Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > (HD) DVD, Blu-ray & (S)VCD > DVD & BD Rebuilder

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 6th October 2014, 23:50   #21461  |  Link
Sharc
Registered User
 
Join Date: May 2006
Posts: 3,992
Quote:
Originally Posted by jdobbs View Post
BD-RB doesn't use the audio decoders of LAVFilters except for previewing. It uses nicaudio via AVISYNTH.

That brings up a possibility. Remove LAVFilters, and then reinstall. But when it comes up, uncheck the "LAV Audio" from the components list. Maybe it is hosing up the PCM audio-serving when nicaudio is decoding AC3 or DTS and presenting it to the encoder.
I found that ArcSoft filters interfere with LAV audio. After removing ArcSoft filters, the preview works fine.
Sharc is offline   Reply With Quote
Old 7th October 2014, 00:12   #21462  |  Link
gonca
Registered User
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 1,210
Quote:
Originally Posted by Sharc View Post
I found that ArcSoft filters interfere with LAV audio. After removing ArcSoft filters, the preview works fine.
Do you mean the ones in the codec folder?
gonca is offline   Reply With Quote
Old 7th October 2014, 00:22   #21463  |  Link
gonca
Registered User
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 1,210
@Ch3vr0n
To clarify, if your intention is to re-encode Transformers Age Of Extinction and keep the HD Audio BD_RB can handle it, I've done it.
If you wish to re-encode the audio, BD_RB can also do it
gonca is offline   Reply With Quote
Old 7th October 2014, 00:24   #21464  |  Link
Ch3vr0n
Registered User
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 1,368
Intention is the same as always. Full disc backup to bd25, intact audio. So good to know it can handle it.

Verstuurd vanaf mijn Nexus 7 met Tapatalk
Ch3vr0n is offline   Reply With Quote
Old 7th October 2014, 00:29   #21465  |  Link
gonca
Registered User
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 1,210
Sorry, didn't know your back up habits, seems they are are the same as mine. Bear in mind that the movie is 2:45 long and the HD audio track alone is about 5.5 GB. The down conversion was for a tablet, no point keeping the HD audio for that
gonca is offline   Reply With Quote
Old 7th October 2014, 01:24   #21466  |  Link
gonca
Registered User
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 1,210
test 1
frame serving >> LAV >> out of sync

test 2 (Sharc's findings)
go to codec folder
create a new sub folder called New Folder
move the two filters Sharc mentioned into it
frame serving >> LAV >> out of sync

test 3
Make sure that Bit stream DTS HD is unchecked in LAV Audio settings since that brings up the filters mention by Sharc
out of sync

Last edited by gonca; 7th October 2014 at 03:14. Reason: spelling sync
gonca is offline   Reply With Quote
Old 7th October 2014, 03:07   #21467  |  Link
gonca
Registered User
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 1,210
Tried changing every setting in LAVSplitter and LAVAudio that I thought might affect sync. No luck.
Right about now I'm happy I use DGDecNV.

Last edited by gonca; 7th October 2014 at 03:15.
gonca is offline   Reply With Quote
Old 7th October 2014, 03:15   #21468  |  Link
gonca
Registered User
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 1,210
@jdobbs
which decoder have you selected in LAV Video?
gonca is offline   Reply With Quote
Old 7th October 2014, 04:41   #21469  |  Link
MajorEvent
Passed Newbie Inquisition
 
MajorEvent's Avatar
 
Join Date: May 2013
Posts: 41
Quote:
Originally Posted by Sharc View Post
It seems that ArcSoft filters interfere with LAV filters.
Removing (disabling) dtsdecoderdll.dll and ASAudioHD.ax (both from ArcSoft) solved my preview problems.
Maybe it will solve your out-of-sync issues as well.
Renamed, rebooted, re-encoded. No change. Confirming gonca's result.
MajorEvent is offline   Reply With Quote
Old 7th October 2014, 06:14   #21470  |  Link
omegaman7
Registered User
 
omegaman7's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: USA, Oregon
Posts: 791
Tried the newest version 0.63 LAV. No luck. Still out of sync.

@ all others testing LAV. How many source BD's have you tried? I've only tried one. I shall try another, that has significantly different audio streams.
__________________
Only one rooster, need be in the hen house...
omegaman7 is offline   Reply With Quote
Old 7th October 2014, 07:16   #21471  |  Link
Sharc
Registered User
 
Join Date: May 2006
Posts: 3,992
Quote:
Originally Posted by gonca View Post
Do you mean the ones in the codec folder?
I don't have a "codec" folder (?). But these filters got installed/copied into the \WINDOWS\sysWOW64\ folder in my case. They are probably a leftover of some trial SW and didn't get uninstalled. Deleting these filters solved my issue, and I can reproduce the effect. The culprit seems to be the "dtsdecoderdll.dll".
For indexing I am always using DGIndexNV. Never tried anything else. Moreover, even on BD25 I usually convert the dts(-HD) to ac3 and don't keep the original dts.

Last edited by Sharc; 7th October 2014 at 07:49.
Sharc is offline   Reply With Quote
Old 7th October 2014, 09:59   #21472  |  Link
gonca
Registered User
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 1,210
@all
Those having issues with Lav and video/audio sync
Do you have TMT6 installed?
Do you have PDVD installed?
gonca is offline   Reply With Quote
Old 7th October 2014, 10:21   #21473  |  Link
gonca
Registered User
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 1,210
@Sharc
TMT has a subfolder called codecs
gonca is offline   Reply With Quote
Old 7th October 2014, 12:06   #21474  |  Link
worknstiff
Registered User
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 314
@ Ch3vr0n RE: Full disc backup to bd25, intact audio.

The Transformers: Age of Extinction 3D/2D both have Dolby Atmos audio and by keeping only the English tracks you will end up with 3 .AC3 tracks. The first one (which I think is the 7.1 mix) is 5.79 GB's and the other 2 are both 755 MB's (which I think has the extra Atmos directional data). You will end up with a total of 7.27 GB's which only leaves you with about 15.5 GB for the 2:45 minutes of video. I am really thinking of using up one of my BD25 DL's for this one because I can't see how to keep only the 7.1 track.
worknstiff is offline   Reply With Quote
Old 7th October 2014, 12:17   #21475  |  Link
Mark_Venture
Registered User
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 225
Quote:
Originally Posted by mparade View Post
After trying to make an mkv container using x264 I have got the following message from BD-RB right after extracting the streams. Please find my log file, alternate and lastcmd test file below. The used profile is [00037].
I didn't see a reply to your post, but I had similar issue, and same failure message when trying to backup to Alt Movie Only MKV (1920x1080 intact audio) with The Monuments Men and both the 2D and 3D of Transformers: Age of Extinction (to Half SBS MKV). Yet I found that King Kong worked just fine.

I thought it might be because I update BD-Rebuilder on my PC by unzipping to the existing folder, overwriting any files. So I made a new folder and unzipped only 49.04. Nope. Still failed.

Looking closer, if it was reported that Source Video: MPEG-4 (AVC), I got that error. King Kong and others that worked were Source Video: VC-1. So I checked FFDShows settings per the notes in the OP. They were set right, but it still failed.

I ended up uninstalling FFDShow, Haali Matroska Splitter, AVISYNTH, and LAV Directshow Filters.

After rebooting, I installed them again, following the OP of this thread, and its working again. 2D Age of Extinction finished last night, and the 3D Age of Extinction (to half SBS mkv) is still running.

Not sure what messed things up on my system, but at least its working again.
Mark_Venture is offline   Reply With Quote
Old 7th October 2014, 15:14   #21476  |  Link
omegaman7
Registered User
 
omegaman7's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: USA, Oregon
Posts: 791
No TMT installed here yet. I wanted a very clean installation to work with
__________________
Only one rooster, need be in the hen house...
omegaman7 is offline   Reply With Quote
Old 7th October 2014, 15:18   #21477  |  Link
MajorEvent
Passed Newbie Inquisition
 
MajorEvent's Avatar
 
Join Date: May 2013
Posts: 41
Quote:
Originally Posted by gonca View Post
@all
Those having issues with Lav and video/audio sync
Do you have TMT6 installed?
Do you have PDVD installed?
I have both, TMT 6 and PDVD 11.
MajorEvent is offline   Reply With Quote
Old 7th October 2014, 15:33   #21478  |  Link
jdobbs
Moderator
 
Join Date: Oct 2001
Posts: 20,973
I've removed LAV instructions from the first post. They will also be removed from the README.TXT of the next release. Too bad... it was a much more complete solution than FFDSHOW/HAALI.
__________________
Help with development of new apps: Donations.
Website: www.jdobbs.net
jdobbs is offline   Reply With Quote
Old 7th October 2014, 15:42   #21479  |  Link
omegaman7
Registered User
 
omegaman7's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: USA, Oregon
Posts: 791
Jdobbs, I ran "The Postman" last night, and the audio is in complete sync :S
__________________
Only one rooster, need be in the hen house...
omegaman7 is offline   Reply With Quote
Old 7th October 2014, 15:52   #21480  |  Link
jdobbs
Moderator
 
Join Date: Oct 2001
Posts: 20,973
That was with LAV? How did it differ from other ones you've tried?
__________________
Help with development of new apps: Donations.
Website: www.jdobbs.net

Last edited by jdobbs; 7th October 2014 at 16:13.
jdobbs is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 16:34.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions Inc.