Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > (HD) DVD, Blu-ray & (S)VCD > One click suites for DVD backup and DVD creation

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 14th February 2009, 10:07   #701  |  Link
MrC
AVStoDVD Dev
 
MrC's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Italy
Posts: 1,292
Yes, AVStoDVD support both motion background with audio AND motion thumbnails for titles.

Just select 'Settings'/'DVD Menu'/'Select DVD Menu Style' and put 'Motion DVD Menu'. Then play with DVD Menu window.



Bye

P.S. Do not cross post with VideoHelp, just put a link to this or that thread.
__________________
MrC

AVStoDVD Homepage
AVStoDVD @ Doom9 Forum
MrC is offline   Reply With Quote
Old 16th February 2009, 01:00   #702  |  Link
Milardo
Registered User
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 115
Okay.

Is it possible to for you to make so that I or anybody can type in the path of the location of like avisynth or portable imgburn? Also how about putting the size of video in number format so people know what the size really is? How about a full abort command if you want to completely stop the encoding process? Is there a way to change the bitrates of the menu? Sorry if I have so many suggestions it is just that I'm trying to make AVStoDVD even better. By the way how do I make it so the menu has more than one page? The thumbnails keep stacking up on one another. Also, when editing video titles, the video bitrate doesn't match the ones in settings tab, however the audio bitrate matches the settings tab. Also, why is it that there is a average and max bitrate for video? Can't there just be one bitrate (cbr) for video like the way the audio is set up?

Last edited by Milardo; 16th February 2009 at 04:20.
Milardo is offline   Reply With Quote
Old 16th February 2009, 20:33   #703  |  Link
MrC
AVStoDVD Dev
 
MrC's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Italy
Posts: 1,292
Quote:
Originally Posted by Milardo View Post
Is it possible to for you to make so that I or anybody can type in the path of the location of like avisynth or portable imgburn?
Why, what's the problem with them? AVStoDVD finds their path from the win registry.

Quote:
Originally Posted by Milardo View Post
Also how about putting the size of video in number format so people know what the size really is?
Not understood. Please clarify better.

Quote:
Originally Posted by Milardo View Post
How about a full abort command if you want to completely stop the encoding process?
What do you mean for "full abort"? I cannot abort the execution of other tools.

Quote:
Originally Posted by Milardo View Post
Is there a way to change the bitrates of the menu? By the way how do I make it so the menu has more than one page?
Next release will (probably) have those features.

Quote:
Originally Posted by Milardo View Post
Also, when editing video titles, the video bitrate doesn't match the ones in settings tab, however the audio bitrate matches the settings tab. Also, why is it that there is a average and max bitrate for video? Can't there just be one bitrate (cbr) for video like the way the audio is set up?
Clearly you have not understood the purpose of 'Settings'/'Encoding' & 'Settings'/'AudioVideo' tabs. Do read the help section (press F1) and, if you have time, make a search in this thread. Then if your questions are not answered, come back here.



Bye
__________________
MrC

AVStoDVD Homepage
AVStoDVD @ Doom9 Forum
MrC is offline   Reply With Quote
Old 17th February 2009, 05:25   #704  |  Link
Milardo
Registered User
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 115
No problem with them just wanted to use the portable imgburn, so to do that it would be necessary to be able to type in the path of the portable imgburn exe file.

Video size- VCD=352x240 etc.

For example when encoding you wanted to change something there should be a full abort button to completely stop the entire process of encoding and go back to the main screen.

I'm just comparing it to my Honestech DVD authoring studio program which has just one setting for video bitrate, which makes it easier to use I think.
Milardo is offline   Reply With Quote
Old 17th February 2009, 17:32   #705  |  Link
carlmart
Carlos Martinez
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 287
Just now did I find this specific AVStoDVD forum.

My question is something about version 2.1.3, but it may apply on the new version.

Can I use any Avisynth plug in with AVStoDVD or only a few of them, those listed as:

Script Shortcuts" (AviSynth filters):
- Crop allows you to crop excess pixels off of each frame
- Vertical Resize allows you to vertically enlarge/reduce the aspect ratio
- Trim allows you to select only an interval between video frames
- Tweak allows you to adjust the video hue, saturation, brightness, and contrast
- Delay Audio allows you to set a delay/advance between audio and video sources
- Amplify Audio allows you to amplify audio Track by amount.

Now I am thinking it is so. Is that right?
carlmart is offline   Reply With Quote
Old 17th February 2009, 21:36   #706  |  Link
MrC
AVStoDVD Dev
 
MrC's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Italy
Posts: 1,292
Quote:
Originally Posted by Milardo View Post
No problem with them just wanted to use the portable imgburn, so to do that it would be necessary to be able to type in the path of the portable imgburn exe file.
Does exist a "portable" version of ImgBurn? If yes, is it located by AVStoDVD (go to 'Settings'/'Info'/'Software Info')?

Quote:
Originally Posted by Milardo View Post
Video size- VCD=352x240 etc.
Ok, got it. I can add a label/tip on the right.

Quote:
Originally Posted by Milardo View Post
For example when encoding you wanted to change something there should be a full abort button to completely stop the entire process of encoding and go back to the main screen.
You have just to close the running app. In most cases, AVStoDVD will stop the process.



Bye
__________________
MrC

AVStoDVD Homepage
AVStoDVD @ Doom9 Forum
MrC is offline   Reply With Quote
Old 17th February 2009, 21:38   #707  |  Link
MrC
AVStoDVD Dev
 
MrC's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Italy
Posts: 1,292
Quote:
Originally Posted by carlmart@centroin.com.br View Post
Just now did I find this specific AVStoDVD forum.

My question is something about version 2.1.3, but it may apply on the new version.

Can I use any Avisynth plug in with AVStoDVD or only a few of them, those listed as:

Script Shortcuts" (AviSynth filters):
- Crop allows you to crop excess pixels off of each frame
- Vertical Resize allows you to vertically enlarge/reduce the aspect ratio
- Trim allows you to select only an interval between video frames
- Tweak allows you to adjust the video hue, saturation, brightness, and contrast
- Delay Audio allows you to set a delay/advance between audio and video sources
- Amplify Audio allows you to amplify audio Track by amount.

Now I am thinking it is so. Is that right?
Hi Calmart and welcome here.

you can add as many plugin as you want. But you have to manually edit the script: toggle off 'Auto AviSynth Script' and write directly in the textbox.

The shorcuts you have listed are just... shortcuts to very popular internal AviSynth filters.



Bye
__________________
MrC

AVStoDVD Homepage
AVStoDVD @ Doom9 Forum
MrC is offline   Reply With Quote
Old 17th February 2009, 22:28   #708  |  Link
carlmart
Carlos Martinez
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 287
Quote:
Originally Posted by MrC View Post
Hi Calmart and welcome here.

you can add as many plugin as you want. But you have to manually edit the script: toggle off 'Auto AviSynth Script' and write directly in the textbox.

The shorcuts you have listed are just... shortcuts to very popular internal AviSynth filters.
That's OK. I know that. I already untoggled the "Auto" box and corrected the 16:9 ratio on another film.

But which is the way the script should be written there:

Like this: Video = Video.RePAL()

Or like this: RePAL()

Should I write down where the plug in is, like:

LoadCPlugin("C:\Path\To\repal.dll")

I am getting "script error" messages when I try to use some scripts, like LimitedSharpenFaster.

Last edited by carlmart; 17th February 2009 at 22:38.
carlmart is offline   Reply With Quote
Old 17th February 2009, 23:09   #709  |  Link
MrC
AVStoDVD Dev
 
MrC's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Italy
Posts: 1,292
Put
Code:
LoadCPlugin("C:\Path\To\repal.dll")
at the beginning of the script (line 1) and
Code:
Video = Video.RePAL()
in the Video section, i.e. after "Video = Video.ConvertToYV12"



Bye
__________________
MrC

AVStoDVD Homepage
AVStoDVD @ Doom9 Forum
MrC is offline   Reply With Quote
Old 17th February 2009, 23:38   #710  |  Link
Milardo
Registered User
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 115
Here is where I downloaded portable imgburn.

http://www.softpedia.com/get/PORTABL...-ImgBurn.shtml

How do I get AVStoDVD to locate it?
Milardo is offline   Reply With Quote
Old 18th February 2009, 01:59   #711  |  Link
carlmart
Carlos Martinez
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 287
When I load this script:

LoadPlugin("C:\video\AviSynth 2.58\plugins\Yadifmod.dll")
Video = Video.Yadifmod(Mode=1,Order=1)

I get a message saying:

"args must be clips".

As I am not familiar yet with Avisynth scripts, it sounds like chinese to me. What do I have to write to make it work?
carlmart is offline   Reply With Quote
Old 18th February 2009, 05:29   #712  |  Link
wg
Registered User
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 78
Thanks for the new version. I'd like to add a background to my subtitles(Preferably a transparent box) , how do I enable this in the Subtitle Creator Data Profile?

Thanks In Advance.
wg is offline   Reply With Quote
Old 18th February 2009, 17:39   #713  |  Link
MrC
AVStoDVD Dev
 
MrC's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Italy
Posts: 1,292
Quote:
Originally Posted by Milardo View Post
Here is where I downloaded portable imgburn.

http://www.softpedia.com/get/PORTABL...-ImgBurn.shtml

How do I get AVStoDVD to locate it?
Sorry for asking again, but, what are the differences between standard ImgBurn and portable ImgBurn? Does portable ImgBurn not make use of Windows Registry?



Bye
__________________
MrC

AVStoDVD Homepage
AVStoDVD @ Doom9 Forum
MrC is offline   Reply With Quote
Old 18th February 2009, 17:40   #714  |  Link
MrC
AVStoDVD Dev
 
MrC's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Italy
Posts: 1,292
Quote:
Originally Posted by carlmart@centroin.com.br View Post
When I load this script:

LoadPlugin("C:\video\AviSynth 2.58\plugins\Yadifmod.dll")
Video = Video.Yadifmod(Mode=1,Order=1)

I get a message saying:

"args must be clips".

As I am not familiar yet with Avisynth scripts, it sounds like chinese to me. What do I have to write to make it work?
Post here the full script and we will try to edit it together



Bye
__________________
MrC

AVStoDVD Homepage
AVStoDVD @ Doom9 Forum
MrC is offline   Reply With Quote
Old 18th February 2009, 17:45   #715  |  Link
MrC
AVStoDVD Dev
 
MrC's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Italy
Posts: 1,292
Quote:
Originally Posted by wg View Post
Thanks for the new version. I'd like to add a background to my subtitles(Preferably a transparent box) , how do I enable this in the Subtitle Creator Data Profile?

Thanks In Advance.
Really do not know. My knowledge of SubtitleCreator is not that deep... You should ask to Doom9 subtitles section.

Profiles can be located at "C:\Program files\AVStoDVD Dev\SubtitleCreator\Data\Profiles.xml". Be careful to modify that file.



Bye
__________________
MrC

AVStoDVD Homepage
AVStoDVD @ Doom9 Forum
MrC is offline   Reply With Quote
Old 18th February 2009, 22:27   #716  |  Link
carlmart
Carlos Martinez
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 287
More comings and goings.

I am using the following script for a conversion:

LoadCplugin("C:\video\AviSynth 2.58\plugins\Yadif.dll")
Video = Video.Yadif(Mode=1,Order=1)
Video = Video.Tweak(Sat=1.1)
Video = Video.ConvertToYV12
Video = Video.Lanczos4Resize(720,480,0,66,0,-66)

Differently from others I tried, this one showed no errors.

The Preview plays very well and better than the original. But the resultant file, which should be 104 minutes long came out 260 minutes long.

What might be happening?
carlmart is offline   Reply With Quote
Old 19th February 2009, 03:38   #717  |  Link
Milardo
Registered User
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 115
Oh I haven't actually tried the portable one yet, but when I do I will see if it does make an entry in windows registry.
Milardo is offline   Reply With Quote
Old 19th February 2009, 11:16   #718  |  Link
carlmart
Carlos Martinez
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 287
Apparently Yadif mode=1 is a bobber, so frame rate is doubled. Then you have to use repal to bring it back down.

But when I tried this correction AVStoDVD stopped before converting it. The log file I got was this:

<18/02/2009 21:58:42>
START PROCESS
<>

<18/02/2009 21:58:42>
DVD SETTINGS
DVD Titles number: 1
DVD Video Standard: NTSC
DVD Size: 4435/4435 MB (100%)
DVD Output Setup: MPEG2 Streams

Delete Temp Process Files: Yes
Delete Working Files: Yes
Edit Command Parameters: No
Save Log file: Yes
Output Folder: D:\Temp
<>

<18/02/2009 21:58:42>
TITLE 1 SOURCE FILES
Video: D:\Inconscientes\VideoFile.m2v
Info: MPEG-2 Video - 4959 kbps - 720x480 - DAR 1,333 - 29,97 fps - TFF - 1:44:16 hours - 187492 frames
Audio:
Info:
Subs:
[MediaInfoLib - v0.7.8]
<>

<18/02/2009 21:58:42>
AVISYNTH SCRIPT
Import("C:\Video\AVStoDVD\Lib\A2DSource.avsi")

Video = A2DVideoSource("D:\Inconscientes\VideoFile.m2v", CacheFolder = "C:\DOCUME~1\Carlos\CONFIG~1\Temp")
LoadCplugin("C:\video\AviSynth 2.58\plugins\Yadif.dll")
Video = Video.Yadif(Mode=1,Order=1)
Loadplugin("C:\video\AviSynth 2.58\plugins\repal.dll")
Video = Video.rePAL()
Video = Video.ConvertToYV12
Video = Video.Lanczos4Resize(720,480,0,66,0,-66)

Return Video
<>

<18/02/2009 21:58:42>
START VIDEO ENCODING OPERATIONS
Encoding Profile: HCenc VBR 2-pass
Target Video FileSize: 4435,1 MB
HCenc Parameters: -ini "C:\DOCUME~1\Carlos\CONFIG~1\Temp\VideoFile_0_Title_01.HCenc.ini"
HCenc ini file:
*INFILE C:\DOCUME~1\Carlos\CONFIG~1\Temp\VideoFile_0_Title_01.avs
*AVSRELOAD
*OUTFILE D:\Temp\VideoFile_0_Title_01.m2v
*LOGFILE C:\DOCUME~1\Carlos\CONFIG~1\Temp\VideoFile_0_Title_01.HCenc.log
*MAXBITRATE 9000
*BITRATE 5947
*PROFILE BEST
*ASPECT 16:9
*INTERLACED
*TFF
*BIAS 60
*DC_PREC 9
*MATRIX MPEG
*AQ 1
*LUMGAIN 0
*SMP
*PRIORITY IDLE
*WAIT 2
<>

<18/02/2009 22:02:49>
PROCESS ABORTED DURING TITLE 1 VIDEO ENCODING OPERATIONS.

CHECK LOG FILE <D:\TEMP\VIDEOFILE_0.LOG> FOR MORE INFO.
<>

<18/02/2009 22:02:49>
Log file created by AVStoDVD Release 2.1.3
<>

What's wrong, because when I made a preview it didn't alert of any error?
carlmart is offline   Reply With Quote
Old 19th February 2009, 18:43   #719  |  Link
MrC
AVStoDVD Dev
 
MrC's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Italy
Posts: 1,292
@calmart

it seems that HCenc does not like your script very much. Locate file "C:\DOCUME~1\Carlos\CONFIG~1\Temp\VideoFile_0_Title_01.HCenc.log" and check what kind of error HCenc throws out.

Or alternatively try with QuEnc profile.



Bye
__________________
MrC

AVStoDVD Homepage
AVStoDVD @ Doom9 Forum
MrC is offline   Reply With Quote
Old 20th February 2009, 12:34   #720  |  Link
carlmart
Carlos Martinez
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 287
Well, in the end I could make it work. The script that I used, suggested in another forum, was this:

LoadPlugin("C:\video\DGIndex\DGDecode.dll")
LoadPlugin("C:\video\AviSynth 2.58\plugins\RePAL.dll")
LoadCPlugin("C:\video\AviSynth 2.58\plugins\Yadif.dll")
Video = Video.Yadif(Mode=1,Order=1)
Video = Video.RePAL()
Video = Video.AssumeFPS(25) #for HCEnc

Video = Video.ConvertToYV12
Video = Video.Lanczos4Resize(720,480,0,66,0,-66)

The process had some hiccups, saying from time to time that there were some mpeg errors. But to my surprise HCEnc went on and finished the conversion.

Except for those "errors" everything went perfect and I could end up with a corrected video file.

The only problem is that I now will have to get to understand what was done, as I am completely new to this world of scripts.
carlmart is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 12:17.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.