Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > Video Encoding > MPEG-4 Encoder GUIs

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 28th February 2020, 22:25   #1381  |  Link
Spunkmeyer
Registered User
 
Join Date: Jan 2020
Posts: 8
Quote:
Originally Posted by shodan5000 View Post
When trying to open a source file with the newest beta I only get a message stating:

System.DllNotFoundException: Unable to load DLL 'FrameServer': The specified module could not be found. (Exception from HRESULT: 0x8007007E)

Any ideas on how to fix this issue?
Me too, path in error details is pointing to drive D:/Projekte

Suppose I could just install it there as a temp fix but still ;-)

Last edited by Spunkmeyer; 28th February 2020 at 22:28.
Spunkmeyer is offline   Reply With Quote
Old 28th February 2020, 22:37   #1382  |  Link
JKyle
Registered User
 
Join Date: Sep 2018
Posts: 127
Quote:
Originally Posted by shodan5000 View Post
When trying to open a source file with the newest beta I only get a message stating:

System.DllNotFoundException: Unable to load DLL 'FrameServer': The specified module could not be found. (Exception from HRESULT: 0x8007007E)

Any ideas on how to fix this issue?
Same problem here.

Code:
DllNotFoundException (2.0.7.1)

Unable to load DLL 'FrameServer': The specified module could not be found. (Exception from HRESULT: 0x8007007E)

System.DllNotFoundException: Unable to load DLL 'FrameServer': The specified module could not be found. (Exception from HRESULT: 0x8007007E)
   at StaxRip.FrameServer.CreateAviSynthServer()
   at StaxRip.FrameServer..ctor(String path) in D:\Projekte\VB\staxrip\General\FrameServer.vb:line 12
   at StaxRip.VideoScript.Synchronize(Boolean convertToRGB, Boolean comparePath, Boolean flipVertical) in D:\Projekte\VB\staxrip\General\VideoScript.vb:line 246
   at StaxRip.VideoScript.GetInfo() in D:\Projekte\VB\staxrip\General\VideoScript.vb:line 437
   at StaxRip.VideoScript.GetFramerate() in D:\Projekte\VB\staxrip\General\VideoScript.vb:line 432
   at StaxRip.MainForm.ModifyFilters() in D:\Projekte\VB\staxrip\Forms\MainForm.vb:line 2263
   at StaxRip.MainForm.OpenVideoSourceFiles(IEnumerable`1 files, Boolean isEncoding) in D:\Projekte\VB\staxrip\Forms\MainForm.vb:line 1981
JKyle is offline   Reply With Quote
Old 29th February 2020, 02:15   #1383  |  Link
chipxtreme
Registered User
 
Join Date: Feb 2019
Posts: 24
Same for me
chipxtreme is offline   Reply With Quote
Old 29th February 2020, 02:25   #1384  |  Link
Patman
Registered User
 
Patman's Avatar
 
Join Date: Jan 2015
Posts: 251
Quote:
Originally Posted by chipxtreme, JKyle, shodan5000, Spunkmeyer
FrameServer-Error
Copy the FrameServer.dll from zip or folder to C:/Windows/System32. I think Stax will fix that soon

EDIT: doesn't help...

Last edited by Patman; 29th February 2020 at 03:55.
Patman is offline   Reply With Quote
Old 29th February 2020, 03:25   #1385  |  Link
JKyle
Registered User
 
Join Date: Sep 2018
Posts: 127
Quote:
Originally Posted by Patman View Post
Copy the FrameServer.dll from zip or folder to C:/Windows/System32.
This doesn't seem to fix the problem.

There already existed another version of the file, but I replaced it with the one included in the StaxRip zip file. However, the problem still exists.

JKyle is offline   Reply With Quote
Old 29th February 2020, 03:28   #1386  |  Link
Patman
Registered User
 
Patman's Avatar
 
Join Date: Jan 2015
Posts: 251
Quote:
Originally Posted by JKyle View Post
This doesn't seem to fix the problem.

There already existed another version of the file, but I replaced it with the one included in the StaxRip zip file. However, the problem still exists.

Hmmm... i have no problem with the new version of Staxrip...
Patman is offline   Reply With Quote
Old 29th February 2020, 05:21   #1387  |  Link
Mister XY
Registered User
 
Join Date: Jun 2014
Posts: 43
I have also the same FramServer error
Mister XY is offline   Reply With Quote
Old 29th February 2020, 06:07   #1388  |  Link
JKyle
Registered User
 
Join Date: Sep 2018
Posts: 127
Just out of curiosity...

If FrameServer.dll plays such a crucial role in the new Beta version, why don't you put it in the Apps => Manage => Runtimes menu and let users to customize its path?
Sorry if it's against your development philosophy.
JKyle is offline   Reply With Quote
Old 29th February 2020, 11:25   #1389  |  Link
Taurus
Registered User
 
Taurus's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Location: Krautland
Posts: 903
Quote:
Originally Posted by chipxtreme View Post
Same for me
Same here...
Taurus is offline   Reply With Quote
Old 29th February 2020, 12:27   #1390  |  Link
Magik Mark
Registered User
 
Join Date: Dec 2014
Posts: 604
Same here. Refuses to be copied in the system32 directory
__________________
Aora Master - Intel i9 - RTX 2060 - DDR4 24GB Predator - LG OLED C9 - Yamaha A3030 - Windows 10 x64 - Kodi with DSplayer - Lav - MadVR
Magik Mark is offline   Reply With Quote
Old 29th February 2020, 13:48   #1391  |  Link
stax76
Registered User
 
Join Date: Jun 2002
Posts: 6,332
Sorry, I'm not super C++ competent, I've not used it often and not in recent years.

I use Windows 10 and in Visual Studio 2019 I used Platform Toolset 'Visual Studio 2019 (v142)', it's the newest and I hope it works when following x64 runtime is installed:

https://support.microsoft.com/en-au/...al-c-downloads

If it doesn't work then it might be the same issue I have with my other C++ library:

https://github.com/stax76/OpenWithPlusPlus/issues/5

The C++ DLL exports C functions, in .NET C functions are called using a technique named pinvoke, which means the .NET runtime loads FrameServer.dll, there is another unrelated FrameServer.dll in system32 (maybe a Windows component), this should not be a problem because the startup directory has a higher priority than the system32 directory.

Last edited by stax76; 29th February 2020 at 13:51.
stax76 is online now   Reply With Quote
Old 29th February 2020, 14:44   #1392  |  Link
Patman
Registered User
 
Patman's Avatar
 
Join Date: Jan 2015
Posts: 251
Maybe this will help with the frameserver. dll error

http://batcmd.com/windows/10/services/frameserver/

That service only exists on win10.

Last edited by Patman; 29th February 2020 at 14:48.
Patman is offline   Reply With Quote
Old 29th February 2020, 15:40   #1393  |  Link
Spunkmeyer
Registered User
 
Join Date: Jan 2020
Posts: 8
System.DllNotFoundException: Unable to load DLL 'FrameServer': The specified module could not be found. (Exception from HRESULT: 0x8007007E)
at StaxRip.FrameServer.CreateVapourSynthServer()
at StaxRip.FrameServer..ctor(String path) in D:\Projekte\VB\staxrip\General\FrameServer.vb:line 14
at StaxRip.VideoScript.Synchronize(Boolean convertToRGB, Boolean comparePath, Boolean flipVertical) in D:\Projekte\VB\staxrip\General\VideoScript.vb:line 246
at StaxRip.VideoScript.GetInfo() in D:\Projekte\VB\staxrip\General\VideoScript.vb:line 437
at StaxRip.VideoScript.GetFrameCount() in D:\Projekte\VB\staxrip\General\VideoScript.vb:line 461
at StaxRip.GlobalClass.IsValidSource(Boolean warn) in D:\Projekte\VB\staxrip\General\GlobalClass.vb:line 684
at StaxRip.MainForm.AviSynthListView_ScriptChanged() in D:\Projekte\VB\staxrip\Forms\MainForm.vb:line 5196
at StaxRip.FiltersListView.OnChanged() in D:\Projekte\VB\staxrip\Controls\FiltersListView.vb:line 269
at StaxRip.FiltersListView._Lambda$__14-0(VideoScript script) in D:\Projekte\VB\staxrip\Controls\FiltersListView.vb:line 29
at StaxRip.VideoScript.RaiseChanged() in D:\Projekte\VB\staxrip\General\VideoScript.vb:line 21
at StaxRip.VideoScript.SetFilter(Int32 index, VideoFilter filter) in D:\Projekte\VB\staxrip\General\VideoScript.vb:line 91
at StaxRip.MainForm.OpenVideoSourceFiles(IEnumerable`1 files, Boolean isEncoding) in D:\Projekte\VB\staxrip\Forms\MainForm.vb:line 2064

Tried all the above hints and Visual Studio, 3.5 gig download etc, happens with both AVS and Vapour.

Oh and Nvenc has been updated again :-)
Spunkmeyer is offline   Reply With Quote
Old 29th February 2020, 15:50   #1394  |  Link
Magik Mark
Registered User
 
Join Date: Dec 2014
Posts: 604
Yup. Problem still persisting
__________________
Aora Master - Intel i9 - RTX 2060 - DDR4 24GB Predator - LG OLED C9 - Yamaha A3030 - Windows 10 x64 - Kodi with DSplayer - Lav - MadVR
Magik Mark is offline   Reply With Quote
Old 29th February 2020, 17:06   #1395  |  Link
stax76
Registered User
 
Join Date: Jun 2002
Posts: 6,332
I searched for DllNotFoundException which led to a StackOverflow thread were somebody said:

Quote:
I ran into this problem and solved with the following:

There's a dependency on msvcr90.dll if you compile under /MD. Try compiling the code with /MT instead.

Project properties > C/C++ > Code Generation > Runtime Library: /MT
I check this setting and it's:

Multi-threaded Debug DLL (/MDd)

I think the problem is I released a debug build, I do it all the time with .NET code and wasn't aware that it can't be done with native code.

Sorry everybody, I'll upload a new build soon.

Last edited by stax76; 29th February 2020 at 17:09.
stax76 is online now   Reply With Quote
Old 29th February 2020, 17:18   #1396  |  Link
ukmark
Registered User
 
Join Date: Oct 2018
Posts: 15
Quote:
Originally Posted by stax76 View Post
Sorry everybody, I'll upload a new build soon.
Absolutely no need to apologize.

I know we are all very grateful for your efforts.
ukmark is offline   Reply With Quote
Old 29th February 2020, 19:27   #1397  |  Link
stax76
Registered User
 
Join Date: Jun 2002
Posts: 6,332
I hope it's fine now.

Code:
2.0.7.2 Beta
------------

- new: showing MediaInfo for the source file works now even if
       the source file is an d2v/dgi index file

- new: improved detection to find out if all video encoder
       command line switches have a GUI implementation,
       (there is still a lot work to do)

- fix: use FrameServer.dll release build instead of debug build
https://www.dropbox.com/sh/4ctl2y928...dd3yqcAHa?dl=0

https://1drv.ms/u/s!ArwKS_ZUR01g0kH4...3GaKe?e=qbOfGS

Last edited by stax76; 29th February 2020 at 19:38.
stax76 is online now   Reply With Quote
Old 29th February 2020, 20:06   #1398  |  Link
Patman
Registered User
 
Patman's Avatar
 
Join Date: Jan 2015
Posts: 251
Quote:
Originally Posted by stax76 View Post
I hope it's fine now.

Code:
2.0.7.2 Beta
------------

- new: showing MediaInfo for the source file works now even if
       the source file is an d2v/dgi index file

- new: improved detection to find out if all video encoder
       command line switches have a GUI implementation,
       (there is still a lot work to do)

- fix: use FrameServer.dll release build instead of debug build
The new version with release compiling settings works great!!!
Patman is offline   Reply With Quote
Old 1st March 2020, 00:06   #1399  |  Link
Magik Mark
Registered User
 
Join Date: Dec 2014
Posts: 604
Thanks Stax! It' s awesome!
__________________
Aora Master - Intel i9 - RTX 2060 - DDR4 24GB Predator - LG OLED C9 - Yamaha A3030 - Windows 10 x64 - Kodi with DSplayer - Lav - MadVR
Magik Mark is offline   Reply With Quote
Old 1st March 2020, 09:57   #1400  |  Link
stax76
Registered User
 
Join Date: Jun 2002
Posts: 6,332
Thanks for the feedback everybody.

@JKyle

Next build addresses the x265 issues and has also some related improvements.
stax76 is online now   Reply With Quote
Reply

Tags
aac, hdr, hevc, staxrip, x265

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 13:31.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.