Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > Video Encoding > High Efficiency Video Coding (HEVC)

 
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 21st May 2020, 20:27   #1  |  Link
NathanBluebook
Registered User
 
Join Date: Jan 2020
Posts: 1
HEVC 10-bit colour change

I've been experimenting with HEVC / H.265 recently and I've been seeing an issue with my 10-bit encodes. In certain frames there's some minor changes in colour compared to the source material. 8-bit encodes with the exact same settings don't have this issue. And I also see it in both grainy and clean sources.

Here's an example [click on image or use left/right arrow keys to move between the two frames]: https://slow.pics/c/HSrvtDBt (look at the light hitting the back of his head and the yellow bead on his necklace)

Does anyone know what might be causing this please?

Here's the HEVC parameters I use:
ctu=64 / max-tu-size=32 / tu-intra-depth=1 / tu-inter-depth=1 / rdpenalty=0 / me=3 / subme=3 / merange=57 / no-b-intra / no-amp / ref=5 / no-weightb / lookahead-slices=4 / min-keyint=23 / bframes=8 / aq-mode=3 / aq-strength=1.0 / rd=4 / psy-rd=2.00 / psy-rdoq=1.00 / rdoq-level=2 / no-sao / no-open-gop / rc-lookahead=25 / scenecut=40 / max-merge=3 / qcomp=0.6 / strong-intra-smoothing / limit-refs=3 / deblock=-3,-3 / qg-size=32 / pbratio=1.30
NathanBluebook is offline   Reply With Quote
 

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 04:31.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.