Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > Video Encoding > MPEG-4 Encoder GUIs

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 13th April 2012, 22:32   #81  |  Link
Paddy97
Registered User
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 70
If the source is interlaced how do I add deinterlacing to the video encode?
Paddy97 is offline   Reply With Quote
Old 15th April 2012, 00:32   #82  |  Link
millercentral
Registered User
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 5
I noticed that file paths are using forward-slashes ("/") instead of ("\"). While this works okay for local files, it fails for networking paths. Can you change it so directories are separated by backward-slashes ("\") instead of forward-slashes?
millercentral is offline   Reply With Quote
Old 15th April 2012, 11:08   #83  |  Link
oreons
MkvToMp4 author
 
Join Date: Nov 2011
Location: Russia
Posts: 105
Paddy97,
For converting interlace-progressive need to run encoding, repacking will not work.




millercentral,
Network paths are supported, see the picture.

oreons is offline   Reply With Quote
Old 15th April 2012, 13:41   #84  |  Link
Paddy97
Registered User
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 70
Quote:
Originally Posted by oreons View Post
Paddy97,
For converting interlace-progressive need to run encoding, repacking will not work.

The source I was trying with is MPEG2 so it will be recoded. Use the standards, the output is still interlaced.

Paddy97 is offline   Reply With Quote
Old 15th April 2012, 16:09   #85  |  Link
oreons
MkvToMp4 author
 
Join Date: Nov 2011
Location: Russia
Posts: 105
Paddy97,
The output is interlace? Do you have a sample for testing?
oreons is offline   Reply With Quote
Old 15th April 2012, 16:37   #86  |  Link
Paddy97
Registered User
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 70
Quote:
Originally Posted by oreons View Post
Paddy97,
The output is interlace? Do you have a sample for testing?
Sure, here you have a clip.

http://www.mediafire.com/?598883j3rfbkc8c
Paddy97 is offline   Reply With Quote
Old 15th April 2012, 17:18   #87  |  Link
oreons
MkvToMp4 author
 
Join Date: Nov 2011
Location: Russia
Posts: 105
At the output progressive video.

Code:
Complete name                            : D:\Trollkarlens Hemligheter.s01e07 (03).m4v
Format                                   : MPEG-4
Codec ID                                 : M4V 
File size                                : 131 MiB
Duration                                 : 6mn 23s
Overall bit rate mode                    : Variable
Overall bit rate                         : 2 866 Kbps
Encoded date                             : UTC 2012-04-14 15:07:41
Tagged date                              : UTC 2012-04-14 15:07:41
Writing application                      : MkvToMp4 [www.mkvtomp4.ru] version 0.219

Video
ID                                       : 1
Format                                   : AVC
Format/Info                              : Advanced Video Codec
Format profile                           : High@L4.1
Format settings, CABAC                   : Yes
Format settings, ReFrames                : 4 frames
Codec ID                                 : avc1
Codec ID/Info                            : Advanced Video Coding
Duration                                 : 6mn 23s
Bit rate                                 : 2 693 Kbps
Maximum bit rate                         : 7 616 Kbps
Width                                    : 720 pixels
Height                                   : 576 pixels
Display aspect ratio                     : 16:9
Original display aspect ratio            : 16:9
Frame rate mode                          : Constant
Frame rate                               : 25.000 fps
Standard                                 : PAL
Color space                              : YUV
Chroma subsampling                       : 4:2:0
Bit depth                                : 8 bits
Scan type                                : Progressive
Bits/(Pixel*Frame)                       : 0.260
Stream size                              : 123 MiB (94%)
Writing library                          : x264 core 116 r2057 0ba8a9c
Encoding settings                        : cabac=1 / ref=1 / deblock=1:0:0 / analyse=0x3:0x3 / me=dia / subme=1 / psy=1 / psy_rd=1.00:0.00 / mixed_ref=0 / me_range=16 / chroma_me=1 / trellis=0 / 8x8dct=1 / cqm=0 / deadzone=21,11 / fast_pskip=1 / chroma_qp_offset=0 / threads=3 / sliced_threads=0 / nr=0 / decimate=1 / interlaced=0 / bluray_compat=0 / constrained_intra=0 / bframes=3 / b_pyramid=2 / b_adapt=1 / b_bias=0 / direct=1 / weightb=1 / open_gop=0 / weightp=1 / keyint=250 / keyint_min=25 / scenecut=40 / intra_refresh=0 / rc=crf / mbtree=0 / crf=20.0 / qcomp=0.60 / qpmin=0 / qpmax=69 / qpstep=4 / ip_ratio=1.40 / pb_ratio=1.30 / aq=1:1.00
Language                                 : English
Encoded date                             : UTC 2012-04-14 15:07:41
Tagged date                              : UTC 2012-04-14 15:07:44
oreons is offline   Reply With Quote
Old 15th April 2012, 17:36   #88  |  Link
Paddy97
Registered User
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 70
Ok, I see that. But if you look at the output it still looks interlaced. How do I remove that effect from the output?

There where some intersting parts in this thread since the source id DVB-T

http://forum.doom9.org/showthread.php?t=164682

Last edited by Paddy97; 15th April 2012 at 17:53.
Paddy97 is offline   Reply With Quote
Old 15th April 2012, 19:05   #89  |  Link
Atak_Snajpera
RipBot264 author
 
Atak_Snajpera's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Poland
Posts: 6,773
in command line you forgot --tff
Atak_Snajpera is offline   Reply With Quote
Old 15th April 2012, 21:32   #90  |  Link
Paddy97
Registered User
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 70
Quote:
Originally Posted by Atak_Snajpera View Post
in command line you forgot --tff
Thanks for the tip! Just tried that. With this source it did not do anything.
Paddy97 is offline   Reply With Quote
Old 16th April 2012, 17:07   #91  |  Link
Atak_Snajpera
RipBot264 author
 
Atak_Snajpera's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Poland
Posts: 6,773
did you removed --no-interlaced command first?
Atak_Snajpera is offline   Reply With Quote
Old 16th April 2012, 17:29   #92  |  Link
Faleny
Registered User
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 1
hello! I'm from Brazil, I can not speak English, so I'm using a translator, so please have patience with me

I loved this topic, and this program, but I'm having the following problem:
"FFmpeg terminated with error: 1"
if I put several files to be converted in a row, several of them give an error in converting the audio, leaving the final file without sound, but if I put one at a time, there occurs less frequently, in this case was vorbis, but I think also happened to acc,, will have to correct this error?

thank you for your attention

Last edited by Faleny; 16th April 2012 at 17:33.
Faleny is offline   Reply With Quote
Old 16th April 2012, 19:54   #93  |  Link
Paddy97
Registered User
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 70
Quote:
Originally Posted by Atak_Snajpera View Post
did you removed --no-interlaced command first?
Did that but on this source its of no effect.



If I select deinterlace in ripbot it works great btw and the size of the file is reduced in half due to the corrected picture.
Paddy97 is offline   Reply With Quote
Old 16th April 2012, 20:58   #94  |  Link
oreons
MkvToMp4 author
 
Join Date: Nov 2011
Location: Russia
Posts: 105
Faleny,
Do you have a sample file, which is encoded with an error?

Paddy97,
For high-quality deinterlacing should be used AviSynch filters, my program does not support it.
oreons is offline   Reply With Quote
Old 28th April 2012, 11:51   #95  |  Link
oreons
MkvToMp4 author
 
Join Date: Nov 2011
Location: Russia
Posts: 105
Version 0.220 - http://www.mediafire.com/?kxfjeg3qeknqakn

New in version:


1. Searching tags on sites TheTvDB and TheMovieDB.








To use searching must be fill the correct fields in the proxy settings, if it is used.


2. Select searching language in the program settings.


3. Loading artworks when searching tags and choose to use them.

This creates a cache of downloaded artworks in a temporary directory and re-search, artwork will be loaded from the cache.

4. Ability to search tags for a few episodes of a TV series in a single operation.


It is necessary select all of the series and click search, then the information on the series will be written into each file.


5. Jump to the IMDb site to search for information.


6. Ability to shutdown Windows after the end of the encoding.
First you need to put a flag in the settings "Enable windows shutdown button"


After that when you start encoding "Shutdown" button will be displayed.


If you click it, then the computer will be turned off after the end of the process.


7. Moving for files from the window tag editing. When you move the current tags are saved and is moved to the next or previous file.




8. Identify and record a new tag HD 1080p




9. Setting up the possibility of enable tags, and the enable optimization when loading a file.


10. If you move the mouse over the tag, it displays its contents in a window.


11. Ability to make Paypal donations to the program development.


12. Using a newer version of FFMpeg and Mp4Box
oreons is offline   Reply With Quote
Old 29th April 2012, 15:37   #96  |  Link
eckyecky
Registered User
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 6
You need to change the command for setting the level. There shouldnt be a decimal point in it. Using "...:level=4.1:..." sets it to High@L0.4 use "...:level=41:..."

But otherwise cheers for an awesome program
eckyecky is offline   Reply With Quote
Old 1st May 2012, 17:27   #97  |  Link
oreons
MkvToMp4 author
 
Join Date: Nov 2011
Location: Russia
Posts: 105
This is equivalent, see the log:
1. Tools\x264\x264 --crf 20.000 --preset superfast --no-interlaced --profile high --level 4.1 -o "Temp\video.h264" "D:/Video/76889.mov"
ffms [info]: 480x360p 0:1 @ 24004/1001 fps (vfr)
resize [warning]: converting from yuvj420p to yuv420p
x264 [info]: using cpu capabilities: MMX2 SSE2Fast SSSE3 FastShuffle SSE4.1 Cache64
x264 [info]: profile High, level 4.1

2. Tools\x264\x264 --crf 20.000 --preset superfast --no-interlaced --profile high --level 41 -o "Temp\video.h264" "D:/Video/76889.mov"
ffms [info]: 480x360p 0:1 @ 24004/1001 fps (vfr)
resize [warning]: converting from yuvj420p to yuv420p
x264 [info]: using cpu capabilities: MMX2 SSE2Fast SSSE3 FastShuffle SSE4.1 Cache64
x264 [info]: profile High, level 4.1
oreons is offline   Reply With Quote
Old 1st May 2012, 21:16   #98  |  Link
Mr. Monte
Registered User
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 350
Question....I see the default AAC encoder is now Quicktime (might have been in past..not sure). Some time back...peeps advised that the Nero AAC encoder did a better job. Is Nero still the preferred?...or has Apple gotten better?
Mr. Monte is offline   Reply With Quote
Old 2nd May 2012, 03:38   #99  |  Link
eckyecky
Registered User
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 6
Quote:
Originally Posted by oreons View Post
This is equivalent, see the log:
1. Tools\x264\x264 --crf 20.000 --preset superfast --no-interlaced --profile high --level 4.1 -o "Temp\video.h264" "D:/Video/76889.mov"
ffms [info]: 480x360p 0:1 @ 24004/1001 fps (vfr)
resize [warning]: converting from yuvj420p to yuv420p
x264 [info]: using cpu capabilities: MMX2 SSE2Fast SSSE3 FastShuffle SSE4.1 Cache64
x264 [info]: profile High, level 4.1

2. Tools\x264\x264 --crf 20.000 --preset superfast --no-interlaced --profile high --level 41 -o "Temp\video.h264" "D:/Video/76889.mov"
ffms [info]: 480x360p 0:1 @ 24004/1001 fps (vfr)
resize [warning]: converting from yuvj420p to yuv420p
x264 [info]: using cpu capabilities: MMX2 SSE2Fast SSSE3 FastShuffle SSE4.1 Cache64
x264 [info]: profile High, level 4.1
The command in question is to MP4Box when it muxes extracted videos without conversion. It keeps exporting Level 0.4 instead of Level 4.1
Code:
Tools\MP4Box\MP4Box.exe -new -delay 1=1 -add "Temp\video.264":fps=25.000:lang=eng:level=4.1:name="" -add "D:/mkvtomp4/MkvToMp4_0.220/Temp/test.AC3"#1:fps=25.000:lang=eng:name="" -add "D:/mkvtomp4/MkvToMp4_0.220/Temp/test_internal_sub_2_change.ttxt":lang=eng:name="" -itags tool="MkvToMp4 [www.mkvtomp4.ru] version 0.220" "D:/mkvtomp4\test.m4v"
Highlighted bit should be 41 not 4.1

Last edited by eckyecky; 2nd May 2012 at 03:41.
eckyecky is offline   Reply With Quote
Old 2nd May 2012, 10:51   #100  |  Link
oreons
MkvToMp4 author
 
Join Date: Nov 2011
Location: Russia
Posts: 105
eckyecky,
Thanks, I will correct in next version.

Mr. Monte,
QT more quality at the same bitrate.
http://forum.doom9.org/showthread.php?t=161957
oreons is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
mkv, mkvtomp4, mp4, repack, video

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 09:25.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.