Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > Hardware & Software > Software players

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 14th September 2021, 02:42   #61981  |  Link
x7007
Registered User
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 268
Anyone having issues with LavFilters D3D11 with Potplayer with AMD 6xxx series? If I don't use LavFilters Video, everything works fine. when I use Lavfilters specific D3D11 everything goes to hell, stuttering when seeking or at the start with green artefacts and when I try to close potplayer it freeze and shows error. If I stop the video before closing it closes without error.

It started happen with the newest AMD driver. since anything above 21.5.2. with 21.5.2 there is no issue at all.

How can I fix this? it's been already 21.9.1 the issues are even worse.






Something was seriously weird with potplayer. I went through each setting 1 by 1 and I saw some settings doesn't exist anymore, and somehow after the driver update, it showed the error after closing. WEIRD as hell..

Like one setting for the mouse that you can back forward 1 sec or forward 1 sec which was gone after a RESET to potplayer after there was only 5 sec.

I still have the weird Hardware decoding corruption. I sent AMD bug report, it will take them ages to fix it now.

Last edited by x7007; 14th September 2021 at 05:38.
x7007 is offline   Reply With Quote
Old 14th September 2021, 05:47   #61982  |  Link
Sizer
Registered User
 
Join Date: Sep 2021
Posts: 1
Hi madshi.
I noticed that in the old releases(around 2016),the "jinc" filter has a lot more ringing than it's now.Did you change it into something like ewa_hanning(hanning windowed jinc)?
And is the scale radius of jinc in madvr now is exactly 3.0 taps?
(I didn't find the reason why ringing of jinc drops in the changelog.txt)
Sizer is offline   Reply With Quote
Old 14th September 2021, 05:52   #61983  |  Link
huhn
Registered User
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 7,119
perfect 2x scale or similar?
huhn is offline   Reply With Quote
Old 15th September 2021, 21:59   #61984  |  Link
djsolidsnake86
Registered User
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 113
actually after years of using madvr, if i use it as output from today i have crash when opening a video
why?
djsolidsnake86 is offline   Reply With Quote
Old 15th September 2021, 22:13   #61985  |  Link
LenniePaz
Registered User
 
Join Date: Jul 2021
Posts: 33
Quote:
Originally Posted by djsolidsnake86 View Post
actually after years of using madvr, if i use it as output from today i have crash when opening a video

why?
What version of MadVR are you using? It might be a version that expired.

Sent from my SM-N975U using Tapatalk
LenniePaz is offline   Reply With Quote
Old 19th September 2021, 05:36   #61986  |  Link
galneon
Registered User
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 30
Quote:
Originally Posted by LenniePaz View Post
What version of MadVR are you using? It might be a version that expired.
Is that what happens upon expiration, a no-info crash? I've been wondering this since I've been on the 140 beta for a while, which seems to still be current assuming the base url for the betas hasn't changed.
galneon is offline   Reply With Quote
Old 19th September 2021, 06:38   #61987  |  Link
ryrynz
Registered User
 
ryrynz's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 3,479
Haven't run an out of date beta but I very much doubt that's the case, there would be a message. Start with the usual method of resetting stuff, put madvr back to defaults after backing up and then completely removing your gpu drivers (with DDU if you need to) and reinstalling them. You could also try a system restore.
ryrynz is offline   Reply With Quote
Old 19th September 2021, 11:34   #61988  |  Link
LenniePaz
Registered User
 
Join Date: Jul 2021
Posts: 33
Quote:
Originally Posted by ryrynz View Post
Haven't run an out of date beta but I very much doubt that's the case, there would be a message. Start with the usual method of resetting stuff, put madvr back to defaults after backing up and then completely removing your gpu drivers (with DDU if you need to) and reinstalling them. You could also try a system restore.
No, there's no message when it officially expires, just one leading up to expiration, I believe. I get a blank screen when trying to use expired betas.

Sent from my SM-N975U using Tapatalk

Last edited by LenniePaz; 19th September 2021 at 11:56.
LenniePaz is offline   Reply With Quote
Old 19th September 2021, 11:41   #61989  |  Link
ryrynz
Registered User
 
ryrynz's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 3,479
That's still different from a crash though. MadVR isn't particularly prone to crashing so I suspect a system issue.
ryrynz is offline   Reply With Quote
Old 19th September 2021, 11:57   #61990  |  Link
LenniePaz
Registered User
 
Join Date: Jul 2021
Posts: 33
Quote:
Originally Posted by ryrynz View Post
That's still different from a crash though. MadVR isn't particularly prone to crashing so I suspect a system issue.
I wasn't sure if a blank screen meant "crash" to him. Some people might think a blank screen is a crash, when they're used to having the video play.

Sent from my SM-N975U using Tapatalk
LenniePaz is offline   Reply With Quote
Old 19th September 2021, 19:06   #61991  |  Link
WuNgUn
Registered User
 
Join Date: Dec 2019
Posts: 94
I have an issue with 1080p50 MEDIA lately....
Plays at 25FPS with (I suspect, 25FPS dropped) and display going to 25Hz.
Device modes has a 25 and 50FPS entry (for 2160p).
If I set 1080p50 in device modes, display goes to 1080p50 and playback LOOKS 50FPS but source still says 25FPS.
MediaInfo also says it's 50FPS.


Sent from my SM-G988W using Tapatalk
WuNgUn is offline   Reply With Quote
Old 19th September 2021, 20:31   #61992  |  Link
Klaus1189
Registered User
 
Join Date: Feb 2015
Location: Bavaria
Posts: 1,372
Remove 25 Hz mode from list
Klaus1189 is offline   Reply With Quote
Old 20th September 2021, 15:46   #61993  |  Link
el Filou
Registered User
 
el Filou's Avatar
 
Join Date: Oct 2016
Posts: 836
@WuNgUn is the media maybe interlaced? That would explain how source filter would say 25 fps but it would look 50 when played back. Does 'frame time' say 40 ms or 20 ms?
__________________
HTPC: Windows 10 20H2, MediaPortal 1, LAV Filters/ReClock/madVR. DVB-C TV, Panasonic GT60, Denon 2310, Core 2 Duo E7400 oc'd, GeForce 1050 Ti 466.27
el Filou is offline   Reply With Quote
Old 22nd September 2021, 04:15   #61994  |  Link
JarrettH
Registered User
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 854
Dang, guess this marks 3 years without updates. Still runs solid on my machine though. I'm not aware of anything better. I miss madshi being around here What's the thread to follow at AVS for the state of work on betas?

Last edited by JarrettH; 22nd September 2021 at 04:46.
JarrettH is offline   Reply With Quote
Old 22nd September 2021, 06:30   #61995  |  Link
ryrynz
Registered User
 
ryrynz's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 3,479
Quote:
Originally Posted by JarrettH View Post
thread to follow at AVS for the state of work on betas?
https://www.avsforum.com/threads/imp...ector.2954506/
ryrynz is offline   Reply With Quote
Old 25th September 2021, 02:19   #61996  |  Link
Thunderbolt8
Registered User
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 2,188
Im wondering whether madVR can play files with DoVi? does it give proper output (latest test version), or only washed out/funny colours?
__________________
Laptop Lenovo Legion 5 17IMH05: i5-10300H, 16 GB Ram, NVIDIA GTX 1650 Ti (+ Intel UHD 630), Windows 10 x64, madVR (x64), MPC-HC (x64), LAV Filter (x64), XySubfilter (x64) (K-lite codec pack)
Thunderbolt8 is offline   Reply With Quote
Old 25th September 2021, 04:09   #61997  |  Link
SamuriHL
Registered User
 
SamuriHL's Avatar
 
Join Date: May 2004
Posts: 5,051
Nothing on a PC supports playing DoVi.
__________________
HTPC: Windows 10, I9 9900k, RTX 2070 Founder's Edition, Pioneer Elite VSX-LX303, LG C8 65" OLED
SamuriHL is offline   Reply With Quote
Old 26th September 2021, 03:21   #61998  |  Link
djsolidsnake86
Registered User
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 113
Quote:
Originally Posted by LenniePaz View Post
What version of MadVR are you using? It might be a version that expired.

Sent from my SM-N975U using Tapatalk
problem was solved after a restart of pc
there will ever be a new version of madvr?
djsolidsnake86 is offline   Reply With Quote
Old 26th September 2021, 09:21   #61999  |  Link
ryrynz
Registered User
 
ryrynz's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 3,479
Quote:
Originally Posted by djsolidsnake86 View Post
there will ever be a new version of madvr?
Remains to be seen at this stage. Maybe next a bug fix / minor improvement release in the next year or two if the Gods of Capitalism allow it.
ryrynz is offline   Reply With Quote
Old 26th September 2021, 09:36   #62000  |  Link
lanzorg
Registered User
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 49
Hi there,

What would you recommend as a GPU to enjoy HDR content on my 4K monitor (non-HDR) with the latest madVR beta version?
Is it that demanding in GPU power?

Have you already compared the algorithms of madVR with new TV and Dolby Vision content.

I know all sorts of smart cheap boxes exist but I'm too devoted to Windows and Android makes me puke.
lanzorg is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
direct compute, dithering, error diffusion, madvr, ngu, nnedi3, quality, renderer, scaling, uhd upscaling, upsampling

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 22:23.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.