Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > Hardware & Software > Software players

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 7th April 2019, 14:54   #6141  |  Link
Klaus1189
Registered User
 
Join Date: Feb 2015
Location: Bavaria
Posts: 667
Which latest versions? Latest stable or latest nightlies?
Klaus1189 is offline   Reply With Quote
Old 7th April 2019, 21:21   #6142  |  Link
ryrynz
Registered User
 
ryrynz's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 3,203
Quote:
Originally Posted by tormento View Post
Is it only me or the latest versions get lot of time when launching?
I don't get why you just didn't download the stable 1.5.3 release and just test for yourself. Nobody has mentioned anything and most of us use SSDs so many apps are basically instant.
ryrynz is offline   Reply With Quote
Old 8th April 2019, 09:37   #6143  |  Link
tormento
Acid fr0g
 
tormento's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: Italy
Posts: 1,030
Quote:
Originally Posted by ryrynz View Post
I don't get why you just didn't download the stable 1.5.3 release and just test for yourself. Nobody has mentioned anything and most of us use SSDs so many apps are basically instant.
Downloaded both stable and nightly. Same effect. Tried to delete every .ini and other setting and at first launch it's almost instant, from the second, when settings are saved, get slower. I have 2 Samsung 850 Pro here, so storage is not the bottleneck.
__________________
@turment on Telegram
tormento is offline   Reply With Quote
Old 8th April 2019, 10:14   #6144  |  Link
Aleksoid1978
Registered User
 
Aleksoid1978's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Russia, Vladivostok
Posts: 2,236
Quote:
Originally Posted by tormento View Post
Is it only me or the latest versions get lot of time when launching?
Only for you.
__________________
I7 2600K@4.2 /Asrock P67 Extreme4 Gen 3 /Kingston HyperX 8Gb 1866 (4x2) Kit /OCZ Vertex 3 256Gb /Gigabyte GTX 960 /BenQ EW2430 /LG 47LM620T /Yamaha RX-V471 + NS-555 + NS-C444 + NS-333 + YST-SW215
Aleksoid1978 is offline   Reply With Quote
Old 8th April 2019, 12:27   #6145  |  Link
Qotscha
Registered User
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 37
Quote:
Originally Posted by tormento View Post
Is it only me or the latest versions get lot of time when launching?
Same thing for me too. Tested nightlies (x64) and 1.5.3.4373 seems to be the last build launching practically instantly. Builds starting from 1.5.3.4378 take several seconds.
Qotscha is offline   Reply With Quote
Old 8th April 2019, 12:32   #6146  |  Link
tormento
Acid fr0g
 
tormento's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: Italy
Posts: 1,030
Quote:
Originally Posted by Qotscha View Post
Same thing for me too.
Thanks for the working version hint.

I confirm it is opening instantly for me too (x64 version).
__________________
@turment on Telegram
tormento is offline   Reply With Quote
Old 8th April 2019, 16:58   #6147  |  Link
lvqcl
Registered User
 
Join Date: Aug 2015
Posts: 124
1.5.4.4508: startup time < 1 second.
lvqcl is offline   Reply With Quote
Old 8th April 2019, 22:43   #6148  |  Link
BetA13
cosmic entity
 
BetA13's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: outside the Box
Posts: 205
hy all,

i have a little problem with Subtitles in h265 Files..
they allways display in White and default size, if try to change anything in the Standart style, lets say color to red, it doesnt change it, same with the Size.
Using the standart internal subtitle renderer in MPC BE..

With h264 Files it does work like it should..

is there a reason for that? maybe a limitation of some sort?



Use Standart style is enabled..


or should i use a different subtitle renderer? If yes, wich would be recommend?

Thanks..
BetA13 is offline   Reply With Quote
Old 8th April 2019, 22:45   #6149  |  Link
ryrynz
Registered User
 
ryrynz's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 3,203
Quote:
Originally Posted by lvqcl View Post
1.5.4.4508: startup time < 1 second.
But do you have the slow startup on the build stated (4378)?
ryrynz is offline   Reply With Quote
Old 9th April 2019, 01:45   #6150  |  Link
Aleksoid1978
Registered User
 
Aleksoid1978's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Russia, Vladivostok
Posts: 2,236
Quote:
Originally Posted by BetA13 View Post
hy all,

i have a little problem with Subtitles in h265 Files..
they allways display in White and default size, if try to change anything in the Standart style, lets say color to red, it doesnt change it, same with the Size.
Using the standart internal subtitle renderer in MPC BE..

With h264 Files it does work like it should..

is there a reason for that? maybe a limitation of some sort?



Use Standart style is enabled..


or should i use a different subtitle renderer? If yes, wich would be recommend?

Thanks..
Subtitles style work only for text's subs. As i see on screen - it's PGS or VOBSUB subtitle. Show MediaInfo for this file.
__________________
I7 2600K@4.2 /Asrock P67 Extreme4 Gen 3 /Kingston HyperX 8Gb 1866 (4x2) Kit /OCZ Vertex 3 256Gb /Gigabyte GTX 960 /BenQ EW2430 /LG 47LM620T /Yamaha RX-V471 + NS-555 + NS-C444 + NS-333 + YST-SW215
Aleksoid1978 is offline   Reply With Quote
Old 9th April 2019, 02:06   #6151  |  Link
BetA13
cosmic entity
 
BetA13's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: outside the Box
Posts: 205
Media Info - Subtitles part:
Quote:
Text
ID : 3
Format : PGS
Codec ID : S_HDMV/PGS
Codec ID/Info : Picture based subtitle format used on BDs/HD-DVDs
Duration : 3 min 37 s
Bit rate : 48.6 kb/s
Count of elements : 128
Stream size : 1.26 MiB (1%)
Title : Uncle.Buck.1989.x265
Language : English
Default : No
Forced : No
Looks like PGS..
So, with an seperate external subtitle this would work? like srt? etc...

And for vobsubs, would there be another way to modify the subs? as in using a different subtitle renderer?

sorry for the questions, but i never really used subtitles, wich i do now increasingly..

Thanks for the Help

Last edited by BetA13; 9th April 2019 at 02:09.
BetA13 is offline   Reply With Quote
Old 9th April 2019, 04:48   #6152  |  Link
Qotscha
Registered User
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 37
Quote:
Originally Posted by ryrynz View Post
But do you have the slow startup on the build stated (4378)?
Every build (or at least 1.5.3 stable, 1.5.4.4508, and a couple of others I tested) since 4378 seems to take significantly longer time to start compared to 4373 (~5 s vs ~0.5 s). So probably there is something in commits 4374 - 4378 which has an effect on startup times at least for me and tormento.

I looked at these commits and there seems to be quite a lot of code changes in 4374 "Change: Transfer code from branches / playlist to the main branch." (Google translation). The other commits include changes to PlaylistNameDlg.cpp/.h introduced in 4374.
Qotscha is offline   Reply With Quote
Old 9th April 2019, 04:55   #6153  |  Link
Aleksoid1978
Registered User
 
Aleksoid1978's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Russia, Vladivostok
Posts: 2,236
Qotscha
Try to reset settings.
__________________
I7 2600K@4.2 /Asrock P67 Extreme4 Gen 3 /Kingston HyperX 8Gb 1866 (4x2) Kit /OCZ Vertex 3 256Gb /Gigabyte GTX 960 /BenQ EW2430 /LG 47LM620T /Yamaha RX-V471 + NS-555 + NS-C444 + NS-333 + YST-SW215
Aleksoid1978 is offline   Reply With Quote
Old 9th April 2019, 05:16   #6154  |  Link
Qotscha
Registered User
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 37
Quote:
Originally Posted by Aleksoid1978 View Post
Qotscha
Try to reset settings.
Tried with 4378, 4488 (stable), and 4508, all x64. Still takes about 5 seconds (sometimes almost ten) to launch. 4373 starts instantly.
Qotscha is offline   Reply With Quote
Old 9th April 2019, 07:13   #6155  |  Link
kissglay
Registered User
 
kissglay's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 13
When playing a dvd ISO, can't load external subtitle through menu item (grayed out) or CTRL + L, but can be done by drag & drop the subtitle.
BTW, I only tested with a DVD ISO without its own subtitles.

Last edited by kissglay; 9th April 2019 at 07:17.
kissglay is offline   Reply With Quote
Old 9th April 2019, 07:49   #6156  |  Link
Aleksoid1978
Registered User
 
Aleksoid1978's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Russia, Vladivostok
Posts: 2,236
Quote:
Originally Posted by Qotscha View Post
Tried with 4378, 4488 (stable), and 4508, all x64. Still takes about 5 seconds (sometimes almost ten) to launch. 4373 starts instantly.
Fantasy For me load <=1 sec.

P.S. Do you have CD/DVD/BD-Rom ??
Try this - start MPC-BE, show playlist and delete "Explorer".
__________________
I7 2600K@4.2 /Asrock P67 Extreme4 Gen 3 /Kingston HyperX 8Gb 1866 (4x2) Kit /OCZ Vertex 3 256Gb /Gigabyte GTX 960 /BenQ EW2430 /LG 47LM620T /Yamaha RX-V471 + NS-555 + NS-C444 + NS-333 + YST-SW215

Last edited by Aleksoid1978; 9th April 2019 at 07:52.
Aleksoid1978 is offline   Reply With Quote
Old 9th April 2019, 08:59   #6157  |  Link
Arm3nian
Registered User
 
Join Date: Jul 2014
Location: Las Vegas
Posts: 177
Quote:
Originally Posted by Aleksoid1978 View Post
1 - reset settings.
2 - try without LAV and madVR.
The problem was with madVR, as no crashes with EVR. But it seems to have been fixed with the latest MPC-BE and LAV builds.
Arm3nian is offline   Reply With Quote
Old 9th April 2019, 09:26   #6158  |  Link
tormento
Acid fr0g
 
tormento's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: Italy
Posts: 1,030
Quote:
Originally Posted by Aleksoid1978 View Post
Fantasy
We are at least two users who have this issue.

I use (and abuse) dozens of programs on Windows and MPCBE is the only one that gives me that delay.

I'd like to have some feedback from authors, not "funny" comments from users. If more info about OS, drivers, logs whatever is needed, I can provide.
__________________
@turment on Telegram
tormento is offline   Reply With Quote
Old 9th April 2019, 09:28   #6159  |  Link
Aleksoid1978
Registered User
 
Aleksoid1978's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Russia, Vladivostok
Posts: 2,236
Quote:
Originally Posted by tormento View Post
We are at least two users who have this issue.

I use (and abuse) dozens of programs on Windows and MPCBE is the only one that gives me that delay.

I'd like to have some feedback from authors, not "funny" comments from users. If more info about OS, drivers, logs whatever is needed, I can provide.
I write what need to do, about playlist.
__________________
I7 2600K@4.2 /Asrock P67 Extreme4 Gen 3 /Kingston HyperX 8Gb 1866 (4x2) Kit /OCZ Vertex 3 256Gb /Gigabyte GTX 960 /BenQ EW2430 /LG 47LM620T /Yamaha RX-V471 + NS-555 + NS-C444 + NS-333 + YST-SW215
Aleksoid1978 is offline   Reply With Quote
Old 9th April 2019, 09:37   #6160  |  Link
tormento
Acid fr0g
 
tormento's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: Italy
Posts: 1,030
Quote:
Originally Posted by Aleksoid1978 View Post
I write what need to do, about playlist.
My playlist is empty.
__________________
@turment on Telegram
tormento is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 01:42.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.