Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > Hardware & Software > Software players

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 12th October 2018, 12:16   #53161  |  Link
Sparktank
47.952fps@71.928Hz
 
Sparktank's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 912
+1 for "add grain" as separate feature instead of being "upscale refinement".

When I use SVP, I don't know how to hack the scripts to include AddGrain for FFDShow. And FFDShow's own filter is nowhere near nice enough as AVS AddGrain.

Even at 4, it doesn't seem to do as much as what AddGrain AVS can do.
__________________
Win10 (x64) build 18362| GPU Caps Viewer 1.42.4.0
NVIDIA GeForce GTX 1060 3GB (GP106) 3071MB/GDDR5 | (r435_95-4)
NTSC | DVD: R1 | BD: A
Intel Xeon X5660 @2.80GHz
Sparktank is offline   Reply With Quote
Old 12th October 2018, 17:30   #53162  |  Link
SamuriHL
Registered User
 
SamuriHL's Avatar
 
Join Date: May 2004
Posts: 4,362
Quote:
Originally Posted by jandari View Post
HDR is working again with nVidia 416.34 drivers
Indeed it is. To clarify this means in windowed mode not just FSE.
__________________
HTPC: Windows 10, I9 9900k, RTX 2070 Founder's Edition, Pioneer Elite VSX-LX303, LG C8 65" OLED
SamuriHL is offline   Reply With Quote
Old 12th October 2018, 17:48   #53163  |  Link
brazen1
Registered User
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 232
I can confirm nVidia 416.34 are switching HDR in FSW and FSE again. Same with 3D which is a first for my system.
__________________
HOW TO-Kodi 2D-3D-UHD (4k) HDR Guide Internal & External Players
W10 1909 960-4GB RGB 4:4:4 @Matched Refresh Rates 8,10,12bit
KODI MPC-HC/BE PDVD19 DVDFab 3 & 5 PotPlayer
65JS8500 UHD HDR 3D
brazen1 is offline   Reply With Quote
Old 12th October 2018, 20:54   #53164  |  Link
ajp_anton
Registered User
 
ajp_anton's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Stockholm/Helsinki
Posts: 783
Quote:
Originally Posted by Warner306 View Post
100% view is the screen as it appear in the media player. The encoded video size is the original pixel count of the source. I haven't tried the second option, but I think that is what it means.
Nope, for me xxx% view always creates a screenshot that is xxx% of the encoded video, no matter how much I've zoomed. So "100% view" is always identical to "encoded video size".
ajp_anton is offline   Reply With Quote
Old 12th October 2018, 22:39   #53165  |  Link
huhn
Registered User
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 6,063
did you try an anamorphic video. the view and encoded size should be different on these.
huhn is offline   Reply With Quote
Old 13th October 2018, 01:07   #53166  |  Link
famasfilms
Registered User
 
Join Date: May 2015
Posts: 17
Latest Nvidia drivers have fixed HDR, but now the madvr display mode switching doesn't toggle my LG OLED from "PC" mode to "Home Theatre" and my calibrated picture settings.

Ever since I got the TV and the calibration done it's been set to PC mode (because I use it for other stuff), and madvr has been setup to switch display modes - the change of display mode would automatically change the TV to "home theatre" which is where the calibrated "night" setting was
famasfilms is offline   Reply With Quote
Old 13th October 2018, 03:41   #53167  |  Link
mkohman
Registered User
 
Join Date: Jun 2018
Posts: 51
Hey guys thanks to @Onkyoman, I have now created two profiles for HDR and SDR within madVR for slight saturation boost for HDR content..

On my JVC projector I have also created 2 profiles.. First one is HDR to SDR and the second one is just SDR..

Is there anyway that when I am playing a bluray (1080p) upscaled to 4K via madVR using REC709 on the JVC's SDR custom setting I created, is there any way to get madVR to get the projector to detect that it's playing an SDR movie and to change it to the SDR profile on the JVC and visa versa? rather than me doing it via the projectors remote control? Thank you guys in advance..

Sent from my moto g(6) using Tapatalk
mkohman is offline   Reply With Quote
Old 13th October 2018, 04:28   #53168  |  Link
huhn
Registered User
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 6,063
try the send bt 2020 option under calibration.
not sure how your device exsactly handles this but if you have it by default in bt 709 mode and add this bt 2020 option to the HDR profile it should switch if it understand this setting.
huhn is offline   Reply With Quote
Old 13th October 2018, 08:45   #53169  |  Link
blaubart
Registered User
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 42
Wow Nvidia was listening to my laments! 416.34 (still in W10 1809) and madVR switching HDR again. AND switching it to correct black/white clipping, yeah!

During all my posts I had to switch HDR manually through Windows Display settings -> aha and if I do that now madVR still shows wrong black/white clipping. So seems to be a Windows>Display settings>HDR bug or bad YCbCr cooperation with madVR.

Last edited by blaubart; 13th October 2018 at 08:55.
blaubart is offline   Reply With Quote
Old 13th October 2018, 12:56   #53170  |  Link
pantagruel68
Registered User
 
Join Date: Sep 2018
Posts: 3
Hey Guys.
Can someone explain me why when I watch a movie when chosing 1080p resolution I get very close To 23.976 ( about 23.9758) with my gtx 1060 but when selecting 2160p I get 23.978?
Thanks
pantagruel68 is offline   Reply With Quote
Old 13th October 2018, 13:05   #53171  |  Link
mytbyte
Registered User
 
Join Date: Dec 2016
Posts: 198
Quote:
Originally Posted by huhn View Post
try the send bt 2020 option under calibration.
not sure how your device exsactly handles this but if you have it by default in bt 709 mode and add this bt 2020 option to the HDR profile it should switch if it understand this setting.
Actually, he may not even need the profiles in the PJ. Here's what I do for Panasonic UHD SDR TV:

In calibration section, I set colorspace to BT.2020 and select "report BT.2020 to display. MadVR should remap BT.709 HD bluray to BT.2020 , and the switch should put the PJ into BT.2020 mode automatically. With HDR content, if set to "tone map HDR", the passthorugh of BT2020 should also be automatic.
mytbyte is offline   Reply With Quote
Old 13th October 2018, 17:26   #53172  |  Link
zapatista
Registered User
 
Join Date: Nov 2016
Posts: 19
Quote:
Originally Posted by zapatista View Post
HI Madshi,

i just replaced my old ati 5770 with a gtx 1060 (3gb) , but i have major dropped frames in madvr when playing video since i installed this card (about 10/sec). this is even with default madvr settings, and using mpc-hc (64 bit).
pc = i7-4770k cpu, 32 gb ram, ssd 500 gb, and new 1060 3gb gfx card on a win7 64 bit system

other video players work fine, eg cyberlink powerdvd, vlc, mplayer without madvr is also ok, etc
i have tried several gfx drivers (latest whql, version on the install dvd, best recommended by other users for similar video card etc..), all no solution. also checked for mb driver & bios updates etc (all are up to date). gfx card has no alternative bios release to try.
i did search for other users w madvr reporting similar problems but the main suggestions (from yourself earlier in this thread for ex) was to turn flux off and not use gpu-z, didnt seem to help in my case


https://ibb.co/eQ0VZU

when i first installed the new 1060 gfx card i thought it was working correctly, even was able to play some 4k HEVC files smoothly(downscaled to my 1080 tv over hdmi) and was really impressed with the quality of the video image (as i was expecting from madvr from my old ati card use in previous yrs), but then further testing with 1080p and 720p files (mp4 and HEVC) over the following days all started to have similar severe dropped frames (tried lots of settings in madvr options, but now even default settings with all enhancements off now cause dropped frames 10/sec approx)

i have reset madvr to defaults, uninstalled and reinstalled mpc-ht etc, sadly no solution found so far. cpu usage stays low @ 30% approx, and gpu load is also low @ approx 30% with only 900 mb of the 3 gb vram used (as reported by gpu-z)

any idea what i should look at ?
Quote:
Originally Posted by huhn View Post
your presentation times are terrible try windows 7 overlay.
i have tried the win7 overlay you suggested, no real improvement regretfully

thx for pointing to the poor "presentation time" as an indication of my poor video play, i can monitor that variable also now when searching for solutions

when i switch users on my win 7 install to admin user and play the same video files everything seems to run fine (using default mpc-ht and default madvr settings) see image
https://ibb.co/fFq7m9 this would at least suggest there is no hardware issues (ram etc ) or bios setup problems etc, also the current win7 install works ok when run from another user account to.

anybody know what else i can look at to find the cause of my high frame drops and poor render times? (as seen here https://ibb.co/eQ0VZU)

to me the current poor video play seems to behave as if some crumbs from a previous madvr installation might still be interfering somehow with my fresh madvr and mpc-ht re-install and their default setup

Last edited by zapatista; 13th October 2018 at 18:33.
zapatista is offline   Reply With Quote
Old 13th October 2018, 17:48   #53173  |  Link
chros
Registered User
 
chros's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Posts: 1,548
Quote:
Originally Posted by Thunderbolt8 View Post


any ideas why the picture changes to black and white for me as soon as I set "highlight recovery strength" to anything else than 'none'?
Quote:
Originally Posted by James Freeman View Post
Same here,, happens with 92.15 too.
GTX660, software decoding.

Probably DirectCompute related.
Quote:
Originally Posted by vanden View Post
Exactly same problem here !

MPC-HC 1.7.13 (x86&x64)
MADVR 0.92.17
Geforce 650Ti
DL580G5 (4xXeonX7460)
Win10 1803

it worked fine before (DirectCompute ?)
And it possible to be able to choose the old algo ?
Guys, who doesn't have laptop (Optimus)? I do, unfortunately.
It's definitely DirectCompute related.

Edit: it's fixed in madVRhdrMeasure10, just wait for the new release. (Although my laptop doesn't have enough juice to use both "compromise tone & gamut mapping ..." unchecked and "highlight recovery" at the same time )
__________________
Ryzen 5 2600,Asus Prime b450-Plus,16GB,MSI GTX 1060 Gaming X 6GB(v385.28),Win10 LTSB 1607,MPC-BEx64+LAV+MadVR,Yamaha RX-A870,LG OLED65B8(2160p@23/24/25/29/30/50/59/60Hz)

Last edited by chros; 13th October 2018 at 18:30.
chros is offline   Reply With Quote
Old 13th October 2018, 20:04   #53174  |  Link
Khaled1323
Registered User
 
Join Date: Nov 2017
Posts: 7


any idea why it says windows 8 bit even thou my monitor is 10 bit?
Khaled1323 is offline   Reply With Quote
Old 13th October 2018, 20:06   #53175  |  Link
mclingo
Registered User
 
Join Date: Aug 2016
Posts: 1,002
have you set your panel to 10 bit or higher in MADVR?

In devices / properties at the top.
__________________
OLED 4k HDR EF950-YAM RX-V685-WIN10 444 RGB 60hz-AMD RX 580 19.12.2 KODI DS - MAD/LAV 92.17/0.74.1 - 3D MVC / FSE:On / MADVR 10bit
mclingo is offline   Reply With Quote
Old 13th October 2018, 20:10   #53176  |  Link
Khaled1323
Registered User
 
Join Date: Nov 2017
Posts: 7

yes
Khaled1323 is offline   Reply With Quote
Old 13th October 2018, 20:56   #53177  |  Link
SirSwede
Registered User
 
Join Date: Nov 2017
Posts: 67
Hello!

I am soon to be an owner of a Inno3D GeForce GTX 1050 Ti 1-Slot Edition HDMI DP 4GB. How do I want to be scaling 540p, 720p and 1080p, respectively, to a LG OLED55C8?

SirSwede is offline   Reply With Quote
Old 13th October 2018, 21:14   #53178  |  Link
brazen1
Registered User
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 232
Khaled, use FSE Full Screen Exclusive.
__________________
HOW TO-Kodi 2D-3D-UHD (4k) HDR Guide Internal & External Players
W10 1909 960-4GB RGB 4:4:4 @Matched Refresh Rates 8,10,12bit
KODI MPC-HC/BE PDVD19 DVDFab 3 & 5 PotPlayer
65JS8500 UHD HDR 3D
brazen1 is offline   Reply With Quote
Old 13th October 2018, 22:12   #53179  |  Link
ryrynz
Registered User
 
ryrynz's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 3,250
Quote:
Originally Posted by SirSwede View Post
How do I want to be scaling 540p, 720p and 1080p, respectively, to a LG OLED55C8?
The answer is, however you want. Most would use NGU (any variant) for their luma/chroma upscaling and SSIM 1D/2D for downscaling.
ryrynz is offline   Reply With Quote
Old 13th October 2018, 22:25   #53180  |  Link
Crimson Wolf
Registered User
 
Join Date: Dec 2014
Posts: 44
Khaled, if you have anything open like right-click mouse and menu, it will be 8-bit until that menu is closed. If nothing is open, and it's still 8-bit, try rebooting. If you still have issues, try reinstalling the video drivers.
Crimson Wolf is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
direct compute, dithering, error diffusion, madvr, ngu, nnedi3, quality, renderer, scaling, uhd upscaling, upsampling

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 16:09.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.