Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > Capturing and Editing Video > Avisynth Usage

 
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 5th August 2011, 06:31   #1  |  Link
ben13
Registered User
 
ben13's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: IN
Posts: 37
A/V out of sync in VFR encode!!

I was trying to encode a .ts recorded for my own veiwing purpose, I'm tring to make it vfr!
The video seems to be alrite, but the audio has some major delays...
kinda like 10s-15s!
Avs i used:
Quote:
DGDecode_mpeg2source("test.d2v")
assumeTFF()

#PASS 1
#-------------------------------------------
tfm(d2v="test.d2v", output="matches.txt")
tdecimate(mode=4, output="metrics.txt")

#PASS 2
#-------------------------------------------
tfm(d2v="test.d2v", input="matches.txt")
tdecimate(mode=5, hybrid=2, vfrDec=1, input="metrics.txt", tfmIn="matches.txt", mkvOut="mkv-timecodesfile.txt")

#TRIM
#------------------------------------------------------
trim(2487,6611)++trim(8639,26687)++trim(32933,48150)


#resize & denoising
#-------------------
Spline64Resize(1280,720)

#Filtering
------------------------
Filters...

Encoded vfr Video Media info:

Quote:
Encoded file media info
Codec ID/Info : Advanced Video Coding
Duration : 23mn 6s
Bit rate mode : Variable
Bit rate : 1 900 Kbps
Maximum bit rate : 50.0 Mbps
Width : 1 280 pixels
Height : 720 pixels
Display aspect ratio : 16:9
Frame rate mode : Variable
Frame rate : 26.969 fps
Minimum frame rate : 17.982 fps
Maximum frame rate : 29.970 fps

Now the problem is...

Quote:
#PASS 2
#-------------------------------------------
tfm(d2v="test.d2v", input="matches.txt")
tdecimate(mode=5, hybrid=2, vfrDec=1, input="metrics.txt", tfmIn="matches.txt", mkvOut="mkv-timecodesfile.txt")

#TRIM
#------------------------------------------------------
trim(2487,6611)++trim(8639,26687)++trim(32933,48150) <----- trimmed by avisynth assuming framerate at 26.96fps

But audio is still at 29.97 fps..

I tried making the audio at 26.96 using behappy n then tried trimming/cutting it, but no use.

Audio Clt file info

Quote:
<?xml version="1.0"?>
<Cuts xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance" xmlns:xsd="http://www.w3.org/2001/XMLSchema">
<Framerate>26.969681769860408</Framerate>
<Style>NO_TRANSITION</Style>
<AllCuts>
<CutSection>
<startFrame>2487</startFrame>
<endFrame>6611</endFrame>
</CutSection>
<CutSection>
<startFrame>8639</startFrame>
<endFrame>26687</endFrame>
</CutSection>
<CutSection>
<startFrame>32933</startFrame>
<endFrame>48150</endFrame>
</CutSection>
</AllCuts>
</Cuts>

So someone can assist me on this?
Thanks you very much!

Last edited by ben13; 5th August 2011 at 19:45.
ben13 is offline   Reply With Quote
 

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 08:32.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.