Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > Video Encoding > MPEG-4 Encoder GUIs

Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 16th April 2015, 19:20   #4961  |  Link
alrmothe
Registered User
 
Join Date: Mar 2015
Posts: 2
Thank you



Please

add x264 a high 10 profile!!! ( 10 bits depth)

add x265 HEVC a high 10 profile!!! ( 10 bits depth)
alrmothe is offline  
Old 16th April 2015, 19:52   #4962  |  Link
NikosD
Registered User
 
Join Date: Aug 2010
Location: Athens, Greece
Posts: 2,758
Quote:
Originally Posted by alrmothe View Post
Thank you



Please

add x264 a high 10 profile!!! ( 10 bits depth)

add x265 HEVC a high 10 profile!!! ( 10 bits depth)
There are already 10bit executables for both x264 & x265.

You have to go to Tools -> Settings -> System and select the 10 bit executables for H.264 & H.265 builds
__________________
Win 10 x64 (19041.388) - Core i3-9100F - nVidia 1660 (451.67)
HEVC decoding benchmarks
H.264 DXVA Benchmarks for all

Last edited by NikosD; 17th April 2015 at 06:26.
NikosD is offline  
Old 18th April 2015, 15:51   #4963  |  Link
Vulpix
Registered User
 
Join Date: Mar 2015
Posts: 20
I am curious; would it be possible to implement a 2-pass hw encoding mode?
Vulpix is offline  
Old 21st April 2015, 22:20   #4964  |  Link
dvd_maniac
Registered User
 
Join Date: Feb 2002
Location: northeast/usa
Posts: 830
I just upgraded from 1.1.9.0 to 1.2.2.2 beta and I'm having a problem with the width limiter.
Under Options --> Image I set the "Resize slider width" to 768 but when I load a video it defaults to the width of the video and tries to encode that. Most of my videos are 1080i recordings.
I actually have to move the width slider back and forth after loading the video for it to take the limitation.
This would not be a big deal if I only had to encode a video here or there but I usually use the "File Batch" option to encode 20-30 files at a time. Now I have to open each video, move the slider back and forth and then add it to the queue.

Is there something else I am missing to automatically enforce the width limitation besides the resize slider width setting?

Even if there is not... Staxrip is awesome and I am glad there is still ongoing development
dvd_maniac is offline  
Old 23rd April 2015, 18:01   #4965  |  Link
stax76
Registered User
 
Join Date: Jun 2002
Posts: 6,468
I started to work on StaxRip 64-Bit, I don't have a great choice other than dropping 32-Bit altogether, both would simply be too much work to build, too much work to maintain, to many potential problems and too much complexity. I just hope the tools are ready, otherwise I would have too improve my basic C++ skills and work with C++ for a long time.

Quote:
Originally Posted by Vulpix View Post
I am curious; would it be possible to implement a 2-pass hw encoding mode?
Probably yes but only Intel or NVIDIA could do it.

@dvd_maniac

The slider option might generally not be very useful, I think you just miss enabling the resize filter using the checkbox.

Last edited by stax76; 23rd April 2015 at 18:07.
stax76 is offline  
Old 23rd April 2015, 18:48   #4966  |  Link
NikosD
Registered User
 
Join Date: Aug 2010
Location: Athens, Greece
Posts: 2,758
Quote:
Originally Posted by stax76 View Post
I started to work on StaxRip 64-Bit, I don't have a great choice other than dropping 32-Bit altogether, both would simply be too much work to build, too much work to maintain, to many potential problems and too much complexity. I just hope the tools are ready, otherwise I would have too improve my basic C++ skills and work with C++ for a long time.
Welcome back.

I was ready to make you such a suggestion after fixing the last minor bugs of x86 version

Are you going to release any other x86 version or the last one was 1.2.2.2 ?
__________________
Win 10 x64 (19041.388) - Core i3-9100F - nVidia 1660 (451.67)
HEVC decoding benchmarks
H.264 DXVA Benchmarks for all
NikosD is offline  
Old 23rd April 2015, 19:44   #4967  |  Link
stax76
Registered User
 
Join Date: Jun 2002
Posts: 6,468
1.2.2.2 was the last, I hope everything goes well, there will be a new hardware tool (not free).
stax76 is offline  
Old 23rd April 2015, 19:45   #4968  |  Link
NikosD
Registered User
 
Join Date: Aug 2010
Location: Athens, Greece
Posts: 2,758
New HW tool ? What do you mean ?
__________________
Win 10 x64 (19041.388) - Core i3-9100F - nVidia 1660 (451.67)
HEVC decoding benchmarks
H.264 DXVA Benchmarks for all
NikosD is offline  
Old 23rd April 2015, 19:47   #4969  |  Link
stax76
Registered User
 
Join Date: Jun 2002
Posts: 6,468
DGDecIM, it's not free but it's stable and in active development.
stax76 is offline  
Old 23rd April 2015, 19:47   #4970  |  Link
NikosD
Registered User
 
Join Date: Aug 2010
Location: Athens, Greece
Posts: 2,758
Ah..OK
__________________
Win 10 x64 (19041.388) - Core i3-9100F - nVidia 1660 (451.67)
HEVC decoding benchmarks
H.264 DXVA Benchmarks for all
NikosD is offline  
Old 24th April 2015, 14:34   #4971  |  Link
fantasmanegro
Registered User
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 214
Quote:
Originally Posted by stax76 View Post
1.2.2.2 was the last, I hope everything goes well, there will be a new hardware tool (not free).
1.2.2.2 as fas as i know is BETA.... will you release a STABLE version of 1.2.2.2 befere you move to 64bits?
fantasmanegro is offline  
Old 24th April 2015, 14:48   #4972  |  Link
stax76
Registered User
 
Join Date: Jun 2002
Posts: 6,468
Quote:
Originally Posted by fantasmanegro View Post
1.2.2.2 as fas as i know is BETA.... will you release a STABLE version of 1.2.2.2 befere you move to 64bits?
Since 1.2.2.2 no significant bugs have been reported, if there is real demand I could make a 32-Bit maintenance release.
stax76 is offline  
Old 24th April 2015, 15:45   #4973  |  Link
fantasmanegro
Registered User
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 214
Quote:
Originally Posted by stax76 View Post
Since 1.2.2.2 no significant bugs have been reported, if there is real demand I could make a 32-Bit maintenance release.
we will be very glad if you do that.
fantasmanegro is offline  
Old 25th April 2015, 11:32   #4974  |  Link
aegisofrime
Registered User
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 462
Quote:
Originally Posted by stax76 View Post
DGDecIM, it's not free but it's stable and in active development.
Oh? That's interesting. Last I heard DGDecIM was abandoned due to Donald Graft complaining about the lack of support from Intel. Has he picked it up again?
aegisofrime is offline  
Old 25th April 2015, 11:54   #4975  |  Link
stax76
Registered User
 
Join Date: Jun 2002
Posts: 6,468
Quote:
Originally Posted by aegisofrime View Post
Oh? That's interesting. Last I heard DGDecIM was abandoned due to Donald Graft complaining about the lack of support from Intel. Has he picked it up again?
I've not followed it in detail, here is the thread:

http://rationalqm.us/board/viewtopic.php?f=5&t=371
stax76 is offline  
Old 26th April 2015, 05:49   #4976  |  Link
aegisofrime
Registered User
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 462
Quote:
Originally Posted by stax76 View Post
I've not followed it in detail, here is the thread:

http://rationalqm.us/board/viewtopic.php?f=5&t=371
Thanks for the link! Will give it a read.

BTW, would you consider adding support for the new Quick Sync encoder Q264?
aegisofrime is offline  
Old 26th April 2015, 09:25   #4977  |  Link
stax76
Registered User
 
Join Date: Jun 2002
Posts: 6,468
Quote:
Originally Posted by aegisofrime View Post
Thanks for the link! Will give it a read.

BTW, would you consider adding support for the new Quick Sync encoder Q264?
I've not yet looked at Q264, QSVEncC seems to be pretty solid.

Users can integrate any CLI encoder into StaxRip, it's not really difficult, the next alpha will have 4 CLI examples including one that uses piping and one using 2 pass, all necessary macros and other things can be seen in the examples:

The CLI encoder supports multiline for multiple passes.

Code:
"%app:x264%" --pass 1 --bitrate %video_bitrate% --stats "%working_dir%%target_name%.stats" --output NUL "%avs_file%"
"%app:x264%" --pass 2 --bitrate %video_bitrate% --stats "%working_dir%%target_name%.stats" --output "%encoder_out_file%" "%avs_file%"
And it support piping and everything else possible in bat files, if there is a line break or piping symbol it's interpreted as bat file.

Code:
"%app:ffmpeg%" -i "%avs_file%" -f yuv4mpegpipe -pix_fmt yuv420p - | "%app:NVEncC%" --sar %target_sar% -c h265 --y4m --cqp 36 -i - -o "%encoder_out_file%"
Code:
"%app:DivX265%" -i "%avs_file%" -o "%encoder_out_file%" -br %video_bitrate% -10
Quote:
"%app:xvid_encraw%" -i "%avs_file%" -avi "%encoder_out_file%" -par %target_sar% -single -cq 2 -smoother 0 -max_key_interval 250 -nopacked -vhqmode 4 -qpel -lumimasking -notrellis -max_bframes 1 -bvhq -bquant_ratio 162 -bquant_offset 0 -threads 1

Last edited by stax76; 26th April 2015 at 09:34.
stax76 is offline  
Old 5th May 2015, 16:14   #4978  |  Link
Br4twurscht
Registered User
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 5
Hi,

I really like StaxRip. Great work!

But currently I try to remux mkv's to mp4's and it will not work. I used "Just Mux" at Video and Audio and set the container to mp4.

But the there is a hint: "The encoder outputs: 'mkv' but the container 'MP4' supports only avi, ac3, mp4, m4a, 264, h264, avc, 265, h265, hevc, mp2, mpa, mp3." And I can't ignore this hint.
The problem is, that the h264 video stream (encoded with x264) isn't demuxed while adding the mkv. And I can't find an option to force to demux the video stream.

I know that it would be possible to demux the video directly on console with eac3to and mux it with mp4Box or Yamb. But for a batch it would be nice to using StaxRip. And I don't like MkvToMp4 because it reencodes the audio stream.

Best regards
Br4twurscht
Br4twurscht is offline  
Old 5th May 2015, 16:35   #4979  |  Link
stax76
Registered User
 
Join Date: Jun 2002
Posts: 6,468
Hi, you cannot expect much from mp4box, it has so many shortcomings that it hurts. What you are asking for has however been requested 2-3 times so I've put this on the todo list now.
stax76 is offline  
Old 7th May 2015, 06:49   #4980  |  Link
lotnybartek
Registered User
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 21
Quote:
Originally Posted by stax76 View Post
DGDecIM, it's not free but it's stable and in active development.
Would I be able with this new tool to HW decoding?

So I'd decode using your new tool and encode with QSVenc?

When you're going to release it?
lotnybartek is offline  
Closed Thread

Tags
gui, h.264, h.265, hevc, mkv, x264, x265

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 07:24.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.