Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > Video Encoding > MPEG-4 Encoder GUIs

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 16th June 2011, 04:11   #1  |  Link
GG-Xtreme
Registered User
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 45
MeGui 1st-pass stats file?

I need to create a .stats file from an input video in order to get keyframes for using in another program. However, when I specify "2pass - 1st pass" and the output log filename in the Xvid window and run the analysis pass, no files are created. I also have "Delete intermediate files" unchecked in the settings. The MeGui log shows no errors. What am I missing?

I'm using the latest development server build of MeGUI and Windows 7 64-bit.

Last edited by GG-Xtreme; 17th June 2011 at 00:22.
GG-Xtreme is offline   Reply With Quote
Old 17th June 2011, 02:05   #2  |  Link
GG-Xtreme
Registered User
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 45
bumptenchars
GG-Xtreme is offline   Reply With Quote
Old 18th June 2011, 03:37   #3  |  Link
GG-Xtreme
Registered User
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 45
Really? No one at all?
GG-Xtreme is offline   Reply With Quote
Old 19th June 2011, 11:36   #4  |  Link
GG-Xtreme
Registered User
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 45
Last try...

Any suggestions of where I can get help with this if not here?

Last edited by GG-Xtreme; 20th June 2011 at 00:02.
GG-Xtreme is offline   Reply With Quote
Old 20th June 2011, 00:08   #5  |  Link
AMED
Registered User
 
AMED's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Auckland, New Zealand
Posts: 450
You should be able to copy and paste the first pass commandline from the MeGUI log and manually run it in a CMD window.

Post a copy of your log please and i'll try to help.
__________________
A Man Eating Duck
AMED is offline   Reply With Quote
Old 20th June 2011, 01:16   #6  |  Link
GG-Xtreme
Registered User
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 45
Quote:
Originally Posted by AMED View Post
You should be able to copy and paste the first pass commandline from the MeGUI log and manually run it in a CMD window.

Post a copy of your log please and i'll try to help.
Thanks a lot for the response.
http://pastebin.com/eJBk2zyj (The text you have entered is too long (209328 characters).)

At no point during the process running did there appear any .stats or .pass file in the encoder program folder or the specified output folder. Searching the entire computer for such a file after the process was run yielded no results.
GG-Xtreme is offline   Reply With Quote
Old 20th June 2011, 01:29   #7  |  Link
AMED
Registered User
 
AMED's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Auckland, New Zealand
Posts: 450
Can you edit the below to fix the paths to the avs and the location where you want to save the stats and the log at the end and copy and paste it into run or an open CMD window.

Code:
"C:\Program Files (x86)\MeGUI\tools\xvid_encraw>xvid_encraw" -i "C:\path\to\folder\test.mkv.avs" -pass1 "C:\path\to\folder\video.pass" -bitrate 700 -kboost 100 -nopacked -lumimasking >> "C:\path\to\folder\log.log"
I'm at work at the moment so i can't test it.
__________________
A Man Eating Duck

Last edited by AMED; 20th June 2011 at 01:31.
AMED is offline   Reply With Quote
Old 20th June 2011, 03:17   #8  |  Link
GG-Xtreme
Registered User
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 45
Quote:
Originally Posted by AMED View Post
Can you edit the below to fix the paths to the avs and the location where you want to save the stats and the log at the end and copy and paste it into run or an open CMD window.

Code:
"C:\Program Files (x86)\MeGUI\tools\xvid_encraw>xvid_encraw" -i "C:\path\to\folder\test.mkv.avs" -pass1 "C:\path\to\folder\video.pass" -bitrate 700 -kboost 100 -nopacked -lumimasking >> "C:\path\to\folder\log.log"
I'm at work at the moment so i can't test it.
I can't put quotes before the command line. The line I'm using is
Code:
xvid_encraw -i "C:\path\to\folder\test.mkv.avs" -pass1 "C:\path\to\folder\video.pass" -bitrate 700 -kboost 100 -nopacked -lumimasking >> "C:\path\to\folder\log.log"
from already inside the "C:\Program Files (x86)\MeGUI\tools\xvid_encraw" directory.
GG-Xtreme is offline   Reply With Quote
Old 20th June 2011, 07:20   #9  |  Link
AMED
Registered User
 
AMED's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Auckland, New Zealand
Posts: 450
i have just tested something similar
Code:
"C:\Program Files (x86)\MeGUI\tools\xvid_encraw\xvid_encraw.exe" -i "D:\Bluray Backup\Movies\VTS_01_1.avs" -pass1 "D:\Bluray Backup\Movies\VTS_01_1.stats" -bitrate 2319
and the stats file is in D:\Bluray Backup\Movies\
__________________
A Man Eating Duck
AMED is offline   Reply With Quote
Old 20th June 2011, 09:38   #10  |  Link
GG-Xtreme
Registered User
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 45
Quote:
Originally Posted by AMED View Post
i have just tested something similar
Code:
"C:\Program Files (x86)\MeGUI\tools\xvid_encraw\xvid_encraw.exe" -i "D:\Bluray Backup\Movies\VTS_01_1.avs" -pass1 "D:\Bluray Backup\Movies\VTS_01_1.stats" -bitrate 2319
and the stats file is in D:\Bluray Backup\Movies\
I ran the same exact command, both with and without the bitrate argument (except specifying folders that exist on my end and my own avs file). Still no files being created at all =/
GG-Xtreme is offline   Reply With Quote
Old 20th June 2011, 21:05   #11  |  Link
AMED
Registered User
 
AMED's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Auckland, New Zealand
Posts: 450
Can you post the exact commandline you are trying to run pls.
__________________
A Man Eating Duck
AMED is offline   Reply With Quote
Old 20th June 2011, 22:00   #12  |  Link
GG-Xtreme
Registered User
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 45
Code:
"C:\Program Files (x86)\MeGUI\tools\xvid_encraw\xvid_encraw.exe" -i "C:\testfolder\testraw.avs" -pass1 "C:\testfolder\testraw.stats"
The contents of my avs file:
Code:
LoadPlugin("C:\Program Files (x86)\Haali\MatroskaSplitter\avss.dll")
LoadPlugin("C:\Program Files (x86)\MeGUI\tools\ffms\ffms2.dll")
FFVideoSource("C:\testfolder\testraw.mkv").AssumeFPS(24000,1001)
#deinterlace
#crop
#resize
#denoise
The command runs successfully with no errors, the command window if filled with frame info (like in the log I posted) but testraw.stats never appears.
GG-Xtreme is offline   Reply With Quote
Old 20th June 2011, 22:11   #13  |  Link
AMED
Registered User
 
AMED's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Auckland, New Zealand
Posts: 450
hmm, well I'm starting to run out of ideas.

Do you have another partition or drive you can output the stats file to?
__________________
A Man Eating Duck
AMED is offline   Reply With Quote
Old 21st June 2011, 01:22   #14  |  Link
GG-Xtreme
Registered User
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 45
Yea, but I highly doubt that's the issue. I'll give it a try anyway when I get the chance. Maybe I'll just give up on this soon.
GG-Xtreme is offline   Reply With Quote
Old 21st June 2011, 02:22   #15  |  Link
Overdrive80
Anime addict
 
Overdrive80's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Spain
Posts: 667
Maybe if you disable option "delete intermediate files", will can copy stats file.
Attached Images
 
__________________
Intel i7-6700K + Noctua NH-D15 + Z170A XPower G. Titanium + Kingston HyperX Savage DDR4 2x8GB + Nvidia GTX750 2GB DDR5 + SSD Vertex 4 256 GB + Antec EDG750 80 Plus Gold Mod + Corsair 780T Graphite
Overdrive80 is offline   Reply With Quote
Old 21st June 2011, 04:29   #16  |  Link
GG-Xtreme
Registered User
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 45
Quote:
Originally Posted by Overdrive80 View Post
Maybe if you disable option "delete intermediate files", will can copy stats file.
Thanks for the response. I already have that disabled. That shouldn't affect anything when invoking the Xvid encoder from the commandline, since it bypasses MeGUI anyway.
GG-Xtreme is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
.stats, analysis pass, keyframes, megui, xvid

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 10:15.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.