Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > Hardware & Software > Software players

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 3rd December 2018, 03:05   #5921  |  Link
ryrynz
Registered User
 
ryrynz's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 2,934
Just keep it disabled until it's fixed. It won't hurt anything.
ryrynz is offline   Reply With Quote
Old 3rd December 2018, 03:05   #5922  |  Link
wushantao
Registered User
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 23
update Simplified Chinese
Attached Files
File Type: 7z mplayerc.sc.rc.7z (20.3 KB, 2 views)
wushantao is offline   Reply With Quote
Old 3rd December 2018, 10:49   #5923  |  Link
Aleksoid1978
Registered User
 
Aleksoid1978's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Russia, Vladivostok
Posts: 2,066
Quote:
Originally Posted by Zinglar View Post
I posted about a problem here some time ago. Unfortunately it has not been resolved on my PC. I uploaded at https://www75.zippyshare.com/v/WdGU68oK/file.html a sample video clip for anyone who could help me. For information, the same clip plays with no problem on MPC HC (portable), VLC, SMPlayer (portable).

I'm running Windows 10 Pro (64 bit) v. 1809.
Fixed. Thanks for info.
__________________
I7 2600K@4.2 /Asrock P67 Extreme4 Gen 3 /Kingston HyperX 8Gb 1866 (4x2) Kit /OCZ Vertex 3 256Gb /Gigabyte GTX 960 /BenQ EW2430 /LG 47LM620T /Yamaha RX-V471 + NS-555 + NS-C444 + NS-333 + YST-SW215
Aleksoid1978 is offline   Reply With Quote
Old 3rd December 2018, 15:07   #5924  |  Link
Zinglar
Registered User
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 13
Quote:
Originally Posted by Aleksoid1978 View Post
Fixed. Thanks for info.
Thank you for such a fast response. I guess I'll wait for the next update.

Last edited by Zinglar; 3rd December 2018 at 19:59.
Zinglar is offline   Reply With Quote
Old 3rd December 2018, 17:46   #5925  |  Link
Klaus1189
Registered User
 
Join Date: Feb 2015
Location: Bavaria
Posts: 423
Quote:
Originally Posted by wushantao View Post
update Simplified Chinese
use external hoster, such as Google Drive

I cannot open the file, it is still pending, see here
Klaus1189 is offline   Reply With Quote
Old 4th December 2018, 02:24   #5926  |  Link
wushantao
Registered User
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 23
Quote:
Originally Posted by Klaus1189 View Post
use external hoster, such as Google Drive

I cannot open the file, it is still pending, see here
oh... i see, sorry

https://www19.zippyshare.com/v/OIetbyrn/file.html
http://www.solidfiles.com/v/jXXjZYkexjeXg
https://www.dropjiffy.com/f/TEPEGR7Z
https://bayfiles.com/Dbe0F0m4b5/mplayerc.sc.rc_7z
wushantao is offline   Reply With Quote
Old 5th December 2018, 02:28   #5927  |  Link
yonta
Registered User
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 117
mpc-be plays this video at around 10 fps when it is actually a 29.970fps video. I tried mpc-hc and mpv and they played it @29.970 just fine.

Code:
Format                                   : MPEG-4
Format profile                           : Base Media
Codec ID                                 : isom (isom/iso2/avc1/mp41)
File size                                : 51.7 MiB
Duration                                 : 3 min 23 s
Overall bit rate mode                    : Variable
Overall bit rate                         : 2 135 kb/s
Writing application                      : Lavf58.23.102

Video
ID                                       : 1
Format                                   : AVC
Format/Info                              : Advanced Video Codec
Format profile                           : Main@L3.1
Format settings                          : CABAC / 2 Ref Frames
Format settings, CABAC                   : Yes
Format settings, RefFrames               : 2 frames
Format settings, GOP                     : M=3, N=90
Codec ID                                 : avc1
Codec ID/Info                            : Advanced Video Coding
Duration                                 : 3 min 22 s
Bit rate mode                            : Variable
Bit rate                                 : 2 002 kb/s
Maximum bit rate                         : 2 097 kb/s
Width                                    : 1 280 pixels
Height                                   : 720 pixels
Display aspect ratio                     : 16:9
Frame rate mode                          : Constant
Frame rate                               : 29.970 (30000/1001) FPS
Standard                                 : NTSC
Color space                              : YUV
Chroma subsampling                       : 4:2:0
Bit depth                                : 8 bits
Scan type                                : Progressive
Bits/(Pixel*Frame)                       : 0.072
Stream size                              : 48.4 MiB (94%)
Title                                    : h264@GPAC0.7.2-DEV-rev944-g0a890c07-master
Color range                              : Limited
Color primaries                          : BT.709
Transfer characteristics                 : BT.709
Matrix coefficients                      : BT.709
Codec configuration box                  : avcC

Audio
ID                                       : 2
Format                                   : AAC LC
Format/Info                              : Advanced Audio Codec Low Complexity
Codec ID                                 : mp4a-40-2
Duration                                 : 3 min 23 s
Bit rate mode                            : Constant
Bit rate                                 : 125 kb/s
Channel(s)                               : 2 channels
Channel layout                           : L R
Sampling rate                            : 48.0 kHz
Frame rate                               : 46.875 FPS (1024 SPF)
Compression mode                         : Lossy
Stream size                              : 3.03 MiB (6%)
Title                                    : aac@GPAC0.7.2-DEV-rev944-g0a890c07-master
Default                                  : Yes
Alternate group                          : 1
yonta is offline   Reply With Quote
Old 5th December 2018, 12:25   #5928  |  Link
Aleksoid1978
Registered User
 
Aleksoid1978's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Russia, Vladivostok
Posts: 2,066
Quote:
Originally Posted by yonta View Post
mpc-be plays this video at around 10 fps when it is actually a 29.970fps video. I tried mpc-hc and mpv and they played it @29.970 just fine.
Thanks for info - wait a fix.
__________________
I7 2600K@4.2 /Asrock P67 Extreme4 Gen 3 /Kingston HyperX 8Gb 1866 (4x2) Kit /OCZ Vertex 3 256Gb /Gigabyte GTX 960 /BenQ EW2430 /LG 47LM620T /Yamaha RX-V471 + NS-555 + NS-C444 + NS-333 + YST-SW215
Aleksoid1978 is offline   Reply With Quote
Old 5th December 2018, 16:17   #5929  |  Link
v0lt
Registered User
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 1,040
@wushantao
Thank. Updated in r4237.
But I have a question. Why did you change the previously translated strings?
v0lt is offline   Reply With Quote
Old 5th December 2018, 17:02   #5930  |  Link
SeeMoreDigital
Life looks better in UHD
 
SeeMoreDigital's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Notts, UK
Posts: 11,343
Quote:
Originally Posted by yonta View Post
mpc-be plays this video at around 10 fps when it is actually a 29.970fps video. I tried mpc-hc and mpv and they played it @29.970 just fine...
Just-so-people-know... VLC v3.0.4 plays it incorrectly too
__________________
| I've been testing hardware media playback devices and software A/V encoders and decoders since 2001 | My Network Layout & A/V Gear |
SeeMoreDigital is offline   Reply With Quote
Old 6th December 2018, 01:54   #5931  |  Link
wushantao
Registered User
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 23
Quote:
Originally Posted by v0lt View Post
@wushantao
Thank. Updated in r4237.
But I have a question. Why did you change the previously translated strings?
standardization of translation and unification of sentences
wushantao is offline   Reply With Quote
Old 9th December 2018, 10:36   #5932  |  Link
huhn
Registered User
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 5,081
is there any reason the wasapi render from MPC-BE doesn't see the 7.1 simulated channels from windows sonic or simply can't use it?

steps to reproduce:
you need windows 10.
go to sounds-> playback device -> your playback device (preferable analogue) -> spatial sound -> select "windows sonic for headphones" _< tick "turn on 7.1 virtual surround sound"

play a 7.1 file with directsound it will render 7.1 as far as i can see.
play a 7.1 file with mpc-be internal audio renderer it shows down mixing to stereo.
huhn is offline   Reply With Quote
Old 9th December 2018, 13:21   #5933  |  Link
Aleksoid1978
Registered User
 
Aleksoid1978's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Russia, Vladivostok
Posts: 2,066
Quote:
Originally Posted by huhn View Post
is there any reason the wasapi render from MPC-BE doesn't see the 7.1 simulated channels from windows sonic or simply can't use it?

steps to reproduce:
you need windows 10.
go to sounds-> playback device -> your playback device (preferable analogue) -> spatial sound -> select "windows sonic for headphones" _< tick "turn on 7.1 virtual surround sound"

play a 7.1 file with directsound it will render 7.1 as far as i can see.
play a 7.1 file with mpc-be internal audio renderer it shows down mixing to stereo.
I thinks besause WASAPI don't support "7.1 virtual surround sound".
__________________
I7 2600K@4.2 /Asrock P67 Extreme4 Gen 3 /Kingston HyperX 8Gb 1866 (4x2) Kit /OCZ Vertex 3 256Gb /Gigabyte GTX 960 /BenQ EW2430 /LG 47LM620T /Yamaha RX-V471 + NS-555 + NS-C444 + NS-333 + YST-SW215
Aleksoid1978 is offline   Reply With Quote
Old 9th December 2018, 13:27   #5934  |  Link
huhn
Registered User
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 5,081
is there a way to check this?

i mean this option is from Microsoft itself kind of odd if Microsoft has not seen this combination.
huhn is offline   Reply With Quote
Old 11th December 2018, 17:58   #5935  |  Link
v0lt
Registered User
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 1,040
Hey.
Does anyone have a sample (MOV) with video in 'b16g' (Apple 16-bit Gray) format?

Last edited by v0lt; Today at 11:28. Reason: typo
v0lt is offline   Reply With Quote
Old 11th December 2018, 21:33   #5936  |  Link
SeeMoreDigital
Life looks better in UHD
 
SeeMoreDigital's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Notts, UK
Posts: 11,343
Quote:
Originally Posted by v0lt View Post
Hey.
Does anyone have a sample (MOV) with video in 'b16r' (Apple 16-bit Gray) format?
I'm not familiar with that format at all...
__________________
| I've been testing hardware media playback devices and software A/V encoders and decoders since 2001 | My Network Layout & A/V Gear |
SeeMoreDigital is offline   Reply With Quote
Old 12th December 2018, 19:30   #5937  |  Link
KoD
Registered User
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 544
A few issues to report:

Player can't resume playback until all the stream has been downloaded. Steps:
- have "Remember file position" enabled in the player options
- open the URL to some long youtube video (like this one: https://www.youtube.com/watch?v=A_xqBidOjpQ)
- after 5 minutes or so, stop the playback of the video (using File -> Close)
- open the same youtube URL again
-> playback does not resume when the download of the stream has reached the 5 minutes mark, it only resumes after the entire stream has been downloaded locally; for some youtube reviews that takes 30 or more minutes that's a lot of time to wait.

Another issue is with the xysubfilter external subtitle filter (maybe with the internal one as well).
- start playing some media files with subtitles
- open the xysubfilter properties dialog, and set a subtitle delay on the Timing tab
- close the file
- open the file again (or some other file)
-> the subtitle delay has been reset to zero; in MPC-HC the subtitle delay is kept, and I find it preferable this way (especially when viewing the episodes of a series using external subtitle files with different timings).
KoD is offline   Reply With Quote
Old 13th December 2018, 10:00   #5938  |  Link
Grimsdyke
Registered User
 
Join Date: Nov 2013
Location: Hannover, Germany
Posts: 95
@ devs. A few weeks ago I have sent you (via PM) a few suggestions to improve 'autoload external audio' !! Did you received it ?
Grimsdyke is offline   Reply With Quote
Old 13th December 2018, 13:13   #5939  |  Link
Aleksoid1978
Registered User
 
Aleksoid1978's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Russia, Vladivostok
Posts: 2,066
Quote:
Originally Posted by Grimsdyke View Post
@ devs. A few weeks ago I have sent you (via PM) a few suggestions to improve 'autoload external audio' !! Did you received it ?
It's already working good. Don't need improvement.
__________________
I7 2600K@4.2 /Asrock P67 Extreme4 Gen 3 /Kingston HyperX 8Gb 1866 (4x2) Kit /OCZ Vertex 3 256Gb /Gigabyte GTX 960 /BenQ EW2430 /LG 47LM620T /Yamaha RX-V471 + NS-555 + NS-C444 + NS-333 + YST-SW215
Aleksoid1978 is offline   Reply With Quote
Old 13th December 2018, 17:30   #5940  |  Link
Grimsdyke
Registered User
 
Join Date: Nov 2013
Location: Hannover, Germany
Posts: 95
Well, I disagree but it is your project of course.
Grimsdyke is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 23:10.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.