Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > Hardware & Software > Software players

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 10th May 2019, 10:41   #6241  |  Link
Aleksoid1978
Registered User
 
Aleksoid1978's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Russia, Vladivostok
Posts: 2,375
peter0815x
Another test build - https://yadi.sk/d/Vfj4UMwwDDGTdQ
Check on you dvd/files.
__________________
I7 2600K@4.2 /Asrock P67 Extreme4 Gen 3 /Kingston HyperX 8Gb 1866 (4x2) Kit /OCZ Vertex 3 256Gb /Gigabyte GTX 960 /BenQ EW2430 /LG 47LM620T /Yamaha RX-V471 + NS-555 + NS-C444 + NS-333 + YST-SW215
Aleksoid1978 is offline   Reply With Quote
Old 10th May 2019, 18:32   #6242  |  Link
peter0815x
Registered User
 
Join Date: Aug 2017
Posts: 46
Quote:
Originally Posted by v0lt View Post
@peter0815x
Test build - mpc-be_4544_wasapi_buffer_1. Added 200, 500, 1000 ms.
thx

seems there is a problem
when i select 1000ms (or 200 or 500) and press ok it goes back to 100.

i reseted all settings of mpc be to default
when i select now 200 or 500 or 1000 it goes back to 50.



settings higher than 100ms won't be saved


Quote:
Originally Posted by Aleksoid1978 View Post
peter0815x
Another test build - https://yadi.sk/d/Vfj4UMwwDDGTdQ
Check on you dvd/files.

dvds play perfect
but your version (with max 100ms buffer) still have audio drop outs with audio files.

Last edited by peter0815x; 10th May 2019 at 18:45.
peter0815x is offline   Reply With Quote
Old 10th May 2019, 19:42   #6243  |  Link
v0lt
Registered User
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 1,326
@peter0815x
I fixed the saving settings - mpc-be_4544_wasapi_buffer_2.
v0lt is offline   Reply With Quote
Old 10th May 2019, 20:42   #6244  |  Link
peter0815x
Registered User
 
Join Date: Aug 2017
Posts: 46
thx


500ms and 1000ms will create massive audio drops
this time its not random
audio is regularly interrupted

with 500ms its like that
( | means audio drop out )

---|---|---|---|---

with 1000ms its like that (larger drop outs)
--||--||--||--||--


with 200ms its working but there are still random drop outs like with 50 ms or 100 ms.

Last edited by peter0815x; 10th May 2019 at 20:59.
peter0815x is offline   Reply With Quote
Old 10th May 2019, 21:56   #6245  |  Link
peter0815x
Registered User
 
Join Date: Aug 2017
Posts: 46
i found a external "solution"

https://forum.doom9.org/showthread.php?t=173174

when i use the asio plugin from michael buchberger
there are no audio drop outs with mpc be.

but for videos the asio plugin is not recommended.
it works but when the video has only mono output u hear only 1 speaker per default.
channel mapping needs to be changed manually for 2 speakers then.
(has to be done only once)

but asio plugin will create strange "noises" when seeking the movie and going from dvd menu to movie and back.
and when i played one dvd and load next i get an evr render error
"failed to register class dx9AlocatorPresenter failed 0x8000405"
so i have to restart mpc be.

this does not happen with wasapi.


would be nice if wasapi audio drop could be fixed
i guess when 1000ms would work properly the drop outs should be gone with wasapi as well.

Last edited by peter0815x; 10th May 2019 at 22:47.
peter0815x is offline   Reply With Quote
Old 11th May 2019, 02:21   #6246  |  Link
ryrynz
Registered User
 
ryrynz's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 3,318
Nevermind. Would be interesting to know what foobar is doing differently..
ryrynz is offline   Reply With Quote
Old 11th May 2019, 02:58   #6247  |  Link
peter0815x
Registered User
 
Join Date: Aug 2017
Posts: 46
these drop outs happen only with audio files not with movies
and happen very random
sometimes there is one after 60 sec or one after 5 minutes.
with the asio plugin there is none so its not a bug in mpc be

guess its the wasapi buffer size.
when i lower buffer in foobar to 50ms i have some random drop outs there as well.

Last edited by peter0815x; 11th May 2019 at 03:03.
peter0815x is offline   Reply With Quote
Old 11th May 2019, 04:58   #6248  |  Link
Aleksoid1978
Registered User
 
Aleksoid1978's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Russia, Vladivostok
Posts: 2,375
peter0815x
Here build with log on desktop.
Run it, open problem files and when do some drops - close it. Then upload log file for me.

https://yadi.sk/d/uiRTf8kF7V4atQ
__________________
I7 2600K@4.2 /Asrock P67 Extreme4 Gen 3 /Kingston HyperX 8Gb 1866 (4x2) Kit /OCZ Vertex 3 256Gb /Gigabyte GTX 960 /BenQ EW2430 /LG 47LM620T /Yamaha RX-V471 + NS-555 + NS-C444 + NS-333 + YST-SW215
Aleksoid1978 is offline   Reply With Quote
Old 11th May 2019, 06:36   #6249  |  Link
peter0815x
Registered User
 
Join Date: Aug 2017
Posts: 46
its a bit late so i just did a small test
(if u need more let me know)


i played 3 songs and created 3 log files:

https://drive.google.com/open?id=11C...5GeZjHQKNd4x-_

1st song had 1 drop immediatley after start. (i stopped song after 5 min)
2nd song had no drop out (i stopped song after 3 min)
3rd song had 1 drop after 17 seconds of playback (i let song finish)


good news when the drop out happens there is a info in log file
this is shown when the drop happens:
(time in log file matches playback time when it happend)

1st song
CMpcAudioRenderer::RenderWasapiBuffer() - Discontinuity detected, Correct reference clock by -263.46 ms

3rd song
CMpcAudioRenderer::RenderWasapiBuffer() - Discontinuity detected, Correct reference clock by -231.49 ms
peter0815x is offline   Reply With Quote
Old 11th May 2019, 06:57   #6250  |  Link
Aleksoid1978
Registered User
 
Aleksoid1978's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Russia, Vladivostok
Posts: 2,375
peter0815x
Set buffer to Default/50 ms and test again.

P.S. As i understand(what's happened on you side) - sometimes internal buffer in empty, it's can happened if open file from slow source, playback is faster than reading the source files/url.

Another test build - https://yadi.sk/d/cPgaeGqrGAqlHw
__________________
I7 2600K@4.2 /Asrock P67 Extreme4 Gen 3 /Kingston HyperX 8Gb 1866 (4x2) Kit /OCZ Vertex 3 256Gb /Gigabyte GTX 960 /BenQ EW2430 /LG 47LM620T /Yamaha RX-V471 + NS-555 + NS-C444 + NS-333 + YST-SW215

Last edited by Aleksoid1978; 11th May 2019 at 07:25.
Aleksoid1978 is offline   Reply With Quote
Old 11th May 2019, 21:51   #6251  |  Link
peter0815x
Registered User
 
Join Date: Aug 2017
Posts: 46
here the new log files

https://drive.google.com/open?id=1VO...hl2It-TIWyBAlc

i tested flac file with default, 50 and 100ms, audio cd with 50ms
and the 2 dvds with 50ms


all drop outs are gone
i do some more testing but so far seems its perfect



its really cool
guess thousands or millions of people are using mpc be
i am only one of them but u took the time to fix all of my bugs.

1st the high res audio problem with files 192k+
2nd the dvd freezing bugs with wasapi
3rd the audio drop outs

all fixed

and thx to v0lt for trying to increase wasapi buffer



guess only 2 things are missing.....
sacd iso support and blu ray menus
peter0815x is offline   Reply With Quote
Old 12th May 2019, 01:36   #6252  |  Link
Aleksoid1978
Registered User
 
Aleksoid1978's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Russia, Vladivostok
Posts: 2,375
peter0815x
Here is "final" build - https://yadi.sk/d/eWBbaYPKcP_RLA
__________________
I7 2600K@4.2 /Asrock P67 Extreme4 Gen 3 /Kingston HyperX 8Gb 1866 (4x2) Kit /OCZ Vertex 3 256Gb /Gigabyte GTX 960 /BenQ EW2430 /LG 47LM620T /Yamaha RX-V471 + NS-555 + NS-C444 + NS-333 + YST-SW215
Aleksoid1978 is offline   Reply With Quote
Old 12th May 2019, 12:38   #6253  |  Link
Grimsdyke
Registered User
 
Join Date: Nov 2013
Location: Hannover, Germany
Posts: 155
@devs. I like to use the 'recent files' list to have some files, especially 4k/HDR test/demo files, quickly and easily accessible !!
However, if I use the 'play directory' function these entries are pushed down the 'recent files list' and maybe even get off it altogether. So I would like to see that either:
- files from 'play directory' do not get added to the recent files list
or even better
- a 'play directory' event gets its own entry in the recent files list !! So it could be repeated just as easily as a 'recent file'.

(I know that I could increase the recent files list up to 100 but I don't like that, sorry)
Grimsdyke is offline   Reply With Quote
Old 12th May 2019, 15:18   #6254  |  Link
v0lt
Registered User
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 1,326
@Grimsdyke
I advise you to create an additional tab with a playlist, which will be your test files.
v0lt is offline   Reply With Quote
Old 12th May 2019, 19:51   #6255  |  Link
peter0815x
Registered User
 
Join Date: Aug 2017
Posts: 46
Quote:
Originally Posted by Aleksoid1978 View Post
peter0815x
Here is "final" build - https://yadi.sk/d/eWBbaYPKcP_RLA



works perfect
peter0815x is offline   Reply With Quote
Old 14th May 2019, 01:00   #6256  |  Link
peter0815x
Registered User
 
Join Date: Aug 2017
Posts: 46
i found another small problem

its a very old problem
here are 2 wmv videos which are not seekable with mpc be ( mpc hc has same problem)
vlc can seek them.

https://drive.google.com/open?id=146...bOz6pOAZYuu5d4
(warning xxx)

the files can be fixed with asfbin tool but may be u can take a look.
peter0815x is offline   Reply With Quote
Old 14th May 2019, 01:56   #6257  |  Link
Aleksoid1978
Registered User
 
Aleksoid1978's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Russia, Vladivostok
Posts: 2,375
Quote:
Originally Posted by peter0815x View Post
i found another small problem

its a very old problem
here are 2 wmv videos which are not seekable with mpc be ( mpc hc has same problem)
vlc can seek them.

https://drive.google.com/open?id=146...bOz6pOAZYuu5d4
(warning xxx)

the files can be fixed with asfbin tool but may be u can take a look.
Install LAV Filters and seeking is normal using LAV Source.
__________________
I7 2600K@4.2 /Asrock P67 Extreme4 Gen 3 /Kingston HyperX 8Gb 1866 (4x2) Kit /OCZ Vertex 3 256Gb /Gigabyte GTX 960 /BenQ EW2430 /LG 47LM620T /Yamaha RX-V471 + NS-555 + NS-C444 + NS-333 + YST-SW215
Aleksoid1978 is offline   Reply With Quote
Old 14th May 2019, 03:13   #6258  |  Link
peter0815x
Registered User
 
Join Date: Aug 2017
Posts: 46
okidoki

i have just 2 or 3 of these old wmv files
guess i just use asfbin for these files
(it can add index for seeking without re-encoding)

thx for looking at it
this was my last problem so far
peter0815x is offline   Reply With Quote
Old 14th May 2019, 21:38   #6259  |  Link
SirMaster
Registered User
 
Join Date: Feb 2019
Posts: 90
Does anyone know if it's somehow possible to use the dual audio output in MPC-BE to send Atmos/DTS:X bitstream out one output and a simple stereo downmix or just the L+R channels as a 2 channel PCM or even 2 channel analog out the other output?

Last edited by SirMaster; 14th May 2019 at 21:44.
SirMaster is offline   Reply With Quote
Old 14th May 2019, 23:40   #6260  |  Link
jespermart
Registered User
 
Join Date: Mar 2018
Posts: 20
MPC-BE and BD Meny

Would it be possible to add support for BD Menu to Mpc-Be just like River are capeble of using libbluray??
jespermart is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 17:03.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.