Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > Hardware & Software > Software players

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 30th January 2019, 00:10   #6061  |  Link
Mercury_22
Registered User
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 1,131
Quote:
Originally Posted by Mercury_22 View Post
MPC-BE can't see all the "long" playlist when opening a blu-ray including main movie's correct one

While MPC-HC can see it

Sample https://www.sendspace.com/file/2npu9s
I found another Blu-ray for which MPC-BE can't see / show the correct main movie's mpls so:

Aleksoid / Volt can you please let MPC-BE show all the mpls in descending order of the duration, there's no point in hiding some of the mpls as long as MPC-BE can't chose, or even show as it seems, the correct main movie's mpls for sure, without a directshow Bluray disc navigator filter ?

P.S. I will not send another sample cause the fix seems very easy to me: let MPC-BE show all the mpls in descending order of the duration
__________________
Windows 10 1809 x64, HD7790 Adrenalin 2019 Edition 19.1.2, HDMI Full RGB 4:4:4
Mercury_22 is offline   Reply With Quote
Old 30th January 2019, 01:49   #6062  |  Link
Aleksoid1978
Registered User
 
Aleksoid1978's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Russia, Vladivostok
Posts: 2,378
Quote:
Originally Posted by Mercury_22 View Post
I found another Blu-ray for which MPC-BE can't see / show the correct main movie's mpls so:

Aleksoid / Volt can you please let MPC-BE show all the mpls in descending order of the duration, there's no point in hiding some of the mpls as long as MPC-BE can't chose, or even show as it seems, the correct main movie's mpls for sure, without a directshow Bluray disc navigator filter ?

P.S. I will not send another sample cause the fix seems very easy to me: let MPC-BE show all the mpls in descending order of the duration
MPC-BE show all the mpls in descending order of the duration:
1) duration > 3 min
2) mpls don't contain duplicate .m2ts files entry.
__________________
I7 2600K@4.2 /Asrock P67 Extreme4 Gen 3 /Kingston HyperX 8Gb 1866 (4x2) Kit /OCZ Vertex 3 256Gb /Gigabyte GTX 960 /BenQ EW2430 /LG 47LM620T /Yamaha RX-V471 + NS-555 + NS-C444 + NS-333 + YST-SW215
Aleksoid1978 is offline   Reply With Quote
Old 30th January 2019, 05:49   #6063  |  Link
Aleksoid1978
Registered User
 
Aleksoid1978's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Russia, Vladivostok
Posts: 2,378
Quote:
Originally Posted by Klaus1189 View Post
Is it possible to edit the close button of the new Playlist window, because it is cut off when using 200% scaling, see here.
Possible - why not, but i don't have monitor > 1080 and can't set 200%, maximum 175%(look normal).
__________________
I7 2600K@4.2 /Asrock P67 Extreme4 Gen 3 /Kingston HyperX 8Gb 1866 (4x2) Kit /OCZ Vertex 3 256Gb /Gigabyte GTX 960 /BenQ EW2430 /LG 47LM620T /Yamaha RX-V471 + NS-555 + NS-C444 + NS-333 + YST-SW215
Aleksoid1978 is offline   Reply With Quote
Old 30th January 2019, 06:39   #6064  |  Link
huhn
Registered User
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 6,455
there are two way to workaround that.

apply nvidia DSR to the desktop and you should get up 350% as an option or you use the newer custom option to type the number in.
huhn is offline   Reply With Quote
Old 31st January 2019, 07:27   #6065  |  Link
wushantao
Registered User
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 67
https://send.firefox.com/download/82...PMmnH6duYTFd6w

https://anonfile.com/90U5m7sfb7/mplayerc.sc.rc_7z

https://bayfiles.com/A2U5mfs9b5/mplayerc.sc.rc_7z

http://www.solidfiles.com/v/NaB6KGMvkYXXM



Simplified Chinese update
wushantao is offline   Reply With Quote
Old 31st January 2019, 11:35   #6066  |  Link
v0lt
Registered User
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 1,339
@wushantao
Thanks. Updated in r4392.
v0lt is offline   Reply With Quote
Old 31st January 2019, 19:00   #6067  |  Link
Klaus1189
Registered User
 
Join Date: Feb 2015
Location: Bavaria
Posts: 992
Quote:
Originally Posted by Aleksoid1978 View Post
Possible - why not, but i don't have monitor > 1080 and can't set 200%, maximum 175%(look normal).
If you need/want me to try a testbuild, just send me one.

I made a new screenshot of r4391. Here you can see that only the close symbol is larger than the button. The button itself should be fine. Maybe it helps you, although I am pretty sure you know it already.
I beg to fix this little cosmetic issue.

Thank you devs
Klaus1189 is offline   Reply With Quote
Old 2nd February 2019, 08:07   #6068  |  Link
Aleksoid1978
Registered User
 
Aleksoid1978's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Russia, Vladivostok
Posts: 2,378
Quote:
Originally Posted by Klaus1189 View Post
If you need/want me to try a testbuild, just send me one.

I made a new screenshot of r4391. Here you can see that only the close symbol is larger than the button. The button itself should be fine. Maybe it helps you, although I am pretty sure you know it already.
I beg to fix this little cosmetic issue.

Thank you devs
Test this build - https://yadi.sk/d/rspJFwy3X4ZPvQ
__________________
I7 2600K@4.2 /Asrock P67 Extreme4 Gen 3 /Kingston HyperX 8Gb 1866 (4x2) Kit /OCZ Vertex 3 256Gb /Gigabyte GTX 960 /BenQ EW2430 /LG 47LM620T /Yamaha RX-V471 + NS-555 + NS-C444 + NS-333 + YST-SW215
Aleksoid1978 is offline   Reply With Quote
Old 2nd February 2019, 08:52   #6069  |  Link
Klaus1189
Registered User
 
Join Date: Feb 2015
Location: Bavaria
Posts: 992
Quote:
Originally Posted by Aleksoid1978 View Post
Looks good to me
Klaus1189 is offline   Reply With Quote
Old 2nd February 2019, 10:20   #6070  |  Link
Aleksoid1978
Registered User
 
Aleksoid1978's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Russia, Vladivostok
Posts: 2,378
I'm glad
__________________
I7 2600K@4.2 /Asrock P67 Extreme4 Gen 3 /Kingston HyperX 8Gb 1866 (4x2) Kit /OCZ Vertex 3 256Gb /Gigabyte GTX 960 /BenQ EW2430 /LG 47LM620T /Yamaha RX-V471 + NS-555 + NS-C444 + NS-333 + YST-SW215
Aleksoid1978 is offline   Reply With Quote
Old 4th February 2019, 17:02   #6071  |  Link
Klaus1189
Registered User
 
Join Date: Feb 2015
Location: Bavaria
Posts: 992
Updated german translation based on r4402
Klaus1189 is offline   Reply With Quote
Old 6th February 2019, 00:23   #6072  |  Link
ryrynz
Registered User
 
ryrynz's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 3,322
I see the translations being fixed up. 1.5.3 release imminent?
ryrynz is offline   Reply With Quote
Old 10th February 2019, 18:57   #6073  |  Link
GCRaistlin
Registered User
 
GCRaistlin's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 321
Feature requests:
  1. [ ] Show MPC-BE in tray instead of taskbar.
    This may be useful when playing a video on the secondary display and doing some other work on the primary one: MPC-BE won't hinder on Alt-Tab and in the taskbar.
  2. [ ] Repeat reopening file in case of an error.
    Now sometimes we have to press Ctrl-E tens of times (literally!) when opening an AceStream link because of repeating "Cannot render a file" error.
  3. Increase timeout for opening external links. Now we get "File not found" error in case of heavy bandwidth load (by uTorrent on another machine). Limiting download speed in uTorrent helps. Once the link is catched we can remove the limiting or at least set it to a higher value.
__________________
Magically yours
Raistlin

Last edited by GCRaistlin; 14th February 2019 at 08:45.
GCRaistlin is offline   Reply With Quote
Old 11th February 2019, 04:55   #6074  |  Link
Anima123
Registered User
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 479
The mouse scroll will not be able to adjust volumn with recent builds.
Anima123 is online now   Reply With Quote
Old 11th February 2019, 04:59   #6075  |  Link
Aleksoid1978
Registered User
 
Aleksoid1978's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Russia, Vladivostok
Posts: 2,378
Quote:
Originally Posted by Anima123 View Post
The mouse scroll will not be able to adjust volumn with recent builds.
All working good.
__________________
I7 2600K@4.2 /Asrock P67 Extreme4 Gen 3 /Kingston HyperX 8Gb 1866 (4x2) Kit /OCZ Vertex 3 256Gb /Gigabyte GTX 960 /BenQ EW2430 /LG 47LM620T /Yamaha RX-V471 + NS-555 + NS-C444 + NS-333 + YST-SW215
Aleksoid1978 is offline   Reply With Quote
Old 11th February 2019, 17:53   #6076  |  Link
v0lt
Registered User
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 1,339
Quote:
Originally Posted by Anima123 View Post
The mouse scroll will not be able to adjust volumn with recent builds.
Perhaps you have an active playlist window. Click on the main window and check again.
v0lt is offline   Reply With Quote
Old 11th February 2019, 20:19   #6077  |  Link
Anima123
Registered User
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 479
Quote:
Originally Posted by v0lt View Post
Perhaps you have an active playlist window. Click on the main window and check again.
You're right about it. But shouldn't the main window be the active one in the first place?
Anima123 is online now   Reply With Quote
Old 11th February 2019, 20:49   #6078  |  Link
VipZ
Registered User
 
Join Date: Jun 2009
Location: London
Posts: 376
Thanks for the updates for High DPI settings

There are 3 additional places which could do with similar tweaks.

Flybar and header within settings dialog;

Additional thought, is that header text even required within the dialogs now?

OSD;

I have set font size 18 for OSD which is likely slighly bigger than default. At 100% its good and 250% its a bit too big.

Windows is set with 250% within the above snips.

Thanks
__________________
Windows 10 Pro x64 (1809), CPU: Core i7 6700K, GPU: GeForce GTX 980 /w 417.71, Audio: HDMI to Yamaha RX-A3060 (5.1)

Last edited by VipZ; 11th February 2019 at 20:59.
VipZ is offline   Reply With Quote
Old 17th February 2019, 00:00   #6079  |  Link
artins90
Registered User
 
Join Date: Nov 2013
Posts: 5
Hi,

I have been using MPC BE for more than a year without issues but after upgrading to a 4K screen, I am now facing Desktop Window Manager crashes when using this player.

I figured out a way to trigger the crash consistently, basically in full screen (Madvr standard, not exclusive) when I make the seek bar appear there is a very brief white flash across the entire screen, like a random white frame.
This doesn't make the Desktop Window Manager crash, but if I make the seek bar appear and disappear for 5-10 times in a row, I can trigger the crash consistently.

After the Desktop Window Manager crashes, the video's audio still plays in the background with the last frame stuck on the screen. The mouse is displayed on the screen but it cannot interact with anything and the application can't be closed, forcing me to cut the power the PC.

I tried to reset the player's settings to their defaults, I also tried to run the standard EVR but I can still trigger the crash.
The crash is limited to MPC BE, all the other players, 3D applications, games are stable.

The event viewer reports the following:
Faulting application name: dwm.exe, version: 10.0.17763.1, time stamp: 0xe52aabf3
Faulting module name: KERNEL32.DLL, version: 10.0.17763.292, time stamp: 0x7c9c19c8
Exception code: 0xe0464645
Fault offset: 0x00000000000181f4
Faulting process id: 0x230
Faulting application start time: 0x01d4bb2c84b487c9
Faulting application path: C:\WINDOWS\system32\dwm.exe
Faulting module path: C:\WINDOWS\System32\KERNEL32.DLL
Report Id: 7a653986-1b58-42ac-84ea-8521496361dd
Faulting package full name:
Faulting package-relative application ID:

Any suggestion on how to solve this issue would be appreciated.

System:
i7 7820X
GTX 1080
16 GB DDR4 3400
Windows 10 v 1809 with the latest updates applied.
MPC BE 1.5.3 (build 4419) beta (the current stable release crashes as well).

Last edited by artins90; 17th February 2019 at 00:50.
artins90 is offline   Reply With Quote
Old 17th February 2019, 08:42   #6080  |  Link
Aleksoid1978
Registered User
 
Aleksoid1978's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Russia, Vladivostok
Posts: 2,378
Quote:
Originally Posted by VipZ View Post
Thanks for the updates for High DPI settings

There are 3 additional places which could do with similar tweaks.

Flybar and header within settings dialog;

Additional thought, is that header text even required within the dialogs now?

OSD;

I have set font size 18 for OSD which is likely slighly bigger than default. At 100% its good and 250% its a bit too big.

Windows is set with 250% within the above snips.

Thanks
Flybar don't support High DPI.

About osd text - it's scale by DPI.
__________________
I7 2600K@4.2 /Asrock P67 Extreme4 Gen 3 /Kingston HyperX 8Gb 1866 (4x2) Kit /OCZ Vertex 3 256Gb /Gigabyte GTX 960 /BenQ EW2430 /LG 47LM620T /Yamaha RX-V471 + NS-555 + NS-C444 + NS-333 + YST-SW215
Aleksoid1978 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 22:57.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.