Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > Capturing and Editing Video > Avisynth Development

Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 28th June 2014, 20:57   #761  |  Link
Overdrive80
Anime addict
 
Overdrive80's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Spain
Posts: 667
Hey, I am installing avs+ with installer and all fine. I want use multithread but function SetThreads() is not detected. How can I get this?? Thanks
__________________
Intel i7-6700K + Noctua NH-D15 + Z170A XPower G. Titanium + Kingston HyperX Savage DDR4 2x8GB + Nvidia GTX750 2GB DDR5 + SSD Vertex 4 256 GB + Antec EDG750 80 Plus Gold Mod + Corsair 780T Graphite
Overdrive80 is offline  
Old 28th June 2014, 22:19   #762  |  Link
Groucho2004
 
Join Date: Mar 2006
Location: Barcelona
Posts: 5,054
Quote:
Originally Posted by Overdrive80 View Post
function SetThreads() is not detected
Never heard of it. If you want to try the multi-threaded test build, have a look at this post.
Groucho2004 is offline  
Old 28th June 2014, 23:34   #763  |  Link
Overdrive80
Anime addict
 
Overdrive80's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Spain
Posts: 667
Quote:
Originally Posted by Groucho2004 View Post
Never heard of it. If you want to try the multi-threaded test build, have a look at this post.
Thanks Groucho2004, I didnt understand properly this post http://forum.doom9.org/showthread.ph...85#post1651085, I thought that it was function and not a feature request.
__________________
Intel i7-6700K + Noctua NH-D15 + Z170A XPower G. Titanium + Kingston HyperX Savage DDR4 2x8GB + Nvidia GTX750 2GB DDR5 + SSD Vertex 4 256 GB + Antec EDG750 80 Plus Gold Mod + Corsair 780T Graphite
Overdrive80 is offline  
Old 14th July 2014, 11:13   #764  |  Link
kaefert
Registered User
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 60
Hi there guys! I've seen that on page 27 of this thread the users dvdan23 and TurboPascal7 where discussing the compatibility of Avisynth+ with Wine under linux half a year ago. I wanted to ask if anybody knows anything about the current status of this. I've just tried to install AviSynthPlus-r1576.exe under a fresh wine context and it does not seem to work out of the box at least.

Running a version "script" gives this error and no picture:

Code:
$ WINEDEBUG="-all" wine avs2yuv "version.avs" - | mplayer -cache 2048 -noidx -
MPlayer2 2.0-701-gd4c5b7f-2ubuntu2 (C) 2000-2012 MPlayer Team

Playing -.
Reading from stdin...
Cache size set to 2048 KiB
Cache fill:  0.00% (0 bytes)   wine: Call from 0x7b83aace to unimplemented function msvcr110.dll._libm_sse2_sqrt_precise, aborting

Avisynth error:
Evaluate: Unhandled C++ exception!
(version.avs, line 1)
Cache fill:  0.00% (0 bytes)   

Failed to recognize file format.


Exiting... (End of file)
kaefert is offline  
Old 14th July 2014, 11:46   #765  |  Link
qyot27
...?
 
qyot27's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Florida
Posts: 1,268
http://forum.doom9.org/showthread.ph...58#post1684658

And the reason is that the official builds of AviSynth+ are built with VS2012, and the 2012 runtime doesn't work under Wine. It's Wine's issue, which is up to them to resolve (they do try to implement this stuff on their own anyway to avoid requiring the Microsoft-provided runtimes; it's just a waiting game). Further, revisions of AviSynth+ after r1576 (not sure where the actual cut-off was, maybe in the 1630s?) can only be compiled by VS2012 or higher due to the use of C++11.

As far as r1576 is concerned, it has no such absolute restriction and can be built with VS2010. Said build would work under Wine. For those that need to do so, here is one such build:
http://www.mediafire.com/download/tt...nth+_r1576.zip



Also, for the love of all that's right in this world, switch to mpv (PPA linked for feature completeness).

Last edited by qyot27; 14th July 2014 at 11:48.
qyot27 is offline  
Old 14th July 2014, 12:45   #766  |  Link
sl1pkn07
Pajas Mentales...
 
Join Date: Dec 2004
Location: Spanishtán
Posts: 480
Hi

Official r1576 runs for me out of the box



(avs2yuv is launched by script in /usr/bin)

greetings

Last edited by sl1pkn07; 14th July 2014 at 15:00.
sl1pkn07 is offline  
Old 14th July 2014, 12:52   #767  |  Link
kaefert
Registered User
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 60
thanks for the quick and very useful reply qyot27!
kaefert is offline  
Old 19th July 2014, 18:36   #768  |  Link
kaefert
Registered User
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 60
Another question, is there maybe a 64bit build of Avisynth+ that has been built with VS2010 to work with wine?
I need 64bit to workaround this issue: http://forum.doom9.org/showthread.php?p=1687306
update: it doesn't need to be MT, but I need 64bit to workaround the only 28 source-files per script issue. (see link above)

Last edited by kaefert; 21st July 2014 at 15:08.
kaefert is offline  
Old 23rd July 2014, 13:25   #769  |  Link
VideoFanatic
Registered User
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 241
Can someone please tell me how to get MT working with Avisynth+. I'm using DGDecodeNV to index my video. I'm using the Avisynth+ version of AvsPmod. Here's my script:

Code:
SetFilterMTMode("", 2)
SetFilterMTMode("DGSource", 3)
DGSource("E:\1 = Working Videos\WWE 2014\Raw from July\Raw Mar 24 2014.dgi")
AssumeTFF() 
DeGrainMedian(limitY=2, limitUV=3, mode=1, interlaced=true)
Yadif(mode=1, order=1)
Vinverse()
Lanczos4Resize(1280,720)
Prefetch(4)
AvsPmod tells me there's no function named SetFilterMTMode

In normal Avisynth MT I just did this:
Code:
setmtmode(5,9)
DGSource("E:\1 = Working Videos\WWE 2014\Raw April - Dec\Raw Mar 24 2014.dgi")
setmtmode(2)
What's the equivalent with Avisynth+?

Last edited by VideoFanatic; 23rd July 2014 at 13:59.
VideoFanatic is offline  
Old 23rd July 2014, 13:57   #770  |  Link
Groucho2004
 
Join Date: Mar 2006
Location: Barcelona
Posts: 5,054
Quote:
Originally Posted by holygamer View Post
AvsPmod tells me there's no function named SetFilterMTMode
You're using the wrong avisynth.dll. There is a post in this thread where ultim posted the MT DLL.
Groucho2004 is offline  
Old 23rd July 2014, 14:02   #771  |  Link
VideoFanatic
Registered User
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 241
Can you give me a link to it please. I can't find it. It's not mentioned on the project's homepage or in the 1st post of this thread.
VideoFanatic is offline  
Old 23rd July 2014, 14:35   #772  |  Link
Groucho2004
 
Join Date: Mar 2006
Location: Barcelona
Posts: 5,054
Quote:
Originally Posted by holygamer View Post
Can you give me a link to it please. I can't find it. It's not mentioned on the project's homepage or in the 1st post of this thread.
http://forum.doom9.org/showthread.ph...64#post1666364
Groucho2004 is offline  
Old 23rd July 2014, 15:18   #773  |  Link
VideoFanatic
Registered User
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 241
OK I downloaded the MT version from that link and copied the dlls into the SysWow64 folder. When I start AvsPmod it says [Error126] The specified module could not be found. Loading avisynth.dll failed! Make sure that AviSynth is installed. Alternatively, specify now it's directory.
VideoFanatic is offline  
Old 23rd July 2014, 15:26   #774  |  Link
Groucho2004
 
Join Date: Mar 2006
Location: Barcelona
Posts: 5,054
Quote:
Originally Posted by holygamer View Post
OK I downloaded the MT version from that link and copied the dlls into the SysWow64 folder. When I start AvsPmod it says [Error126] The specified module could not be found. Loading avisynth.dll failed! Make sure that AviSynth is installed. Alternatively, specify now it's directory.
Did you install the "official" r1576 AVS+ version before? Also, you can check your Avisynth install with this tool.
Groucho2004 is offline  
Old 23rd July 2014, 15:33   #775  |  Link
VideoFanatic
Registered User
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 241
Yes. Then I copied the MT dlls into the SysWow64 folder. Used the Avisynth Info Tool and it says I have Avisynth+ 0.1 (r1689, x86) installed.
VideoFanatic is offline  
Old 23rd July 2014, 15:53   #776  |  Link
Groucho2004
 
Join Date: Mar 2006
Location: Barcelona
Posts: 5,054
Quote:
Originally Posted by holygamer View Post
Yes. Then I copied the MT dlls into the SysWow64 folder. Used the Avisynth Info Tool and it says I have Avisynth+ 0.1 (r1689, x86) installed.
Did you try to open the script with a different program? VDub?
Groucho2004 is offline  
Old 23rd July 2014, 18:09   #777  |  Link
VideoFanatic
Registered User
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 241
It seems to be working now. I forgot to restart my PC after installing Avisynth+ and copying the DLLs.

This was my non+ Avisynth MT script:

Code:
setmtmode(5,9)
DGSource("E:\Video.dgi")
setmtmode(2)
AssumeTFF() 
DeGrainMedian(limitY=2, limitUV=3, mode=1, interlaced=true)
Yadif(mode=1, order=1)
Vinverse()
Lanczos4Resize(1280,720)
What is the equivalent of that speed in Avisynth+ MT? I tried the following which works but I've no idea if these are the correct settings or not?:

Code:
SetFilterMTMode("", 2)
SetFilterMTMode("DGSource", 3)

DGSource("E:\1 = Working Videos\WWE 2014\Raw from July\Raw Mar 24 2014.dgi")
AssumeTFF() 
DeGrainMedian(limitY=2, limitUV=3, mode=1, interlaced=true)
Yadif(mode=1, order=1)
Vinverse()
Lanczos4Resize(1280,720)
Prefetch(9)
Can someone please tell me how MT works in Avisynth+ as I don't quite understand it. I presume the prefetch line is the number of threads you want but what do the underlined things mean?
VideoFanatic is offline  
Old 23rd July 2014, 18:18   #778  |  Link
Groucho2004
 
Join Date: Mar 2006
Location: Barcelona
Posts: 5,054
Quote:
Originally Posted by holygamer View Post
Can someone please tell me how MT works in Avisynth+ as I don't quite understand it.
All you have to do is read ultim's instructions in the post right below the one with the download link.
There is also a search function on this forum. One could for example search for the term "prefetch" in this thread. It's not that difficult.
Groucho2004 is offline  
Old 23rd July 2014, 19:36   #779  |  Link
VideoFanatic
Registered User
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 241
I read them before I posted and I couldn't find anything via search. It doesn't explain what the "" part does. I'd like to know what the equivalent of the following is in Avisynth+:

Code:
setmtmode(5,9)
DGSource("E:\Video.dgi")
setmtmode(2)
Is the following script correct - everything is using mode 2?
You should use mode 2 unless mode 3 is required for the plugin to work? I want 9 threads so I entered Prefetch(9) at the end.

Code:
SetFilterMTMode("", 2)
SetFilterMTMode("DGSource", 2) 

DGSource("E:\Video.dgi")
AssumeTFF() 
DeGrainMedian(limitY=2, limitUV=3, mode=1, interlaced=true)
Yadif(mode=1, order=1)
Vinverse()
Lanczos4Resize(1280,720)
Prefetch(9)
VideoFanatic is offline  
Old 23rd July 2014, 20:07   #780  |  Link
SamKook
Registered User
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 212
I'd suggest you read(again?) the comments from the example Ultim posted in the post below the one Groucho2004 linked, all you're asking is very well explained.

The SetFilterMTMode("", 2) line is to set the default MT mode to 2 so the "" means any filter.

There's no point in setting DGSource to 2 if you already set every filters that aren't explicitely specified to 2. But you should use 3 if you want the equivalent of 5 from avisynth and that is what Ultim suggested for most source filters.

As for the prefetch call, ultim very clearly says before the example "You enable MT by placing a single call to Prefetch(X) at the *end* of your script, where X is the number of threads to use." so yes, Prefetch(9) will give you 9 threads in MT mode(there was some things that weren't clear at one time on wether it used 9 threads for encoding or one was reserved for something else, but I don't remember exactly and I might be wrong. Either way, just try it and you'll see if it works fine).
__________________
i7 2600K@4.7 watercooled and 2x EVGA GTX 760 in SLI with Corsair 16Gb 1600 (2 4x2 kit) on Asrock P67 Extreme4 Gen 3 with Intel 530 240Gb SSD running Win7 x64 on 3x ASUS VS239H-P 23"
SamKook is offline  
Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 08:07.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.