Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > (HD) DVD, Blu-ray & (S)VCD > DVD & BD Rebuilder

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 31st October 2012, 15:59   #16041  |  Link
Crocluvr92
Registered User
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 54
Well then would you mind telling me what the issue is?
Crocluvr92 is offline   Reply With Quote
Old 1st November 2012, 01:03   #16042  |  Link
AmigaFuture
Registered User
 
AmigaFuture's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: Within the main Source.
Posts: 886
Labyrinth

Hello. With "Labyrinth" the Secondary Video's DTS Express is being removed from the render for the PNP while doing a Full Backup. I cannot get BD-RB to enable it. I'm limited in my lips reading ability. HEHE!

Code:
[Options]
VERSION=0.42.0.4
MULTIPROCESS=0
ENABLE_TEST=1
FORCE_NOENCODE=1
MODE=0
ENCODE_QUALITY=5
ONEPASS_ENCODING=0
AUTO_QUALITY=0
TARGET_SIZE=23500
AUDIO_TO_KEEP=eng;
SUBS_TO_KEEP=eng;
SD_PROGRESSIVE=0
SD_CONVERT=0
OPEN_GOP=0
RESIZE_1080=0
DEINTERLACE=0
SD_TO_1080=0
CONVERT_WIDE=0
DTS_REENCODE=0
AC3_REENCODE=0
AC3_640=1
AC3_192=0
KEEP_HD_AUDIO=1
AVCHD=1
REMOVE_WORKFILES=0
MOVIE_ONLY_LOOP=0
REMOVE_OUTPUT=0
USE_FILTERS=0
BDMV_CERT_ONLY=0
USE_LAVF=0
IVTC_PULLDOWN=0
ASSUME_DVD_PAL=0
UNMASK_CHAPTER=0
COMPLETION_BEEP=0
DGDECNV=0
AUDIO_TRACK_LIMIT=0
SUBTITLE_TRACK_LIMIT=0
CUSTOM_TARGET_SIZE=1500
QUICK_EXTRAS=0
ENABLE_BLANKING=1
MOVIEONLY_TYPE=0
ALTCRF=20
ALT_TARGET=7900
ALTMETHOD=2
ALTAUTOCROP=0
[Paths]
SOURCE_PATH=J:\!BLU-RAY RIPS\LABYRINTH\
WORKING_PATH=E:\BLU-RAY\REBUILDER\
__________________
Life is not a journey to the grave; but rather to skid out broadside, thoroughly used, torn and warn and loudly proclaim; WOW; What a ride!!! Soon, I'm going to do it AGAiN in different skin!!

Last edited by AmigaFuture; 1st November 2012 at 01:52.
AmigaFuture is offline   Reply With Quote
Old 1st November 2012, 03:38   #16043  |  Link
AmigaFuture
Registered User
 
AmigaFuture's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: Within the main Source.
Posts: 886
Is anyone else noticing Saved Projects aren't being applied when "Opened" again?
Code:
[Options]
VERSION=0.42.0.4
MULTIPROCESS=0
ENABLE_TEST=1
FORCE_NOENCODE=1
MODE=1
ENCODE_QUALITY=5
ONEPASS_ENCODING=0
AUTO_QUALITY=0
TARGET_SIZE=23500
AUDIO_TO_KEEP=eng;
SUBS_TO_KEEP=eng;
SD_PROGRESSIVE=0
SD_CONVERT=0
OPEN_GOP=0
RESIZE_1080=0
DEINTERLACE=0
SD_TO_1080=0
CONVERT_WIDE=0
DTS_REENCODE=0
AC3_REENCODE=0
AC3_640=1
AC3_192=0
KEEP_HD_AUDIO=0
AVCHD=1
REMOVE_WORKFILES=0
MOVIE_ONLY_LOOP=0
REMOVE_OUTPUT=0
USE_FILTERS=0
BDMV_CERT_ONLY=0
USE_LAVF=0
IVTC_PULLDOWN=0
ASSUME_DVD_PAL=0
UNMASK_CHAPTER=0
COMPLETION_BEEP=0
DGDECNV=0
AUDIO_TRACK_LIMIT=0
SUBTITLE_TRACK_LIMIT=0
CUSTOM_TARGET_SIZE=1500
QUICK_EXTRAS=1
ENABLE_BLANKING=1
MOVIEONLY_TYPE=0
ALTCRF=20
ALT_TARGET=7900
ALTMETHOD=2
ALTAUTOCROP=0
[Paths]
SOURCE_PATH=J:\!BLU-RAY RIPS\TOY_STORY_3\
WORKING_PATH=E:\BLU-RAY\REBUILDER\
[Batch]
MAIN_MPLS=00200.MPLS
MAIN_MPLS_ANGLE=0
FORCED_SUB=0
FORCED_AUD=0
AUDIO=11111111111111111111111111111111010011101001111111111111111101001101001110100111111
010011010011010011101001101001111010011010011110100111101001101001110100110100111010011010
011110100110100110100111010011010011110100111111111010011010011010011101001111111111111111
110100111010011010011010011010011101001101001101001
SUBS=0100100100100100100100100100100100100100100100100100100100100100100
10010010010010010010001001001001001001001001001001001001001001001001001001001001001001001
001001001001001001001001001001001001001001001001001001001001001001001001001001001001001001
00100100100100100100100100100100100100100100100100100100100100100100100100100100100100100
10000010010010100100100100100100100100100100100100100100100100100100
BLANKED=111111111111111111110111111111010111111101011100000111111110010101000010100001000
10001001000001000000010000001110110001011000010111110010000000000
The BLANKED, SUBS and AUDIO look like binary flags of what's been set to be blanked. I know they're not. When I Open the Project again, after making a change to the config (FORCE_NOENCODE (as an example)), BD-RB reloads the Source and it's anew. If I Open the Saved Project, the modification(s) aren't reflected as I previously selected.
Though it looks to be saved, by the File Keep/Don't Keep (On/Off...1/0).

Any thoughts? A Bug? Or is that not the purpose of BD-RB Saving a Project? Thanks.
__________________
Life is not a journey to the grave; but rather to skid out broadside, thoroughly used, torn and warn and loudly proclaim; WOW; What a ride!!! Soon, I'm going to do it AGAiN in different skin!!

Last edited by jdobbs; 1st November 2012 at 04:18.
AmigaFuture is offline   Reply With Quote
Old 1st November 2012, 04:20   #16044  |  Link
jdobbs
Moderator
 
Join Date: Oct 2001
Posts: 20,929
Those 1's and 0's should represent the on/off settings for all audio/video for all M2TS streams. When you load the project that should all be set to the same settings that were in effect at the point it was saved.
__________________
Help with development of new apps: Donations.
Website: www.jdobbs.net
jdobbs is offline   Reply With Quote
Old 1st November 2012, 07:09   #16045  |  Link
AmigaFuture
Registered User
 
AmigaFuture's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: Within the main Source.
Posts: 886
All video/audio/sup-titles...Agreed. Are they for you, jdobbs? ANYONE else?! BD-RB has access to those locations on my HDDs, no Errors reported when saved.
__________________
Life is not a journey to the grave; but rather to skid out broadside, thoroughly used, torn and warn and loudly proclaim; WOW; What a ride!!! Soon, I'm going to do it AGAiN in different skin!!

Last edited by AmigaFuture; 1st November 2012 at 07:16.
AmigaFuture is offline   Reply With Quote
Old 1st November 2012, 08:09   #16046  |  Link
setarip_old
Registered User
 
setarip_old's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 16,267
@AmigaFuture

Hi!

Regarding DTS Express audio, did you remember to add the following to your .INI file?:

DTSX_ENABLE=1
setarip_old is offline   Reply With Quote
Old 1st November 2012, 12:48   #16047  |  Link
jdobbs
Moderator
 
Join Date: Oct 2001
Posts: 20,929
Quote:
Originally Posted by AmigaFuture View Post
All video/audio/sup-titles...Agreed. Are they for you, jdobbs? ANYONE else?! BD-RB has access to those locations on my HDDs, no Errors reported when saved.
I have no idea what you are asking when you say "Are they for you, jdobbs?"

The whole purpose of saving/loading a project is so you can make specific settings for a job and load it later -- without having to worry about things. But -- if you then make changes after loading that will make BD-RB reexamine the source (like, for instance, changing from Full to Movie-Only or changing one of the SETUP parameters) -- then you have just rendered the settings back to default and the information from "Load" doesn't apply any longer. You have to make sure you have 100% of the settings you want fixed before doing a "Save".

With that said, I'll do some testing to make sure Load/Save of projects is working correctly.
__________________
Help with development of new apps: Donations.
Website: www.jdobbs.net
jdobbs is offline   Reply With Quote
Old 1st November 2012, 12:51   #16048  |  Link
jdobbs
Moderator
 
Join Date: Oct 2001
Posts: 20,929
Quote:
Originally Posted by setarip_old View Post
@AmigaFuture

Hi!

Regarding DTS Express audio, did you remember to add the following to your .INI file?:

DTSX_ENABLE=1
Yep, that's it. The posted INI file doesn't have it set.
__________________
Help with development of new apps: Donations.
Website: www.jdobbs.net
jdobbs is offline   Reply With Quote
Old 1st November 2012, 16:03   #16049  |  Link
setarip_old
Registered User
 
setarip_old's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 16,267
Hooray, I got one right ;>}
setarip_old is offline   Reply With Quote
Old 1st November 2012, 19:42   #16050  |  Link
AmigaFuture
Registered User
 
AmigaFuture's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: Within the main Source.
Posts: 886
Quote:
Originally Posted by setarip_old View Post
@AmigaFuture

Hi!

Regarding DTS Express audio, did you remember to add the following to your .INI file?:

DTSX_ENABLE=1
Ahhh...not in the HIDDENOPTS and I didn't search well enough here. I remembered the conversation.. I shall have BD-RB use it, Thank You.

I did notice this:

QUICK_CRF=n n = 10..50 -- CRF value for "Quick Extras" encoding, defaults are BD5=30,BD9=24,BD25=20
QUICK_USE_QUALITY=n n = 0/1 - if set to 1, BD-RB will use the current quality selection for Quick CRF encodes
EMOVE_OUTPUT=n n = 0/1 - 0=OFF (default) - if set to "1", the OUTPUT folder is removed after burning
REMOVE_WORKING=n n = 0/1 - 0=OFF (default) - if set to "1", the WORKFILES folder is removed after rebuild

Feels like an "R" should be there, hehe.

Update: After adding the option, my Standalone plays the PIP with Sound but PowerDVD 12 doesn't.
__________________
Life is not a journey to the grave; but rather to skid out broadside, thoroughly used, torn and warn and loudly proclaim; WOW; What a ride!!! Soon, I'm going to do it AGAiN in different skin!!

Last edited by AmigaFuture; 2nd November 2012 at 07:56.
AmigaFuture is offline   Reply With Quote
Old 2nd November 2012, 16:22   #16051  |  Link
setarip_old
Registered User
 
setarip_old's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 16,267
@AmigaFuture

Quote:
Ahhh...not in the HIDDENOPTS and I didn't search well enough here. I remembered the conversation.. I shall have BD-RB use it, Thank You.
As always, my pleasure ;>}

BTW, what is the brand and model number of your standalone player (that properly processes DTS Express audio)?
setarip_old is offline   Reply With Quote
Old 2nd November 2012, 20:13   #16052  |  Link
AmigaFuture
Registered User
 
AmigaFuture's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: Within the main Source.
Posts: 886
@setarip_old

You have P.M.s turned off. LG BD590 with a 250GB Hard Drive. The video quality is excellent for BD, however, XviD, DivX, H.264 when played from the HDD doesn't look "as clear" from a BD/AVCHD disk or my HD TVs USB.

@jdobbs

Back to BD-RB. It looks and sounds to play correctly. I've not noticed any sync or jitters with PIP or Movie. I did notice that the DTS isn't re-rendered to AC3 so DTSX_ENABLE=1 is overriding rerender. Personally, that's fine as long as audio is there with video.
__________________
Life is not a journey to the grave; but rather to skid out broadside, thoroughly used, torn and warn and loudly proclaim; WOW; What a ride!!! Soon, I'm going to do it AGAiN in different skin!!
AmigaFuture is offline   Reply With Quote
Old 2nd November 2012, 20:21   #16053  |  Link
Ch3vr0n
Registered User
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 1,367
@Amiga: it doesnt have to. DTS-Express is DTS-Express and AC3 = Dolby Digital Plus. 2 different things
Ch3vr0n is offline   Reply With Quote
Old 2nd November 2012, 21:14   #16054  |  Link
jdobbs
Moderator
 
Join Date: Oct 2001
Posts: 20,929
Quote:
Originally Posted by AmigaFuture View Post
@setarip_old

You have P.M.s turned off. LG BD590 with a 250GB Hard Drive. The video quality is excellent for BD, however, XviD, DivX, H.264 when played from the HDD doesn't look "as clear" from a BD/AVCHD disk or my HD TVs USB.

@jdobbs

Back to BD-RB. It looks and sounds to play correctly. I've not noticed any sync or jitters with PIP or Movie. I did notice that the DTS isn't re-rendered to AC3 so DTSX_ENABLE=1 is overriding rerender. Personally, that's fine as long as audio is there with video.
Actually you can't. The secondary tracks require either DTS Express or Dolby Digital Plus -- and there is no freeware encoder for either of those. So secondary audio tracks are never reencoded.
__________________
Help with development of new apps: Donations.
Website: www.jdobbs.net
jdobbs is offline   Reply With Quote
Old 2nd November 2012, 23:47   #16055  |  Link
Crocluvr92
Registered User
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 54
Ok so here my log, I am having this issue with both Constantine and V for Vendetta, it seems they both crash. Any suggestions? heres my log.

I know I have everything installed correctly but my encoding keeps crashing! Heres my log:

[11/2/12] BD Rebuilder v0.42.04 (beta)
[07:16:19] Source: VOLUME_ID
- Input BD size: 25.50 GB
- Approximate total content: [03:26:52.308]
- Target BD size: 23.30 GB
- Windows Version: 6.1 [7601]
- Auto Quality: Good (Very Fast), ABR
- Decoding/Frame serving: DirectShow
- Audio Settings: AC3=0 DTS=0 HD=1 Kbs=640
[07:16:20] PHASE ONE, Encoding
- [07:26:20] Processing: VID_00003 (1 of 9)
- [07:26:20] Extracting A/V streams [VID_00003]
- [07:26:56] Reencoding video [VID_00003]
- [07:26:56] Reencoding secondary video [TRK_02]
- Encode failed. Aborting.
- BD-Rebuilder v0.42.03 (beta)
- Windows Version: 6.1 [7601]
- AVISYNTH Version: 2.5.8.0, Ok
- HAALI Splitter: 1.9.42.1, Ok
- FFDSHOW: 3882, Ok
- WIN7 preferred AVC CODEC: Ok
- WIN7 preferred VC-1 CODEC: Ok
- WIN7 preferred MPEG2 CODEC: Ok
- FFDSHOW VC-1 set to "wmv9", Ok
- FFDSHOW MPEG2 set to "libmpeg2": Ok
- FFDSHOW AVC set to "ffmpeg-mt": Ok
- AnyDVD settings check: Ok.
- X264: Ok
- AFTEN: Ok
- FAAC: Ok
- MP4BOX: Ok
- WAVI: Ok
- TSMUXER: Ok
[07:59:04] - Failed video encode, aborted

Last edited by Crocluvr92; 2nd November 2012 at 23:50.
Crocluvr92 is offline   Reply With Quote
Old 3rd November 2012, 00:31   #16056  |  Link
jdobbs
Moderator
 
Join Date: Oct 2001
Posts: 20,929
Are you overclocked? It looks like it does a couple minutes of encoding before it fails...
__________________
Help with development of new apps: Donations.
Website: www.jdobbs.net
jdobbs is offline   Reply With Quote
Old 3rd November 2012, 00:51   #16057  |  Link
Crocluvr92
Registered User
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 54
No Im not, what else could be causing this? Both titles have a bonus screen pip secondary video. Is that the cause?
Crocluvr92 is offline   Reply With Quote
Old 3rd November 2012, 01:25   #16058  |  Link
AmigaFuture
Registered User
 
AmigaFuture's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: Within the main Source.
Posts: 886
@Ch3vr0n and jdobbs,

Thank You for the Enlightening information.. Ahhhh...Now I know why BD-RB didn't.
__________________
Life is not a journey to the grave; but rather to skid out broadside, thoroughly used, torn and warn and loudly proclaim; WOW; What a ride!!! Soon, I'm going to do it AGAiN in different skin!!
AmigaFuture is offline   Reply With Quote
Old 3rd November 2012, 05:53   #16059  |  Link
jdobbs
Moderator
 
Join Date: Oct 2001
Posts: 20,929
Quote:
Originally Posted by Crocluvr92 View Post
No Im not, what else could be causing this? Both titles have a bonus screen pip secondary video. Is that the cause?
It's definitely crashing on the secondary video -- but it is also the first video it is trying, so I'm not sure whether that is significant. Is BD-RB working with other discs?
__________________
Help with development of new apps: Donations.
Website: www.jdobbs.net
jdobbs is offline   Reply With Quote
Old 3rd November 2012, 06:25   #16060  |  Link
Crocluvr92
Registered User
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 54
Yes, just not these titles:

V for Vendetta
The Matrix
Iron Man 2
Blood Diamond
Constantine
Crocluvr92 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 14:03.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions Inc.