Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > Hardware & Software > Software players

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 3rd October 2018, 08:43   #52941  |  Link
madjock
Registered User
 
Join Date: May 2018
Posts: 224
Fullscreen Exclusive (OSD wise anyway) seems to be working again with Windows 10 1809, they must have fixed what they broke.

Shows 60 Hz in the composition rate, although its 23.976, had that before if I remember.

Last edited by madjock; 3rd October 2018 at 08:48.
madjock is offline   Reply With Quote
Old 3rd October 2018, 11:20   #52942  |  Link
mclingo
Registered User
 
Join Date: Aug 2016
Posts: 988
Quote:
Originally Posted by madjock View Post
Fullscreen ......
out of interest madjock and apologies if this is offtopic but is 1809 the upate with the black explorer theme?
__________________
OLED 4k HDR EF950-YAM RX-V685-WIN10 444 RGB 60hz-AMD RX 580 19.12.2 KODI DS - MAD/LAV 92.17/0.74.1 - 3D MVC / FSE:On / MADVR 10bit
mclingo is offline   Reply With Quote
Old 3rd October 2018, 11:29   #52943  |  Link
madjock
Registered User
 
Join Date: May 2018
Posts: 224
Quote:
Originally Posted by mclingo View Post
out of interest madjock and apologies if this is offtopic but is 1809 the upate with the black explorer theme?
Yes, looks like you just select Light/Dark for App mode and it applys it to everything. Not a fan myself tbh.
madjock is offline   Reply With Quote
Old 3rd October 2018, 12:38   #52944  |  Link
Morku
Registered User
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 161
Hi, I have an issue with videofiles contains:
Format : HEVC
Format/Info : High Efficiency Video Coding
Format profile : Main 10@L4@Main
Codec ID : V_MPEGH/ISO/HEVC

The videoplayer stays black, only audio is running.

In this state, I am also unable to see information with Ctrl+J.

What I have found out: other videofiles like
Format : AVC
Format/Info : Advanced Video Codec
Format profile : High 10@L5
are running fine.

So currently I use MPC-HC 18.2.4, LAV Video Decoder 0.72.0.15 and madVR 0.92.17. No Hardware Decoder is used in LAV settings.
When I change MPC-HC to Enhanced Video Renderer, the HEVC files runs fine.
So what I have found out is: the current setting is "chroma upscaling: Bilinear" (done by GPU). When I change this setting to Cubic (custom pixel shader code), the HEVC runs fine with madVR again.

I can change it when the file is currently playing. The video is black -> I change to Cubic -> video is visible -> I change to Billinear -> Black. When I open Ctrl+J during Cubic and change back to Billinear, the image freeze (but audio still playing).

Currently I am able to verify the issue with 2 old laptops, Intel Core i7 620LM with "Intel HD Graphics" and another with Sandy Bridge generation.

I changed on my Desktop PC the setting also to chroma upscaling Billinear, but the files run fine there (980 Ti NVIDIA GPU).

So... the issue is maybe in combination with some (old) Intel GPU, or the madVR settings in whole combination. I would like to share you my madVR settings to veryify the issue, but I can't find the location of the setting file and can't find any export function. Can you tell me?
If there is also some more information missing, just ask.
Morku is offline   Reply With Quote
Old 3rd October 2018, 13:06   #52945  |  Link
ryrynz
Registered User
 
ryrynz's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 3,247
Which D3D version you using? Try 9 if you're using 11 and the other way around, also try using default settings (use the batch file)
ryrynz is offline   Reply With Quote
Old 3rd October 2018, 13:20   #52946  |  Link
mclingo
Registered User
 
Join Date: Aug 2016
Posts: 988
Quote:
Originally Posted by madjock View Post
Yes, l.....
cool, thanks
__________________
OLED 4k HDR EF950-YAM RX-V685-WIN10 444 RGB 60hz-AMD RX 580 19.12.2 KODI DS - MAD/LAV 92.17/0.74.1 - 3D MVC / FSE:On / MADVR 10bit
mclingo is offline   Reply With Quote
Old 3rd October 2018, 15:30   #52947  |  Link
dbcooper
Registered User
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 43
Microsoft have pushed out their semi-annual Windows 10 update (1809) today. Anyone noticed any bugs with MadVR?
dbcooper is offline   Reply With Quote
Old 3rd October 2018, 16:15   #52948  |  Link
Morku
Registered User
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 161
Quote:
Originally Posted by ryrynz View Post
Which D3D version you using? Try 9 if you're using 11 and the other way around, also try using default settings (use the batch file)
If you are talking about general settings -> "use D3D11 for presentation", it doesn't make any difference when I un-/check this option. It stays black.
Morku is offline   Reply With Quote
Old 3rd October 2018, 16:35   #52949  |  Link
mytbyte
Registered User
 
Join Date: Dec 2016
Posts: 198
@morku: try reverting to LAV 0.71, it solved my problem of missing hardware decoding for 4K, as I reported on the LAV thread

@dbcooper: I got upgraded to 1809, no trouble so far
mytbyte is offline   Reply With Quote
Old 3rd October 2018, 16:53   #52950  |  Link
brazen1
Registered User
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 232
@Morku
Try unchecking Rendering/General Settings/delay playback start until render queue is full.
__________________
HOW TO-Kodi 2D-3D-UHD (4k) HDR Guide Internal & External Players
W10 1909 960-4GB RGB 4:4:4 @Matched Refresh Rates 8,10,12bit
KODI MPC-HC/BE PDVD19 DVDFab 3 & 5 PotPlayer
65JS8500 UHD HDR 3D
brazen1 is offline   Reply With Quote
Old 3rd October 2018, 17:43   #52951  |  Link
Morku
Registered User
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 161
It is unchecked. It also doesn't make any difference to enable.
Like I said, if you tell me how, I would share you my settings.

Only changing chroma upscaling to one of the custom pixel shader code seems to fix the issue. Also "Nearest Neighbor" let the image stays black.

@mytbyte
Like I said, I am not doing hardware decoding, it's disabled in LAV.
Morku is offline   Reply With Quote
Old 3rd October 2018, 18:12   #52952  |  Link
mkohman
Registered User
 
Join Date: Jun 2018
Posts: 51
Guys apologies if this is a silly question but with the latest Windows 10 update I can't no longer stream from my server which is located in another room which also runs window 10 via SMB within kodi.. Does anyone know a way around this or is it not reccomended to share via SMB within Kodi? If not then what's the best way to share. Mkv files within kodi Thanks

Sent from my moto g(6) using Tapatalk
mkohman is offline   Reply With Quote
Old 3rd October 2018, 18:34   #52953  |  Link
mytbyte
Registered User
 
Join Date: Dec 2016
Posts: 198
Quote:
Originally Posted by Morku View Post

@mytbyte
Like I said, I am not doing hardware decoding, it's disabled in LAV.
I misread...
mytbyte is offline   Reply With Quote
Old 3rd October 2018, 19:51   #52954  |  Link
Warner306
Registered User
 
Join Date: Dec 2014
Posts: 1,127
Quote:
Originally Posted by mkohman View Post
Guys apologies if this is a silly question but with the latest Windows 10 update I can't no longer stream from my server which is located in another room which also runs window 10 via SMB within kodi.. Does anyone know a way around this or is it not reccomended to share via SMB within Kodi? If not then what's the best way to share. Mkv files within kodi Thanks

Sent from my moto g(6) using Tapatalk
Did you go through the troubleshooting posted at the DSPlayer forums? There are two important links there and one video that should be followed.
Warner306 is offline   Reply With Quote
Old 3rd October 2018, 20:19   #52955  |  Link
mkohman
Registered User
 
Join Date: Jun 2018
Posts: 51
Quote:
Originally Posted by Warner306 View Post
Did you go through the troubleshooting posted at the DSPlayer forums? There are two important links there and one video that should be followed.
No I didn't could you please direct me to the links or maybe post numbers.. Thank you so much..


Sent from my moto g(6) using Tapatalk
mkohman is offline   Reply With Quote
Old 3rd October 2018, 20:28   #52956  |  Link
Warner306
Registered User
 
Join Date: Dec 2014
Posts: 1,127
The post is here: https://forum.kodi.tv/showthread.php...562#pid2769562
Warner306 is offline   Reply With Quote
Old 3rd October 2018, 20:50   #52957  |  Link
yok833
Registered User
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 73
Hi guys,

It seems that I have an issue since I updated W10 and the latest nvidia drivers.

By default my desktop is in SDR and madvr switch automatically to hdr when I watch a movie.

Now, when madvr starts an hdr content, I have "nv hdr" at the top of the osd and the problem is that I do not have the hdr settings enabled on my tv (even if the hdr logo appears at the beginning of the video).

If manually, I activate hdr on W10 before launching madvr with hdr content, then I have "os hdr" on the osd and the hdr settings of my tv are enabled automatically.

Before the updates, i never had these issues and madvr was switching automatically from sdr (desktop)/hdr(video) with the good hdr settings of my tv???

Last edited by yok833; 3rd October 2018 at 20:54.
yok833 is offline   Reply With Quote
Old 3rd October 2018, 21:12   #52958  |  Link
mclingo
Registered User
 
Join Date: Aug 2016
Posts: 988
just installed 1809, all "appears" to be working as before but unfortunately its brought back the AMD red colour sat issue in MADVR for me, i'll try reinstall AMD drivers.
__________________
OLED 4k HDR EF950-YAM RX-V685-WIN10 444 RGB 60hz-AMD RX 580 19.12.2 KODI DS - MAD/LAV 92.17/0.74.1 - 3D MVC / FSE:On / MADVR 10bit
mclingo is offline   Reply With Quote
Old 3rd October 2018, 21:18   #52959  |  Link
Klaus1189
Registered User
 
Join Date: Feb 2015
Location: Bavaria
Posts: 817
Quote:
Originally Posted by yok833 View Post
Hi guys,

It seems that I have an issue since I updated W10 and the latest nvidia drivers.
What Win10 update? -> 1809?
Latest Nvidia Driver 4xx.xx has HDR issues, Nvidia users switched back to 399.xx.
But I am not a Nvidia user anymore for two years now and I don't regret it.

But to know how newer cards are behaving now 10-2018, I only have an older one, I need to know the following:
Is it temporaily with 4xx.xx Nvidia driver still problematic, when you set your desired Color depth of for example 10 bit (is it now available for RGB and YCbCr? or still 8bit and 12 bit only) and restart system, I remember I had trouble of Driver setting itself back one year back when I tried a 1080Ti Lightning Z.
If they have fixed it the last 12 months, maybe a Nvidia will probably sometime in the future suited for my needs.
Klaus1189 is offline   Reply With Quote
Old 3rd October 2018, 21:51   #52960  |  Link
brazen1
Registered User
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 232
What are the HDR issues with 4xx.xx and why did you switch back to 399.xx?
I altered the latest 411.70 driver to workaround the audio bug today and installed it. What should I look for?
We are aware of no RGB 10bit. I use 8bit so as not to introduce banding so I really don't care.
Yes, you can select only 12bit and let it dither to 10bit but then there is banding.
This setting, as you stated, does not survive a reboot and reverts to 8bit.
8bit seems ideal to me.
If you want the 12bit setting to survive a reboot, you'll need to use 385.28 before the bug was introduced.
So back to the latest driver... What are the HDR issues I should look for? Preliminary testing revealed nothing out of the 3 players I used.
__________________
HOW TO-Kodi 2D-3D-UHD (4k) HDR Guide Internal & External Players
W10 1909 960-4GB RGB 4:4:4 @Matched Refresh Rates 8,10,12bit
KODI MPC-HC/BE PDVD19 DVDFab 3 & 5 PotPlayer
65JS8500 UHD HDR 3D
brazen1 is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
direct compute, dithering, error diffusion, madvr, ngu, nnedi3, quality, renderer, scaling, uhd upscaling, upsampling

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 00:59.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.