Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > Video Encoding > MPEG-4 Encoder GUIs

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 20th July 2016, 16:06   #14481  |  Link
lemaireus
Registered User
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 42
Updater Issue

Atak, is it possible to configure the updater in such a way that it checks the .exe version for, for e.g., x265 before it decides to update on its own? I update my x265 each time a new version is released, which averages to every couple of days. The updater working on its own throws me back two or three versions every time it updates. The updater should be configured to not update if it finds a higher version of the .exe in the tools.
lemaireus is offline   Reply With Quote
Old 20th July 2016, 21:06   #14482  |  Link
Atak_Snajpera
RipBot264 author
 
Atak_Snajpera's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Poland
Posts: 7,226
Quote:
Originally Posted by lemaireus View Post
Atak, is it possible to configure the updater in such a way that it checks the .exe version for, for e.g., x265 before it decides to update on its own? I update my x265 each time a new version is released, which averages to every couple of days. The updater working on its own throws me back two or three versions every time it updates. The updater should be configured to not update if it finds a higher version of the .exe in the tools.
Just uncheck this option
Atak_Snajpera is offline   Reply With Quote
Old 23rd July 2016, 13:10   #14483  |  Link
lemaireus
Registered User
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 42
Quote:
Just uncheck this option
Thanks for the workaround, though the point about an updater which can read version info remains.
lemaireus is offline   Reply With Quote
Old 24th July 2016, 12:00   #14484  |  Link
iPedroso
Registered User
 
Join Date: Jul 2016
Posts: 6
Once again the old problem...: "Source file could not ne indexed"

Hi!

My Problem is far from beeing new, but none of the solutions in this thread worked...

At first: I had ripbot264 running on 5 computers about half a year ago. After upgrading to Windows 10 I got the "source file..." problem and I have not found any way to fix it up to now!
Shame on me that I don't have a working backup...

What I already did:
- exactly followed the youtube video manual step by step
- reinstalled win10 from the scratch instead of update
- reinstalled win7 64bit as well as 32bit (ultimate and pro)
- reinstalled win7 with all updates as well as without any (clean install)
- used avisynth, java etc in the most recent versions as well as version from last year and version know to work
- shared all directories participating in ripbot264

So, what else can I do??? Is there any workaround or step-by-step-manual for it? I know I am not the only one with this problem and I ran out of ideas.

My 5 machines have 8 CPUs with 36 cores in total, so using them results in a huge speed improvement!
iPedroso is offline   Reply With Quote
Old 24th July 2016, 12:22   #14485  |  Link
Atak_Snajpera
RipBot264 author
 
Atak_Snajpera's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Poland
Posts: 7,226
When you get this error message can you check manually whether you have access to
//computername/ripbot264temp
Atak_Snajpera is offline   Reply With Quote
Old 24th July 2016, 12:24   #14486  |  Link
iPedroso
Registered User
 
Join Date: Jul 2016
Posts: 6
Quote:
Originally Posted by Atak_Snajpera View Post
When you get this error message can you check manually whether you have access to
//computername/ripbot264temp
I do!
iPedroso is offline   Reply With Quote
Old 24th July 2016, 12:27   #14487  |  Link
iPedroso
Registered User
 
Join Date: Jul 2016
Posts: 6
BUT!!!

After checking it again an trying to start an encoding, it is NOT SHARED anymore! ???
iPedroso is offline   Reply With Quote
Old 24th July 2016, 12:32   #14488  |  Link
Atak_Snajpera
RipBot264 author
 
Atak_Snajpera's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Poland
Posts: 7,226
but does it appear again after this error?
Atak_Snajpera is offline   Reply With Quote
Old 24th July 2016, 12:45   #14489  |  Link
iPedroso
Registered User
 
Join Date: Jul 2016
Posts: 6
Did you do an update in this moment???
RipBot264 installed updates an now it works without me having done anything!?!?

Thank you!!!

But the answer to your question: Starting the software killed the sharing and it has not been re-shared after ending it.
iPedroso is offline   Reply With Quote
Old 24th July 2016, 12:50   #14490  |  Link
Atak_Snajpera
RipBot264 author
 
Atak_Snajpera's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Poland
Posts: 7,226
I assume you have non-english version of windows. See first post for change log.
Atak_Snajpera is offline   Reply With Quote
Old 24th July 2016, 12:56   #14491  |  Link
iPedroso
Registered User
 
Join Date: Jul 2016
Posts: 6
Quote:
Originally Posted by Atak_Snajpera View Post
I assume you have non-english version of windows. See first post for change log.
Correct, I don't use an english version.
Where do I find the change log?
iPedroso is offline   Reply With Quote
Old 24th July 2016, 12:57   #14492  |  Link
iPedroso
Registered User
 
Join Date: Jul 2016
Posts: 6
Sorry, found it!
iPedroso is offline   Reply With Quote
Old 27th July 2016, 17:35   #14493  |  Link
brumsky
Registered User
 
Join Date: Jun 2016
Posts: 116
Network - Multiple Subnet Support

Hey Atak_Snajpera,

I was wondering if you could allow use to specify the IP address used by the encoding server application.

I've been given access to a small server farm for a couple of weeks. I access them via VPN and currently have ripbot running only on the servers in the "Cloud". I'd like to have my PCs at home work with them, hence the need for multiple subnet support. When I connect the client-to-site VPN Ripbot can only access the servers over the VPN. Even though it is configured as a split-tunnel - which allows access to my local network.

Please let me know if this is possible and if there is anything I can do to help.

Thanks!
brumsky is offline   Reply With Quote
Old 28th July 2016, 11:14   #14494  |  Link
Ronski
Registered User
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 55
@Brumsky, is your Internet connection fast enough to make this viable?
Ronski is offline   Reply With Quote
Old 29th July 2016, 00:27   #14495  |  Link
brumsky
Registered User
 
Join Date: Jun 2016
Posts: 116
Quote:
Originally Posted by Ronski View Post
@Brumsky, is your Internet connection fast enough to make this viable?
HI Ronski, yeah my connection is 300Mpbs. I've been doing it for the past two days and it's working great! I'd just like to get my home PCs involved in the fun!
brumsky is offline   Reply With Quote
Old 30th July 2016, 07:10   #14496  |  Link
brumsky
Registered User
 
Join Date: Jun 2016
Posts: 116
Vapoursynth

On another note, any plans to support vapoursynth?

Thanks!
brumsky is offline   Reply With Quote
Old 16th August 2016, 19:39   #14497  |  Link
FuzzyNutz
Registered User
 
Join Date: Jun 2016
Location: Canada
Posts: 97
"avs2avi.exe has stopped working" error when encoding VC-1

I'm getting the error "avs2avi.exe has stopped working" with VC-1 sources.

I've uninstalled and reinstalled ffdshow, AviSynth and Haali Media Splitter with a reboot in between and reinstalled Ripbot264.

ffdshow video decoder is set to wmv9 for VC-1.

I'm running Windows 10 Pro 64bit with Windows Media Player 12.

Can anyone help? Thanks.

Last edited by FuzzyNutz; 20th August 2016 at 00:17.
FuzzyNutz is offline   Reply With Quote
Old 17th August 2016, 14:11   #14498  |  Link
Lukas
Registered User
 
Join Date: May 2016
Posts: 4
Encoding problem

Hello,

I have weird problem with reencoding movie. Encoded movie have 2:27h length, but original is half of this.

Media info of original:
Code:
Ogólne
UniqueID/String                         : 172074612943902331167999858025693825069 (0x81745D6EEB72466AA12574E19869C82D)
Pełna ścieżka                           : Q:\RipBot Input\__Problem\Chicken Little\Chicken Little.mkv
Format                                  : Matroska
Wersja formatu                          : Version 2
Rozmiar pliku                           : 3,68 GB
Czas trwania                            : 1 h 13 min
Całkowita przepływność bitów            : 7.148 kb/s
Tytuł filmu                             : Chicken Little
Zdekodowana data                        : UTC 2011-06-20 16:47:23
Aplikacja zapisująca                    : mkvmerge v3.2.0 ('Beginnings') built on Feb 12 2010 16:46:17
Biblioteka zapisująca                   : libebml v0.7.9 + libmatroska v0.8.1

Wideo
ID                                      : 1
Format                                  : AVC
Format/Informacja                       : Advanced Video Codec
Profil formatu                          : Main@L4
MultiView_Count                         : 2
MultiView_Layout                        : Right Eye
Ustawienia formatu, CABAC               : Tak
Ustawienia formatu, poklatkowy          : 3 klatki
Format_Settings_GOP                     : M=4, N=32
Tryb multipleksowania                   : Container profile=@0.0
ID kodeka                               : V_MPEG4/ISO/AVC
Czas trwania                            : 1 h 13 min
Przepływność bitów                      : 6.686 kb/s
Szerokość                               : 1.920 pikseli
Wysokość                                : 1.080 pikseli
Proporcje obrazu                        : 16:9
Tryb wyświetlania klatek                : Stały
Szybkość wyświetlania klatek            : 25,000 kl/s
Standard                                : Component
ColorSpace                              : YUV
ChromaSubsampling/String                : 4:2:0
BitDepth/String                         : 8 bitów
Rodzaj skanu                            : Z przeplotem
Kolejność skanu                         : Górne pole wpierw
bity/(piksele*ramki)                    : 0.129
Rozmiar strumienia                      : 3,45 GB (94%)
Tytuł                                   : SBS 1080p
Język                                   : Polski
Default                                 : Tak
Forced                                  : Nie
colour_range                            : Limited
colour_primaries                        : BT.709
transfer_characteristics                : BT.709
matrix_coefficients                     : BT.709

Audio
ID                                      : 2
Format                                  : MPEG Audio
Wersja formatu                          : Version 1
Profil formatu                          : Layer 3
Format_Settings_Mode                    : Joint stereo
ID kodeka                               : A_MPEG/L3
ID kodeka/Wskazówka                     : MP3
Czas trwania                            : 1 h 13 min
Rodzaj przepływności                    : Stała
Przepływność bitów                      : 320 kb/s
Kanały                                  : 2 kanały
Częstotliwość próbkowania               : 44,1 kHz
Rozmiar strumienia                      : 169 MiB (4%)
Tytuł                                   : Polish MPEG
Język                                   : Polski
Default                                 : Tak
Forced                                  : Nie
after coding in RipBot:
Code:
Ogólne
UniqueID/String                         : 229496988451255692326643189616089777673 (0xACA78320E1E8CD399E1B61F057184609)
Pełna ścieżka                           : Q:\RipBot Input\__Problem\Chicken Little.mkv
Format                                  : Matroska
Wersja formatu                          : Version 4 / Version 2
Rozmiar pliku                           : 2,47 GB
Czas trwania                            : 2 h 27 min
Całkowita przepływność bitów            : 2.399 kb/s
Tytuł filmu                             : Chicken Little
Zdekodowana data                        : UTC 2016-08-12 21:03:24
Aplikacja zapisująca                    : mkvmerge v9.3.1 ('Mask Machine') 32bit
Biblioteka zapisująca                   : libebml v1.3.4 + libmatroska v1.4.5

Wideo
ID                                      : 1
Format                                  : HEVC
Format/Informacja                       : High Efficiency Video Coding
Profil formatu                          : Main 10@L4@Main
ID kodeka                               : V_MPEGH/ISO/HEVC
Czas trwania                            : 2 h 27 min
Przepływność bitów                      : 2.239 kb/s
Szerokość                               : 1.920 pikseli
Wysokość                                : 1.080 pikseli
Proporcje obrazu                        : 16:9
Tryb wyświetlania klatek                : Stały
Szybkość wyświetlania klatek            : 25,000 kl/s
ColorSpace                              : YUV
ChromaSubsampling/String                : 4:2:0
BitDepth/String                         : 10 bitów
bity/(piksele*ramki)                    : 0.043
Rozmiar strumienia                      : 2,31 GB (93%)
Biblioteka zapisująca                   : x265 2.0+2-70581d6cd065:[Windows][GCC 5.3.0][64 bit] 10bit
Ustawienia kodowania                    : wpp / ctu=32 / min-cu-size=8 / max-tu-size=16 / tu-intra-depth=2 / tu-inter-depth=2 / me=3 / subme=3 / merange=57 / no-rect / no-amp / max-merge=3 / temporal-mvp / no-early-skip / rskip / rdpenalty=0 / no-tskip / no-tskip-fast / strong-intra-smoothing / no-lossless / no-cu-lossless / no-constrained-intra / no-fast-intra / open-gop / no-temporal-layers / interlace=0 / keyint=720 / min-keyint=24 / scenecut=40 / rc-lookahead=30 / lookahead-slices=4 / bframes=8 / bframe-bias=0 / b-adapt=2 / ref=4 / limit-refs=2 / limit-modes / weightp / weightb / aq-mode=1 / qg-size=16 / aq-strength=1.00 / cbqpoffs=0 / crqpoffs=0 / rd=6 / psy-rd=0.70 / rdoq-level=1 / psy-rdoq=5.00 / no-rd-refine / signhide / deblock=-2:-2 / no-sao / no-sao-non-deblock / b-pyramid / cutree / no-intra-refresh / rc=crf / crf=20.0 / qcomp=0.60 / qpmin=0 / qpmax=51 / qpstep=4 / ipratio=1.40 / pbratio=1.30
Default                                 : Tak
Forced                                  : Nie

Audio
ID                                      : 2
Format                                  : MPEG Audio
Wersja formatu                          : Version 1
Profil formatu                          : Layer 3
Format_Settings_Mode                    : Joint stereo
ID kodeka                               : A_MPEG/L3
ID kodeka/Wskazówka                     : MP3
Czas trwania                            : 1 h 13 min
Rodzaj przepływności                    : Stała
Przepływność bitów                      : 320 kb/s
Kanały                                  : 2 kanały
Częstotliwość próbkowania               : 44,1 kHz
Szybkość wyświetlania klatek            : 38,281 kl/s (1152 spf)
Rozmiar strumienia                      : 167 MiB (7%)
Język                                   : Polski
Default                                 : Tak
Forced                                  : Nie
Settings of encoding (distributed):
Code:
--profile main10 --output-depth 10 --preset slower --ctu 32 --max-tu-size 16 --aq-mode 1 --aq-strength 1.0 --psy-rd 0.7 --psy-rdoq 5.0 --rdoq-level 1 --deblock -2:-2 --qg-size 16 --no-sao --no-rect --no-amp --min-keyint 24 --keyint 720
One pass, CRF=20

I'm using same settings on other movies and all is OK. I have problem only with this one.

Some RipBot logs:
Job23_log.txt:
Code:
C:\>"Q:\RipBot\RipBot264\EncodingClient.exe" "C:\Temp\RipBot264temp\job23\job23_EncodingClient.meta" 

C:\>"Q:\RipBot\RipBot264\tools\mkvtoolnix\mkvmerge.exe" -o "C:\RipBot Output\2\Chicken Little.mkv" --compression 0:none --title "Chicken Little" --default-duration 0:25fps  "C:\Temp\RipBot264temp\video.265" --compression 0:none --language 0:pol --sync 0:0 "C:\Temp\RipBot264temp\job23\1_audio_Polish.mp3"  
mkvmerge v9.3.1 ('Mask Machine') 32bit

'C:\Temp\RipBot264temp\video.265': Using the demultiplexer for the format 'HEVC/h.265'.
'C:\Temp\RipBot264temp\job23\1_audio_Polish.mp3': Using the demultiplexer for the format 'MP2/MP3'.
'C:\Temp\RipBot264temp\video.265' track 0: Using the output module for the format 'HEVC/h.265 (unframed)'.
'C:\Temp\RipBot264temp\job23\1_audio_Polish.mp3' track 0: Using the output module for the format 'MP3'.
The file 'C:\RipBot Output\2\Chicken Little.mkv' has been opened for writing.
'C:\Temp\RipBot264temp\video.265' track 0: Extracted the aspect ratio information from the HEVC video data and set the display dimensions to 1920/1080.

The cue entries (the index) are being written...
Muxing took 1 minute 11 seconds.
-------------------------
 
Elapsed Time: 21h:03m:57s
info.txt:
Code:
221312
50.000999
48000
2
210671491
1920
1080
Can anyone help me with this problem?
I also have another problematic file that have unsynchronized audio but I will try to fix this problem first.
Lukas is offline   Reply With Quote
Old 17th August 2016, 17:23   #14499  |  Link
Atak_Snajpera
RipBot264 author
 
Atak_Snajpera's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Poland
Posts: 7,226
I think that problem is in FFMS. I can clearly see that decoder is incorrectly handling interlaced AVC footage. Mediainfo reports 25i while decoder returns 50p. So after encoding you get correct 25 fps but with doubled frame count. (Hence incorrect duration and obviously A/V sync issues)
This is well known limitation of FFMS and you should avoid encoding interlaced content in DE MODE.
Atak_Snajpera is offline   Reply With Quote
Old 19th August 2016, 15:24   #14500  |  Link
Grayfox
Registered User
 
Join Date: Jun 2016
Posts: 8
I am having trouble ripping Pirates of the Caribbean : Cruse of the Black Pearl
When it tries to load the playlist files for the movie, it does not show any video, audio, chapter or subtitle streams.

Where as if I tell it to load the additional content it shows all streams.

If I click OK on the movie playlist I get an error and then nothing happens.
What would be causing this issue?

Movie Playlist Selected
https://www.dropbox.com/s/0i8777y943...08.15.png?dl=0

Additional Content Playlist Selected
https://www.dropbox.com/s/iv96vcf6ps...13.46.png?dl=0

Error
https://www.dropbox.com/s/slgbflkvjf...16.09.png?dl=0

I checked and their is no demuxlog.txt file.
Grayfox is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
264, 265, appletv, avchd, bluray, gui, iphone, ipod, ps3, psp, ripbot264, x264 2-pass, x264 gui, x264_64, x265, xbox360

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 09:10.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.