Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > Hardware & Software > Software players

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 29th January 2021, 15:40   #8261  |  Link
Grimsdyke
Registered User
 
Join Date: Nov 2013
Location: Hannover, Germany
Posts: 185
@ devs. I am experiencing read errors on one of my drives but only with UHDs so I think it has to do with focussing at the third layer.
However I can rip these UHDs nicely with that drive using MakeMKV and on their website they mention that they incorporated measures to improve read stability.
Would something like that be even possible for a player ? I mean adjusting/influencing read speed, etc. ??
Grimsdyke is offline   Reply With Quote
Old 29th January 2021, 18:46   #8262  |  Link
v0lt
Registered User
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 1,500
Quote:
Originally Posted by cmhrky View Post
Can you add App Paths registry entry to MPC-BE setup files?

For example, in Logitech SetPoint application, this registry entry is required to set it as a media player.
Try mpc-be_5992_app_paths_1.x64.exe.
v0lt is offline   Reply With Quote
Old 29th January 2021, 19:12   #8263  |  Link
cmhrky
Registered User
 
Join Date: Jan 2017
Posts: 92
It works this way. But it might be better to add the "Path" entry as well.
cmhrky is offline   Reply With Quote
Old 29th January 2021, 20:22   #8264  |  Link
v0lt
Registered User
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 1,500
Quote:
Originally Posted by cmhrky View Post
It works this way. But it might be better to add the "Path" entry as well.
Our player does not need this. MPC-BE independently determines the path of its location.

The "UseUrl" parameter can be helpful. This parameter is used for example foobar2000. But I donít know how to check if this parameter works.
v0lt is offline   Reply With Quote
Old 30th January 2021, 09:27   #8265  |  Link
Kl3r
Registered User
 
Join Date: Apr 2020
Posts: 10
Hi!

Is there a more complete French translation for MPC-BE? An update than the one proposed in the software?

Thanks!
Kl3r is offline   Reply With Quote
Old 30th January 2021, 10:12   #8266  |  Link
Klaus1189
Registered User
 
Join Date: Feb 2015
Location: Bavaria
Posts: 1,307
If you want to update the translation:
Download this mplayerc.fr.rc.txt file: https://sourceforge.net/p/mpcbe/code...yerc.fr.rc.txt
I personally download it 2 times and rename one of it to the actual commit number like here 5994.txt
Edit both files in Notepad++ (open source advanced text editor) and edit the mplayerc.fr.rc.txt, then you can compare both with built in extension "Compare" the differences. Note: you must install the extension Compare in plugins options.
I know there might be better text editors, built Notepad++ does what I need and also preserves text coding of the file like UTF-8, with or without BOM and I am happy with it

Last edited by Klaus1189; 30th January 2021 at 10:15.
Klaus1189 is offline   Reply With Quote
Old 30th January 2021, 15:59   #8267  |  Link
cmhrky
Registered User
 
Join Date: Jan 2017
Posts: 92
If these lines are not added to the Logitech Setpoint application "players.ini" file, the keyboard multimedia keys cannot be used with MPC-BE.

"players.ini" default location: "C:\Program Files\Logitech\SetPointP"

Code:
[Players]
mpcbe=wac,mpc-be.exe,MPC-BE,xxx,xxx,xxx,xxx,xxx,xxx,xxx,0,1,MPC-BE
mpcbe64=wac,mpc-be64.exe,MPC-BE,xxx,xxx,xxx,xxx,xxx,xxx,xxx,0,1,MPC-BE x64

[Players.Seek]
mpcbe=wac,xxx,xxx,1,1
mpcbe64=wac,xxx,xxx,1,1

[Players.Rewind]
mpcbe=wac,xxx,xxx,1,1
mpcbe64=wac,xxx,xxx,1,1
cmhrky is offline   Reply With Quote
Old 30th January 2021, 16:20   #8268  |  Link
v0lt
Registered User
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 1,500
@cmhrky
The player will not edit the settings of other applications.
v0lt is offline   Reply With Quote
Old 30th January 2021, 16:46   #8269  |  Link
cmhrky
Registered User
 
Join Date: Jan 2017
Posts: 92
I wrote it for information purposes. To make it appear in searches.
cmhrky is offline   Reply With Quote
Old 31st January 2021, 05:53   #8270  |  Link
v0lt
Registered User
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 1,500
About SVG graphics (toolbar.svg and flybar.svg).
I made a small utility svg2png that converts SVG to PNG using the Nano SVG library. This same library is used to render some of the controls in the MPC-BE and MPC-HC players.
v0lt is offline   Reply With Quote
Old 31st January 2021, 13:17   #8271  |  Link
cmhrky
Registered User
 
Join Date: Jan 2017
Posts: 92
Can an option be added to have the chapter names constantly appear in the seek bar along with the filename / title?

"title/name & Chapter: ......."

What is your opinion on this matter?
cmhrky is offline   Reply With Quote
Old 31st January 2021, 15:32   #8272  |  Link
Klaus1189
Registered User
 
Join Date: Feb 2015
Location: Bavaria
Posts: 1,307
Quote:
Originally Posted by cmhrky View Post
Can an option be added to have the chapter names constantly appear in the seek bar along with the filename / title?

"title/name & Chapter: ......."

What is your opinion on this matter?
I would like to have this option, too.
Klaus1189 is offline   Reply With Quote
Old 31st January 2021, 19:59   #8273  |  Link
tormento
Acid fr0g
 
tormento's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: Italy
Posts: 1,704
I have bought the DTS Headphone:X from MS store and it automatically installed DTS:X decoder that is pure garbage for movies.

Is there any way to prefer the LAV Audio decoder within MPC-BE? I have tried to play with external filter settings but no success.
__________________
@turment on Telegram
tormento is offline   Reply With Quote
Old 1st February 2021, 01:46   #8274  |  Link
Perenista
Registered User
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 117
I am using the codecs found here:
http://codecguide.com/download_kl.htm

To be more specific, Mega. Also using MPC-BE.

In both MPC-HC and BE I opted for the ffdshow audio processor, only due to its capacity to increase the volume (plus 5 dB). My headphone isn't too loud even at 100%. So I changed MPC settings to prefer ffdshow to handle audio tracks.

When I downloaded this track: https://soundcloud.com/vincentsejourne/epilogue

Created by this author... a MP3...

And tried to listen at the 7 second moment... I could hear a background noise, for more or less 2 seconds.

Then I opened the same MP3 with Sound Forge, and told both MPC to disable ffdshow audio processor.

The noise wasn't there.

So why this is happening? Could it be a bug?

And what options do I have for increasing the volume beyond 100%? My headphone is a Sennheiser 598 SR.

MEDIAINFO data:
https://pastebin.com/NsVbthYD
Perenista is offline   Reply With Quote
Old 1st February 2021, 02:27   #8275  |  Link
Aleksoid1978
Registered User
 
Aleksoid1978's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Russia, Vladivostok
Posts: 2,558
Quote:
Originally Posted by Perenista View Post
I am using the codecs found here:
http://codecguide.com/download_kl.htm

To be more specific, Mega. Also using MPC-BE.

In both MPC-HC and BE I opted for the ffdshow audio processor, only due to its capacity to increase the volume (plus 5 dB). My headphone isn't too loud even at 100%. So I changed MPC settings to prefer ffdshow to handle audio tracks.

When I downloaded this track: https://soundcloud.com/vincentsejourne/epilogue

Created by this author... a MP3...

And tried to listen at the 7 second moment... I could hear a background noise, for more or less 2 seconds.

Then I opened the same MP3 with Sound Forge, and told both MPC to disable ffdshow audio processor.

The noise wasn't there.

So why this is happening? Could it be a bug?

And what options do I have for increasing the volume beyond 100%? My headphone is a Sennheiser 598 SR.

MEDIAINFO data:
https://pastebin.com/NsVbthYD
Noise when using ffdshow audio processor ? If so - don't use it.
__________________
AMD Ryzen 5 3600 /GIGABYTE B450 Gaming X /AMD Radeon R9 16Gb@3200 /Kingston 500Gb M.2 /GTX 1650 /Samsung U28R550UQI /LG 47LM620T /Yamaha RX-V471 + NS-555 + NS-C444 + NS-333 + YST-SW215
Aleksoid1978 is offline   Reply With Quote
Old 1st February 2021, 04:42   #8276  |  Link
JaylumX
Something Else
 
Join Date: Feb 2006
Location: Somewhere Else
Posts: 50
Quote:
Originally Posted by Perenista View Post
I am using the codecs found here:
http://codecguide.com/download_kl.htm

To be more specific, Mega. Also using MPC-BE.

In both MPC-HC and BE I opted for the ffdshow audio processor, only..... [SNIP]
Do you have a soundcard that has a headphone amp, a stand alone headphone amp or a DAC with a headphone amp?
JaylumX is offline   Reply With Quote
Old 1st February 2021, 09:01   #8277  |  Link
ryrynz
Registered User
 
ryrynz's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 3,417
Devs, push update to Dav1d plz, ty.
ryrynz is offline   Reply With Quote
Old 1st February 2021, 19:36   #8278  |  Link
hubblec4
Matroska find' ich toll
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 1,179
Quote:
Support for the "ProjectionPoseRoll" element was added in MPC-BE 1.5.6.5997.

Where can I download this version?
__________________
chapterEditor || Matroska-Playback || hSplit || DiscShare
hubblec4 is offline   Reply With Quote
Old 1st February 2021, 20:03   #8279  |  Link
Klaus1189
Registered User
 
Join Date: Feb 2015
Location: Bavaria
Posts: 1,307
Quote:
Originally Posted by hubblec4 View Post
Where can I download this version?
See nightly builds here:

https://forum.doom9.org/showpost.php...postcount=8181
Klaus1189 is offline   Reply With Quote
Old 1st February 2021, 20:19   #8280  |  Link
Perenista
Registered User
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 117
Quote:
Originally Posted by Aleksoid1978 View Post
Noise when using ffdshow audio processor ? If so - don't use it.
The problem here is the lack of option in here to increase volume beyond 100%.





Quote:
Originally Posted by JaylumX View Post
Do you have a soundcard that has a headphone amp, a stand alone headphone amp or a DAC with a headphone amp?
I think the answer is NO for all these questions. And isn't adjusting the volume beyond 100% a software task?

If so why the LAV Audio Decoder lacks that option while ffdshow audio processor (with the aforementioned bug) has it?

Perenista is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 20:59.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.