Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > Hardware & Software > Software players

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 8th July 2018, 02:52   #51681  |  Link
huhn
Registered User
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 7,482
NGU sharp is known to show significant problems with flawed low res images like DVDs.
using RCA and add grain can help a lot.

Quote:
Originally Posted by waldnebel View Post
EDIT: I have also a second question. Isn't it possible to apply pixel shaders while using D3D11 copy-back decoding? mpc-hc says it can't use pre or post resize pixel shaders and I simply don't know why.
shaders are done on the GPU is should work with all decoding types.
huhn is offline   Reply With Quote
Old 8th July 2018, 15:34   #51682  |  Link
Manni
Registered User
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 884
Quote:
Originally Posted by jmone View Post
Thanks - I could do that, but so far I've only the one and it is not that great of a movie. I presume however the "better" option will be to use the HRD->SDR conversion option that is currently being work on (when it is ready) for all HDR content?
When it's ready, for sure.
__________________
Win11 Pro x64 b21H2
Ryzen 5950X@4.5Ghz 32Gb@3600 Zotac 3090 Trinity 24Gb RGB Full 12bits
madVR/jRiver/MyMovies/CMC
Denon X8500H>madVR Envy Extreme>HD Fury VRRoom>JVC RS3100
Manni is offline   Reply With Quote
Old 8th July 2018, 17:34   #51683  |  Link
sniper
Registered User
 
Join Date: Jun 2018
Posts: 2
"don't draw subtitles" on screenshots is not working

v0.92.14

Anybody else getting this? tried it on several different videos, anime w/ soft subs and also movies with srt file same results
sniper is offline   Reply With Quote
Old 8th July 2018, 19:53   #51684  |  Link
sneaker_ger
Registered User
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 5,565
What subtitle renderer are you using? The function doesn't work with subtitle filters that render on the video themselves ((xy-)vsfilter), only with those that use a separate subtitle interface (MPC-HC ISR, XySubFilter, AssFilter(Mod)).
sneaker_ger is offline   Reply With Quote
Old 9th July 2018, 00:18   #51685  |  Link
jmone
Registered User
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 649
Quote:
Originally Posted by Manni View Post
When it's ready, for sure.
Had a play with the test builds over at AVS. Looks good though the rendering overhead of HDR-->SDR seems to much for my 1070 on UHD HDR 59.94 content. Can't get the render times down under the required 16ms for 59.94 content (all high 20ms+) regardless of the Chroma scaling used. Unless you have any ideas of combos that work with a 1070 it looks like a 1080/1180 will be the next purchase.
jmone is offline   Reply With Quote
Old 9th July 2018, 09:07   #51686  |  Link
Manni
Registered User
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 884
Quote:
Originally Posted by jmone View Post
Had a play with the test builds over at AVS. Looks good though the rendering overhead of HDR-->SDR seems to much for my 1070 on UHD HDR 59.94 content. Can't get the render times down under the required 16ms for 59.94 content (all high 20ms+) regardless of the Chroma scaling used. Unless you have any ideas of combos that work with a 1070 it looks like a 1080/1180 will be the next purchase.
You need profiles to use less power with UHD @ 50/60p, for example with bilinear chroma etc. It should be just doable. Certainly not a problem for the 1080ti.
__________________
Win11 Pro x64 b21H2
Ryzen 5950X@4.5Ghz 32Gb@3600 Zotac 3090 Trinity 24Gb RGB Full 12bits
madVR/jRiver/MyMovies/CMC
Denon X8500H>madVR Envy Extreme>HD Fury VRRoom>JVC RS3100
Manni is offline   Reply With Quote
Old 9th July 2018, 09:46   #51687  |  Link
jmone
Registered User
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 649
FYIW - I tried all the Chroma scaling options including bilinear - all in the 20ms+ on the 1070.

EDIT: Depending on the HDR-> SDR Settings (like using Clipping) you can almost get away with no drops on bilinear....

Last edited by jmone; 9th July 2018 at 10:24.
jmone is offline   Reply With Quote
Old 9th July 2018, 11:20   #51688  |  Link
huhn
Registered User
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 7,482
what are your nvidia powersettings?
huhn is offline   Reply With Quote
Old 9th July 2018, 11:41   #51689  |  Link
veggav
Registered User
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 80
What test builds?

I'm stuck with an older version of MadVR because the newer ones don't work with UHD BD menus with Jriver media center.

Is this a closed thing? Or can I also try newer builds here?
veggav is offline   Reply With Quote
Old 9th July 2018, 13:04   #51690  |  Link
ryrynz
Registered User
 
ryrynz's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 3,536
The test builds are for HDR tonemapping improvements, ain't gonna fix your problem. Just wait.
ryrynz is offline   Reply With Quote
Old 9th July 2018, 22:25   #51691  |  Link
jmone
Registered User
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 649
The fixes for the issue with BD Menus sometimes being off the screen is fixed in the test builds. Still it is best to wait till a new version is out and is packaged with JRiver.
jmone is offline   Reply With Quote
Old 9th July 2018, 23:21   #51692  |  Link
Warner306
Registered User
 
Join Date: Dec 2014
Posts: 1,127
Are the rendering stats now accurate, for those of us who have seen them drop after the last Windows Update?
Warner306 is offline   Reply With Quote
Old 10th July 2018, 05:39   #51693  |  Link
heiseikiseki
Registered User
 
Join Date: Jan 2015
Posts: 37
Quote:
Originally Posted by Warner306 View Post
Are the rendering stats now accurate, for those of us who have seen them drop after the last Windows Update?
I see it drops two times. One is after update to Windows 10 1803 ,
another one is after update to the latest Nvidia Driver.
Now on my PC for none OC GTX1060
23.975fps with smooth motion
720p->1440p
chroma> NGU AA (low) +RCA (for free)
luma> NGU sharp (very high)
chroma> NGU sharp(med)
the rendering time is around 6.2ms.
heiseikiseki is offline   Reply With Quote
Old 10th July 2018, 06:05   #51694  |  Link
huhn
Registered User
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 7,482
can you make a screen of the OSD plz?
huhn is offline   Reply With Quote
Old 10th July 2018, 06:16   #51695  |  Link
heiseikiseki
Registered User
 
Join Date: Jan 2015
Posts: 37
Quote:
Originally Posted by huhn View Post
can you make a screen of the OSD plz?
https://i.imgur.com/YiszMGB.jpg

https://i.imgur.com/pRYpf1S.jpg


I don't why if I turn on the showadvancestep then the rendering time would be increased.

Last edited by heiseikiseki; 11th July 2018 at 11:16.
heiseikiseki is offline   Reply With Quote
Old 10th July 2018, 06:31   #51696  |  Link
huhn
Registered User
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 7,482
to be expeceted just using it the incress it.
but 720 is pretty boring for a 1060.
huhn is offline   Reply With Quote
Old 10th July 2018, 09:06   #51697  |  Link
Asmodian
Registered User
 
Join Date: Feb 2002
Location: San Jose, California
Posts: 4,347
Quote:
Originally Posted by heiseikiseki View Post
I don't why if I turn on the showadvancestep then the rendering time would increase.
To elaborate on what huhn said, ShowRenderSteps needs to measure how long each step takes and to do this an extra flush is needed after each step, this slows down rendering overall. This is only true when the OSD is open.
__________________
madVR options explained
Asmodian is offline   Reply With Quote
Old 10th July 2018, 11:42   #51698  |  Link
heiseikiseki
Registered User
 
Join Date: Jan 2015
Posts: 37
Quote:
Originally Posted by Asmodian View Post
To elaborate on what huhn said, ShowRenderSteps needs to measure how long each step takes and to do this an extra flush is needed after each step, this slows down rendering overall. This is only true when the OSD is open.
Oh!! Thanks for the explain!
heiseikiseki is offline   Reply With Quote
Old 10th July 2018, 13:41   #51699  |  Link
zeus0r
Registered User
 
Join Date: Feb 2017
Posts: 7
hey there!

HDR passthrough via madvr is working fine and it puts my TV into HDR mode like it should. problem is: the picture is waaay too dark then. in dim scenes you can't even recognize faces properly.

so i tried the same files with the TV's internal mediaplayer -> perfect picture, not that dark.

any idea what could cause this?

4k SDR clips look wonderful via mpc-hc so it definitely is a HDR-specific problem.

my setup:

- philips 55pos901 oled tv
- gtx 980
- win 7
- mpc-hc + lavfilters + madvr (latest versions)
zeus0r is offline   Reply With Quote
Old 10th July 2018, 16:23   #51700  |  Link
mclingo
Registered User
 
Join Date: Aug 2016
Posts: 1,303
could it simply be that HDR is invoking a different profile on your TV which is set to FULL instead of LIMITED?
mclingo is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
direct compute, dithering, error diffusion, madvr, ngu, nnedi3, quality, renderer, scaling, uhd upscaling, upsampling

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 04:09.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions Inc.