Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > Video Encoding > MPEG-4 Encoder GUIs

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 20th January 2021, 20:21   #3801  |  Link
JKyle
Registered User
 
Join Date: Sep 2018
Posts: 258
Meanwhile, D2VSource is updated (again) to 1.2.2.
JKyle is offline   Reply With Quote
Old 20th January 2021, 20:48   #3802  |  Link
44vince44
Registered User
 
Join Date: May 2020
Posts: 140
@Atlantis, you need to grab beta 2.1.7.3, it has full unicode for x265 and other fixes.
https://staxrip.readthedocs.io/intro....html#download
44vince44 is offline   Reply With Quote
Old 21st January 2021, 09:16   #3803  |  Link
Atlantis
Registered User
 
Join Date: Feb 2002
Posts: 495
Thanks.
Atlantis is offline   Reply With Quote
Old 21st January 2021, 11:43   #3804  |  Link
uNderdog_101
Registered User
 
Join Date: Sep 2017
Posts: 4
Any way to create the softlinks for avisynth manually? I cannot get staxrip to not fail to create them automatically, forcing me to use the installed version, and thought that it might work if I create them myself?
uNderdog_101 is offline   Reply With Quote
Old 21st January 2021, 12:18   #3805  |  Link
stax76
Registered User
 
stax76's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: On thin ice
Posts: 6,660
They can be created with mklink which is a cmd built-in.

https://docs.microsoft.com/de-de/win...%20hard%20link.

But they are needed for all tools that don't support a custom avisynth path:

ffmpeg, x264, x265, VCEEnc

edit:

but this will not work due to how the feature is implemented in staxrip

Last edited by stax76; 21st January 2021 at 17:19.
stax76 is offline   Reply With Quote
Old 21st January 2021, 12:42   #3806  |  Link
uNderdog_101
Registered User
 
Join Date: Sep 2017
Posts: 4
Quote:
Originally Posted by stax76 View Post
They can be created with mklink which is a cmd built-in.

https://docs.microsoft.com/de-de/win...%20hard%20link.

But they are needed for all tools that don't support a custom avisynth path:

ffmpeg, x264, x265, VCEEnc
Sorry, I should have been more specific, I know how to create symlinks, it's something I do a lot of, but I don't know what links need to be created where.
uNderdog_101 is offline   Reply With Quote
Old 21st January 2021, 17:03   #3807  |  Link
44vince44
Registered User
 
Join Date: May 2020
Posts: 140
Quote:
Originally Posted by uNderdog_101 View Post
Any way to create the softlinks for avisynth manually? I cannot get staxrip to not fail to create them automatically, forcing me to use the installed version, and thought that it might work if I create them myself?

DId you try running staxrip as administrator, only on time, so the links are created
44vince44 is offline   Reply With Quote
Old 21st January 2021, 21:17   #3808  |  Link
Atlantis
Registered User
 
Join Date: Feb 2002
Posts: 495
Installed the beta. What is the new High Tier option in x265 encoding?
Atlantis is offline   Reply With Quote
Old 21st January 2021, 21:48   #3809  |  Link
JKyle
Registered User
 
Join Date: Sep 2018
Posts: 258
@Atlantis
Right click on it.
And on Apps Manager(F9), go to x265 > Help > Online, and search.

It's not new. It's been around in some other category.
However, you don't have to touch it in reality in almost all cases.

Last edited by JKyle; 21st January 2021 at 21:58.
JKyle is offline   Reply With Quote
Old 21st January 2021, 22:31   #3810  |  Link
Atlantis
Registered User
 
Join Date: Feb 2002
Posts: 495
I love those options. The best options are the options that you don't have to touch!
Maybe it was better to be in another category if it is not that important. Better to keep the main, first page options simple and clean.
Atlantis is offline   Reply With Quote
Old 22nd January 2021, 04:13   #3811  |  Link
JKyle
Registered User
 
Join Date: Sep 2018
Posts: 258
Quote:
Originally Posted by Atlantis View Post
Maybe it was better to be in another category if it is not that important.
It's placed there because it's very closely related to Level.
Activating high tier becomes meaningful only when a specific level(--level-idc) is set.
JKyle is offline   Reply With Quote
Old 22nd January 2021, 12:30   #3812  |  Link
uNderdog_101
Registered User
 
Join Date: Sep 2017
Posts: 4
Quote:
Originally Posted by 44vince44 View Post
DId you try running staxrip as administrator, only on time, so the links are created
Of course, first thing I tried.
uNderdog_101 is offline   Reply With Quote
Old 22nd January 2021, 17:19   #3813  |  Link
44vince44
Registered User
 
Join Date: May 2020
Posts: 140
@uNderdog_101 there could be another reason why symlinks caan not be created: something is already there.
Go to the following folders inside Staxrip's tree:
APPS/Encoders/ffmpeg
APPS/Encoders/QSVEnc
APPS/Encoders/x264
APPS/Encoders/x265

If there is any avisynth.dll in those folders (with size zero or other than zero), delete those avisynth.dll.

Then retry.
44vince44 is offline   Reply With Quote
Old 22nd January 2021, 20:31   #3814  |  Link
fredlkrue
Registered User
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 35
Quote:
Originally Posted by 44vince44 View Post
@fredlkrue
You're welcome. The behaviour you're describing is normal behaviour of a newly "installed" staxrip, since maybe forever. There was no bug indeed.
I think your other issue is also something "normal" that you'll figure out, since it has not been reproduced elsewhere...
Quote:
Originally Posted by uNderdog_101 View Post
Any way to create the softlinks for avisynth manually? I cannot get staxrip to not fail to create them automatically, forcing me to use the installed version, and thought that it might work if I create them myself?
I have figured it out why it fails to create the softlink. in my case AviSynth+ was installed, so I uninstalled it and remove/delete the avisynth.dll file that was left on the system32 folder. Then run StaxRip and all works fine.
fredlkrue is offline   Reply With Quote
Old 23rd January 2021, 15:13   #3815  |  Link
stax76
Registered User
 
stax76's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: On thin ice
Posts: 6,660
Quote:
I have figured it out why it fails to create the softlink. in my case AviSynth+ was installed, so I uninstalled it and remove/delete the avisynth.dll file that was left on the system32 folder. Then run StaxRip and all works fine.
I don't see how it would cause a problem, and it also cannot be reproduced. But DJATOM wants to add an option to define the avisynth location, then soft links are only needed when x264 or ffmpeg load avs.

For ffmpeg, soft links are needed even if avisynth is not installed, because ffmpeg does not use default DLL loading which would search in PATH, it uses a limited DLL search for increased security.

A possible solution that would remove the need for soft links altogether is described here:

https://github.com/staxrip/staxrip/issues/473


2.1.7.4Beta


Changelog

https://github.com/staxrip/staxrip/b...r/Changelog.md


Download

https://staxrip.readthedocs.io/introduction.html#beta
stax76 is offline   Reply With Quote
Old 23rd January 2021, 19:41   #3816  |  Link
44vince44
Registered User
 
Join Date: May 2020
Posts: 140
Thanks @stax76, thanks for the new beta also:

2.1.7.5 Beta

Changelog

https://github.com/staxrip/staxrip/b...r/Changelog.md


Download

https://staxrip.readthedocs.io/introduction.html#beta
44vince44 is offline   Reply With Quote
Old 25th January 2021, 08:20   #3817  |  Link
Atlantis
Registered User
 
Join Date: Feb 2002
Posts: 495
Are there avisynth smoothing filters included in the staxrip menus? I don't find any.
Atlantis is offline   Reply With Quote
Old 26th January 2021, 23:29   #3818  |  Link
lordalibaski
Registered User
 
Join Date: May 2016
Posts: 67
Just a simple question regarding audio issue.

I do a lot of VHS recording and all of these recordings come out like this

Code:
Format                         : AC-3
Format/Info                    : Audio Coding 3
Commercial name                : Dolby Digital
Muxing mode                    : DVD-Video
Duration                       : 1 h 8 min
Bit rate mode                  : Constant
Bit rate                       : 256 kb/s
Channel(s)                     : 2 channels
Channel layout                 : L R
Sampling rate                  : 48.0 kHz
Frame rate                     : 31.250 FPS (1536 SPF)
Compression mode               : Lossy
Delay relative to video        : -288 ms
Stream size                    : 126 MiB (3%)
Service kind                   : Complete Main
Now all I want to do is keep them at AC3 but boost the sound slightly using this custom command -af
dynaudnorm=p=0.94:m=70:s=22
though it won't let me keep the 256k bitrate at the same time as using the command.

Is there a way of getting Staxrip to let me keep the same audio bitrate of 256kbps and use the custom command.

Ps...sorry forgot to mention it will only let me set the bitrate at 224 if I got to 256 it says it's an invalid bitrate.

Last edited by lordalibaski; 26th January 2021 at 23:54.
lordalibaski is offline   Reply With Quote
Old 27th January 2021, 10:48   #3819  |  Link
abahram
Registered User
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 4
Quote:
Originally Posted by fredlkrue View Post
I have figured it out why it fails to create the softlink. in my case AviSynth+ was installed, so I uninstalled it and remove/delete the avisynth.dll file that was left on the system32 folder. Then run StaxRip and all works fine.
you solve my same problem on win10 LTSB . i uninstall it a while ago but never manage to use it in staxRip. delete 2 avisynth.dll C:\Windows\System32 & C:\Windows\SysWOW64 and no nag for creating soft link anymore.
thanks
__________________
abahram
abahram is offline   Reply With Quote
Old 27th January 2021, 15:41   #3820  |  Link
fredlkrue
Registered User
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 35
Quote:
Originally Posted by abahram View Post
you solve my same problem on win10 LTSB . i uninstall it a while ago but never manage to use it in staxRip. delete 2 avisynth.dll C:\Windows\System32 & C:\Windows\SysWOW64 and no nag for creating soft link anymore.
thanks
You're welcome.
fredlkrue is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 15:54.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.