Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > (HD) DVD, Blu-ray & (S)VCD > One click suites for DVD backup and DVD creation

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 25th June 2013, 20:22   #2301  |  Link
Reino
Registered User
 
Reino's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 667
Quote:
Originally Posted by qyot27 View Post
Chances are that you'd see a fully-fledged error message video if you tried playing the script in Windows Media Player 6.4
Why didn't I think of that?! This is what MPC-BE returns (absolutely no WMP on my computer!):
Code:
I don't know what "ruturn" means
(jdl-util.avsi, line 492)
(C:\Program Files\Media\AVStoDVD\Lib\A2DInfo.avsi, line 11)
(D:\Trouwerij\AVSInfo.avs, line 2)
Wtf?! jdl-util.avsi resides in Avisynth's plugin-dir, and yes, it seems it has a typo at line 492, but although I can't see anything fishy going on in A2DInfo.avsi, does it scan my entire Avisynth's plugin-dir for syntax errors or something?

After correcting the typo in jdl-util.avsi:
Code:
AVS2AVI v1.39 (c) 2002-2004:
Christophe Paris, David Leatherdale, int21h, Moitah
http://www.avs2avi.org/

Source:
  * Filename: "D:\Geele Bosch\Trouwerij\AVSInfo.avs"
  * FourCC: YV12
  * Frames: 250
  * Resolution: 1920x1080
  * Frame rate: 2.841 FPS
Compressor:
  * No Recompression
Destination:
  * Format: Null
  * Pass 1/1: Finished in 00:00:37.103 (6.74 FPS)
  * Frames: 250 (250 keyframes)
  * Size: 741.58 MB
...and AVStoDVD can open the script as well.

@ cweb: Running Avisynth 2.6.0 Alpha 4 [130114] I encoded the wedding shots with HCenc (2-pass) without any problems.
__________________
My hobby website

Last edited by Reino; 25th June 2013 at 20:27.
Reino is offline   Reply With Quote
Old 25th June 2013, 20:31   #2302  |  Link
cweb
Registered User
 
cweb's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: The Pandorica
Posts: 527
Quote:
Originally Posted by MrC View Post
@cweb

thanks for the feedback about FFmpeg/HCenc. Pls keep us informed if you get other issues with AviSynth 2.6.



Bye
thanks .. I will.
__________________
PC specs for bug reports: Athlon 64-bit Phenom II X6 2.8Ghz Win7/Linux PCI express NVIDIA GTX 285 graphics card
http://twitter.com/cwebdesign
cweb is offline   Reply With Quote
Old 25th June 2013, 23:30   #2303  |  Link
qyot27
...?
 
qyot27's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Florida
Posts: 1,268
Quote:
Originally Posted by MrC View Post
@qyot27

actually Avs2Avi can be easily replaced with FFmpeg for NULL output encoding. Will do.
Another option would be AVSMeter, as its output is roughly similar to avs2avi's. Example:
Code:
AVSMeter 1.5.2 by Groucho2004
AviSynth 2.60, build:May 16 2012 [03:31:34]
Active MT Mode: 0

Number of frames:                  6681
Length (hhh:mm:ss.ms):    000:04:27.240
Frame width:                        720
Frame height:                       480
Framerate:                       25.000 (25000/1000)
Colorspace:                        YV12

Frames processed:                28 (0 - 27)
FPS (min | max | average):       4.96 | 10.42 | 6.43
CPU usage (average):             93%
Thread count:                    1
Physical Memory usage (peak):    95 MB
Virtual Memory usage (peak):     103 MB
Time (elapsed):                  000:00:04.357
Using post-March 21st builds of FFmpeg has one glaring caveat concerning AviSynth: 2.5.8 doesn't like it one bit, and any source loading filter causes 2.5.8 to crash with the new demuxer. 2.6 and AvxSynth (the latter has no bearing on AVStoDVD) have no problems with it. This would also include the upcoming release of FFmpeg 1.3, unless the 2.5.8 issue either gets fixed in the interim or it's something further down inside of FFmpeg (or libavformat) that requires some other change to cope with it.

A way of getting around this I guess would be to query AviSynth, and if 2.5.7 or 2.5.8 is detected, fall back to an older version of FFmpeg that uses the old demuxer (point release 1.2.1 would be a good candidate, IMO). Either that or use it as an excuse to make people upgrade to 2.6, but that's mean and a little lopsided since x264 uses the same type of dynamic loading method that FFmpeg is now using, and it has no problems with 2.5.8.

Last edited by qyot27; 25th June 2013 at 23:32.
qyot27 is online now   Reply With Quote
Old 26th June 2013, 12:35   #2304  |  Link
MrC
AVStoDVD Dev
 
MrC's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Italy
Posts: 1,302
@qyot27

thanks for pointing to AVSMeter and for the info on recent FFmpeg builds. Luckily (my laziness...) the FFmpeg package currently shipped with AVStoDVD is dated Nov 2012, prior release 1.1.



Bye
__________________
MrC

AVStoDVD Homepage
AVStoDVD @ Doom9 Forum
MrC is offline   Reply With Quote
Old 28th June 2013, 17:59   #2305  |  Link
Big Vern
Registered User
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 89
Mr C.
I had to do a fresh install of windows 7 64bit ultimate. Now, when I try to use AVStoDVD 2.7.0, HCenc just sits there and does nothing for about 15 seconds, then it says its not responding. I have tried the latest versions of ffdshow and haali splitter. I even uninstalled them and AVStoDVD, rebooted, then used everything from your package, and HCenc is still hanging and not responding. I cannot for the life of me fathom out what has gone wrong? Is there a config file or something I can upload that you can look at to see if there is any conflicting software? I have not installed new from what I was using 2 days ago when AVStoDVD was working great.

Any help greatly appreciated.

Regards...

***EDIT***
Sorted, forgot to run "Win7DSFilterTweaker". All is good now

Last edited by Big Vern; 29th June 2013 at 10:40.
Big Vern is offline   Reply With Quote
Old 2nd July 2013, 23:43   #2306  |  Link
manolito
Registered User
 
manolito's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Berlin, Germany
Posts: 2,978
Quote:
Originally Posted by MrC View Post
@CoRoNe

it seems you have found a nice bug in the 2.7.0 release!

The AviSynth script becomes red when the user changes something and it is inteded to be used instead of auto script. This feature is unfortunately broken in 2.7.0 release (it works until 2.6.0).

Any news on this?
FYI I just did a conversion using a slightly edited AviSynth script, and this edited script was in fact used for the conversion (according to the log file). So I guess this feature is at least partly working in version 2.7.0


Cheers
manolito
manolito is offline   Reply With Quote
Old 3rd July 2013, 21:46   #2307  |  Link
MrC
AVStoDVD Dev
 
MrC's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Italy
Posts: 1,302
Quote:
Originally Posted by manolito View Post
Any news on this?
Half way 2.7.0 hotfix, half way 2.7.1 alpha



Bye
__________________
MrC

AVStoDVD Homepage
AVStoDVD @ Doom9 Forum
MrC is offline   Reply With Quote
Old 3rd July 2013, 23:56   #2308  |  Link
manolito
Registered User
 
manolito's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Berlin, Germany
Posts: 2,978
Thanks, already doing a conversion with it...


Cheers
manolito
manolito is offline   Reply With Quote
Old 5th July 2013, 21:44   #2309  |  Link
manolito
Registered User
 
manolito's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Berlin, Germany
Posts: 2,978
Quote:
Originally Posted by MrC
@CoRoNe

it seems you have found a nice bug in the 2.7.0 release!

The AviSynth script becomes red when the user changes something and it is inteded to be used instead of auto script. This feature is unfortunately broken in 2.7.0 release (it works until 2.6.0).
Quote:
FYI I just did a conversion using a slightly edited AviSynth script, and this edited script was in fact used for the conversion (according to the log file). So I guess this feature is at least partly working in version 2.7.0

Sorry, I spoke too soon, the current 2.7.1 alpha does not fix the issue...

The general log file for the conversion tells me that the edited AviSynth script was used, but the individual .avs files show that this is not true.

Going back to 2.6.0 for the moment...


Cheers
manolito
manolito is offline   Reply With Quote
Old 10th July 2013, 20:55   #2310  |  Link
MrC
AVStoDVD Dev
 
MrC's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Italy
Posts: 1,302
@manolito

the summer is tragic... New hotfix



Bye
__________________
MrC

AVStoDVD Homepage
AVStoDVD @ Doom9 Forum
MrC is offline   Reply With Quote
Old 11th July 2013, 00:41   #2311  |  Link
manolito
Registered User
 
manolito's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Berlin, Germany
Posts: 2,978
Quote:
Originally Posted by MrC View Post
@manolito

the summer is tragic...
Really this tragic? Are you talking just about the weather or the general political situation or the fact that all of us are spied upon by the Americans and the British?

Whatever, no need to get too depressed. The new hotfix works beautifully, the edited AviSynth script is now really executed...


Thanks a lot,

Cheers
manolito
manolito is offline   Reply With Quote
Old 11th July 2013, 11:20   #2312  |  Link
MrC
AVStoDVD Dev
 
MrC's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Italy
Posts: 1,302
It was a mention to a 90's dance song "The summer is magic".

BTW, for some personal reasons, this is a really tough period: I would deserve more time to AVStoDVD, but recently I just can give some support on the forums.



Bye
__________________
MrC

AVStoDVD Homepage
AVStoDVD @ Doom9 Forum
MrC is offline   Reply With Quote
Old 11th July 2013, 16:34   #2313  |  Link
manolito
Registered User
 
manolito's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Berlin, Germany
Posts: 2,978
Hi MrC,
I am very sorry to hear this. I hope you and your family are in good health. All my best wishes...

Cheers
manolito
manolito is offline   Reply With Quote
Old 19th July 2013, 03:02   #2314  |  Link
Sparktank
47.952fps@71.928Hz
 
Sparktank's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 938
Run-time error '383'

An interesting issue I came across recently.

The Short Story:
Problem: Portable (NoInstall) will not start.
Symptom: "Run-time error '383' 'Text' property is read-only"
Solution: install A2D (of the same version that matches the portable version and then the portable version will run).

AviSynth versions:
  1. AviSynth 2.5.8 then...
  2. AviSynth 2.6.0 Alpha4 [Jan 14th, 2013] (IanB)
  3. Avisynth 2.6 MT [2013.03.09] (SEt)

FFDshow version:
K-Lite Mega Codec Pack 9.9.5 [ffdshow 1.3.4513]

User Accounts:
One only, me, the Administrator (so no need to run with elevated privileges).

The LONG Story:

I had to reformat, reinstall my Windows XP machine (x86, SP3) but after doing the long-winded MS updates and getting around to reinstalling all my programs...

I went to setup the NoInstall (portable) version of AVStoDVD 2.7.0 (stable).
I've never really installed it before. I've always used the portable version and updated some of the libraries manually.
Normally, updating libraries (ffmpeg, etc) didn't cause any compatibility issues with using A2D.

But for the longest time, I've been getting a "Run-time error '383' 'Text' property is read-only" error.
I've seen several in this forum and in the comment section on the VideoHelp mirrored page commenting on the same issue.
I know it doesn't offer much in itself as to what the problem is.

Extensive google searches shows it has something to do with one of the dialogue/pop-up boxes in VB6.
I do have the VB6 control placed and registered. I even unregistered and reregistered it.

I saw one search result where you suggested to delete the registry and let itself recreate the registry key for the '383' error.
I've checked the registry for any AVStoDVD keys and made sure to delete them and let A2D rewrite them.
I did registry cleaning/defragging and deleted the manually updated components went back to the original NoInstall archive.

I tried using older portable versions: 2.6.0, 2.5.0.

I also tried to right-click on the portable program and try with different "compatibility" settings.
Nothing.

I also tried to right-click on the portable program and try running the program with different privilege settings.
"Run as..." > Current User > [no] Protect my computer...
Nothing.
"Run as..." > Current User > [yes] Protect my computer...
The splash screen showed up and then nothing.
The task manager showed the program was running at nearly 95% CPU usage.
I had to terminate the process forcibly.

I couldn't get anything to work.

Until!

Finally, I decided, as a last resort, to run the installer for A2D with the latest stable version that matches the latest stable portable version.
All extra installations were left blank due the components already being installed.
However, just for safe measure, I checked the VB6 control to make an "official" install of the VB6 control.

Success!

After installation, I was able to start the program and finally see the opening quick selection!
I then went into the installed program and set up all the program settings to my preference and then closed it.
I ran the portable version and it ran successfully as well!

I have no idea if uninstalling A2D will affect the portable version or not.
I'll test that after I convert some movies.
I guess the portable version wouldn't write anything to the registry?

I thought I might post this in case others with the same 383 error might get a better idea of how to go about troubleshooting their own problem.
I have no idea if it's exclusive to only portable versions or if having it previously installed has any effect.

That's all the information I can provide, too.
I don't have any debuggers or diagnostic utilities to help narrow down the cause for the 383 error.


Hope that helps and hope you're doing well.

Since I lost the usability of the front-end to A2D, I've been toying with HCenc using the .ini and some avs scripts.
'Twas a fun learning experience, lol.

On a side note, there was a few instances where I noticed the visual quality had dropped significantly and something happened between the first pass and the final encoding pass.
I'm not sure what it was, nor do I remember how my scripting was back then.
But I remember doing some 10 minute tests and used the *LOSSLESS switch in the manual HCenc encoding.
Quality was retained from the initial pass to the encoding pass.

Though, I imagine my scripting back then was very amateurish which resulted in the quality loss between the two passes.

Although, the lossless switch does take up a lot of GB in file size (not for everyone), but...

Request:
Can we get the option to use the *LOSSLESS switch in HCenc?
Maybe an option to set the lossless path as well?

Thanks, again for everything you've put into this bundle.
__________________
Win10 (x64) build 18362| GPU Caps Viewer 1.42.4.0
NVIDIA GeForce GTX 1060 3GB (GP106) 3071MB/GDDR5 | (r435_95-4)
NTSC | DVD: R1 | BD: A
Intel Xeon X5660 @2.80GHz

Last edited by Sparktank; 19th July 2013 at 03:05.
Sparktank is offline   Reply With Quote
Old 19th July 2013, 12:53   #2315  |  Link
MrC
AVStoDVD Dev
 
MrC's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Italy
Posts: 1,302
@Spartank

thanks for the detailed report!

the "Run-time error '383' 'Text' property is read-only" VB6 message happens when the program is trying to set an invalid value to a control, i.e. a ComboBox or a TabStrip or an ItemList.

During startup AVStoDVD looks if there is the HKCU/Software/AVStoDVD registry key and try to load the preferences values written in that key.

If in the AVStoDVD registry key are stored invalid values (because of user tweaking them or due to old version preferences values no more supported), then the error msg pop out.

That's why, in case of those errors, I usually suggest to uninstall the previous versions using the uninstaller or by manually delete the reg key if the portable version is used. Moreover there is the 'Options'/'Restore Default Preferences' command that roughly delete the reg key.

About the *LOSSLESS command in HCenc, do you know that you can easily add it the the HCenc ini script by activating the 'Edit Command Parameters at runtime' option?



Bye
__________________
MrC

AVStoDVD Homepage
AVStoDVD @ Doom9 Forum

Last edited by MrC; 19th July 2013 at 12:59. Reason: Typo
MrC is offline   Reply With Quote
Old 20th July 2013, 00:15   #2316  |  Link
Sparktank
47.952fps@71.928Hz
 
Sparktank's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 938
Quote:
Originally Posted by MrC View Post
'Edit Command Parameters at runtime'
:facepalm:

Haha, I somehow managed to completely look past that and see it only as a cosmetic design.

Thanks for the reminder.

EDIT: Also, thanks for the detailed explanation. Best so far from all the google searches.
__________________
Win10 (x64) build 18362| GPU Caps Viewer 1.42.4.0
NVIDIA GeForce GTX 1060 3GB (GP106) 3071MB/GDDR5 | (r435_95-4)
NTSC | DVD: R1 | BD: A
Intel Xeon X5660 @2.80GHz

Last edited by Sparktank; 20th July 2013 at 00:23.
Sparktank is offline   Reply With Quote
Old 28th July 2013, 11:43   #2317  |  Link
Big Vern
Registered User
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 89
Mr. C or anyone else.
Does Cinema Craft Encoder work with this tool? I did search the thread for cinema craft encoder but got only 2 references, and no answer as to whether it does or not.

Regards...
Big Vern is offline   Reply With Quote
Old 28th July 2013, 12:51   #2318  |  Link
Sparktank
47.952fps@71.928Hz
 
Sparktank's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 938
Quote:
Originally Posted by Big Vern View Post
Mr. C or anyone else.
Does Cinema Craft Encoder work with this tool? I did search the thread for cinema craft encoder but got only 2 references, and no answer as to whether it does or not.

Regards...
You actually have to search using quotes for "CCE" (as it is less than four letters).

But it was no longer supported since version 1.2.0.

Quote:
Originally Posted by MrC View Post
@Marvel

thanks for your good opinion. About CCE, support to it has been discontinued since release 1.2.0 (November 2007) because I have chosen to support only free software, and I have no plan to reintroduce it. Sorry.



Bye
__________________
Win10 (x64) build 18362| GPU Caps Viewer 1.42.4.0
NVIDIA GeForce GTX 1060 3GB (GP106) 3071MB/GDDR5 | (r435_95-4)
NTSC | DVD: R1 | BD: A
Intel Xeon X5660 @2.80GHz
Sparktank is offline   Reply With Quote
Old 30th July 2013, 16:50   #2319  |  Link
MrC
AVStoDVD Dev
 
MrC's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Italy
Posts: 1,302
AVStoDVD release 2.7.1 is available.

Change log:

- Some bugs fixed
- Added errors check just after IDX/SUB and SRT subtitles external files loading
- Added 'Fix IDX' routine for IDX/SUB subtitles
- Added assets folder free disc space check at project start up
- Added 'Full Preview' option in DVD Menu Editor
- Replaced Avs2Avi with FFmpeg for NULL encoding purposes (Avs2Avi has been actually removed from AVStoDVD package)
- Improved ReadAVSInfo routine
- Improved 'Open Project' routine (now it detects media files as wrong input and switch to 'Add Title' routine)
- Improved 'Fix SRT' routine for authored subtitles
- Improved ASS subtitles parsing routine
- Improved log activity



Bye
__________________
MrC

AVStoDVD Homepage
AVStoDVD @ Doom9 Forum
MrC is offline   Reply With Quote
Old 31st July 2013, 17:32   #2320  |  Link
Big Vern
Registered User
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 89
Trying to convert to DVD9 dual-layer and keep getting this error in ImgBurn.

It happens every time I try and do a dual-layer disc, DVD5s are fine! Am I missing an option here to set the layer break in AVStoDVD?
Attached Images
 

Last edited by Big Vern; 31st July 2013 at 17:41.
Big Vern is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 20:56.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.