Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > (HD) DVD, Blu-ray & (S)VCD > DVD & BD Rebuilder

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 23rd June 2013, 02:24   #17481  |  Link
jdobbs
Moderator
 
Join Date: Oct 2001
Posts: 20,863
If it is downloaded from my links... it is very definitely a false positive. I wrote split.exe... and it is clean.

Sometimes I think they A/V packages are more trouble than they are worth.
__________________
Help with development of new apps: Donations.
Website: www.jdobbs.net
jdobbs is offline   Reply With Quote
Old 23rd June 2013, 02:42   #17482  |  Link
benzyone
Registered User
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 2
Quote:
Originally Posted by jdobbs View Post
If it is downloaded from my links... it is very definitely a false positive. I wrote split.exe... and it is clean.

Sometimes I think they A/V packages are more trouble than they are worth.
I agree.

Appreciate your reply, esp. for something as prosaic as my question was.
benzyone is offline   Reply With Quote
Old 23rd June 2013, 03:14   #17483  |  Link
jdobbs
Moderator
 
Join Date: Oct 2001
Posts: 20,863
Prosaic, eh? My compliments on the vocabulary.
__________________
Help with development of new apps: Donations.
Website: www.jdobbs.net

Last edited by jdobbs; 23rd June 2013 at 03:30.
jdobbs is offline   Reply With Quote
Old 23rd June 2013, 20:37   #17484  |  Link
wakko709
Registered User
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 87
----------------------
[06/23/13] BD Rebuilder v0.44.09 (beta)
[12:24:40] Source: HOBBIT_PART1 - Windows Version: 6.1 [7601]
- Input BD size: 35.04 GB
- Approximate total content: [02:59:28.007]
- Target BD size: 22.95 GB
- Windows Version: 6.1 [7601]
- Auto Quality: Good (Very Fast), ABR
- Decoding/Frame serving: DirectShow
- Audio Settings: AC3=0 DTS=0 HD=0 Kbs=640
[12:24:46] PHASE ONE, Encoding
- [12:24:46] Processing: VID_00015 (1 of 2)
- [12:24:46] Extracting A/V streams [VID_00015]
- [12:24:54] Reencoding video [VID_00015]
- Source Video: MPEG-4 (AVC), 1920x1080
- Rate/Length: 23.976fps, 8,159 frames
- Bitrate: 2,540 Kbs
- [12:24:54] Reencoding: VID_00015, Pass 1 of 1
- Encode failed. Aborting.
- BD-Rebuilder v0.44.09 (beta)
- Windows Version: 6.1 [7601]
- AVISYNTH Version: 2.5.7.0, Ok
- HAALI Splitter: 1.9.42.1, Ok
- FFDSHOW: 3326, Ok
- WIN7 preferred AVC CODEC: Ok
- WIN7 preferred VC-1 CODEC: Ok
- WIN7 preferred MPEG2 CODEC: Ok
- FFDSHOW VC-1 set to "wmv9", Ok
- FFDSHOW MPEG2 set to "libavcodec": Ok
- FFDSHOW AVC set to "libavcodec": Ok
- AnyDVD settings check: Ok.
- X264: Ok
- AFTEN: Ok
- FAAC: Ok
- MP4BOX: Ok
- WAVI: Ok
- TSMUXER: Ok
[12:37:53] - Failed video encode, aborted
H.264 (MPEG-4 AVC) encoder has stopped working
-----------------------------
- Windows Version: 6.1 [7601]
- AVISYNTH Version: [2.5.7.0], Ok
- HAALI Splitter: [1.9.42.1], Ok
- FFDSHOW: [3326], Ok
- WIN7 preferred AVC CODEC: Ok
- WIN7 preferred VC-1 CODEC: Ok
- WIN7 preferred MPEG2 CODEC: Ok
- FFDSHOW VC-1 set to "wmv9", Ok
- FFDSHOW MPEG2 set to "libavcodec": Ok
- FFDSHOW AVC set to "libavcodec": Ok
- AnyDVD settings check: Ok.
- BD Rebuilder v0.44.0.9, Ok
- X264: Ok
- AFTEN: Ok
- FAAC: Ok
- MP4BOX: Ok
- WAVI: Ok
- TSMUXER: Ok

Last edited by wakko709; 23rd June 2013 at 20:44.
wakko709 is offline   Reply With Quote
Old 23rd June 2013, 20:43   #17485  |  Link
Ch3vr0n
Registered User
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 1,366
that's a modified logfile. The top of the log is missing, inspect.exe results NEVER appear at the start. Post the FULL and UNMODIFIED log results, then we can try to assist.
Ch3vr0n is offline   Reply With Quote
Old 23rd June 2013, 20:45   #17486  |  Link
wakko709
Registered User
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 87
---------------------
[06/23/13] BD Rebuilder v0.44.09 (beta)
[11:59:15] Source: HOBBIT_PART1
- Input BD size: 35.04 GB
- Approximate total content: [02:59:28.007]
- Target BD size: 22.95 GB
- Windows Version: 6.1 [7601]
- Auto Quality: Good (Very Fast), ABR
- Decoding/Frame serving: DirectShow
- Audio Settings: AC3=0 DTS=0 HD=0 Kbs=640
[11:59:20] PHASE ONE, Encoding
- [11:59:20] Processing: VID_00015 (1 of 2)
- [11:59:20] Extracting A/V streams [VID_00015]
- [11:59:26] Reencoding video [VID_00015]
- Source Video: MPEG-4 (AVC), 1920x1080
- Rate/Length: 23.976fps, 8,159 frames
- Bitrate: 2,540 Kbs
- [11:59:26] Reencoding: VID_00015, Pass 1 of 1
- Encode failed. Aborting.
- BD-Rebuilder v0.44.09 (beta)
- Windows Version: 6.1 [7601]
- AVISYNTH Version: 2.5.7.0, Ok
- HAALI Splitter: 1.9.42.1, Ok
- FFDSHOW: 3326, Ok
- WIN7 preferred AVC CODEC: Ok
- WIN7 preferred VC-1 CODEC: Ok
- WIN7 preferred MPEG2 CODEC: Ok
- FFDSHOW VC-1 set to "wmv9", Ok
- FFDSHOW MPEG2 set to "libavcodec": Ok
- FFDSHOW AVC set to "libavcodec": Ok
- AnyDVD settings check: Ok.
- X264: Ok
- AFTEN: Ok
- FAAC: Ok
- MP4BOX: Ok
- WAVI: Ok
- TSMUXER: Ok
[11:59:36] - Failed video encode, aborted
--------------------
- Windows Version: 6.1 [7601]
- AVISYNTH Version: [2.5.7.0], Ok
- HAALI Splitter: [1.9.42.1], Ok
- FFDSHOW: [3326], Ok
- WIN7 preferred AVC CODEC: Ok
- WIN7 preferred VC-1 CODEC: Ok
- WIN7 preferred MPEG2 CODEC: Ok
- FFDSHOW VC-1 set to "wmv9", Ok
- FFDSHOW MPEG2 set to "libavcodec": Ok
- FFDSHOW AVC set to "libavcodec": Ok
- AnyDVD settings check: Ok.
- BD Rebuilder v0.44.0.9, Ok
- X264: Ok
- AFTEN: Ok
- FAAC: Ok
- MP4BOX: Ok
- WAVI: Ok
- TSMUXER: Ok
H.264(Mpeg-4 avc) encoder has stopper working
wakko709 is offline   Reply With Quote
Old 23rd June 2013, 20:50   #17487  |  Link
Ch3vr0n
Registered User
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 1,366
try removing the helper aps completely (including the install folders) and reinstalling them. Perhaps some other program took over.
Ch3vr0n is offline   Reply With Quote
Old 23rd June 2013, 20:55   #17488  |  Link
gonca
Registered User
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 1,068
@wakko709
I might have missed it but have you tried any of the previous suggestions?
gonca is offline   Reply With Quote
Old 23rd June 2013, 23:26   #17489  |  Link
wakko709
Registered User
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 87
nope!
wakko709 is offline   Reply With Quote
Old 24th June 2013, 00:38   #17490  |  Link
gonca
Registered User
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 1,068
@wakko709
If you are not willing to try any suggestions to correct your problem, then why are you posting??
gonca is offline   Reply With Quote
Old 24th June 2013, 01:03   #17491  |  Link
omegaman7
Registered User
 
omegaman7's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: USA, Oregon
Posts: 791
Quote:
Originally Posted by gonca View Post
@wakko709
If you are not willing to try any suggestions to correct your problem, then why are you posting??
There's more than one way to interpret that response LOL! I guess I'm trying to assume that his post was non negative though. It would certainly not be logical to ask for help, and then refuse the opinions given. But, who ever said the human race is logical LOL!
__________________
Only one rooster, need be in the hen house...
omegaman7 is offline   Reply With Quote
Old 24th June 2013, 01:29   #17492  |  Link
wakko709
Registered User
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 87
nope as in I did that and it didn't work!
wakko709 is offline   Reply With Quote
Old 24th June 2013, 03:22   #17493  |  Link
gonca
Registered User
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 1,068
@omegaman7
The question was --- have you tried any of the previous suggestions?
The answer was --- nope!

@wakko709
If you have cleaned the disk, re-ripped, reinstalled the helper apps, and your temps are ok, then look for any codec packs that might be interfering.
gonca is offline   Reply With Quote
Old 24th June 2013, 04:45   #17494  |  Link
omegaman7
Registered User
 
omegaman7's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: USA, Oregon
Posts: 791
Quote:
Originally Posted by gonca View Post
@omegaman7
The question was --- have you tried any of the previous suggestions?
The answer was --- nope!
Gotta love text conversations. The door is wide open to misinterpretation. Please don't be insulted. I understand where you're coming from He shouldn't have been so vague, but my statement stands. I was simply interpreting his reaction as, "Not Yet, but I'm on it".

I've probably really misinterpreted, since I haven't read every post that's been made :S

Jdobbs, Have you tried to import physical DVD titles on the fly (Anydvd Running), and output to MP4 720 x 480 with playable results? Because I've ran multiple tests today, and I get serious stuttering. The Pseudo files play just fine though :S

I notice that you recently updated the MP4BOX version. Perhaps that's why, eh? I've been running with BD-RB 4409 til now. But surely the old one wasn't causing this for so long. I am still testing.
--------EDIT-----------
Wow, an MKV source to MP4 is encoding MUCH faster. So the Decoding/Frame serving: X264/LAVF may be the problem? Because when I encode from MPEG-2 sources(DVD), it goes 75 - 80% slower. I definitely won't be running DVD's very often LOL! Clearly HD streams are easier handled.
__________________
Only one rooster, need be in the hen house...

Last edited by omegaman7; 24th June 2013 at 08:11.
omegaman7 is offline   Reply With Quote
Old 24th June 2013, 04:54   #17495  |  Link
wakko709
Registered User
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 87
sorry any ideas whats going on!
wakko709 is offline   Reply With Quote
Old 24th June 2013, 08:12   #17496  |  Link
wakko709
Registered User
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 87
i got it re-istalled haali splitter!
wakko709 is offline   Reply With Quote
Old 24th June 2013, 10:48   #17497  |  Link
gonca
Registered User
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 1,068
@wakko709
If you have uninstalled and reinstalled avisynth, haali and ffdshow and it still does this there must be a codec (pack) interfering. Make sure you uninstall all three helper apps and then reinstall them. If it doesn't work try x264/LAVF to decode to see if this works. The Hobbit movie should have no issues.
gonca is offline   Reply With Quote
Old 24th June 2013, 13:00   #17498  |  Link
jdobbs
Moderator
 
Join Date: Oct 2001
Posts: 20,863
Quote:
Originally Posted by omegaman7 View Post
Gotta love text conversations. The door is wide open to misinterpretation. Please don't be insulted. I understand where you're coming from He shouldn't have been so vague, but my statement stands. I was simply interpreting his reaction as, "Not Yet, but I'm on it".

I've probably really misinterpreted, since I haven't read every post that's been made :S

Jdobbs, Have you tried to import physical DVD titles on the fly (Anydvd Running), and output to MP4 720 x 480 with playable results? Because I've ran multiple tests today, and I get serious stuttering. The Pseudo files play just fine though :S

I notice that you recently updated the MP4BOX version. Perhaps that's why, eh? I've been running with BD-RB 4409 til now. But surely the old one wasn't causing this for so long. I am still testing.
--------EDIT-----------
Wow, an MKV source to MP4 is encoding MUCH faster. So the Decoding/Frame serving: X264/LAVF may be the problem? Because when I encode from MPEG-2 sources(DVD), it goes 75 - 80% slower. I definitely won't be running DVD's very often LOL! Clearly HD streams are easier handled.
I'll run a couple of tests to see if the MP4 output. But I use 720x480 all the time for my iPhone. Normally, though, I copy the VIDEO_TS folder to my hard drive, though. I have done numerous MPEG-2 encodes in the last week -- I haven't noticed any slow encoding issues when doing it from hard drive. One thing you might try is setting the IMPORT folder to another drive (if you have one). By default the DVD is imported to the working folder, and you are then reading/writing to the same drive during encoding.

I'll let you know what I find.
__________________
Help with development of new apps: Donations.
Website: www.jdobbs.net

Last edited by jdobbs; 24th June 2013 at 13:03.
jdobbs is offline   Reply With Quote
Old 24th June 2013, 17:30   #17499  |  Link
omegaman7
Registered User
 
omegaman7's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: USA, Oregon
Posts: 791
The MKV to MP4 conversion succeeded without fault. I'm currently using Dvdshrink/Anydvd to rip the main title only, to VIDEO_TS. I thought about trying a single .VOB without separation, but I figured I'll try that next, if this doesn't succeed. Also, I recently added a directory for IMPORT. But I see that it still uses a tempimport folder.

A second encode from MKV to MP4 went well. So it's definitely isolated to a MPEG-2 source.

First encode went extremely well from VIDEO_TS. It only took 10 min. However, I'm unimpressed with the quality, so I'll run a 2 pass constrained size. It's looking like DVD Disc to Pseudo BD may be the problem somehow. Even though the Pseudo files play properly.

I think I may understand. I've seen Rebuilder reference optical drives for the source material on BD discs. I usually don't run the program from optical drive, but sometimes I do. Clearly with DVD is ill advised. Why it happens, is beyond me at the moment. But it seems likely the culprit.
__________________
Only one rooster, need be in the hen house...

Last edited by omegaman7; 24th June 2013 at 18:31.
omegaman7 is offline   Reply With Quote
Old 24th June 2013, 21:53   #17500  |  Link
AmigaFuture
Registered User
 
AmigaFuture's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: Within the main Source.
Posts: 877
Text messages by Phone or Fora are often misinterpreted because of lack of communication, as with wakko709 and gonca (only examples..Not flaming)...and Soooo many people "assume" negative rather than positive because of social conditioning and personal angst/drama (can be challenging to break free of..). I won't text by Phone with people who write in "txt speak" or won't use punctuation or capitalization with Phones because of that.

Anyway, I've noticed challenges with BD-RB and BD/DVDs from the Optical Drive also, usually program AnyDVD isn't running. I noticed it more earlier this month, June, as I was getting ready to visit another State, so I didn't keep any long or post. "Okay, Copy to HDD first!" However, this is a relaxed visit to another state..and DVDs are handy and I have my MacBook Pro...I'll do...some...testing.
__________________
Life is not a journey to the grave; but rather to skid out broadside, thoroughly used, torn and warn and loudly proclaim; WOW; What a ride!!! Soon, I'm going to do it AGAiN in different skin!!
AmigaFuture is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 03:50.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.