
mambans
Registered User
 
Join Date: Jun 2019
Posts: 15
I tried both, disabling for just Pot-player and disable it globally and same result.
mambans is offline   Reply With Quote
Old 17th June 2019, 03:12   #56612  |  Link
alps006
Registered User
 
Join Date: Sep 2018
Posts: 22
Did you try MPC-BE or MPC-HC instead of Potplayer as Potplayer is known to have issues with madVR in some cases.Even though it is working fine in my system. I have MPC-HC, MPC-BE, Potplayer, Jriver MC and Zoom player installed in my two HTPCs. Every player is configured to use madVR and LAVfilters and I have all these players working fine with madVR. If one player has issues, any one of the other always works.
Quote:
Originally Posted by mambans View Post
I tried both, disabling for just Pot-player and disable it globally and same result.
alps006 is offline   Reply With Quote
Old 17th June 2019, 13:58   #56613  |  Link
mambans
Registered User
 
Join Date: Jun 2019
Posts: 15
Quote:
Originally Posted by alps006 View Post
Did you try MPC-BE or MPC-HC instead of Potplayer as Potplayer is known to have issues with madVR in some cases.Even though it is working fine in my system. I have MPC-HC, MPC-BE, Potplayer, Jriver MC and Zoom player installed in my two HTPCs. Every player is configured to use madVR and LAVfilters and I have all these players working fine with madVR. If one player has issues, any one of the other always works.
I haven't tried them now but I did try them when I decided media player in the beginning and I didn't quite like them but I might try them again if I can't solve my Potplayer+Madvr problem. But since Potplayer have been working fine for years I do think my problem is fixable somehow
mambans is offline   Reply With Quote
Old 17th June 2019, 14:11   #56614  |  Link
mambans
Registered User
 
Join Date: Jun 2019
Posts: 15
It seems that 'Philips hue Sync' causes some presentation glitches. So far I've gotten no glitches when Hue Sync is turn off but I will test it a bit more before I'm sure it's fixed.
mambans is offline   Reply With Quote
Old 17th June 2019, 14:32   #56615  |  Link
juanej
Registered User
 
Join Date: Jun 2019
Posts: 3
Quote:
Originally Posted by juanej View Post
Hi, my player has been crashing lately when I try to play movies from my laptop connected via hdmi to my onkyo receiver, this is my madvr crash report:
Any thoughts on this? I can't even use MPC now
juanej is offline   Reply With Quote
Old 17th June 2019, 15:07   #56616  |  Link
madjock
Registered User
 
Join Date: May 2018
Posts: 219
The attachments are still awaiting approval, so no one will be able to help with that. Maybe try another upload site and share links, then I am sure the experts here can help you.

It would be good if you shared your full setup as well.
__________________
Windows 10-1903 | i5-3570k | GTX 1070 Windforce OC Rev2 8GB : 430.64 | Yamaha RX-V377 | Philips 65PUS6703 - 65"
madjock is offline   Reply With Quote
Old 17th June 2019, 16:13   #56617  |  Link
SirMaster
Registered User
 
Join Date: Feb 2019
Posts: 40
Quote:
Originally Posted by Asmodian View Post
Also, 8bit RGB 2160p60 is better quality than 12 bit YCbCr 4:2:2. This is not true if watching via a bluray player but it is when using madVR. I use 8bit RGB 2160p60 most of the time, over HDMI 2.0, on a LG C7 and now a C9.

HDMI 2.1 allows RGB 2160p120, which I am very much looking forward to when a GPU with HDMI 2.1 comes out.
You won't even need a new GPU.

https://www.anandtech.com/show/14535...i-21-converter
SirMaster is offline   Reply With Quote
Old 18th June 2019, 08:17   #56618  |  Link
svengun
Registered User
 
Join Date: Jan 2018
Location: Barcelona
Posts: 48
Quote:
Originally Posted by oldpainlesskodi View Post
Yeah, I've updated all my cables in the chain to 48Gbps versions too.
Why would you do that ? 18GB calbes are 100% capable of the requirements with HDMI 2.0b

48GB cables are intended for HDMI 2.1 (8K / 120hz)

Am I missing something ?
__________________
Livingroom: Ryzen 7 1700@3.9ghz - Win Insiders Fast Ring - MSI RTX 2700 Gaming - Philips 65OLED803 | Bedroom Ryzen 3 1200 - Win 8.1 - GTX1060 - LG OLED EG920V 55" > All with MadVR latest test build
svengun is offline   Reply With Quote
Old 18th June 2019, 08:19   #56619  |  Link
svengun
Registered User
 
Join Date: Jan 2018
Location: Barcelona
Posts: 48
Quote:
Originally Posted by huhn View Post
just use 2 cables.
was thinking exactly the same thing

2 cables from GPU (one to TV, other to Amp)

Or if the cable is long and you don't wanna run 2 cables, then you could use ARC from the TV to the Amp
__________________
Livingroom: Ryzen 7 1700@3.9ghz - Win Insiders Fast Ring - MSI RTX 2700 Gaming - Philips 65OLED803 | Bedroom Ryzen 3 1200 - Win 8.1 - GTX1060 - LG OLED EG920V 55" > All with MadVR latest test build
svengun is offline   Reply With Quote
Old 18th June 2019, 08:21   #56620  |  Link
oldpainlesskodi
Registered User
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 161
Quote:
Originally Posted by svengun View Post
Why would you do that ? 18GB calbes are 100% capable of the requirements with HDMI 2.0b

48GB cables are intended for HDMI 2.1 (8K / 120hz)

Am I missing something ?
I'm sure by the book you are correct...odd though, when I swapped the new cables in, my card recognized it as a brand new connection, and I had to redo all my nvidia settings...never seen that before swapping cables....
__________________
Strix GTX 1080 OC 8GB (alanfox2000 430.97) , Win 10 x64 (1903), Quad Core @ 4.4ghz, Silverstone LC13B-E, Pioneer SC-LX501 Elite D3, Samsung UE55KS8000, YAMAHA NSF51 speakers, Kodi Dsplayer 17.6 X64
oldpainlesskodi is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
direct compute, dithering, error diffusion, madvr, ngu, nnedi3, quality, renderer, scaling, uhd upscaling, upsampling

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 01:45.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.