Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > Hardware & Software > Software players

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 24th December 2020, 18:49   #8101  |  Link
cmhrky
Registered User
 
Join Date: Jan 2017
Posts: 97
Updated Turkish language file basen on r5852.
cmhrky is offline   Reply With Quote
Old 24th December 2020, 21:46   #8102  |  Link
P.J
Δ
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 523
Quote:
Originally Posted by P.J View Post
Sometimes when I check different videos quickly, I get this error:
Quote:
Originally Posted by Klaus1189 View Post
Please upload to google drive or similar, we cannot open the file
P.J is offline   Reply With Quote
Old 25th December 2020, 06:33   #8103  |  Link
v0lt
Registered User
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 1,538
wushantao, cmhrky
Thanks. Updated in r5851 and r5854.

Quote:
Originally Posted by P.J View Post
This is a known problem, but we have no solution.
v0lt is offline   Reply With Quote
Old 26th December 2020, 17:16   #8104  |  Link
jumbo.jelly
Registered User
 
Join Date: Jul 2020
Posts: 1
When creating thumbnails for video (File - Save Thumbnails), is there any way to set the default location so that it goes directly to the folder where the video file is?
jumbo.jelly is offline   Reply With Quote
Old 26th December 2020, 18:17   #8105  |  Link
v0lt
Registered User
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 1,538
Quote:
Originally Posted by jumbo.jelly View Post
When creating thumbnails for video (File - Save Thumbnails), is there any way to set the default location so that it goes directly to the folder where the video file is?
No.
This is a player, not a thumbnail generator.
v0lt is offline   Reply With Quote
Old 28th December 2020, 06:40   #8106  |  Link
*MidnightWatcher*
Registered User
 
Join Date: Jun 2020
Posts: 56
Quote:
Originally Posted by *MidnightWatcher* View Post
I have an issue, hoping someone can help. I've now managed to use MPC-BE as an external player for KODI 18 in Windows 10 (20H2) and I'm using the latest nightly LAV filters.

I have my 1080p movies streaming from an FTP server. When I use KODI's internal player, they begin to play immediately with both KODI 17 (using madVR with the latest LAV filters) and KODI 18's internal player. But when I use MPC-BE as an external player it takes at least 20 seconds before the 1080p movie begins playing, almost as though MPC-BE is buffering very slowly. Local files play immediately. Anyone know what could be causing this?
Quote:
Originally Posted by Aleksoid1978 View Post
MPC-BE's filters don't support opening via FTP. If using with LAV - maybe it's LAV Source "fault", i don't know.
In case anybody else has this problem -- turns out the issue was indeed LAV filters. I've been using the newer nightly releases, seemingly without issue. When I reverted back to the latest 0.74.1 official release, however, the issue went away. All is good now.
__________________
My HT: JVC X790R | 100" EluneVision | madVR 128 RTX 2070S | UB420 | Denon X3600H @ 5.2.4 | Polk Audio RTi | 4 x ADX Maximus w/ Dayton Audio SA230 | 40" HDTV w/ MoviePosterApp
*MidnightWatcher* is offline   Reply With Quote
Old 29th December 2020, 08:08   #8107  |  Link
Klaus1189
Registered User
 
Join Date: Feb 2015
Location: Bavaria
Posts: 1,349
Updated german translation based on r5873
Klaus1189 is online now   Reply With Quote
Old 29th December 2020, 12:06   #8108  |  Link
v0lt
Registered User
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 1,538
@Klaus1189
Please use r5880 for translation.
v0lt is offline   Reply With Quote
Old 29th December 2020, 12:22   #8109  |  Link
Klaus1189
Registered User
 
Join Date: Feb 2015
Location: Bavaria
Posts: 1,349
I was already working on r5879
Updated german translation based on r5880
But it is quite long in german and I can not make it shorter without changing the meaning of it.
Code:
36		"Additionally add to playlist:"
Klaus1189 is online now   Reply With Quote
Old 29th December 2020, 16:37   #8110  |  Link
Klaus1189
Registered User
 
Join Date: Feb 2015
Location: Bavaria
Posts: 1,349
I have a question relating the graph of MPC-VR, which I don't understand what it shoes, if it is correct or wrong.
For easiest test, I use MPC-BE and external LAV Filters (latest nightly build) (Audio, Video, Splitter and Splitter Source) for Software Deinterlacer on/off toggling and when I use Software deinterlacing in LAV Video on this sample.mkv the graph is linear:
https://drive.google.com/file/d/14D6...ew?usp=sharing
but if I disable Software Deinterlacing and the Nvidia driver uses it's own deinterlacing I get choppy green line in graph:
https://drive.google.com/file/d/1fCp...ew?usp=sharing

The refresh rate is both set to 59.940 Hz. I have a Nvidia GPU. I must test the old RX480 also, but I am tired of testing today. On the RX 5700 XT the deinterlacer is broken.

And two other questions:
1.) How is this kind of "GPU Deinterlacer" called? I mean the opposite of Software renderer would be hardware Deinterlacer, which leads me to my next question
2.) Is this kind of Deinterlacer in the chip itself (-> hardware in the GPU) or in the driver of GPU?

Last edited by Klaus1189; 29th December 2020 at 16:39.
Klaus1189 is online now   Reply With Quote
Old 29th December 2020, 16:41   #8111  |  Link
wushantao
Registered User
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 95
https://fil.email/GSH2zR6s

Simplified Chinese update:)
wushantao is offline   Reply With Quote
Old 29th December 2020, 17:07   #8112  |  Link
cmhrky
Registered User
 
Join Date: Jan 2017
Posts: 97
Latest Turkish translation with some fixes based on r5881.
cmhrky is offline   Reply With Quote
Old 29th December 2020, 17:22   #8113  |  Link
v0lt
Registered User
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 1,538
@Klaus1189, @wushantao
Thanks. Updated in r5881 and r5882.

Quote:
Originally Posted by Klaus1189 View Post
For easiest test, I use MPC-BE and external LAV Filters (latest nightly build) (Audio, Video, Splitter and Splitter Source) for Software Deinterlacer on/off toggling and when I use Software deinterlacing in LAV Video on this sample.mkv the graph is linear:
https://drive.google.com/file/d/14D6...ew?usp=sharing
but if I disable Software Deinterlacing and the Nvidia driver uses it's own deinterlacing I get choppy green line in graph:
https://drive.google.com/file/d/1fCp...ew?usp=sharing

The refresh rate is both set to 59.940 Hz. I have a Nvidia GPU. I must test the old RX480 also, but I am tired of testing today. On the RX 5700 XT the deinterlacer is broken.
If the video frequency is less than the display frequency, then this is possible. Even if the frequencies are equal, the graph can also be uneven when deinterlacing (this is a more incomprehensible case). The problem is that we currently have no control over the output time of the second frame.

Quote:
1.) How is this kind of "GPU Deinterlacer" called? I mean the opposite of Software renderer would be hardware Deinterlacer, which leads me to my next question
I don't know what it's called. See the "Information" window and the information provided by the DXVA Checker for the DXVA2 and D3D11 video processors.

Quote:
2.) Is this kind of Deinterlacer in the chip itself (-> hardware in the GPU) or in the driver of GPU?
I dont know. This question is for those who wrote the driver.
v0lt is offline   Reply With Quote
Old 29th December 2020, 18:01   #8114  |  Link
Klaus1189
Registered User
 
Join Date: Feb 2015
Location: Bavaria
Posts: 1,349
OK, thank you
Klaus1189 is online now   Reply With Quote
Old 29th December 2020, 20:34   #8115  |  Link
s0meone_new
Registered User
 
Join Date: Oct 2019
Posts: 72
Hungarian translation updated:
https://www19.zippyshare.com/v/1AxuHheg/file.html

Last edited by s0meone_new; 30th December 2020 at 02:44.
s0meone_new is offline   Reply With Quote
Old 29th December 2020, 21:55   #8116  |  Link
Klaus1189
Registered User
 
Join Date: Feb 2015
Location: Bavaria
Posts: 1,349
I have an idea, which may look good in options:
Option -> Playback -> Remove the example of preferred languages "eng jap swe" but add this example as a Tooltip which shows if the user moves the mouse over "Subtitles" and "Audio" or maybe on the whole "Default track preference"
https://drive.google.com/file/d/1YkQ...ew?usp=sharing

Is "eng, jap and swe" still valid or correct? I remember of a conversation , I think it was some time ago in MKVToolnix development that "jap" is a bad abbreviation and it should be "ja" or "jpn". But I must admit that I don't know about the standards which must be preserved in this area. ISO, ...

Last edited by Klaus1189; 30th December 2020 at 11:57.
Klaus1189 is online now   Reply With Quote
Old 29th December 2020, 22:28   #8117  |  Link
Klaus1189
Registered User
 
Join Date: Feb 2015
Location: Bavaria
Posts: 1,349
Hah, it was here, I found it:
https://forum.doom9.org/showpost.php...postcount=7028
Klaus1189 is online now   Reply With Quote
Old 30th December 2020, 04:27   #8118  |  Link
v0lt
Registered User
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 1,538
Quote:
Originally Posted by Klaus1189 View Post
Is "eng, jap and swe" still valid or correct? I remember of a conversation , I think it was some time ago in MKVToolnix development that "jap" is a bad abbreviation and it should be "ja" or "jpn". But I must admit that I don't know about the standards which must be preserved in this area. ISO, ...
Yes, that's correct. The title of the track that says "Japanese" is compared. In new versions, you can also compare by code, it is now also present in the name if the code differs from the beginning of the language.

@cmhrky, @s0meone_new
Thanks. Updated in r5883.

Last edited by v0lt; 30th December 2020 at 04:38.
v0lt is offline   Reply With Quote
Old 30th December 2020, 04:45   #8119  |  Link
s0meone_new
Registered User
 
Join Date: Oct 2019
Posts: 72
Hungarian translation updated again, sorry
https://www101.zippyshare.com/v/Ewqpcxlx/file.html

Last edited by s0meone_new; 30th December 2020 at 04:49.
s0meone_new is offline   Reply With Quote
Old 30th December 2020, 11:57   #8120  |  Link
Klaus1189
Registered User
 
Join Date: Feb 2015
Location: Bavaria
Posts: 1,349
Quote:
Originally Posted by Klaus1189 View Post
I have an idea, which may look good in options:
Option -> Playback -> Remove the example of preferred languages "eng jap swe" but add this example as a Tooltip which shows if the user moves the mouse over "Subtitles" and "Audio" or maybe on the whole "Default track preference"
https://drive.google.com/file/d/1YkQ...ew?usp=sharing
What do you devs think about it?
Klaus1189 is online now   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 19:46.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.