Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > Video Encoding > MPEG-4 Encoder GUIs

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 11th September 2010, 18:37   #181  |  Link
blubberbirne
Registered User
 
Join Date: Sep 2004
Location: Germany, Hamm
Posts: 161
I need Another Update Server.
Fresh Install of MeGui x64

Quote:
Trying server: http://megui.org/auto/stable/
Retrieving update file from server...
Error: Couldn't connect to server.
Trying server: http://megui.xvidvideo.ru/auto/stable/
Retrieving update file from server...
Error: Couldn't connect to server.
Error: Could not download XML file
Loading update data...
Error: Invalid XML file. Aborting.
EDIT: found the developer dir in setting.
blubberbirne is offline   Reply With Quote
Old 12th September 2010, 14:29   #182  |  Link
GRKNGLR
Registered User
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 30
Quote:
Originally Posted by Sharktooth View Post
no. except the fact all 32 bit apps have a 2 GB memory barrier.
some times, when using heavy filtering and/or HD sources avisynth may require more than 2 GB and that obviously makes avisynth 32 crash.
Thanks Sharktooth.
GRKNGLR is offline   Reply With Quote
Old 12th September 2010, 17:33   #183  |  Link
Whimick
Registered User
 
Join Date: Jun 2010
Location: Surrey, England
Posts: 29
Hello All,
I been having a play with MeGUI x64 and I get this error when I try to create a script:
Please see my Log below:
-------------------------------------------------------
[Error] Log
-[Information] Versions
--[Information] MeGUI Version : 0.3.5.11 x64
--[Information] OS : Windows Vista Premium Edition x64 SP2 (6.0.131072.6002)
--[Information] Latest .Net Framework installed : 4.0 (4.0.30319)
--[Information] Avisynth Version : 2.5.8.5
-[Information] Log for job1 (idx, Sample.ts -> Sample.ts.d2v)
--[Information] [12/09/2010 17:22:28] Started handling job
--[Information] [12/09/2010 17:22:28] Preprocessing
--[Information] Job commandline: "C:\Program Files\MEGUI 64\tools\dgindex\dgindex.exe" -SD=< -AIF=<C:\TEMP\Sample.ts< -OF=<C:\Users\Michael\Videos\MeGUI\Sample.ts< -FO=0 -exit -hide -OM=1 -TN=0
--[Information] [12/09/2010 17:22:28] Indexing started
--[Information] Standard output stream
--[Information] Standard error stream
--[Information] [12/09/2010 17:22:48] Running auto force film
---[Information] Film percentage: -1
--[Information] [12/09/2010 17:22:48] Postprocessing
---[Information] Deleting intermediate files
----[Information] [12/09/2010 17:22:49] Successfully deleted C:\TEMP\Sample.ts.log
--[Information] [12/09/2010 17:22:49] Job completed
-[Error] Unhandled error
--[Information] Exception message: Attempted to read or write protected memory. This is often an indication that other memory is corrupt.
--[Information] Stacktrace
---[NoImage] at MeGUI.AviSynthClip.dimzon_avs_getvframe(IntPtr avs, IntPtr buf, Int32 stride, Int32 frm)
---[NoImage] at MeGUI.AviSynthClip.ReadFrame(IntPtr addr, Int32 stride, Int32 frame)
---[NoImage] at MeGUI.AvsFile.AvsVideoReader.ReadFrameBitmap(Int32 position)
---[NoImage] at MeGUI.VideoPlayer.positionSlider_Scroll(Object sender, EventArgs e)
---[NoImage] at MeGUI.VideoPlayer.resize(Int32 targetWidth, Boolean PAR)
---[NoImage] at MeGUI.core.gui.StandardAndCustomComboBox.get_SelectedSCItem()
---[NoImage] at MeGUI.core.gui.StandardAndCustomComboBox.get_SelectedObject()
---[NoImage] at MeGUI.core.gui.ARChooser.get_Value()
---[NoImage] at MeGUI.VideoPlayer.get_DAR()
---[NoImage] at MeGUI.VideoEncodingComponent.player_Closed(Object sender, EventArgs e)
---[NoImage] at System.Windows.Forms.Form.OnClosed(EventArgs e)
---[NoImage] at System.Windows.Forms.Form.WmClose(Message& m)
---[NoImage] at System.Windows.Forms.Control.ControlNativeWindow.WndProc(Message& m)
---[NoImage] at System.Windows.Forms.NativeWindow.Callback(IntPtr hWnd, Int32 msg, IntPtr wparam, IntPtr lparam)
--[Information] Inner exception: null

-------------------------------------------------

Can any one offer any advice.

Many Thanks

Whimick
Attached Images
 
Whimick is offline   Reply With Quote
Old 12th September 2010, 18:14   #184  |  Link
Zathor
Registered User
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 2,408
Can you open the avs file in other tools like VirtualDub or MPC-HC?
Zathor is offline   Reply With Quote
Old 12th September 2010, 19:01   #185  |  Link
JoeH
Registered User
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 251
Quote:
Originally Posted by blubberbirne View Post
I need Another Update Server.
Fresh Install of MeGui x64



EDIT: found the developer dir in setting.
How did you solve this? I am getting the same error.
JoeH is offline   Reply With Quote
Old 12th September 2010, 21:26   #186  |  Link
Zathor
Registered User
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 2,408
In the settings (extra config\auto update) you have to switch to the development server. MeGUI x64 is not available as stable build because a lot of external tools/filters are missing/unstable.

EDIT: I updated the link in the first posting to point to a recent x64 build. This build will automatically switch to the development server for a new instalation.

Last edited by Zathor; 12th September 2010 at 21:29.
Zathor is offline   Reply With Quote
Old 14th September 2010, 15:25   #187  |  Link
tormento
Acid fr0g
 
tormento's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: Italy
Posts: 1,526
megui 0.3.5.12_x64 nice crash

There must be something gone wrong with latest update. If I open the following script:
PHP Code:
LoadPlugin("D:\eseguibili\media\dgdecnv\x64 binaries\DGDecodeNV.dll")
DGSource("E:\in\1_47 2 fast 2 furious\2fast.dgi"
Megui_x64 shows:



Tried same script in VirtualDub_x64 and works. Tried to replace AviSynth with older version.

Same script works with x86 version (obviously different dll).

Ideas?
__________________
@turment on Telegram
tormento is offline   Reply With Quote
Old 14th September 2010, 22:35   #188  |  Link
zanuda
Registered User
 
zanuda's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Russia
Posts: 17
error when try to open .mkv in file indexer
Quote:
[Error] Log
-[Information] Versions
--[Information] MeGUI Version : 0.3.5.12 x64
--[Information] OS : Windows Seven Ultimate Edition x64 (6.1.0.7600)
--[Information] Latest .Net Framework installed : 4.0 (4.0.30319)
--[Information] Avisynth Version : 2.5.8.5
-[Error] Unhandled error
--[Information] Exception message: Была сделана попытка загрузить программу, имеющую неверный формат. (Исключение из HRESULT: 0x8007000B)
--[Information] Stacktrace
---[NoImage] в MediaInfoWrapper.MediaInfo.MediaInfo_New()
---[NoImage] в MediaInfoWrapper.MediaInfo..ctor(String path)
---[NoImage] в MeGUI.MediaInfoFile..ctor(String file)
---[NoImage] в MeGUI.FileIndexerWindow.openVideo(String fileName)
---[NoImage] в MeGUI.FileIndexerWindow.input_FileSelected(FileBar sender, FileBarEventArgs args)
---[NoImage] в MeGUI.FileBar.triggerEvent()
---[NoImage] в MeGUI.FileBar.setFilename(String filename)
---[NoImage] в System.Windows.Forms.Control.OnClick(EventArgs e)
---[NoImage] в System.Windows.Forms.Button.OnMouseUp(MouseEventArgs mevent)
---[NoImage] в System.Windows.Forms.Control.WmMouseUp(Message& m, MouseButtons button, Int32 clicks)
---[NoImage] в System.Windows.Forms.Control.WndProc(Message& m)
---[NoImage] в System.Windows.Forms.ButtonBase.WndProc(Message& m)
---[NoImage] в System.Windows.Forms.Button.WndProc(Message& m)
---[NoImage] в System.Windows.Forms.Control.ControlNativeWindow.WndProc(Message& m)
---[NoImage] в System.Windows.Forms.NativeWindow.Callback(IntPtr hWnd, Int32 msg, IntPtr wparam, IntPtr lparam)
--[Information] Inner exception: null
zanuda is offline   Reply With Quote
Old 14th September 2010, 23:16   #189  |  Link
Zathor
Registered User
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 2,408
Thanks for the reports. Please run the auto update and the problem should be fixed.
Zathor is offline   Reply With Quote
Old 15th September 2010, 01:05   #190  |  Link
vitali5000
Registered User
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 10
mediainfo_0_7_35-2_x64 buged



vitali5000 is offline   Reply With Quote
Old 15th September 2010, 06:20   #191  |  Link
tormento
Acid fr0g
 
tormento's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: Italy
Posts: 1,526
Not working, same error I reported before.
__________________
@turment on Telegram
tormento is offline   Reply With Quote
Old 15th September 2010, 09:36   #192  |  Link
zanuda
Registered User
 
zanuda's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Russia
Posts: 17
works fine for me
zanuda is offline   Reply With Quote
Old 15th September 2010, 10:07   #193  |  Link
Zathor
Registered User
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 2,408
It is working for me with this dll, too. I think we have to wait for the official build of mediainfo. I will revert it back to 0.7.35.
Zathor is offline   Reply With Quote
Old 15th September 2010, 10:20   #194  |  Link
vitali5000
Registered User
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 10
Quote:
Originally Posted by Zathor View Post
It is working for me with this dll, too. I think we have to wait for the official build of mediainfo. I will revert it back to 0.7.35.
Please, upload old working version 0.7.35. Thanks.
vitali5000 is offline   Reply With Quote
Old 15th September 2010, 10:38   #195  |  Link
Zathor
Registered User
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 2,408
Yes, as said before. But at the moment I have no access to the server. Should be done in a few hours.
EDIT: done

Last edited by Zathor; 15th September 2010 at 11:25.
Zathor is offline   Reply With Quote
Old 15th September 2010, 13:42   #196  |  Link
vitali5000
Registered User
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 10
Error again (((



With MeGUI - 32 bit works fine.

Last edited by vitali5000; 15th September 2010 at 13:51.
vitali5000 is offline   Reply With Quote
Old 15th September 2010, 14:28   #197  |  Link
Zathor
Registered User
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 2,408
Close MeGUI and then replace mediainfo.dll with another one from here:
http://megui.org/auto (files beginning with mediainfo and ending with x64.zip)
Report back which one fixes the problem.
Zathor is offline   Reply With Quote
Old 15th September 2010, 15:10   #198  |  Link
Sharktooth
Mr. Sandman
 
Sharktooth's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Haddonfield, IL
Posts: 11,768
zathor, it could be a build problem since there 32bit version works as expected.
ill ask in the mediainfo thread.
Sharktooth is offline   Reply With Quote
Old 15th September 2010, 17:19   #199  |  Link
vitali5000
Registered User
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 10
Quote:
Originally Posted by vitali5000 View Post
Error again (((

It is a problem when I try to make resize with 1920x1080 to 720x400, there was no such problem earlier.
With 32 bit version resize to720x400 works fine.
vitali5000 is offline   Reply With Quote
Old 15th September 2010, 18:54   #200  |  Link
tormento
Acid fr0g
 
tormento's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: Italy
Posts: 1,526
Works ok for me now (x64, I mean).

Thanks..
__________________
@turment on Telegram
tormento is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 02:11.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.