Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > (HD) DVD, Blu-ray & (S)VCD > DVD & BD Rebuilder

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 14th December 2009, 04:48   #6301  |  Link
jr08toy
Registered User
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 22
Son-of-a...

Alright, well, I just tried my 8th disc of the night and it didn't work. Go figure! Argh!

Maybe I'll take it over to BestBuy and put it in one of their players and see if it works... then pick up some Verbatim BD-Rs.

I've also tried WinDVD w/ Bluray Support and it hangs with that as well.

Shouldn't the BDROM at least be able to read the discs?
__________________
  • Intel Core2 Quad Q6600 @ 2.40GHz
  • 4 Gb RAM
  • Nvidia 8500 GT
  • Windows Vista Ultimate 32bit
jr08toy is offline   Reply With Quote
Old 14th December 2009, 15:29   #6302  |  Link
Race Guy
Registered User
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 61
Speaking of full backup to BD-9's, what makes some "not play" on a standalone?

I started going full to BD-9 for some titles. I ALWAYS test burn to BD-RE to check menu function, then, if it passes, I burn to DL hard copy. The first few I did, the 9's played nice, so I started "building a pile", assuming they were all playable.

Then about a week ago, I tried a 9 I just did & my Oppo spit it out as a bad disc. I then went thru my pile & tried them all, finding 7 that got spit out! Keep in mind, ALL of these ran good on BD-RE. For DL burn, I do 'em slow at 2.4x via ImgBurn & verify the burn.

For the heck of it, I took 3 of 'em to my local big box HDTV place for a test drive. I tried them in a "house brand" player & a Sony. On both of those, they loaded to the main menu, BUT the salesman COULD NOT find a remote for either player, so we couldn't "launch" the disc. I'd assume they would've played though.

So then I take some "bad ones" & some "good ones" to my buddy's house who has a Sony N460. Same deal, the good ones play, the bad ones get "rejected" immediately.

I did notice that flix from WB end up "good", Uni & Sony end up "bad". Can't say this is a "rule" yet, just an observation on the few I've tried.

The only "non-default" thing I do is, I don't select "BD-9" for the output, I go "8150MB custom". Would that make a diff on what gets processed & what doesn't?

Any thoughts, folks? Could there be a hunk of leftover HD Audio at disc launch that the players reject?

See ya!
Race Guy is offline   Reply With Quote
Old 14th December 2009, 16:33   #6303  |  Link
Capsbackup
Registered User
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 1,995
BD media is different than DVD media. Blue laser vs red laser. Just because the backup is made to fit on a DVD DL disc doesn't change the type of backup. If burned to DVD media, it is AVCHD. To BD media, it's BluRay.
I have tested several full backups that, when burned to DVD media, did not play correctly or without audio for the main movie, but when burned to BD-RE played perfectly.
I do not believe AVCHD supports HD audio, so the backups should have their audio converted to DD AC3.
Following this thread from the beginning, almost one year now, there has not been many consistent full movie backups reported that play to BD5/9 media on standalones.
Capsbackup is offline   Reply With Quote
Old 14th December 2009, 17:14   #6304  |  Link
Race Guy
Registered User
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 61
Quote:
Originally Posted by Capsbackup View Post
BD media is different than DVD media. Blue laser vs red laser. Just because the backup is made to fit on a DVD DL disc doesn't change the type of backup. If burned to DVD media, it is AVCHD. To BD media, it's BluRay.
I have tested several full backups that, when burned to DVD media, did not play correctly or without audio for the main movie, but when burned to BD-RE played perfectly.
I do not believe AVCHD supports HD audio, so the backups should have their audio converted to DD AC3.
Following this thread from the beginning, almost one year now, there has not been many consistent full movie backups reported that play to BD5/9 media on standalones.
The Oppo identifies all the 9's as "BDMV" during load. The good ones launch, the bad ones get spit out. When a "good one" is playing & I bring up the Oppo's info the disc is identified "BDMV". The Sony 460, calls it a "BD-ROM AVC".

On the audio, one of my "good ones" has the DTS-HD MA "1536k core" & it plays fine on both, so core DTS is apparently OK too.

I'm thinking it's more the "studio's structure" than the media. Something's "non-compliant" at disc load.

I just noticed that Fox is also "good". That's the one with the DTS.
Race Guy is offline   Reply With Quote
Old 14th December 2009, 17:28   #6305  |  Link
Skidmark
Registered User
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 4
Hi, I'm having problems with Terminator Salvation. I've tried with 3 different versions of BD Rebuilder and am getting different errors with each. With 31.01, it completes, but audio is very badly out of sync (a few seconds off in the later parts of the movie). 31.02 and 31.05 encounter errors.

The BD Rebuilder works perfectly with other titles.

Here are the logs:

-----------------------
[14:59:00] BD Rebuilder v0.31.01 (beta)
- Source: TERMINATOR_SALVATION
- Input BD size: 24.14 GB
- Approximate total content: [01:54:36.911]
- Target BD size: 4.27 GB
- Windows Version: 6.1 [7600]
- MOVIE-ONLY mode enabled
- Audio Settings: AC3=1 DTS=1 HD=0 Kbs=640
[14:59:02] PHASE ONE, Encoding
- [14:59:02] Extracting A/V streams [VID_00000]
- [15:04:14] Reencoding: VID_00000 (1 of 20)
- Switching to FFMS2.DLL for decoding.
- [15:11:05] Extracting A/V streams [VID_00001]
- [15:11:11] Reencoding: VID_00001 (2 of 20)
- Switching to FFMS2.DLL for decoding.
- [15:14:47] Extracting A/V streams [VID_00002]
- [15:15:48] Reencoding: VID_00002 (3 of 20)
- Switching to FFMS2.DLL for decoding.
- [15:38:09] Extracting A/V streams [VID_00003]
- [15:38:28] Reencoding: VID_00003 (4 of 20)
- Switching to FFMS2.DLL for decoding.
- [15:47:55] Extracting A/V streams [VID_00004]
- [15:48:51] Reencoding: VID_00004 (5 of 20)
[15:48:59]PHASE ONE aborted by user request


-----------------------
[14:49:58] BD Rebuilder v0.31.02 (beta)
- Source: TERMINATOR_SALVATION
- Input BD size: 24.14 GB
- Approximate total content: [01:54:36.911]
- Target BD size: 4.27 GB
- Windows Version: 6.1 [7600]
- MOVIE-ONLY mode enabled
- Audio Settings: AC3=1 DTS=1 HD=0 Kbs=640
[14:50:00] PHASE ONE, Encoding
- [14:50:00] Extracting A/V streams [VID_00000]
- [14:55:39] ExtractAudioSubs() 00058 1605
[14:57:44] - Failed to retrieve audio, aborted


-----------------------
[15:50:12] BD Rebuilder v0.31.05 (beta)
- Source: TERMINATOR_SALVATION
- Input BD size: 24.14 GB
- Approximate total content: [01:54:36.911]
- Target BD size: 4.27 GB
- Windows Version: 6.1 [7600]
- MOVIE-ONLY mode enabled
- Audio Settings: AC3=1 DTS=1 HD=0 Kbs=640
[15:50:16] PHASE ONE, Encoding
- [15:50:16] Extracting A/V streams [VID_00000]
- [15:55:21] Reencoding: VID_00000 (1 of 20)
- Encode failed. Retrying.
- Encode failed. Retrying.
- Reached retry limit. Aborting.
[15:58:24] - Failed video encode, aborted
Skidmark is offline   Reply With Quote
Old 14th December 2009, 18:31   #6306  |  Link
eTiMaGo
Registered User
 
Join Date: May 2009
Posts: 57
Quote:
Originally Posted by Capsbackup View Post
BD media is different than DVD media. Blue laser vs red laser. Just because the backup is made to fit on a DVD DL disc doesn't change the type of backup. If burned to DVD media, it is AVCHD. To BD media, it's BluRay.
I have tested several full backups that, when burned to DVD media, did not play correctly or without audio for the main movie, but when burned to BD-RE played perfectly.
I do not believe AVCHD supports HD audio, so the backups should have their audio converted to DD AC3.
Following this thread from the beginning, almost one year now, there has not been many consistent full movie backups reported that play to BD5/9 media on standalones.
I'm not really sure... I have an original "Blu-ray" title (HDScape Virtual Aquarium), which is actually on a pressed DVD-9, yet behaves just like any other BD disc in all players I tried it on. Yet when I ripped it to hard drive then re-burned it, it failed to play on some, for example my PS3 showed it as a data disc... odd!
eTiMaGo is offline   Reply With Quote
Old 14th December 2009, 19:39   #6307  |  Link
jdobbs
Moderator
 
Join Date: Oct 2001
Posts: 20,393
Quote:
Originally Posted by eTiMaGo View Post
I'm not really sure... I have an original "Blu-ray" title (HDScape Virtual Aquarium), which is actually on a pressed DVD-9, yet behaves just like any other BD disc in all players I tried it on. Yet when I ripped it to hard drive then re-burned it, it failed to play on some, for example my PS3 showed it as a data disc... odd!
The kind of disc (BD-R, BD-ROM, DVD-R, DVD-ROM) is detectable by the player. I believe ImgBurn includes options that can make a BD/DVD-R appear to be a BD/DVD-ROM.
__________________
Help with development of new apps: Donations.
Website: www.jdobbs.net
jdobbs is offline   Reply With Quote
Old 14th December 2009, 20:01   #6308  |  Link
setarip_old
Registered User
 
setarip_old's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 16,272
@jdobbs
Quote:
I believe ImgBurn includes options that can make a BD/DVD-R appear to be a BD/DVD-ROM.
Actually, that (changing booktype) ONLY works with "+" media and ONLY with some drive brands...
setarip_old is offline   Reply With Quote
Old 14th December 2009, 20:56   #6309  |  Link
jdobbs
Moderator
 
Join Date: Oct 2001
Posts: 20,393
Quote:
Originally Posted by setarip_old View Post
@jdobbsActually, that (changing booktype) ONLY works with "+" media and ONLY with some drive brands...
I've never personally done it. But, I've been meaning to try it on the disc I have that the audio works on BD but not on DVD-9 (exact same image).
__________________
Help with development of new apps: Donations.
Website: www.jdobbs.net
jdobbs is offline   Reply With Quote
Old 14th December 2009, 21:18   #6310  |  Link
jdobbs
Moderator
 
Join Date: Oct 2001
Posts: 20,393
Quote:
Originally Posted by Skidmark View Post
Hi, I'm having problems with Terminator Salvation. I've tried with 3 different versions of BD Rebuilder and am getting different errors with each. With 31.01, it completes, but audio is very badly out of sync (a few seconds off in the later parts of the movie). 31.02 and 31.05 encounter errors.

The BD Rebuilder works perfectly with other titles.

Here are the logs:

-----------------------
[14:59:00] BD Rebuilder v0.31.01 (beta)
- Source: TERMINATOR_SALVATION
- Input BD size: 24.14 GB
- Approximate total content: [01:54:36.911]
- Target BD size: 4.27 GB
- Windows Version: 6.1 [7600]
- MOVIE-ONLY mode enabled
- Audio Settings: AC3=1 DTS=1 HD=0 Kbs=640
[14:59:02] PHASE ONE, Encoding
- [14:59:02] Extracting A/V streams [VID_00000]
- [15:04:14] Reencoding: VID_00000 (1 of 20)
- Switching to FFMS2.DLL for decoding.
- [15:11:05] Extracting A/V streams [VID_00001]
- [15:11:11] Reencoding: VID_00001 (2 of 20)
- Switching to FFMS2.DLL for decoding.
- [15:14:47] Extracting A/V streams [VID_00002]
- [15:15:48] Reencoding: VID_00002 (3 of 20)
- Switching to FFMS2.DLL for decoding.
- [15:38:09] Extracting A/V streams [VID_00003]
- [15:38:28] Reencoding: VID_00003 (4 of 20)
- Switching to FFMS2.DLL for decoding.
- [15:47:55] Extracting A/V streams [VID_00004]
- [15:48:51] Reencoding: VID_00004 (5 of 20)
[15:48:59]PHASE ONE aborted by user request


-----------------------
[14:49:58] BD Rebuilder v0.31.02 (beta)
- Source: TERMINATOR_SALVATION
- Input BD size: 24.14 GB
- Approximate total content: [01:54:36.911]
- Target BD size: 4.27 GB
- Windows Version: 6.1 [7600]
- MOVIE-ONLY mode enabled
- Audio Settings: AC3=1 DTS=1 HD=0 Kbs=640
[14:50:00] PHASE ONE, Encoding
- [14:50:00] Extracting A/V streams [VID_00000]
- [14:55:39] ExtractAudioSubs() 00058 1605
[14:57:44] - Failed to retrieve audio, aborted


-----------------------
[15:50:12] BD Rebuilder v0.31.05 (beta)
- Source: TERMINATOR_SALVATION
- Input BD size: 24.14 GB
- Approximate total content: [01:54:36.911]
- Target BD size: 4.27 GB
- Windows Version: 6.1 [7600]
- MOVIE-ONLY mode enabled
- Audio Settings: AC3=1 DTS=1 HD=0 Kbs=640
[15:50:16] PHASE ONE, Encoding
- [15:50:16] Extracting A/V streams [VID_00000]
- [15:55:21] Reencoding: VID_00000 (1 of 20)
- Encode failed. Retrying.
- Encode failed. Retrying.
- Reached retry limit. Aborting.
[15:58:24] - Failed video encode, aborted
1. Your experience with 0.31.01 is caused by a bad configuration of FFDSHOW.

2. The error you got on 0.31.02 is caused by a "file already exists" error. One of the files left over from a previous attempt is probably locked somehow.

3. The last one is probably caused by configuration problems (either HAALI, FFDSHOW, or AVISYNTH). I'm running that disc right now -- I'll let you know how it turns out.
__________________
Help with development of new apps: Donations.
Website: www.jdobbs.net

Last edited by jdobbs; 14th December 2009 at 21:40.
jdobbs is offline   Reply With Quote
Old 14th December 2009, 21:28   #6311  |  Link
drmih
Registered User
 
Join Date: Apr 2002
Posts: 590
Quote:
Originally Posted by jr08toy View Post
Anyone have working settings for Imgburn? I've been trying to burn some of the BD9s I've made with BDRB and they only hang on my standalone player.

I'm using Imgburn 2.5.0.0
My burner is an LG BH08LS20
My standalone BD player is an LG BD390
Media is Verbatim DVD+R DL

All my standalone player does is says Bluray, then error and spits it back out. Any ideas or input would be greatly appreciated.
I have an lg 370 and it won't play bd-9 discs with bd-j. It's fine with other discs but with these it just says 'check disc' and spits it out. The same image on a bd-25 or (-re) is fine. I asked LG if there was a possibility of tweak the firmware to allow this but with no joy.
drmih is offline   Reply With Quote
Old 14th December 2009, 21:43   #6312  |  Link
jdobbs
Moderator
 
Join Date: Oct 2001
Posts: 20,393
Quote:
Originally Posted by drmih View Post
I have an lg 370 and it won't play bd-9 discs with bd-j. It's fine with other discs but with these it just says 'check disc' and spits it out. The same image on a bd-25 or (-re) is fine. I asked LG if there was a possibility of tweak the firmware to allow this but with no joy.
Unfortunately BD-9 full disc backups are more of a "pleasant extra feature" than an expectation on most players. The only things that should be expected to work on all players would be movie-only AVCHD on BD-5/9 (when the player says it supports AVCHD) and both movie-only and full backups to BD-25.

Virtually all Sony's (except the N460) will play BD-5/9 full backups as well. Others are hit-and-miss. I have a Sony BD-S360 and as of today I have only found two discs (out of several hundred) that won't work as a backup to BD-9 (both of those lose audio -- while the exact same image will burn/work on BD-25).
__________________
Help with development of new apps: Donations.
Website: www.jdobbs.net

Last edited by jdobbs; 14th December 2009 at 21:49.
jdobbs is offline   Reply With Quote
Old 14th December 2009, 22:02   #6313  |  Link
drmih
Registered User
 
Join Date: Apr 2002
Posts: 590
Quote:
Originally Posted by jdobbs View Post
Unfortunately BD-9 full disc backups are more of a "pleasant extra feature" than an expectation on most players. The only things that should be expected to work on all players would be movie-only AVCHD on BD-5/9 (when the player says it supports AVCHD) and both movie-only and full backups to BD-25.

Virtually all Sony's (except the N460) will play BD-5/9 full backups as well. Others are hit-and-miss. I have a Sony BD-S360 and as of today I have only found two discs (out of several hundred) that won't work as a backup to BD-9 (both of those lose audio -- while the exact same image will burn/work on BD-25).
I would concur with this although I would say that about 90% of the Universal titles I've done lose the audio on bd-9.
drmih is offline   Reply With Quote
Old 14th December 2009, 22:25   #6314  |  Link
jdobbs
Moderator
 
Join Date: Oct 2001
Posts: 20,393
Quote:
Originally Posted by drmih View Post
I would concur with this although I would say that about 90% of the Universal titles I've done lose the audio on bd-9.
I think that may be a bit of a stretch. It seems to only happen if there is secondary audio -- are you telling me that 90% of all Universal titles have secondary audio? Unfortunately, I'm pretty sure it is the player at fault -- so there may not be much I can do about it. I will try, though.
__________________
Help with development of new apps: Donations.
Website: www.jdobbs.net

Last edited by jdobbs; 14th December 2009 at 22:27.
jdobbs is offline   Reply With Quote
Old 14th December 2009, 22:59   #6315  |  Link
slayers
Registered User
 
Join Date: May 2009
Posts: 9
DMP-BD10 aggggggghhhhh

Quote:
Originally Posted by jr08toy View Post
Son-of-a...

Alright, well, I just tried my 8th disc of the night and it didn't work. Go figure! Argh!

Maybe I'll take it over to BestBuy and put it in one of their players and see if it works... then pick up some Verbatim BD-Rs.

I've also tried WinDVD w/ Bluray Support and it hangs with that as well.

Shouldn't the BDROM at least be able to read the discs?
I have been having issues now with BD-9's now with BD rebuilder and my good old Panasonic DMP-BD10. For What ever reason, the Movie will just hang or freeze at the middle of the movie. (Movie only Disk). Seems like it hangs right at the layer switch. I tested the same burn on my Sony s360 and it plays fine, as well as on my CPU drive (power dvd). Real Strange, because older disks that I have authored from BD rebuilder are fine. Just the new ones with the new versions.. Not sure what the issue is, but It is not a bad burn, because I have been doing the same project now with RIPBOT and it plays fine on my DMP-BD10. (same media stock) I have been pulling my hair out with this one, and the DMP-BD10 is an old player any way.

Jobbs-- could this be a change in the AUTHORING STRUCTURE? with recent changes dating back to early last summer? Not that big of a deal because I am about to trash my DMP-BD10. The last title that I recall failing on is "UP". Re-ran the same job on RIPBOT and it plays fine on my DMP-BD10. Both Disks play on other players (hardware) Just the one the BD-rebuilder spits out fails on my DMP-BD10. (half way through the movie.) This is with Strict AVC Compliance selected. (in the settings).

Last edited by slayers; 14th December 2009 at 23:04.
slayers is offline   Reply With Quote
Old 14th December 2009, 23:15   #6316  |  Link
drmih
Registered User
 
Join Date: Apr 2002
Posts: 590
Quote:
Originally Posted by jdobbs View Post
I think that may be a bit of a stretch. It seems to only happen if there is secondary audio -- are you telling me that 90% of all Universal titles have secondary audio? Unfortunately, I'm pretty sure it is the player at fault -- so there may not be much I can do about it. I will try, though.
I can only think of Van Helsing and Inglorious Bastards which I can remember working recently.

**Scrub Van Helsing - that doesn't work

Last edited by drmih; 14th December 2009 at 23:24.
drmih is offline   Reply With Quote
Old 14th December 2009, 23:37   #6317  |  Link
Skidmark
Registered User
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 4
Quote:
Originally Posted by jdobbs View Post
1. Your experience with 0.31.01 is caused by a bad configuration of FFDSHOW.

2. The error you got on 0.31.02 is caused by a "file already exists" error. One of the files left over from a previous attempt is probably locked somehow.

3. The last one is probably caused by configuration problems (either HAALI, FFDSHOW, or AVISYNTH). I'm running that disc right now -- I'll let you know how it turns out.
Thank you for the quick response (not to mention the fantastic software).

I used the same method of rebuild for all versions (confirming that I want all workspace files cleaned up when BD-rebuilder prompts). I also made sure that mpeg2 is enabled in ffdshow. I'm not sure what else there is to configure in haali or avisynth since none of the guides or issues I've read about really discuss configuring those items.

Could configuration issues cause problems with this one title when others (robably at least 10 others) worked perfectly with the same configuration?
Skidmark is offline   Reply With Quote
Old 14th December 2009, 23:47   #6318  |  Link
eTiMaGo
Registered User
 
Join Date: May 2009
Posts: 57
Quote:
Originally Posted by eTiMaGo View Post
But I have another problem to report... When converting some music titles, for example the "Elton John 60" Region A disc, when I play the disc, it loads only the menu background, with no interface elements. But if I press the "top menu" button on the remote control, then only does the menu show up.
Bump on this issue? I just tried again with 31.05, same thing...
eTiMaGo is offline   Reply With Quote
Old 14th December 2009, 23:58   #6319  |  Link
chudm
Registered User
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 182
Quote:
Originally Posted by eTiMaGo View Post
Bump on this issue? I just tried again with 31.05, same thing...
that issue can be fixed with this setting on the ini:

MIN_M2TS_SIZE=700
chudm is offline   Reply With Quote
Old 15th December 2009, 01:48   #6320  |  Link
jr08toy
Registered User
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 22
Success!!

ok, so I finally got one of my DVD-DL BD9's to work. I switched the backup over to movie only and it works beautifully.

Again, I'm using:
I'm using Imgburn 2.5.0.0 UDF 2.50 burning as BD
My burner is an LG BH08LS20
My standalone BD player is an LG BD390
Media is Verbatim DVD+R DL

Thank you to all for the advice. Must go, Transformers 2 is calling...
__________________
  • Intel Core2 Quad Q6600 @ 2.40GHz
  • 4 Gb RAM
  • Nvidia 8500 GT
  • Windows Vista Ultimate 32bit
jr08toy is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 02:19.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.