Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > General > Audio encoding

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 14th November 2018, 21:42   #241  |  Link
tebasuna51
Moderator
 
tebasuna51's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Spain
Posts: 5,513
You can remove DN to 5.1 eac3:

E-AC3, 5.1 channels, 0:00:34, 1536kbps, 48kHz, dialnorm: -27dB

Code:
eac3to 51chan_dn.eac3 51chan.eac3
E-AC3, 5.1 channels, 0:00:34, 1536kbps, 48kHz

But to 7.1.eac3 only can renove the DN from the core:

E-AC3, 7.1 channels, 0:01:23, 768kbps, 48kHz, dialnorm: -27dB
(core: AC3, 5.1 channels, 0:01:23, 448kbps, 48kHz, dialnorm: -27dB)


Code:
eac3to 71chan_dn.eac3 71chan.eac3 -> abort
eac3to 71chan_dn.eac3 71chan.eac3 -core
AC3, 5.1 channels, 0:01:23, 448kbps, 48kHz
__________________
BeHappy, AviSynth audio transcoder, in Doom9 forums. NicAudio, BassAudio, audio decoders.
tebasuna51 is offline   Reply With Quote
Old 19th November 2018, 21:14   #242  |  Link
SeeMoreDigital
Life looks better in UHD
 
SeeMoreDigital's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Notts, UK
Posts: 11,409
Hi tebasuna51,

Windows Defender has just reported the following: -



Cheers
__________________
| I've been testing hardware media playback devices and software A/V encoders and decoders since 2001 | My Network Layout & A/V Gear |
SeeMoreDigital is offline   Reply With Quote
Old 7th February 2019, 23:46   #243  |  Link
Overdrive80
Anime addict
 
Overdrive80's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Spain
Posts: 646
Hi, I need save audio files on 32 bitdepth, I think that only ALAC audio encoder supported that bit depth (compression audio). How I could using ALAC with Useac3to? Thanks in advance, Teba.

EDIT: Maybe?--> stdout.wav | refalac - -o audio.m4a
__________________
Intel i7-6700K + Noctua NH-D15 + Z170A XPower G. Titanium + Kingston HyperX Savage DDR4 2x8GB + Nvidia GTX750 2GB DDR5 + SSD Vertex 4 256 GB + Antec EDG750 80 Plus Gold Mod + Corsair 780T Graphite

Last edited by Overdrive80; 7th February 2019 at 23:48.
Overdrive80 is offline   Reply With Quote
Old 8th February 2019, 01:57   #244  |  Link
tebasuna51
Moderator
 
tebasuna51's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Spain
Posts: 5,513
If refalac.exe is in the eac3to/UsEac3to/defined path the sintax is correct.

But I don't know the source, and by default eac3to output stdout.wav in 24 bits int, you can try

stdout.wav -down32 | refalac - -o audio.m4a

To obtain a 32 bits int.
From lossy decoders you can obtain until 64 bits float with the parameter -full, for instance:

eac3to input.ac3 output64float.wav -full

I don't know how obtain 32 bits float.
__________________
BeHappy, AviSynth audio transcoder, in Doom9 forums. NicAudio, BassAudio, audio decoders.
tebasuna51 is offline   Reply With Quote
Old 8th February 2019, 18:49   #245  |  Link
Overdrive80
Anime addict
 
Overdrive80's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Spain
Posts: 646
The source is 32 bit float but, refalac convert directly to 24 bit integer. I think that ALAC does not support 32 bit depth. Any other lossless encoder with support for 32 bit? Thanks.
__________________
Intel i7-6700K + Noctua NH-D15 + Z170A XPower G. Titanium + Kingston HyperX Savage DDR4 2x8GB + Nvidia GTX750 2GB DDR5 + SSD Vertex 4 256 GB + Antec EDG750 80 Plus Gold Mod + Corsair 780T Graphite

Last edited by Overdrive80; 8th February 2019 at 18:56.
Overdrive80 is offline   Reply With Quote
Old 9th February 2019, 10:02   #246  |  Link
tebasuna51
Moderator
 
tebasuna51's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Spain
Posts: 5,513
The float audio samples are only usefull to operate with them (mix, amplify, etc.), after that must be normalized and converted to int samples before to be played (to avoid overflow).

The precission of 32 float (24 bits of mantissa) is, more or less, the same than 24 int. A float format must be converted always to int (normalize first) to lossless encode.

I never see a source of 32 bit float lossless, maybe is a decode of a lossy format.
__________________
BeHappy, AviSynth audio transcoder, in Doom9 forums. NicAudio, BassAudio, audio decoders.
tebasuna51 is offline   Reply With Quote
Old 9th February 2019, 13:29   #247  |  Link
Overdrive80
Anime addict
 
Overdrive80's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Spain
Posts: 646
Quote:
Originally Posted by tebasuna51 View Post
The float audio samples are only usefull to operate with them (mix, amplify, etc.), after that must be normalized and converted to int samples before to be played (to avoid overflow).

The precission of 32 float (24 bits of mantissa) is, more or less, the same than 24 int. A float format must be converted always to int (normalize first) to lossless encode.

I never see a source of 32 bit float lossless, maybe is a decode of a lossy format.
I trying too to encode a 32 bit int with ALAC and result is 24 bit int. Thanks anyway.
__________________
Intel i7-6700K + Noctua NH-D15 + Z170A XPower G. Titanium + Kingston HyperX Savage DDR4 2x8GB + Nvidia GTX750 2GB DDR5 + SSD Vertex 4 256 GB + Antec EDG750 80 Plus Gold Mod + Corsair 780T Graphite
Overdrive80 is offline   Reply With Quote
Old 17th April 2019, 16:42   #248  |  Link
Eleonore
Registered User
 
Join Date: Apr 2019
Posts: 1
hello , sorry my english...

Windows 10 Pro, user Paweł (Polish letters)
UsEac3To choose the test and show me:
"C:\Users\PaweŁ\Desktop\eac3to.exe" -test -progressnumbers -log="C:\Users\PaweŁ\Desktop\UsEac3to\UsEac3To.log"
Processing Info... Please wait or Ctrl+C over CMD window.

The problem is that instead of Paweł, I have PaweŁ
Can you fix it somehow? so that the program would support Polish letters?

Now, when I open UsEac3 it does not work, the program does nothing ...

regards Eleonore
Eleonore is offline   Reply With Quote
Old 17th April 2019, 21:50   #249  |  Link
tebasuna51
Moderator
 
tebasuna51's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Spain
Posts: 5,513
Sorry Eleonore I can't do anything about that.
The unique workaound is create folders to install and work UsEac3to without special letters.
C:\Portable\eac3to\UsEac3to...
__________________
BeHappy, AviSynth audio transcoder, in Doom9 forums. NicAudio, BassAudio, audio decoders.
tebasuna51 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 19:04.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.