Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > Video Encoding > MPEG-4 Encoder GUIs

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 7th May 2010, 16:22   #7601  |  Link
Atak_Snajpera
RipBot264 author
 
Atak_Snajpera's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Poland
Posts: 7,237
that was just an example if you haven't noticed...
Atak_Snajpera is offline   Reply With Quote
Old 7th May 2010, 17:52   #7602  |  Link
Mary H
Registered User
 
Join Date: May 2003
Location: California
Posts: 31
Quote:
Originally Posted by Atak_Snajpera View Post
A week? I've just finished encoding Avatar in less than 5h. Default level 4.0 , 1280x720 ,CRF22 and everything on my old Q6600@3Ghz I think you should stick to defaults. 2-pass use only if you have logical reasons.
I just did the same, except chose to use 2-pass because I wanted to make sure I could archive it onto a DVD-DL disk. It only took 6 hours even with 2-pass, on an I7-920 Dell. After demuxing had finished, I opened the English-Forced .sup with BDSup2Sub, converted to 1280x720 size, exported. Chose to burn the subs into picture, worked beautifully!

You've got a great program here!
Mary H is offline   Reply With Quote
Old 7th May 2010, 18:48   #7603  |  Link
heliocentric
Registered User
 
Join Date: May 2010
Posts: 24
hi is there a set profile for 4.1 ?

im trying to make bdr 25gb suitable rips and dont need to be limited to 4.0

thanks alot
heliocentric is offline   Reply With Quote
Old 7th May 2010, 18:48   #7604  |  Link
Atak_Snajpera
RipBot264 author
 
Atak_Snajpera's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Poland
Posts: 7,237
Quote:
I opened the English-Forced .sup with BDSup2Sub, converted to 1280x720 size, exported. Chose to burn the subs into picture, worked beautifully!
Wouldn't be simpler to just import .sup directly in RipBot264???

Last edited by Atak_Snajpera; 7th May 2010 at 18:59.
Atak_Snajpera is offline   Reply With Quote
Old 7th May 2010, 19:18   #7605  |  Link
doublem70
Registered User
 
Join Date: May 2010
Posts: 2
trouble with Avatar Movie

Hello I'm Maurizio from Italy, I successfully copied (it works well) with AnyDVD HD 6.6.4.0 through a protected image file of blue-ray disc, now in an attempt to create a MKV file or an AVCHD folder with RipBot264v1.15.1, after demuxing it froze and it get following error:

DirectShowSource: DirectShowSource : Graph refused to run.:
Dimensioni non impostate. Impossibile allocare memoria.
(C:\temp\RipBot264temp\job1\getinfo.avs, line 2)

I tried to update the various RipBot tools, but the result does not change. Anyone can help me?

THX
doublem70 is offline   Reply With Quote
Old 7th May 2010, 22:39   #7606  |  Link
heliocentric
Registered User
 
Join Date: May 2010
Posts: 24
Quote:
Originally Posted by heliocentric View Post
hi is there a set profile for 4.1 ?

im trying to make bdr 25gb suitable rips and dont need to be limited to 4.0

thanks alot
anyone?
heliocentric is offline   Reply With Quote
Old 8th May 2010, 00:02   #7607  |  Link
FellWolf
Registered User
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 5
Quote:
Originally Posted by FellWolf View Post
Hmm, will the next update include support for OGM files? The other converter I'm trying is giving me audio sync problems. (Psp Video Converter) I'd much rather use this one, but if it's too much to ask I don't mind.
Drat, ignored. :P


It's all good, no hard feelings on this end.
FellWolf is offline   Reply With Quote
Old 8th May 2010, 00:06   #7608  |  Link
Mary H
Registered User
 
Join Date: May 2003
Location: California
Posts: 31
Quote:
Originally Posted by Atak_Snajpera View Post
Wouldn't be simpler to just import .sup directly in RipBot264???
Sure, would have been simpler. But those subs are sized for 1080P video, I wanted smaller subs for 720P, that's why I resized them.
Mary H is offline   Reply With Quote
Old 8th May 2010, 00:21   #7609  |  Link
FellWolf
Registered User
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 5
Okay so instead of bothering you to add ogm support I went on a small little journey to unpack the ogm and then repack as an mkv. But for some reason the English audio picks up a delay. The Japanese audio is just fine. I'm probably just going to fix it manually with the mkvmerge delay feature. Then I'll use Ripbot, which I just want to tell you, is an excellent program, and I thank you for creating it.


Edit:

Well it turned out I had to delay the audio by a full second. Odd, how it picked that up.

Last edited by FellWolf; 8th May 2010 at 00:27.
FellWolf is offline   Reply With Quote
Old 8th May 2010, 00:22   #7610  |  Link
Atak_Snajpera
RipBot264 author
 
Atak_Snajpera's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Poland
Posts: 7,237
You should use 1080p subs because they will look better on 1920x1080 display.
Atak_Snajpera is offline   Reply With Quote
Old 8th May 2010, 01:00   #7611  |  Link
FellWolf
Registered User
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 5
Sorry for pestering, but for converting a 480p anime file to a psp compatible mp4 file is there a crf which produces higher quality? Or should I just leave it on 22? So far everything I've done I've just left at 22, but I'm wondering what type of difference it makes.
FellWolf is offline   Reply With Quote
Old 8th May 2010, 01:37   #7612  |  Link
soneca
Registered User
 
Join Date: Feb 2008
Location: Brazil
Posts: 753
Quote:
Hello I'm Maurizio from Italy, I successfully copied (it works well) with AnyDVD HD 6.6.4.0 through a protected image file of blue-ray disc, now in an attempt to create a MKV file or an AVCHD folder with RipBot264v1.15.1, after demuxing it froze and it get following error:

DirectShowSource: DirectShowSource : Graph refused to run.:
Dimensioni non impostate. Impossibile allocare memoria.
(C:\temp\RipBot264temp\job1\getinfo.avs, line 2)

I tried to update the various RipBot tools, but the result does not change. Anyone can help me?

THX
Maurizio,

Try this > http://forum.doom9.org/showthread.ph...09#post1387509
soneca is offline   Reply With Quote
Old 8th May 2010, 01:39   #7613  |  Link
Atak_Snajpera
RipBot264 author
 
Atak_Snajpera's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Poland
Posts: 7,237
lower value = higher quality and larger size
higher value = lower quality and smaller size

crf22 is a good tradeoff
Atak_Snajpera is offline   Reply With Quote
Old 8th May 2010, 01:56   #7614  |  Link
heliocentric
Registered User
 
Join Date: May 2010
Posts: 24
Quote:
Originally Posted by heliocentric View Post
hi is there a set profile for 4.1 ?

im trying to make bdr 25gb suitable rips and dont need to be limited to 4.0

thanks alot

Quote:
Originally Posted by heliocentric View Post
anyone?
am i invisible ?
heliocentric is offline   Reply With Quote
Old 8th May 2010, 02:14   #7615  |  Link
m4r50
Registered User
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 1
hi, I have a problem: when I try to open any files, the program crash and it show me: "can't open getinfo.avs"; how can i solve that? I try with different movies, with different codec audio and video, but the problem don't disappears..

anyway congratulations for the program is truly the best I have ever tried! sin for a few crashes occasionally..

PS: sorry for my bad english, but.. I'm italian.. XD

Last edited by m4r50; 8th May 2010 at 02:19.
m4r50 is offline   Reply With Quote
Old 8th May 2010, 02:26   #7616  |  Link
Atak_Snajpera
RipBot264 author
 
Atak_Snajpera's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Poland
Posts: 7,237
25mbps is enough for movies

23866 MB (bd-sl) = 24438784 KB

25000kbps (video) + 4608kbps (uncompressed 5.1 audio 16bit) = 29608kbps = 3701KB/s
24438784 / 3701 = 6603 s / 60 = 110 min

Last edited by Atak_Snajpera; 8th May 2010 at 02:28.
Atak_Snajpera is offline   Reply With Quote
Old 8th May 2010, 02:33   #7617  |  Link
FellWolf
Registered User
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 5
Thank you for the clarification. Quality program you have here.
FellWolf is offline   Reply With Quote
Old 8th May 2010, 06:14   #7618  |  Link
benjyv
Registered User
 
benjyv's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 212
Hi ,

I know that Ripbot 264 has included eac3to .
I need to resize few files which are too large after encoding BD into 720p.
Resulting 3 files : a LPCM of 2 GB , a DTS of 987 MB and an AC3 of 980 MB.
I wanna convert them to maximum 200-300 MB each , doesn't matter the quality ( I know the problem )
So , in this case , can I use Ripbot ?? and how ??
If no , I must use eac3to , but I didn't found yet an interface for it...

can smb help me ???

THX !!

PS : One MORE question :

When a movie has 4 or 5 sound tracks , how can I encode ALL of them , in the same time using Ripbot ???
Is there such a possibility ???
If there isn't , how can I encode / convert them separatelly and how can I attach them to the movie ??

Last edited by benjyv; 8th May 2010 at 06:32.
benjyv is offline   Reply With Quote
Old 8th May 2010, 06:37   #7619  |  Link
illestdomer2005
Registered User
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 103
Quote:
Originally Posted by Atak_Snajpera View Post
A week? I've just finished encoding Avatar in less than 5h. Default level 4.0 , 1280x720 ,CRF22 and everything on my old Q6600@3Ghz I think you should stick to defaults. 2-pass use only if you have logical reasons.
Oh yeah? I did Avatar in 1920x1080 2-Pass 8150MB target in 3:37:12s with default 4.0 profile

i7 920 @4.2GHz w/HT
illestdomer2005 is offline   Reply With Quote
Old 8th May 2010, 06:43   #7620  |  Link
cafevincent
Registered User
 
Join Date: Feb 2003
Location: Finland
Posts: 108
Quote:
Originally Posted by benjyv View Post
When a movie has 4 or 5 sound tracks , how can I encode ALL of them , in the same time using Ripbot ???
Is there such a possibility ???
If there isn't , how can I encode / convert them separatelly and how can I attach them to the movie ??
I had the same problem with Fist of Legend US version and what I did was:

I demuxed the movie with tsMuxer to get the audio files.
I am in the process of encoding the movie without audio.
When done I will add the audio to it with mkvtoolnix.

The audio tracks in the movie are all AC3 2.0 with bitrate 192-224 so there is no need to recode them but if they were DTS I would just use PopCorn AudioConverter to recode them from the finished mkv.
cafevincent is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
264, 265, appletv, avchd, bluray, gui, iphone, ipod, ps3, psp, ripbot264, x264 2-pass, x264 gui, x264_64, x265, xbox360

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 23:11.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.