Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > Video Encoding > MPEG-4 Encoder GUIs

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 29th May 2023, 04:59   #7261  |  Link
pooksahib
Registered User
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 24
I've just used MeGUI 2944 x64 with a script using DirectShowSource and added at the foot of the script is:
Code:
ConvertBits(8)
ConvertToYV12()
Doesn't bother me given that the result was good.
pooksahib is offline   Reply With Quote
Old 30th May 2023, 01:40   #7262  |  Link
kedautinh12
Registered User
 
Join Date: Jan 2018
Posts: 2,161
Quote:
Originally Posted by simple_simon View Post
Anybody know why MeGui automatically adds ConvertBits(8) to the avisynth script when using DGIndexNV? Is it intentional? It doesn't do it with any other decoder, including regular DGIndex. And is there a way to make it not add it?
You need create tickets from here. Zathor will fix it
https://sourceforge.net/p/megui/feature-requests/
kedautinh12 is offline   Reply With Quote
Old 30th May 2023, 03:13   #7263  |  Link
simple_simon
Registered User
 
Join Date: Feb 2003
Posts: 124
Quote:
Originally Posted by kedautinh12 View Post
You need create tickets from here. Zathor will fix it
https://sourceforge.net/p/megui/feature-requests/
Well that's pretty much why I was asking. I wasn't sure if it was a unintentional bug that needed to be reported or whether it was intentional and I was just unaware of the reasoning for it.
simple_simon is offline   Reply With Quote
Old 13th June 2023, 02:07   #7264  |  Link
LouieChuckyMerry
Registered User
 
LouieChuckyMerry's Avatar
 
Join Date: Feb 2014
Posts: 396
Hello, I hope everyone's well . It's been a while, but I'm venturing into 4K-HEVC sources for the first time and have discovered that, when indexing any (well, at least x264 and x265) 10 bit source with L-SMASH Works, MeGUI does the indexing without issue but as soon as I choose a preset script it crashes. A bit of testing later, I've learned that L-SMASH (or MeGUI?) adds ", format="YUV420P10" to the end of the "LWLibavVideoSource\PATH" and is the cause of the crash, because if I change the "10" to an "8" (even though the source is 10 bit) the script runs without issue. It's not a burden to edit the "10" to an "8" but I'm simply curious if there's a fix for this. Ahhh, Win 7 with the latest MeGui updates from the developmental server. Thanks for any information.

Just because, I tried to index with FFMSIndex and it was the same result--crashing as soon as I selected a preset script--but there's no "format" addition to edit and adding ',format="YUV420P8"' to the end of the source path doesn't help (MeGUI still crashes).
LouieChuckyMerry is offline   Reply With Quote
Old 13th June 2023, 11:37   #7265  |  Link
StainlessS
HeartlessS Usurer
 
StainlessS's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Over the rainbow
Posts: 10,981
@LCM,
Latest LSMash, give it a try:- https://forum.doom9.org/showthread.p...93#post1988293
Probably a lot more recent than auto updated (That thread has lotsa new ver$ tools) for MeGUI.
__________________
I sometimes post sober.
StainlessS@MediaFire ::: AND/OR ::: StainlessS@SendSpace

"Some infinities are bigger than other infinities", but how many of them are infinitely bigger ???
StainlessS is offline   Reply With Quote
Old 13th June 2023, 15:46   #7266  |  Link
LouieChuckyMerry
Registered User
 
LouieChuckyMerry's Avatar
 
Join Date: Feb 2014
Posts: 396
Thanks for the idea, Bender, er, StainlessS; I'll try it out after work then report back.
LouieChuckyMerry is offline   Reply With Quote
Old 13th June 2023, 17:40   #7267  |  Link
LigH
German doom9/Gleitz SuMo
 
LigH's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: Germany, rural Altmark
Posts: 6,867
Not Bender, but the tin man from the Wizard of Oz.
__________________

New German Gleitz board
MediaFire: x264 | x265 | VPx | AOM | Xvid
LigH is offline   Reply With Quote
Old 13th June 2023, 20:26   #7268  |  Link
StainlessS
HeartlessS Usurer
 
StainlessS's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Over the rainbow
Posts: 10,981
Quote:
Not Bender
Yep, and where I'm from, "Bender" could be taken as a bit of an insult.

Futurama (I dont have a TV), is not the first thing that came to mind the first time that LCM used the word.

EDIT: To below, no offense taken [I dont recall discusssing that topic before, perhaps I was a bit pissed]
__________________
I sometimes post sober.
StainlessS@MediaFire ::: AND/OR ::: StainlessS@SendSpace

"Some infinities are bigger than other infinities", but how many of them are infinitely bigger ???

Last edited by StainlessS; 14th June 2023 at 01:03.
StainlessS is offline   Reply With Quote
Old 13th June 2023, 22:07   #7269  |  Link
LouieChuckyMerry
Registered User
 
LouieChuckyMerry's Avatar
 
Join Date: Feb 2014
Posts: 396
StainlessS: I explained this once years ago: the combination of your avatar (I know he's Jack Haley as The Tin Man) and "I sometimes post sober." make me hear Bender's (well, John DiMaggio's) voice in my head when I read your posts. Absolutely zero offense intended and I apologize if you are .
_____________

Snatched the newest L-SMASH thanks to StainlessS's--say that fast five times--suggestion but MeGUI still crashes as soon as I select a preset script, and now it doesn't even leave an .avs file (it used to).

Last edited by LouieChuckyMerry; 14th June 2023 at 00:43. Reason: Tested Newest L-SMASH
LouieChuckyMerry is offline   Reply With Quote
Old 21st July 2023, 02:52   #7270  |  Link
castellanos
Member
 
castellanos's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Argentina and Germany
Posts: 699
I don't know if someone already reported this, but there is a problem with hardcoded subtitles.
I have tried to re-convert an old movie (mp4) with hardcoded subtitles (ssa). After loading the subtitle and clicking on "Preview AVS Script" I get the following message:

AvySinth Script error:
Plugin was designed for a later version of Avisynth (8)


I have MeGUI 2944 (x64) and updated according to "Development update server"
I think the problem lies in the AviSynth plugin version 13 because I didn't have this problem with version 11.
Is there any solution for this? Or at least be able to downgrade AviSynth plugin to version 11?

Thanks.
castellanos is offline   Reply With Quote
Old 21st July 2023, 10:41   #7271  |  Link
tebasuna51
Moderator
 
tebasuna51's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Spain
Posts: 7,015
The problem can be in the VSFilter.dll v3.2.0.806 than need a new AviSynth version still not verified with MeGUI.

You can extract the VSFilter.dll v3.1.0.801 from Megui 2913 (with the plugins v11 package) and replace it in ...megui\tools\avisynth_plugin folder.
I tested it and work fine.

Or you can install the last AviSynth+ v3.7.3 r4003 and a new AviSynthWrapper.dll and use it instead the MeGUI default AviSynth+ v3.5.1 included.
Verified ok also.
__________________
BeHappy, AviSynth audio transcoder.

Last edited by tebasuna51; 21st July 2023 at 10:52.
tebasuna51 is offline   Reply With Quote
Old 21st July 2023, 21:18   #7272  |  Link
castellanos
Member
 
castellanos's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Argentina and Germany
Posts: 699
Quote:
Originally Posted by tebasuna51 View Post
Or you can install the last AviSynth+ v3.7.3 r4003 and a new AviSynthWrapper.dll and use it instead the MeGUI default AviSynth+ v3.5.1 included.
Verified ok also.
Thanks for your help.
I've already installed that version of AviSynth and it didn't work (although I think I didn't add a new AviSynthWrapper.dll... is it mandatory?).
I'll downgrade the VSFilter.dll and see how it goes.
Thanks.

Last edited by castellanos; 21st July 2023 at 21:30.
castellanos is offline   Reply With Quote
Old 22nd July 2023, 09:45   #7273  |  Link
tebasuna51
Moderator
 
tebasuna51's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Spain
Posts: 7,015
Quote:
Originally Posted by castellanos View Post
Thanks for your help.I've already installed that version of AviSynth and it didn't work (although I think I didn't add a new AviSynthWrapper.dll... is it mandatory?).
Yep, you need replace it with https://forum.doom9.org/showthread.p...17#post1913117
__________________
BeHappy, AviSynth audio transcoder.
tebasuna51 is offline   Reply With Quote
Old 25th November 2023, 11:58   #7274  |  Link
LeXXuz
21 years and counting...
 
LeXXuz's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Germany
Posts: 716
REQUEST: Is it possible to add a zoom factor larger than 1:1 to the preview window?

Working with SD material on a 4k screen gives just such a tiny preview window that it's very hard to see how good or bad my filtering scripts work.
LeXXuz is offline   Reply With Quote
Old 25th November 2023, 16:00   #7275  |  Link
hello_hello
Registered User
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 4,860
LeXXuz,
It'd be handy, but you could always temporarily add resizing to the end of your script. This would give you a 3x zoom:
Spline36Resize(width()*3, height()*3)
hello_hello is offline   Reply With Quote
Old 25th November 2023, 16:11   #7276  |  Link
Barough
Registered User
 
Barough's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Sweden
Posts: 493
@LeXXuz Make the request over at MeGUI's Sourceforge page.

Sent from my SM-S908B via Tapatalk
__________________
Do NOT re-post any of my Mediafire links. Download & re-host the content(s) if you want to share it somewhere else.
Barough is offline   Reply With Quote
Old 26th November 2023, 09:53   #7277  |  Link
LeXXuz
21 years and counting...
 
LeXXuz's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Germany
Posts: 716
Quote:
Originally Posted by hello_hello View Post
LeXXuz,
It'd be handy, but you could always temporarily add resizing to the end of your script. This would give you a 3x zoom:
Spline36Resize(width()*3, height()*3)
That's what I'm doing actually.
The annoyance here is that I often compare source and filtered version.

So I have to switch between two scripts instead of just pressing the "reopen original video" button. Problem this way is I often make temporary tweaks in my stored scripts which are gone when I have to switch to a 2nd script with just an upsizer to compare source and filtered version.

With the "open original video" button MeGUI keeps my script with the latest tweaks but displays a tiny source video.

Hence my wish and suggestion for a permanent zoom setting in the preview window.
LeXXuz is offline   Reply With Quote
Old 29th November 2023, 07:49   #7278  |  Link
seagate
Registered User
 
Join Date: May 2010
Posts: 64
x264-r3172-c1c9931
seagate is offline   Reply With Quote
Old 2nd December 2023, 15:59   #7279  |  Link
tebasuna51
Moderator
 
tebasuna51's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Spain
Posts: 7,015
Request:

After the new soxfilter 2.0 (32 and 64 bits) I recommend use it to downmix 7.1 -> 5.1 instead SoftClipperFromAudX()

Quote:
# As AudioLimiter.dll is not available, SoftClipperFromAudX() cannot be used
# 7.1 Channels L,R,C,LFE,BL,BR,SL,SR -> standard 5.1
function c71_c51(clip a)
{
front = GetChannel(a, 1, 2, 3, 4)
back = GetChannel(a, 5, 6)
side = GetChannel(a, 7, 8)
mix = MixAudio(back, side, 0.5, 0.5).SoxFilter("compand 0.0,0.0 -90,-84,-8,-2,-6,-1,-0,-0.1").ConvertAudioToFloat()
return MergeChannels(front, mix)
}
# 5.1.2 Channels L,R,C,LFE,SL,SR,TFL,TFR -> standard 5.1
function c512_c51(clip a)
{
front = GetChannel(a, 1, 2)
midch = GetChannel(a, 3, 4, 5, 6)
topfr = GetChannel(a, 7, 8)
mix = MixAudio(front, topfr, 0.5, 0.5).SoxFilter("compand 0.0,0.0 -90,-84,-8,-2,-6,-1,-0,-0.1").ConvertAudioToFloat()
return MergeChannels(mix, midch)
}
# 6.1 Channels L,R,C,LFE,BC,SL,SR -> standard 5.1
function c71_c51(clip a)
{
front = GetChannel(a, 1, 2, 3, 4)
back = GetChannel(a, 5, 5)
side = GetChannel(a, 6, 7)
mix = MixAudio(back, side, 0.25, 0.75).SoxFilter("compand 0.0,0.0 -90,-84,-8,-2,-6,-1,-0,-0.1").ConvertAudioToFloat()
return MergeChannels(front, mix)
}
__________________
BeHappy, AviSynth audio transcoder.

Last edited by tebasuna51; 3rd December 2023 at 15:20. Reason: Add info
tebasuna51 is offline   Reply With Quote
Old 2nd December 2023, 22:38   #7280  |  Link
Barough
Registered User
 
Barough's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Sweden
Posts: 493
@tebasuna51 - Make the request over at MeGUI's Sourceforge page. Biggest chance that it will be noticed.
__________________
Do NOT re-post any of my Mediafire links. Download & re-host the content(s) if you want to share it somewhere else.
Barough is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 13:42.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions Inc.